Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
Grom

...Maar zit de consument hier wel op de wachten?

Recommended Posts

Beste HL’ers,

 

Allereerst wil ik even kwijt dat ik tot nu toe een hoop aan dit forum heb gehad, bedankt daar voor.

 

Dan het volgende:

Ik ben momenteel bezig te kijken naar de haalbaarheid van een webshop in DVD’s (daarnaast games en CD’s). Dan gaat het niet om het ‘standaard’ grote speciaalzaak assortiment maar om een product dat op het moment wel door verschillende ketens en kleine zaken verkocht word maar waar naar mijn weten nog geen gespecialiseerde winkels voor zijn. Ik denk wanneer dit op de juiste manier word neergezet er een behoorlijke markt voor kan zijn.

 

Nu heb ik al naar verschillende punten gekeken; logistiek, website, KvK, administratie, advertisement etc. maar ben ik weer helemaal terug bij het begin. Er was namelijk één vraag die mij lastig bleef vallen: Zit de consument hier wel op te wachten?

 

Voor ik er geld en zeeën van tijd in ga steken wil ik mezelf groen licht kunnen geven hier voor.

 

Het enige wat ik tot nu toe heb gedaan om dit te kunnen ontdekken is een online enquête. Dat geeft mij een leuk beeld van wat een aantal mensen vinden, wat ze voor het product zouden willen betalen en wanneer ze bereid zijn dit product aan te schaffen. Maar meer ook niet.

 

Wat is de volgende stap?

Ik kan eigenlijk nergens iets vinden hier over, behalve dan professionele marketing bureaus maar ik zit in een haalbaarhiedsfase en wil er nog niet (al te veel) geld in steken.

 

 

Alvast bedankt voor de hulp

 

Grom

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien kun je een onderzoekje doen bij jou in de buurt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik wil niet negatief klinken, maar weet je hoeveel webwinkels er al bestaan met dvd's games etc..En niet alleen kleine winkels..


Posters kopen bij Posters-kopen.nl, Aanbod van ruim 5.000 verschillende posters en schilderijen voor uw kantoor, bedrijf of huis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zou het positief bekijken. Er is JUIST altijd ruimte voor een webspecialist die snel en tegen een goede prijs kan leveren.

 

Je kan je marketing specifiek richten op de doelgroep.

 

Als je daarnaast ook achtergrondinformatie geeft (specifieke content) scoor je ook nog hoog in Google.

 

Als het om mensen gaat die bijvoorbeeld een bepaalde stijl muziek goed vinden (country bijv) dan zou je ook een nieuwsbrief in kunnen zetten om omzet te generen.

 

Bovendien kan je de doelgroep groter maken door het taalgebied groter te maken. Lees eens over Longtail Marketing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben het met Hans eens...van het positieve uitgaan...als de gespecialiseerde webshop op dit gebied er nog niet is kun jij mooi dat gat in de markt vullen....


www.muscatmeijer.nl MUSCAT MEIJER Juristen biedt een compleet dienstenpakket aan ondernemers in het MKB. Wij buigen ons graag over uw juridische, fiscale en administratieve vraagstukken. U kunt daarbij rekenen op een professionele aanpak en creatieve oplossingen waar dat in uw belang is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor de reacties dusver,

 

Ik ga het toch maar over een andere boeg gooien en volledig open kaart spelen.

Ik heb een hoop met verkoop en de entertainment branche, ook lijkt het me fantastisch om voor mezelf te beginnen om verschillende redenen en ben niet zo lang geleden met dit idee gekomen.

 

Graag wil ik een webshop beginnen gespecialiseerd in import DVD’s en games. Ik zie namelijk een hoop mensen via buitenlandse sites (Amerikaanse, engelse) hun spul bestellen omdat het daar ofwel goedkoper is of hier niet verkrijgbaar.

Dit wil ik graag toegankelijker en makkelijker maken door het via een Nederlandse site aan te bieden met alle voordelen die dat met zich mee brengt; kortere levertijd en gewoon met IDEAL betalen.

 

Naast deze groep ‘buitenland-bestellers’ denk ik ook de mainstream bewust te kunnen maken van dit produkt en ze te overtuigen van de voordelen.

Ondanks de verzendkosten denk ik het toch voor een leuke prijs te kunnen aanbieden.

 

En naast de nieuwste import releases wil ik ook een (klein) regulier assortiment aan kunnen bieden maar meer als bijverkoop.

 

Deze producten liggen gewoon in de schappen bij FRS e.d. en ook de kleine speciaalzaken.

Maar voor zover ik weet heeft nog niemand zich hier in gespecialiseerd.

De vraag is natuurlijk waarom? En is hier wel markt voor?

De voorlopige tussenstand van mijn internet enquête zegt van wel maar ik wil hier niet mijn volledige oordeel door laten bepalen.

Waarom de producten momenteel slechts een klein deel van het huidige assortiment bepalen kan ik natuurlijk uitzoeken door flink te gaan bellen met de platenzaken en online aanbieders als Bol.com.

 

Ik ben niet vies van feedback, mijn ‘sparringspartner’ is immers ook heel direct ;)

Dus aanvullingen, kritiek en tips zeer welkom

 

Grom

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik ben voor...

 

aparte uitgaves, LT's, e.d. zijn slecht te krijgen alleen via ebay.(en soortgelijke). Gespecialiseerde winkels waar ik vroeger heen ging in amsterdam zijn gesloten en veel vrienden van mij proberen heel vaak de exclusievere dingen te bemachtigen maar dit kan alleen via amazon, ebay en dergelijke.

 

Alleen het assortiment in de breedte is zo groot dus ik ben benieuwd waar je je op gaat richten. Ik merk zelf dat er veel vraag is naar vinyl omdat daar de LT's het mooist zijn en ook de meeste waarde hebben. Maar las ik jouw zo hoor heb je het over games, dvd, en cd's. En dit is zo breed en zo lastig te verzamelen naar mijn idee?

 

Goed plan, maar ik denk wel dat je je moet focussen op een productgroep en niet alles willen in een keer.

 

Micha

ps

ik baal er enorm van dat R1 dvd's en blurays alle extra's hebben en in nederland blijkbaar die rechten niet gelden en dat je van die slappe versies krijgt. Dus ik ben zeker een klant

 


www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vergeet niet dat wanneer je grotere aantallen in het buitenland gaat bestellen je ook importrechten moet gaan betalen, weet je in dat geval wel zeker dat het voordeliger is om het bij jouw te halen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wanneer je je richt op verzamelaars dan red je het niet met alleen een lage prijs. Dan moet je echt het mooie spul hebben. En dat is meteen het moeilijke... Wat moet je inkopen?

 

Vergeet niet dat veel verzamelaars / liefhebbers al helemaal gewend zijn om via internet te bestellen. En m.i. is het betalen via creditcard of paypal al behoorlijk ingeburgerd.

 

Ik wil je niet ontmoedigen maar er komt veel bij kijken. Maar het mooie van een webshop is dat je klein en enthousiast kunt beginnen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo, nog even terugkoppeling :)

 

Na wat grondiger deskresearch uiteindelijk van het idee afgestapt om een aantal redenen. Op prijs valt er eigenlijk niet te concurreren met grote namen uit Engeland en de V.S.

De grote jongens in Nederland zijn bovendien niet echt blij met zaken die import DVD's aanbieden en hebben in het verleden een aantal zaken hiervoor (met succes) onder druk gezet.

Ik zie er simpelweg geen 'business' in, zat nog in de 'ideefase' en heb er geen cent in hoeven steken, haha.

 

Gelukkig had ik nog een heel ander idee achter de hand dat, nu ik er mee bezig ben, eigenlijk veel leuker en interesanter is ;D

 

 

 

Tot zo ver,

 

Groeten

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 21 leden online en 361 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept