Ga naar inhoud

Daphne B.

Super Senior
 • Aantal berichten

  179
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door Daphne B.

 1. @Jasper: met Nespresso kun je allerlei soorten koffie zetten, afhankelijk van het apparaat dat je kiest. Ze zijn wel zo slim (qua marketing) dat ze per cup aangeven voor wat voor maatje koffie deze het beste geschikt is, maar de praktijk leert dat je daar ook zelf je invulling aan kunt geven. En heb je geen boutique in de buurt, dan kun je ze bellen of via internet de cups bestellen. Easy as that! (en lekkere koffie!) NB: ik heb geen aandelen bij Nespresso... ;D
 2. De Lattissima van DeLonghi is ideaal: werkt met Nespresso cups en je maakt espresso, gewone koffie, cappuccino of latte macchiato met een druk op de knop, een aparte melkschuimmaker is niet nodig. Je kunt er ook heet water voor thee uit tappen, maar daarvoor gebruiken we tegenwoordig een kokend water kraan van Grohe (uit deze combikraan komt zowel, koud als warm, als theewater, je hebt dus geen aparte Cooker of waterkoker meer nodig). Combineer dit alles met een mooi kopje, chocolade of koekje erbij en je bezorgt je klanten een echte koffie-ervaring! Succes en positieve reacties gegarandeerd! De koffie krijgt niet de kans om oud te worden op deze manier ;-)
 3. Ik denk dat dit toch een situatie is die wel vaker voorkomt (van VOF naar eenmanszaak), puur uit ondernemersinteresse leek het mij toch wel interessant om het antwoord op Irenes vraag te weten te komen...
 4. We worden echt heel blij van alle bruikbare feedback, reuzebedankt! @Dick Marjot: Dankjewel voor je directe feedback. Zoals al per mail beantwoord, heeft het (snel) genereren van thumbnails af en toe nog een hick-up. We doen ons best om daar een oplossing voor te vinden. @Willem: Alhoewel het misschien wel aantrekkelijk is om verouderde/minder interessante bookmarks minder zichtbaar te maken, ligt het initiatief daarvoor wat ons betreft bij de gebruiker. Het kan immers best zijn dat een bookmark die je een tijd niet gebruikt hebt, opeens weer heel relevant wordt. Als je hem dan door het toedoen van Vizited niet meer terug kunt vinden, ben je natuurlijk niet blij. We ontwikkelen al een hele tijd aan Vizited, vandaar de verwijzing naar 2008 ;-). Je andere opmerkingen staan inmiddels op de to do-lijst voor verder onderzoek of aanpassing. Bedankt!
 5. Merci voor alle reacties! @Herman 55: Over deze mogelijkheid hebben we al vaker nagedacht. Uiteindelijk hebben we besloten om deze functie niet in te bouwen. Waarom? We willen het bookmarken graag faciliteren, maar wel een zekere 'kwaliteit' in de bookmarks houden. Ervaring leert dat bestaande bookmarkcollecties nog maar tot op zekere hoogte nog actueel zijn. Als je met Vizited gaat werken, zul je merken dat je van je hele bookmarkverzameling er misschien maar 10 wil meenemen. Vervolgens bouw je vanuit Vizited weer verder, maar nu aan een actuele collectie, zonder slapende bookmarks. Goed idee. Normaal gesproken worden de thumbnails periodiek automatisch geupdate. Je kunt het nog niet zelf forceren. Daar gaan we wel naar kijken! @Highio Goede opmerking, dat hier enige uitleg wel op zijn plaats is. Gaan we toevoegen! Op dit moment kun je 'jouw' bookmarks sharen via het publieke deel. Wat bedoel je precies met je opmerking? Wil je op een gemakkelijke manier de sites die je via Vizited bookmarkt tonen op bijv je FB/Twitter/LinkedIn profiel? Onder 'About' staat hoe je dit kunt doen, maar waarschijnlijk vind je dit te gecompliceerd? Hoe zou je dit graag doen? Eenvoud en visuele weergave zijn voor Vizited de kernbegrippen en deze voeren we in het gehele concept door. Wel moet het duidelijk blijven voor de gebruiker. De HL-feedback maakt heel goed duidelijk waar we wat te kort door de bocht gaan in ons streven naar eenvoud. Wat betreft andere spelers: die houden we zeker in het oog (maar soms ontglipt er wel eens eentje aan de aandacht, dus dank voor deze tip!). @Dick Marjot Thanks, dit hebben we zelf nog niet geconstateerd. Het kan met van alles te maken hebben. Welke IE-vs gebruik je? Dat klopt inderdaad, daar moeten we nog iets aan doen. Even kijken hoe we dat technisch moeten aanpakken. Goed idee! Nemen we zeker mee in de verdere verbetering. We willen een gratis variant van advertenties voorzien en daarnaast een betaalde pro-versie zonder ads uitbrengen. @Entwerpen Goed te horen dat je ondanks je aanvankelijke irritatie toch aan de vergrootfunctie gewend raakte. Of deze functie iets toevoegt, is denk ik heel persoonlijk. Leuk idee, maar niet helemaal passend bij ons idee van eenvoud. Ook je andere opmerkingen zijn interessant, daar gaan we over brainstormen. Mag ik jullie allemaal héél erg bedanken voor jullie reacties tot nu toe?! Voor ons is dit echt een perfecte manier om Vizited verder te verbeteren en zoals Ray Kroc het al zei 'None of us is as good as all of us'. Super!! Groetjes, Daphne
 6. Thanks, dat zijn sympathieke opmerkingen! @Joost: ben benieuwd wat je ervan vindt...
 7. ....of teamen met een partij als ZTRDG - richt zich op mensen die 'in' zijn voor bijzondere, mooie producten en daar graag een blokje voor om fietsen... Whatever het wordt, het moet wel een win-win situatie worden. Puur piggybacken is te kort door de bocht en inderdaad: ben je een groothandel of iets anders? Een groothandel met één product is nogal beperkt!
 8. Germain, Tot maandagochtend zul je in spanning moeten blijven, vrees ik. Als je maandagochtend meteen met ze belt en de situatie uitlegt, kun je misschien rekenen op wat begrip en afspraken maken over het al dan niet op die zwarte lijst komen.... Mijn ervaring met Belgische banken is dat ze vaak veel menselijker reageren dan de Nederlandse. Succes!
 9. Goedemorgen Tobias, Als je met de visuele kant aan de slag gaat, overweeg dan ook om meer mensen te laten zien. Je producten zijn supermooi, maar chocolade is een supermenselijk product, dus ik zou zeker blije mensen laten zien die je chocolade in de handen houden. In de teksten kun je suggesties verwerken voor gelegenheden waarbij je niet zonder jouw chocolade kunt (zoals al eerder genoemd: Sinterklaas, Pasen, Moederdag, Vaderdag, Valentijn, Secretaressedag, verjaardagen, jubilea, en - voor de echte fans - maandag t/m zondag chocoladedag etc. etc. etc.). Misschien moet je zelfs een 'chocomoments'-pagina toevoegen, een pagina waarop jij per gelegenheid een speciaal samengesteld chocopakketje voorstelt.
 10. Goedemorgen Bas en Joost, Hartelijk dank voor jullie nachtelijke reacties! Fijn ook dat jullie onderling de discussie zijn aangegaan, toen ik - wegens diepe slaap - niet kon deelnemen ;-)) Symbaloo kende ik nog niet. Als ik het bekijk, vallen mij de volgende verschillen direct op: [*] Symbaloo is primair bedoeld als desktop, als startpagina - Vizited.com heeft deze ambitie niet (alhoewel je de tool natuurlijk best als startpagina mag gebruiken); [*] Symbaloo heeft een heel uitgebreide functionaliteit - dit wilden we voor Vizited.com nadrukkelijk niet. Simpel en eenvoudig, zonder de gebruiker in een bepaald vast 'corset' te willen duwen. Vizited is maar één ding: een visual bookmarkingtool (andere toepassingen laten we aan jouw eigen creativiteit over). Als gebruiker kies je ervoor om een site te bookmarken (of niet), vervolgens zijn de enige twee andere keuzes gericht op jouw gemak: is de site publiek zichtbaar of niet en wil je tags toevoegen (handig om de site te traceren) of niet. Verder maakt Vizited direct en automatisch een snapshot van de site die je gebookmarkt hebt, dus de eigenheid/herkenbaarheid van de site blijft behouden in je bookmarks, zonder dat je daar als gebruiker iets voor hoeft te doen. Met één klik heb je een nieuwe link toegevoegd, zonder dat je nog dingen hoeft te uploaden. Maar even los van het feit of Vizited gelijkenissen vertoont met andere sites: hoe ervaren jullie het gebruik ervan? Groeten, Daphne
 11. Omschrijving van je concept: Vizited.com is een praktische tool voor het online beheren en delen van bookmarks, op een visuele manier. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: De gehele tool is in samenwerking met een grafisch vormgever 'from scratch' ontwikkeld, toen volledig herontwikkeld en vervolgens in een klein publiek gelanceerd. Via HL, Twitter, LinkedIn en Facebook zijn we op zoek naar testers voor de onlangs gelanceerde publieke bètaversie en constructieve feedback. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: [*] Het overzichtelijk bewaren (én terugvinden) van je favoriete sites op een centrale, browseronafhankelijke plaats. [*] Het delen van je favoriete sites met de community. Alternatieve toepassingen van Vizited.com: [*] Presentatie van je portfolio (handig voor designers). [*] Het groeperen van een set van bookmarks onder één tag voor publieke doeleinden (je kunt bijvoorbeeld alle urls die in een bepaald artikel genoemd worden, onder de tag 'Mei 2010' groeperen). Hoe is dit anders dan bestaande concepten: In tegenstelling tot de bekende sites als Delicious en Stumble Upon, willen we met Vizited een goede vindbaarheid van je bookmarks realiseren met behulp van een visuele weergave, in plaats van een overvloed aan features. Je bookmarks worden op de site weergegeven als thumbnails, wat het zoeken vergemakkelijkt. Bovendien kun je per bookmark bepalen of je deze alleen in je privé-collectie of ook in het publieke deel van de site wilt laten zien. Wat voor feedback hoop je te krijgen: We hebben net een publieke BETA gelanceerd en zijn natuurlijk erg benieuwd naar reacties van gebruikers: [*] Wat vind je van de gebruiksvriendelijkheid? [*] Klopt onze logica? [*] Ontbreken er nog dingen? Mis je nog een bepaalde functionaliteit? [*] Zie je Vizited.com als een structurele tool voor jezelf? Mocht je interesse hebben om ons te helpen met het testen of is je interesse anderszins gewekt? Neem dan een kijkje op http://www.vizited.com/ , maak een gratis account aan en laat ons weten wat je ervan vindt. Alvast bedankt! Daphne P.S. Probeer ook zeker de speciale Firefox-toolbar uit, die je onderaan de Vizited-pagina kunt downloaden.
 12. Laatst mocht ik een olijfolieproeverij bijwonen bij een bevriend traiteur in Maastricht. Ze liet ons vijf verschillende soorten olie proeven, gevolgd door een aantal aceto balsamico's en afgerond met een assortiment van Spaanse, Italiaanse en Franse hammen. Dit alles vergezeld van een super Italiaanse wijn. Kortom: ze creëerde de perfecte setting om in de mood te komen en iedereen vond alles heerlijk!!! Misschien ook een idee voor jou? Bepaal welke mensen je op zo'n proeverij wil uitnodigen en of je zelf voldoende producten hebt om een proeverij te vullen. Heb je onvoldoende producten, dan kun je misschien samenwerken met een andere leverancier. Qua doelgroep kun je behalve aan restaurants en particulieren natuurlijk ook denken aan horeca-verenigingen (verenigingen van mensen actief in de horeca die in informeel verband periodiek samenkomen). Succes!
 13. Hi Tobias, Als chocoholic kan ik je initiatief alleen maar heel hard toejuichen. Complimenten voor je idee en de uitvoering! Mooie foto's, goede sfeer en een aardige touch met de vormgeving. Door de temperatuur en de maximumverzendtemperatuur zo in beeld te brengen, beantwoord je meteen een belangrijke vraag. Wat feedback voor verdere verbetering: - zou je chocoparade niet beter verticaal plaatsen? Dat is eens iets anders en vervolgens hoeven je bezoekers niet telkens op en neer te scrollen, ze worden als het ware langs de ladder van chocolade naar beneden getrokken, terwijl de chocosoorten langs het beeld omhoog klimmen. - qua vormgeving verschilt de bovenzijde nogal van de onderzijde, waardoor het niet echt een samenhangend geheel vormt. Het menu met de chocoparade is een sterke sfeerbepaler en die sfeer is niet doorgezet in het onderste deel van de site. Je zou de productinformatie bijvoorbeeld in een niet-vierkant venster kunnen plaatsen, in een vorm die past bij de zeshoek en de krullen van je menu. Ook zou ik de foto's zeker een prominentere rol bij de productinfo laten spelen. Ze zijn heel erg mooi, maken dat ik echt zin in je chocolade krijg, dus maak ze groter en de praktische, o zo noodzakelijke info, mag wat minder ruimte innemen wat mij betreft. - de teksten kunnen nog wat sexier denk ik. Maak dat je bezoekers het water in de mond loopt. De foto's zorgen voor de eerste stap in die richting, de teksten zouden het moeten afmaken. Daarvoor mag je ze wat minder 'producttechnisch', wat minder feitelijk maken en wat meer emotie erin verwerken, zodat ze beeldender worden. NB: bij het formulier schrijf je 'door het formulier correct in te vullen', dat 'correct' zou ik even weghalen. Tenslotte: misschien kun je op de homepage in één krachtige zin samenvatten waarom niemand langer zonder Prestat chocolade kan? Groetjes en heel veel succes en plezier met je topidee! Daphne
 14. Hallo Clare, Ik ben geen juridisch expert en weet dus niet of voor Curaçao dezelfde wetgeving geldt als voor Nederland. Het lijkt me wel verstandig om wat de praktische zijde van de webshop betreft goed te kijken naar wat je klanten gewend zijn. De KvK ter plekke zal je er vast alles over kunnen vertellen. Verder vind je het misschien interessant om te weten dat er een zogenaamde E-zone bestaat op Curaçao. De Nederlands-Antilliaanse overheid heeft voor bedrijven die gevestigd zijn in de E-zone de winstbelasting tot 2026 verlaagd tot 2%. Vast de moeite waard om verder te onderzoeken als je toch een e-business wilt opstarten en zelf op Curaçao zit! Groeten, Daphne
 15. Hallo Marjolein, Weet je waarom vorige plannen in een la zijn beland? Wat je ook voor marketingplan gaat schrijven en op wat voor manier je dat ook aanpakt, het is belangrijk dat dit bij het overkoepelend strategisch plan aansluit, anders loop je het risico dat de prioriteiten van het management anders liggen dan de jouwe. Succes!
 16. Hallo Elke, Sympathieke site. Een paar dingen die mij opvallen, die je eenvoudig kunt verbeteren. Teksten: - over het algemeen spreek je de lezer aan met je of jij. In de algemene voorwaarden wordt dat opeens 'u'; - de teksten zijn niet overal in dezelfde stijl geschreven, je gebruikt een informele en formelere stijl door elkaar. Omdat je hele site relatief informeel is van opzet (en omdat dat ook best kan en sympathiek en persoonlijk overkomt), kun je misschien je teksten nog eens bekijken en overal dezelfde stijl toepassen; - je gebruikt voor elk menu-element een categorienaam, maar voor Konad gebruik je een merknaam. Als Konad bekend is in de markt, dan is het goed om deze naam direct in het menu te zetten, maar ik zou er wel nog een categorie aan koppelen (Konad kunstnagels?) Vormgeving: - je url is Beauty by Elke en deze naam gebruik je ook her en der in de teksten. Waarom staat deze naam niet in de kop van je website? Dan weet ik als bezoeker ook beter bij wie ik te gast ben en weet ik je een volgende keer ook gemakkelijker te vinden (omdat ik dan je naam misschien nog weet); - bij de Gel Liners zie ik geen productfoto's (en dat terwijl ik er juist erg nieuwsgierig naar ben); - het lijkt mij leuk om bovenaan elke pagina te beginnen met een fotootje waarop je de toepassing van een productcategorie kunt zien, dan weet ik zonder veel na te denken waarnaar ik kijk. Zo zegt Konad mij helemaal niets, het zouden net zo goed boormachines kunnen zijn. Pas als ik doorklik op de link in de tekst zie ik dat het om kunstnagels gaat. Dan heb ik al twee keer geklikt. Als ik in het merk ingevoerd ben en iets met kunstnagels heb, is dat niet erg, maar voor iemand die onbekend is op dit gebied is het teveel; - grote foto's zijn handig, zo weet ik wat ik koop. Maar als je in je webshop verschillende maten foto's gebruikt, kan dat rommelig overkomen. Beter gebruik je hetzelfde formaat voor alle producten, met de mogelijkheid om op deze in te zoomen/de foto's te vergroten. Details: - je hebt een eigen url, maar gebruikt wel nog een gmail-adres. Dat komt niet professioneel over en bovendien kun je beter reclame voor jezelf dan voor gmail maken. Groetjes, Daphne
 17. Top!! Aanvulling op punt 4: ook al werk je alleen of met twee, ga uit van je kracht en je zult zien dat je soms groter/beter/sneller/etc. bent dan de grote jongens. Je ben misschien wel een starter, maar daarom heet je nog niet kalimero! (oftewel: denk niet dat je als starter nog niet klaar bent voor het grote werk - don't oversell, don't undersell.
 18. Tja, als je het zo stelt.... ;) Go for it, zou ik zeggen! Becijfer de compensatie waarmee jij genoegen zou nemen en vervolg de dialoog, met het compensatiebedrag als nieuw ingrediënt. Aangezien je meer vliegen vangt met je eigen charmante ik dan met een advocaat, zou ik het namelijk toch eerst zelf proberen...
 19. Afgaand op je relaas, denk ik dat je een aantal wezenlijke zaken hebt bijgedragen in het voorbije traject, op basis waarvan je op zijn minst zou kunnen proberen om aanspraak te maken op een compensatie. Je hebt je expertise en tijd geïnvesteerd in - het analyseren van de vraagstelling - het bedenken van een oplossing in de vorm van een website - het nader uitwerken van dit voorstel tot een beschrijving waarmee de opdrachtgever investeerders kan overtuigen (je hebt hem dus feitelijk geholpen om de financiering rond te krijgen). Misschien verdient dit voorstel zelfs de naam 'functionele beschrijving'? - het koppelen van de technische uitvoering aan een mogelijk grafisch ontwerp - het reserveren van tijd in je planning voor de uitvoering van het project, waardoor je andere projecten wellicht misgelopen of afgewezen hebt Stuk voor stuk zijn dit punten waarop je toegevoegde waarde voor de opdrachtgever hebt geleverd, zowel in kennis, als in vooruitgang van het project. Ook de kwaliteit van het grafisch ontwerp (en wellicht zelfs de navigatiestructuur/content van de site) zal door de inzichten die tijdens jullie bespreking zijn ontstaan, gegroeid zijn. Dit bovenstaande, gecombineerd met de algemene gang van zaken waarbij tijdens het hele project de indruk gewekt werd dat jij deze opdracht zou krijgen (wat voor jou weer aanleiding was om steeds opnieuw tijd en moeite te investeren), lijkt mij voldoende basis om juridische stappen te ondernemen. Of je dat doet is een tweede. Behalve geld en energie, zal het een directe impact op je relatie met deze partij (tenslotte deels al een klant van je) en wellicht ook je reputatie hebben. Los van eventuele juridische gronden, moet je dus eerst deze persoonlijke beslissing nemen. Wat valt er eventueel te winnen en wat kun je eventueel verliezen? Hoe zal de balans uitslaan op de langere termijn?
 20. Hi Melvin, Goed (objectief) concurrentieonderzoek is altijd goed. Maar laat je niet weerhouden door iemand die zijn zaakjes ooit vreselijk verkeerd heeft aangepakt / de verkeerde mensen is tegengekomen / te vroeg gepiekt heeft toen de wereld nog niet aan webshops toe was / die ochtend ruzie met zijn vrouw heeft gehad / een chronisch pesthumeur heeft / jaloers is op jouw superidee en wenste dat hij er zelf op was gekomen of überhaupt enige notie zou hebben hoe hij zo'n idee zou moeten aanpakken / misschien wel of gewoon met zijn verkeerde been uit bed is gestapt. Ooit heeft iemand eens gezegd dat 'hoe meer weerstand je tegenkomt op je pad, hoe zekerder je kunt zijn dat je op het goede pad zit'. Aan de andere kant is het natuurlijk ook zo dat je niet kost wat kost tegen de stroom moet oproeien. Ga lekker uit van de directe signalen die je zelf oppikt en laat je niet uit het lood slaan door van die via-via steken. Dat is alleen maar ballast!
 21. Hoi Achmad, Ga lekker verder studeren in een richting die bij je past. Een HBO-opleiding is lekker praktijkgericht (meer werkend studeren dan een bijbaantje naast je werk), terwijl ook de universiteiten steeds meer overtuigd raken van het belang van de praktijkimplementatie in de opleiding en je verplichten om een deel van je studie in het buitenland door te brengen of zelfs stage te lopen of een opdracht voor een bedrijf te doen. Al doende leer je, al lerende doe je ;) Zo krijg je goed helder wat er allemaal mogelijk is, wat je wel en niet leuk vindt en waar je wel en niet goed in bent. Succes!
 22. Weet je simsim.... Vaak is het niet het idee maar de uitvoering ervan die bepaalt of iets een succes wordt. Zou je 'jouw' idee dus ergens anders tegenkomen, laat je dan niet ontmoedigen! Gaat het over servies in de business-to-consumer of de business-to-business context? Je kunt bijv. eens navragen bij een groothandel of detailhandel, die mensen kennen de branche vaak goed.
 23. Dankjewel Norbert (zowel voor je antwoord als je compliment)! Fijne vakantie gehad? Als ik het goed begrijp, is het dus de partij die vanuit het oogpunt van de consument het meest voor de hand ligt cq. het gemakkelijkst bereikbaar is, die in eerste instantie kan worden aangesproken? Waarbij deze partij dan - afhankelijk van de gemaakte afspraken - de aansprakelijkheid kan verleggen naar een andere ketenpartner? Voortbordurend: - zijn er productcategorieën waarbij je 'extra' risico loopt om aansprakelijk gesteld te worden? Ik kan mij bijvoorbeeld voorstellen dat er met bijv. cosmetica meer mis kan gaan dan met kleding, terwijl het bekende keukentrapje (was daar geen arrest over?) weer meer risico met zich meebrengt dan een bank of kast? Of kun je dat niet zo generaliseren? Bij deze voorbeelden zal het meestal om letselschade gaan en - zoals gesteld - je bent bij letselschade altijd aansprakelijk (als fabrikant of partij die het product in de het maatschappelijk verkeer brengt). Als je het over de afdekking van het risico hebt, wat zou je dan het beste afdekken met behulp van een verzekering? En verzeker je je het beste altijd tegen letselschade? - het risico dat een product ondeugdelijk blijkt te zijn in de praktijk en teruggehaald dan wel vervangen dient te worden? - het risico dat het product schade aan materiële zaken toebrengt (bijv. een tv die spontaan in brand vliegt) - zijn er nog andere risico's?
 24. Een zaterdagse overpeinzing.... Hoe is de productaansprakelijkheid geregeld als er verschillende partijen samenwerken? Ligt dit bij de initiatiefnemer/opdrachtgever, bij de ontwerper, de fabrikant of bij de verkoper? Ik heb even zitten zoeken en puzzelen en vraag mij af of het onderstaande geldt? Voorbeelden: - Beroemdheden lanceren een 'eigen' cosmeticalijn, kledinglijn, tassenlijn - Ondernemers beginnen met een webshop in boxershorts, t-shirts, of electronica - Fabrikanten zoeken ontwerpers (bijv. Philippe Starck, Karim Rashid of onze eigen Marcel Wanders) om trendy producten te kunnen lanceren - Jonge ontwerpers zoeken samenwerking met fabrikanten en verkopende partijen om hun nieuwste ontwerp te verkopen Ik zie de volgende samenwerkingen: A. ontwerp van nieuw product - productie in opdracht van ontwerper - verkoop door en onder naam van ontwerper (bijv. bij juwelen, keukens, meubels) B. ontwerp van nieuw product - productie in opdracht van ontwerper - verkoop door wederverkoper onder merknaam ontwerper (bijv. Moooi design) C. ontwerp van nieuw product - productie in opdracht van en door fabrikant - verkoop door en onder naam van fabrikant (bijv. Philips Medical Systems) D. ontwerp van nieuw product - productie in opdracht van en door fabrikant - verkoop door wederverkoper onder merknaam van fabrikant (bijv. Brabantia, webshops voor gsms) E. opdracht van opdrachtgever tot ontwerp door ontwerper en productie door fabrikant, verkoop onder naam opdrachtgever (bijv. Ikea, HEMA, AH eigen merkproducten) F. opdracht van opdrachtgever tot ontwerp door ontwerper en productie door fabrikant, verkoop onder naam bekendheid (bijv. Tomy Hilfiger parfums, Victoria Beckham jeans) Extra dimensies worden gecreëerd door verkoop aan particulier of bedrijf en door inkoop of verkoop in of aan het binnen- of buitenland (buiten EG) en natuurlijk door de onderlinge afspraken tussen de verschillende partijen. Daarnaast heb ik het volgende kunnen terugvinden over productaansprakelijkheid: 1. Letselschade leidt altijd tot aansprakelijkheid 2. "...dat als je producten onder privatelabel op de markt brengt jij de eventuele productaansprakelijkheid van de producent naar jezelf verlegt" (met dank aan Rien Gluvers) 3. "Als ontwerper kun je aansprakelijk gesteld worden als je met de kennis die van een professional op jouw vakgebied verwacht mag worden de ontwerpfout had kunnen voorkomen. In eerste instantie zal de producent aansprakelijk en verantwoordelijk gesteld worden, maar als die kan aantonen dat de fout bij de ontwerpende partij ligt en voorzien had kunnen worden kan die jou aansprakelijk stellen voor de schade." (met dank aan Nonex Justus Slaakweg) 4. "Het productaansprakelijkheidsrisico (zaak- en letselschade als gevolg van een ondeugdelijk product, bijv ontwerp- of productiefout) ligt bij de fabrikant of, als deze buiten de EU gevestigd is, bij de importeur. Als verkoper mag je bij productenaansprakelijkheid doorverwijzen naar fabrikant of importeur: je maakt geen onderdeel uit van die aansprakelijkheidsketen. Indien je ook reparaties en/of (hardwarematige) modificaties uitvoert kun je wel productaansprakelijk zijn voor hiermee gemaakte fouten." (Norbert Bakker) 5. "Je bent als verkoper niet aansprakelijk voor een gebrek aan het product van fabriekswege als je daar geen weet van hebt. Die productaansprakelijkheid ligt bij de fabrikant binnen de EU respectievelijk de importeur bij goederen die zijn geproduceerd buiten de EU. Als wederverkoper mag je consumenten bij productaansprakelijkheid doorverwijzen naar de fabrikant/importeur. Als je zelf goederen importeert van buiten de EU ben je als importeur dus wel aansprakelijk voor het productaansprakelijkheidsrisico van deze goederen." (Norbert Bakker) Welke partij is nu aansprakelijk als er iets niet klopt met het product cq. als het product letsel veroorzaakt? Wat is de 'pure' regel, los van onderlinge afspraken? Kan aansprakelijkheid door onderlinge afspraken verlegd worden? A: ontwerper is primair aansprakelijk? B: ontwerper is primair aansprakelijk? C: fabrikant is primair aansprakelijk? D: fabrikant is primair aansprakelijk? E: opdrachtgever is primair aansprakelijk? F: opdrachtgever is primair aansprakelijk? (ervan uitgaande dat een en ander (ontwerp, productie en verkoop) zich louter in de EU afspeelt....
 25. Gek hè, je zou denken dat de meeste ondernemers onderhand wel doorhebben dat 'garbidge in = garbidge out'? ??? Sorry dat ik je post niet gezien had, komt wellicht door het feit dat dit topic inmiddels zooooooooooooooveel pagina's telt? (wel goed dat we op dezelfde lijn zitten, goede input voor een restyling?) Zou het in het kader van de effectiviteit van dit onderdeel niet handig zijn om vragen over bedrijfs- en productnamen te verplaatsen naar het 'Wat vinden jullie van mijn ....' forumonderdeel? Misschien zelfs een speciaal onderdeel daarin? Wat vinden jullie van mijn bedrijfsnaam/productnaam/website/webshop/logo/slogan/productontwerp/nieuwe medewerker/bedrijfsinrichting/auto/etc.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...