loading
Ga naar inhoud
MissVerstand
Verberg

Cafetaria of lunchroom?

vraag

Mijn vriend en ik willen graag een horecaonderneming voor ons zelf starten, we hebben nu de mogelijkheid om een pas geopende cafetaria over te nemen met een netto winst van 38.000 euro.....maar we zien ook diversen lunchrooms op het web staan. Met een lagere goodwill-inventarisprijs. Zijn er hier ondernemers of kenners die ons misschien advies zouden kunnen geven? Of ervaringen kunnen delen?

 

A;vast bedankt!

Link naar bericht
Delen op andere sites

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0
  • Waardeer dit antwoord
een pas geopende cafetaria over te nemen met een netto winst van 38.000 euro..

 

Hoe lang is dit cafetaria al open? Voor het bepalen of een bedrijf rendabel is en structureel voldoende winst maakt om van te leven heb je eigenlijk de jaarstukken van 3 voorgaande jaren nodig.

 

Laat je gewoon goed voorlichten en geef wat geld uit aan een goede adviseur. Dat kan een hoop ellende in de toekomst voorkomen. Zeker als je er zelf geen kaas van gegeten hebt is dit een must.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0
  • Waardeer dit antwoord

Beste MissVerstand,

 

hoeveel werknemers heeft deze onderneming? En hoeveel salarissen zijn uitbetaald voor dat deze nettowinst over blijft? Hoe verhouden openingstijden en drankomzetten zich tot die van een lunchroom?

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0
  • Waardeer dit antwoord

Hallo

 

Ik zou je willen adviseren niet blind te staren op een winstcijfer. Deze kunnen vaak legaal gemanipuleerd worden. Op deze site kun je een artikel vinden over bedrijfswaarderingen. Als ik jou was, zou ik die even gaan lezen en de adviezen ter harte nemen. Bedrijfswaardering is erg specialistisch werk. Bij horeca is locatie erg belangrijk en kan dus een grote invloed hebben op de vraagprijs. Ik zou je adviseren om een specialist in de hand te nemen die je goed kan adviseren. Dit kan later veel teleurstelling voorkomen.

 

Succes

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0
  • Waardeer dit antwoord

Een pas geopende cafetaria met een winst van € 38.000. Dat doen ze dan goed ;)

 

Als die pas geopend zijn, dan kun je de winst en verliescijfers van hun nagenoeg overnemen op jullie verhaal; echter:

- personeelslasten, hoeveel uren draaien de verkopers zelf en hoeveel uren gaan jullie draaien. Oftewel heb je meer of minder personeelskosten.

- goodwill, alhoewel ze net open zijn zul je waarschijnlijk meer moeten betalen dan dat er als activa op de balans staat waardoor je meer kosten hebt.

 

Met een lunchroom zijn er best wel verschillen. Vaak heb je meer personeel nodig gedurende de uren dat je open bent, echter deze zijn minder uren open. Bij een cafetaria moet je toch denken aan werkweken van 7 dagen maal 12 uren. Bij een lunchroom van 6 dagen x 9 uren (over het algemeen genomen dan).

 

Succes


Met vriendelijke groet,

Hermes Ratgers

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 65.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Wie is er online?

    Er zijn 11 leden online en 143 gasten

    Bekijk volledige lijst    
  • Ook interessant:

  • Ondernemersplein



NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké