Jump to content

Grom

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Bedankt voor de uitleg. Normaal loop ik gelijk weg bij dit soort constructies, al helemaal wanneer heel internet vol staat met mensen die reviews schrijven in de trant van: "Wow, na een maand had ik al 1500 dollar en heb ik een iPhone gekocht". Maar gezien dit soort CPA constructies ook op andere sites werden verheerlijkt was het een twijfelgevalletje. Als de site af is ga ik me maar eens in de verschillende advertentie mogelijkheden verdiepen. Nogmaals dank voor de hulp :)
 2. Dat laatste. Ik wil een aantal sites maken met verschillende platforms (spelletjes, embedded video, game guides etc.). Dan wil ik 't één en ander proberen qua advertisement, waaronder dit dus. Is puur expirimenteel om te kijken hoe / of zoiets werkt. Internetters die zulke sites bezoeken kunnen over 't algemeen prima overweg met ads etc. Bij zulke verborgen content mag je zelf kiezen of je de survey invult of je kan weg klikken. Veel mensen hebben het er wel voor over.
 3. Beste HL'ers, Ik ben momenteel bezig met een website. Puur iets waar ik nu, als hobby, wat tijd in wil steken. Nou kom ik wel eens op websites die het CPA (cost per action) systeem gebruiken. Dat houd in, content die mensen graag willen zien verbergen tot er een survey (enquete) is ingevuld waarna de inhoud (pagina) zichtbaar word. Nu kwam ik op de website van CPA lead. Het klinkt allemaal erg mooi, ongeveer 1 dollar per survey. Internet staat vol succesverhalen en dat maakt het een beetje verdacht. Werd al helemaal achterdochtig toen ik dit las: (bron) Aan de ene kant ziet 't er heel grootschalig en realistisch uit, aan de andere kant; is dit wellicht de grootste pyramide van 't internet? :-\ Dus, iemand ervaring met deze of wellicht andere aanbieders?
 4. Ben je niet een beetje in de war met alcohol in (hand)bagage? Lijkt me sterk dat je wel flesjes van 700ml maar geen flesjes van 750 ml mag importeren, ook al is het totaal aantal liters hetzelfde? Of begrijp ik je opmerking niet?
 5. Nee, de klant wordt gecompenseerd en de indiener van de bon heeft wat uit te leggen. De klant krijgt alleen een ban als je tweemaal treft op IP nummers. Korting op een gestolen bon hoef je ook niet uit te keren. Unieke actiecodes hebben veel mogelijkheden, ook als kwantitatieve informatie voor marketingacties. Groet, Highio Fair enough, good point ;)
 6. Het enige met die kortingsbonnen is natuurlijk wanneer er een brief/pakket gestolen word. Dan heeft de dief een kortingsbon en de klant een ban. Ik zou de verzendingen goed bijhouden als ik jou was. Twee keer in X tijd bestelling niet aangekomen op hetzelfde adres? dan gaat er al een belletje rinkelen natuurlijk. En klanten die je 'slechts' één keer belazeren is gewoon risico. Is alles dat je als reguliere post verstuurd ook laag qua bedrag? Anders zou je bijvoorbeeld alles boven de €50 aangetekend kunnen versturen.
 7. Zo, nog even terugkoppeling :) Na wat grondiger deskresearch uiteindelijk van het idee afgestapt om een aantal redenen. Op prijs valt er eigenlijk niet te concurreren met grote namen uit Engeland en de V.S. De grote jongens in Nederland zijn bovendien niet echt blij met zaken die import DVD's aanbieden en hebben in het verleden een aantal zaken hiervoor (met succes) onder druk gezet. Ik zie er simpelweg geen 'business' in, zat nog in de 'ideefase' en heb er geen cent in hoeven steken, haha. Gelukkig had ik nog een heel ander idee achter de hand dat, nu ik er mee bezig ben, eigenlijk veel leuker en interesanter is ;D Tot zo ver, Groeten
 8. Wanneer je in het openbaar foto's maakt of filmt heb je te maken met portretrecht. Je mag mensen niet herkenbaar in beeld brengen zonder toestemming van diegene. Nummerplaten mag je denk ik ook niet zomaar opnemen. Maar het vastleggen van een algemeen straatbeeld mag best, dat doet google immers ook.
 9. Bedankt voor de reacties dusver, Ik ga het toch maar over een andere boeg gooien en volledig open kaart spelen. Ik heb een hoop met verkoop en de entertainment branche, ook lijkt het me fantastisch om voor mezelf te beginnen om verschillende redenen en ben niet zo lang geleden met dit idee gekomen. Graag wil ik een webshop beginnen gespecialiseerd in import DVD’s en games. Ik zie namelijk een hoop mensen via buitenlandse sites (Amerikaanse, engelse) hun spul bestellen omdat het daar ofwel goedkoper is of hier niet verkrijgbaar. Dit wil ik graag toegankelijker en makkelijker maken door het via een Nederlandse site aan te bieden met alle voordelen die dat met zich mee brengt; kortere levertijd en gewoon met IDEAL betalen. Naast deze groep ‘buitenland-bestellers’ denk ik ook de mainstream bewust te kunnen maken van dit produkt en ze te overtuigen van de voordelen. Ondanks de verzendkosten denk ik het toch voor een leuke prijs te kunnen aanbieden. En naast de nieuwste import releases wil ik ook een (klein) regulier assortiment aan kunnen bieden maar meer als bijverkoop. Deze producten liggen gewoon in de schappen bij FRS e.d. en ook de kleine speciaalzaken. Maar voor zover ik weet heeft nog niemand zich hier in gespecialiseerd. De vraag is natuurlijk waarom? En is hier wel markt voor? De voorlopige tussenstand van mijn internet enquête zegt van wel maar ik wil hier niet mijn volledige oordeel door laten bepalen. Waarom de producten momenteel slechts een klein deel van het huidige assortiment bepalen kan ik natuurlijk uitzoeken door flink te gaan bellen met de platenzaken en online aanbieders als Bol.com. Ik ben niet vies van feedback, mijn ‘sparringspartner’ is immers ook heel direct ;) Dus aanvullingen, kritiek en tips zeer welkom Grom
 10. Beste HL’ers, Allereerst wil ik even kwijt dat ik tot nu toe een hoop aan dit forum heb gehad, bedankt daar voor. Dan het volgende: Ik ben momenteel bezig te kijken naar de haalbaarheid van een webshop in DVD’s (daarnaast games en CD’s). Dan gaat het niet om het ‘standaard’ grote speciaalzaak assortiment maar om een product dat op het moment wel door verschillende ketens en kleine zaken verkocht word maar waar naar mijn weten nog geen gespecialiseerde winkels voor zijn. Ik denk wanneer dit op de juiste manier word neergezet er een behoorlijke markt voor kan zijn. Nu heb ik al naar verschillende punten gekeken; logistiek, website, KvK, administratie, advertisement etc. maar ben ik weer helemaal terug bij het begin. Er was namelijk één vraag die mij lastig bleef vallen: Zit de consument hier wel op te wachten? Voor ik er geld en zeeën van tijd in ga steken wil ik mezelf groen licht kunnen geven hier voor. Het enige wat ik tot nu toe heb gedaan om dit te kunnen ontdekken is een online enquête. Dat geeft mij een leuk beeld van wat een aantal mensen vinden, wat ze voor het product zouden willen betalen en wanneer ze bereid zijn dit product aan te schaffen. Maar meer ook niet. Wat is de volgende stap? Ik kan eigenlijk nergens iets vinden hier over, behalve dan professionele marketing bureaus maar ik zit in een haalbaarhiedsfase en wil er nog niet (al te veel) geld in steken. Alvast bedankt voor de hulp Grom
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept