entwerpen

Senior
  • Aantal berichten

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door entwerpen

  1. je weet van tevoren niet of het zal lukken en statistisch gezien zullen de meeste ideeën mislukken. Na deze hoopvolle mededeling ;) is het enige wat je kunt doen in het idee te geloven en daar naar handelen. De uitvoering is het belangrijkste, het idee en product/dienst zal onderweg bijna altijd wel veranderen. mogelijkheden om je idee te testen zonder heel veel geld/tijd/moeite te investeren - maak een prototype - praat met mogelijke gebruikers/klanten - onderzoek of er een markt is of gemaakt kan worden je hebt al een aantal dingen uitgeprobeerd, dus gewoon blijven proberen, zeker als je het leuk vindt om te doen.
  2. goede tips, waarvoor dank! dat zet een mens weer aan tot denken. dan heb ik een vervolgvraag? kent iemand een bureau met warme connecties met journalisten/mediablogs? uiteraard zullen we eerst zelf aan de slag gaan en mensen/partijen benaderen die we de scoop willen geven.
  3. Ik ben met een partner bezig met een nieuw webconcept. We willen momentum opbouwen en voordat we de betafase ingaan mensen bijelkaar brengen die wellicht geïnteresseerd zijn in het concept. Hoe pak je zoiets aan? Heeft er iemand ervaring/tips? We hebben via launchrock.com (leuke service trouwens) een pagina gemaakt met een teaser en waar je je kunt inschrijven voor de beta en deze link verspreid op onze eigen sociale media netwerken. Tot nu toe hebben we nog niet heel veel response/inschrijvingen hiermee gekregen. Is het handig om nu al met blogs in contact te treden en hen een artikel aan te bieden? reclame te maken? Wat zijn nog meer manieren om dit naar buiten te brengen zonder het hele concept te verklappen en iedereen te spammen. Het doel is om dadelijk de beta te beginnen met zoveel mogelijk mensen binnen Nederland en België. Op dit moment zijn we hard bezig met de bouw, ontwerp, testen waarop een closed beta volgt. De launchrock pagina waarover het gaat: http://www.projectzis.com
  4. de mogelijkheden voor kleine ondernemers om digitaal producten aan te bieden worden steeds beter, dit maakt de drempel om online iets te beginnen ook steeds lager. De leercurve die daarna volgt is echter stijl in allerlei opzichten. Overigens zijn de aankopen in Scandinavische landen dacht ik nog hoger dan in Nederland. Waarschijnlijk hebben snel internet, internetvaardigheden en het koude klimaat daar mee te maken?
  5. prijzen en ervaringen verschillen nogal. Het helpt vaak als er een westerling of iemand zit die in Europa/US heeft gestudeerd/gewerkt heeft. Vraag ook naar hoeveel projecten ze hebben en hoeveel mensen daarop zitten, dan kun je een voorzichtige inschatting maken of je project wel voldoende aandacht kan/zal krijgen. en probeer veel contact te hebben, niet zozeer via mail maar via de telefoon/skype. Direct contact is erg belangrijk daar. (waar niet eigenlijk) succes.
  6. twitter is voor mij vooral leuk, verder leuke, interessante mensen mee leren kennen, events leren kennen, een sollicitant aangenomen die via twitter kwam, tweedehands rotzooi mee verkocht en teveel tijd aan verspild met onzin te lezen.... Twitter aangesloten op facebook is makkelijk, echter sommige mensen ervaren dit als hinderlijk. http://twitter.com/entwerpen
  7. Ik heb de firefox toolbar niet geinstalleerd. ik wil eerst weten wat die precies doet. Uiterlijk: ziet er netjes uit, de vergrootfunctie vond ik in eerste instantie irritant, ik was er echter snel aan gewend, al voegt het niet heel veel toe vind ik. Het zou fijn zijn als je zelf het thema kunt instellen voor achtergrondkleuren, niet iedereen houdt van een donker thema. Functionaliteit: - ik heb zelf een onmogelijk groot aantal bookmarks, welke ik dagelijks toevoeg. Dit systeem is hiervoor te beperkt en voor mij te langzaam om de bookmarks te vinden die ik zoek. Voor lichtgewicht gebruikers kan ik me voorstellen dat dit wellicht makkelijk is, voor oudere mensen die urls niet kunnen onthouden kan het een uitkomst zijn om dit visueeel te doen. - Ik zou graag zien dat je het aantal bookmarks dat je ziet op een pagina zelf kunt instellen. - Thumbnail Queued, als je een bookmark opslaat duurt het nog te lang voordat je een thumbnail ziet, maar dit laagts ws aan de beta fase waar het nu in zit? De thumb wil ik meteen zien. - als je een bookmark edit, dan is het niet duidelijk of je nog een keer op de onderse knop dient te clicken om de wijziging op te slaan, dit moet wel anders verlies je de wijziging. - tags moeten worden ingevoerd met spaces ertussen, je kijgt dan erg veel doublures, als je bijvoorbeeld "interieur ontwerp" en "grafisch ontwerp" als tags geeft kun je later zoeken op de term "interieur", "grafisch", en "ontwerp", maar niet op "interieur ontwerp" - geen filters (porno) op jullie algemene homepage, dus grapjassen kunnen het helemaal hiermee vullen. Ik denk dat spammers hier ook mee aan de haal gaan? In verhouding tot: Delicious, voor mij blijft dit de winnaar, juist door de vele opties. De zoekfunctionaliteit daarvan is erg goed, je bookmarks worden getoond voor elke letter die je intikt in de zoekmachine, dat werkt erg snel en intuitief. Het maken van een netwerk, zoeken in andermans bookmarks. Het is allemaal erg goed doorontwikkeld. succes!
  8. je kunt ook naar backblaze kijken, kost $5 per maand voor vrijwel ongelimiteerde hoeveelheid data. eerste backup is niet zo snel, maar draait op de achtergrond. Daarna incremental, ook heb je ook de optie om (betaald) een dvd te laten sturen met je data als je het nodig hebt. Ik gebruik dit zelf naast een Synology NAS met 4x1,5tb in RAID 5.
  9. eerste indruk: dit is een spamsite, bedoeld om zoveel mogelijk reclame te maken die ik niet wil, ik wil alleen maar een broodje bestellen, zo snel en gemakkelijk en lekker en goedkoop mogelijk. conclusie: ik click weg en surf naar bijvoorbeeld thuisbezorgd.nl deze indruk wordt gewekt door de drukte, overvloed aan info: opsommingen/lijsten/teveel opties: ik weet niet meer waar ik moet klikken doordat er geen duidelijke indeling is, geen punten die me visueel door de pagina loodsen. visueel krijg ik er geen (grotere) honger van. wat ik zou willen zien: optie 1: 1 zoekbox met een knop, "zoek", daarna volgt de rest, zoekresultaten afhankelijk van ingevoerde, is er een broodje ofingredient ingevoerd, toon dan een overzicht met broodjeszaken die dit aanbieden en een mogelijkheid tot filteren op afstand van de klant, prijs, etcetera optie 2: direct een uitgebreide zoekmachine aanbieden waarin je alle opties kunt aanvinken optie 3: zie thuisbezorgd.nl, zoek op postcode en ga dan verder met specificeren. succes!
  10. biedt de hoster van het domein geen webmail functionaliteit aan? ik zou eens informeren bij de hostingpartij. eventueel kun je je mail ook importeren in een gmail account, die kun je ook overal bekijken waar je internet hebt. (sommige landen uitgesloten). Vanuit gmail kun je ook terugmailen met als afzender het naam@bedrijf.nl adres
  11. in het geval van de topicstarter (met kennis van html en php) en indien er voldoende tijd en energie beschikbaar is om de nodige zelfstudie te doen, zou ik aanraden omzelf aan de slag gaan, met behulp van wordpress bijvoorbeeld. Dan weet je gelijk hoe de site in elkaar steekt en waar je elementen kunt aanpassen. Voor de punten van de wensenlijst waar je niet uitkomt kun je dan altijd nog een ontwikkelaar inhuren via freelance.nl of een dergelijke site. Verder eens met MediaZo! dat de uren zich terugbetalen en mbt focus op je core business. Hoe zit het met het ontwerpen van de site en onderdelen? Is de topicstarter thuis in userinterface design + usability?, het overbrengen van een eigen onderscheidende identiteit, boodschap aan de bezoeker, het schrijven van teksten, conversie, het toepassen van sociale media? Daar kun je vele kanten mee op. Een website is in mijn optiek meer dan een opeenstapeling van functionaliteit. Vaak zie je dat als iemand wil beginnen met een website voor zijn eigen bedrijf dat er voornamelijk naar functies worden gekeken.
  12. @Ruben: ;D Ik ga dit verhaal even uitprinten en ophangen hier. @Micha: dat concept van die eekhoornen, claim je daar het auteursrecht op? ;)
  13. Helemaal mee eens, en alles bij elkaar opgeteld lijkt me dit de beste optie. Bedankt voor het meedenken allen!
  14. @djluc hoe doe jij dit met je websites, stuur je de AV mee en hoe regel je de IE? ik zie de AV niet op je site staan. Ik zeg niet dat de AV fout zijn, echter zijn ze wel zo strak dat het veel discussie oplevert. Daarom zoeken we naar een andere oplossing. Het blijft toch maatwerk denk ik, want inderdaad zoals ShopJeRot zegt blijven de rechten bij de ontwerper als er niets overeengekomen is.
  15. ok helder, als opdrachtgever zit je er niet op te wachten, op al die vervelende en beperkende auteursrechten en ontwerpers daar zijn er zoveel van, er is er altijd een andere te vinden die en goedkoper is en afstand wil doen van zijn rechten, dat is de vrije markt. Als we daarin niet meegaan verlies je een hoop klanten. Ik denk dat we overgaan tot het algeheel schrappen van de algemene voorwaarden. Ze zitten alleen maar in de weg bij de acquisitie, we geven de rechten over en rekenen dit mee in ons tarief op 1 of andere manier. Overigens vind ik de redenatie dat een logo slechts een aantal vectoren zijn vrij dubieus en naïef. Een beetje in de sfeer van "dat kan mijn neefje van vijf ook". Een logo is voor ons een serieus product dat na onderzoek en een creatief proces tot stand komt en iets wat zeker een aantal jaren mee moet gaan en op diverse media bruikbaar dient te zijn. (maar dit is een andere discussie.) We zijn als beginnend bureau op zoek naar de juiste handelswijze, die zowel voor klant als ons acceptabel is en fijn is om mee te werken. BNO als brancheorganisatie heeft dus volgens de meesten hier veel te strak ingezet.
  16. Bedankt voor jullie meningen en ik vind de toevoeging betreffende de termijn van Piet Pelle nuttig, dit ga ik proberen toe te passen. Qua indekken maakt het me op dit moment niet zoveel uit, ik wil alleen niet dat de opdrachtgever mijn logo op korte termijn verder verkoopt of verklooit want dan kan ik het niet goed meer in mijn portfolio zetten. de oude thread heb ik nu gelezen, en de resultaten van de toenmalige poll gezien... lastige afweging, ook na 7 jaar dus en na al die tijd nog geen algemene regel en voor elk bedrijf weer anders? Als ik een rondje doe op internet langs ontwerpbureaus, dan zie ik op sommige sites de (BNO) voorwaarden verdekt opgesteld en op andere sites geen voorwaarden. Het lijkt erop alsof het principe: "wat de opdrachtgever niet weet, wat de opdrachtnemer niet deert" gebruikelijk is in deze? Of maken deze bureaus elke keer een nieuwe afspraak op maat met hun klanten?
  17. een nieuwe mogelijke klant heeft onze algemene voorwaarden gelezen en wil niet akkoord gaan met de punten 4 en 5 van de algemene voorwaarden van de BNO die onder meer bepalen dat het auteursrecht bij de ontwerper ligt. De klant is bang dat hij het ontwerp van het logo en huisstijl niet later zelf of door een andere ontwerper meer kan laten veranderen en dan vast zit aan ons. We hebben al duidelijk gemaakt dat wij altijd hier in alle redelijkheid over kunnen praten mocht het ooit een keer zover komen, en dat we hier best flexibel mee om kunnen gaan, maar de klant wil zich desondanks niet binden aan de voorwaarden, alleen als we deze punten schrappen. De klant wil ook niet betalen voor overdracht van de auteursrechten. Wat doe je in dat geval, een uitzondering maken voor deze ene klant? Of hou je voet bij stuk en verlies je de klant? Dit is de eerste keer overigens dat we algemene voorwaarden hebben meegestuurd bij een offerte omdat de klant sowieso nieuw is met media/ontwerpen en we alles goed willen afspreken. De betreffende punten in de AV: 4 Rechten van intellectuele eigendom en eigendomsrechten 4.1 Tenzij anders overeengekomen, komen alle uit de opdracht voortkomende rechten van intellectuele eigendom -waaronder het octrooirecht, het modelrecht en het auteursrecht- toe aan de opdrachtnemer. Voorzover een dergelijk recht slechts verkregen kan worden door een depot of registratie, is uitsluitend de opdrachtnemer daartoe bevoegd. 4.2 Tenzij anders overeengekomen, behoort niet tot de opdracht het uitvoeren van onderzoek naar het bestaan van rechten, waaronder octrooirechten, merkrechten, tekening- of modelrechten, auteursrechten of portretrechten van derden. Ditzelfde geldt voor een eventueel onderzoek naar de mogelijkheid van dergelijke beschermingsvormen voor de opdrachtgever. 4.3 Tenzij het werk er zich niet voor leent, is de opdrachtnemer te allen tijde gerechtigd om zijn/haar naam op of bij het werk te (laten) vermelden of verwijderen en is het de opdrachtgever niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming het werk zonder vermelding van de naam van de opdrachtnemer openbaar te maken of te verveelvoudigen. 4.4 Tenzij anders overeengekomen, blijven de in het kader van de opdracht door de opdrachtnemer tot stand gebrachte werktekeningen, illustraties, prototypes, maquettes, mallen, ontwerpen, ontwerpschetsen, films en andere materialen of (elektronische) bestanden, eigendom van de opdrachtnemer, ongeacht of deze aan de opdrachtgever of aan derden ter hand zijn gesteld. 4.5 Na het voltooien van de opdracht hebben noch de opdrachtgever noch de opdrachtnemer jegens elkaar een bewaarplicht met betrekking tot de gebruikte materialen en gegevens. 5 Gebruik en licentie 5.1 Wanneer de opdrachtgever volledig voldoet aan zijn verplichtingen ingevolge de overeenkomst met de opdrachtnemer, verkrijgt hij een exclusieve licentie tot het gebruik van het ontwerp voorzover dit betreft het recht van openbaarmaking en verveelvoudiging overeenkomstig de bij de opdracht overeengekomen bestemming. Zijn er over de bestemming geen afspraken gemaakt, dan blijft de licentieverlening beperkt tot dat gebruik van het ontwerp, waarvoor op het moment van het verstrekken van de opdracht vaststaande voornemens bestonden. Deze voornemens dienen aantoonbaar voor het sluiten van de overeenkomst aan de opdrachtnemer bekend te zijn gemaakt. 5.2 De opdrachtgever is zonder de schriftelijke toestemming van de opdrachtnemer niet gerechtigd het ontwerp ruimer of op andere wijze te (laten) gebruiken dan is overeengekomen. In geval van niet overeengekomen ruimer of ander gebruik, hieronder ook begrepen wijziging, verminking of aantasting van het voorlopige of definitieve ontwerp, heeft de ontwerper recht op een vergoeding wegens inbreuk op zijn/haar rechten van tenminste drie maal het overeengekomen honorarium, althans een vergoeding die in redelijkheid en billijkheid in verhouding staat tot de gepleegde inbreuk, onverminderd het recht van de ontwerper een vergoeding voor de daadwerkelijk geleden schade te vorderen. 5.3 Het is de opdrachtgever niet (langer) toegestaan de ter beschikking gestelde resultaten te gebruiken en elke in het kader van de opdracht aan de opdrachtgever verstrekte licentie komt te vervallen: a. vanaf het moment dat de opdrachtgever zijn (betalings)verplichtingen uit hoofde van de overeenkomst niet (volledig) nakomt of anderszins in gebreke is, tenzij de tekortkoming van de opdrachtgever in het licht van de gehele opdracht van ondergeschikte betekenis is; b. indien de opdracht, om welke reden dan ook, voortijdig wordt beëindigd, tenzij de gevolgen hiervan in strijd zijn met de redelijkheid en billijkheid. 3/5 Algemene Voorwaarden BNO januari 2005 5.4 De opdrachtnemer heeft met inachtneming van de belangen van de opdrachtgever, de vrijheid om het ontwerp te gebruiken voor zijn eigen publiciteit of promotie.
  18. Dit weekend samen met mijn vrouw ons nieuwe ontwerpbureau Entwerpen geopend, zelfde dag 1e klant binnen voor een leuk project en mogelijke 2e klant staat een afspraak in de planning, leuk! klein minpuntje: een mailing uit de deur gedaan naar bestaande relaties met het adres van de vernieuwde website, kreeg de hostingprovider een ddos waardoor de site even uit de lucht was...
  19. Ik ken je budget niet maar wellicht zijn deze sites iets voor je, allen sites waarbij je een budget neerzet en dat meerdere designers je een grafisch voorstel geven, dan kun je het logo uitkiezen welke je het meeste aanspreekt: logomatch brandsupply crowdspring
  20. de gevolgen van overstappen zijn afhankelijk van wat beide partijen hebben afgesproken, wat er in de offerte staat en in de algemene voorwaarden van de ontwerper. Vast staat dat de ontwerper een aantal voorstellen heeft gemaakt en dus tijd heeft gespendeerd. Echter als je niet tevreden bent en denkt dat te zullen blijven, is het ook wat waard om over te stappen. Uiteindelijk komt het logo overal op te staan en is het een uithangbord van je onderneming. Ik vind de ontwerpen niet heel sterk, ook niet heel slecht. Als de ontwerper goedkoop is en de levertermijnen kort dan is het acceptabel. Een goed logo maak je soms in een uur, maar het kan ook veel en veel langer duren en is meestal niet goedkoop. Laat in ieder geval ook zwart wit versies maken, internet en de box zijn misschien niet de enige media waarop je het wilt presenteren. hier nog een interessant linkje: Wat kost een logo?
  21. ik kan wel een ervaring delen van een aantal jaren geleden dat ik solliciteerde bij een bedrijf. Ik kwam strak in pak aan en iedereen inclusief de eigenaar liep in surfshorts en t-shirts, op strandslippers en de surfboards stonden tegen de wand. Kleine inschattingsfout van mijn kant ;D Hun website gaf een hele andere (zakelijke) indruk, maar ik had me beter moeten informeren. Tegenwoordig draag ik af en toe wel een jasje maar helemaal strak in pak doe ik alleen bij uitzondering. Hey als Steve Jobs en Richard Branson het niet doen waarom zou ik het dan doen? ;)
  22. 1 tip, begin ruim van tevoren een crèche te zoeken want de wachtlijsten zijn soms erg lang, en uiteraard veel geluk gewenst! (ben zelf vorig jaar pappa geworden, is erg leuk)
  23. je kunt voor inspiratie eens hier kijken: logopond, vul hier het woord box in. De meeste zijn toch wel met 1 of andere vorm van een box, je kunt die box uiteraard op meerdere manieren tonen, maar het hoeft niet. Met alleen tekst gaat het ook prima. Met een illustratie van een bokshandschoen vind ik ook een aardig idee, het idee van een sparringpartner die je krijgt toegestuurd
  24. een logo in de vorm van een naam komt wel meer in aanmerking, echter vind ik de naam misleidend. De associatie die je krijgt is toch met een box, veel mensen denken toch aan de blije doos vorm, oftewel een box en niet aan een envelop. Je wordt als ontvanger dan toch een beetje teleurgesteld. ga je het logo dan ook op de envelop plaatsen? Dan komt het een beeje als volgt over wellicht ok flauw, ik weet het, maar het illustreert wat ik bedoel. misschien kun je een andere naam verzinnen zonder een woord erin wat de vorm verklapt, dan kun je de vorm ook later aanpassen mocht dit gewenst zijn, bv: "medic", eerste hulp voor ondernemers
  25. sneeuw reeds gevallen hier, vannochtend lekker over de weg geglibberd. voornemens: - nieuw bedrijf beginnen in 2010! ook de beste wensen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.