• 0

Limited-verkopers worden door overheid aangepakt

Ik las op Rechtspraak.nl een uitspraak over het bekende Quaedvlieg Juristen uit Den Haag:

Parketnummer 09/997161-11, datum 04-09-2013, zaaknummer 09/997161-11

 

Een kort citaat uit het vonnis: Verdachte heeft gedurende een lange periode feitelijk leiding gegeven aan de rechtspersoon QJ, een bedrijf dat grote contante geldstromen niet in de aangiften Vennootschapsbelasting heeft verantwoord, in deze aangiften fictieve kostenposten heeft opgenomen en bovendien geen kasadministratie heeft gevoerd en bewaard. Ten einde zoveel mogelijk geld aan QJ te onttrekken en belastingheffing bij QJ te minimaliseren, heeft verdachte in Engeland het bedrijf [Y] opgericht, terwijl door [Y] geen feitelijke werkzaamheden werden verricht. Dientengevolge is te weinig belasting afgedragen, waarmee de overheid, en daarmee de gehele samenleving, fors is benadeeld. Het is een feit van algemene bekendheid dat dit type delicten lastig op te sporen is en niet alleen tot fiscaal nadeel, maar ook tot ondermijning van de algemene belastingmoraal leidt. Desondanks heeft verdachte getracht op deze wijze hiervan de vruchten te plukken. Verdachte heeft in het opzetten van deze constructie een initiërende en leidende rol gehad en voortdurend getracht om zelf buiten schot te blijven.

 

Rechtbank Den Haag: vonnis Quaedvlieg

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

18 antwoorden op deze vraag

  • 0

De rechtbank anonimiseert de uitspraak, meer verzuimt één X (later verandert tot QJ) aan te passen, waardoor Quadvlieg alsnog met naam en toenaam genoemd wordt.

 

Het verzuim is niet de verkoop van ltd's maar het niet aangeven van circa 1,8 miljoen aan omzet uit Nederland.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ik las op Rechtspraak.nl een uitspraak over het bekende Quaedvlieg Juristen uit Den Haag:

Parketnummer 09/997161-11, datum 04-09-2013, zaaknummer 09/997161-11

Rechtbank Den Haag: vonnis Quaedvlieg

Alweer een recente uitspraak gevonden over een Haagse ltd-verkoper. Deze keer HJC, Haags Juristen College. De directeur van HJC is volgens Rechtspraak.nl bij uitspraak van 10 juli 2013 hoofdelijk aansprakelijk verklaard wegens tekorten in het faillissement van HJC (Haags Juristen College b.v.) en HJC Beheer b.v.

- veroordeelt [gedaagde 1] om aan de curator op grond van art. 2:248 BW te betalen de bedragen gelijk aan de gehele faillissementstekorten van HJC BV en van HJC Beheer BV, die bedragen nader op te maken bij staat en te vereffenen volgens de wet;

Bestuursaansprakelijkheid faillissement Haags Juristen College

 

Link naar reactie
  • 0
DNB waarschuwt voor illegale verkopers van rechtspersonen

 

De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt voor illegale handel in rechtspersonen (BV’s, Ltd’s). DNB signaleert dat via internet en landelijke dagbladen geregeld door handelaren rechtspersonen te koop worden aangeboden.

Voor de verkoop (en de bemiddeling bij de verkoop) van rechtspersonen is een vergunning van DNB vereist. Handelaren die zonder vergunning rechtspersonen verkopen staan niet onder toezicht. De verkoop van rechtspersonen is in deze gevallen strafbaar.

De verkoop (en de bemiddeling bij de verkoop) van rechtspersonen is in de Wet toezicht trustkantoren (Wtt) aangemerkt als een trustdienst. DNB is aangewezen toezicht te houden op de naleving van de bepalingen van de Wtt. Het toezicht van DNB is gericht op het voorkomen van witwassen en terrorismefinanciering.

 

Aan illegale verkopers van rechtspersonen kunnen aanzienlijke boetes worden opgelegd (basisbedrag: 2 miljoen euro).

 

Illegale handel in rechtspersonen; DNB

 

Voor iedereen die beroeps- of bedrijfsmatig trustdiensten verleent, bestaat een vergunningplicht. Via het vergunningenregister van DNB (menukeuze: Trustkantoren) kunnen klanten controleren of het trustkantoor waar zij mee in zee gaan legaal is of niet.

Link naar reactie
  • 0

Uit de Telegraaf van 31 januari:

FIOD pakt 'criminele dienstverleners' op

 

DEN HAAG -

De FIOD heeft dinsdag, op Cyprus en in Den Haag, twee mannen aangehouden die met zakelijke en financïële trucs mensen hielpen om uit het zicht van de Belastingdienst en justitie te blijven. Volgens justitie zijn er miljoenen verborgen gebleven.

 

De man op Cyprus is een 44-jarige Nederlander. Hij zal naar Nederland worden overgeleverd. De Haagse arrestant is 43; zijn voorarrest is vrijdag met 2 weken verlengd.

De verdachten hadden volgens het Openbaar Ministerie (OM) samen een bedrijf dat voor klanten illegaal bestuurde Limiteds (een soort bv's) oprichtte. Ook zou het tweetal klanten hebben geholpen met onder meer het plegen van fraude, fiscale misdrijven en valsheid in geschrifte.

Op Cyprus zijn een woning en een kantoor doorzocht. In Nederland doorzocht de FIOD een woning en een bedrijfspand in Den Haag en een woning in Zoetermeer. Er is beslag gelegd op administratie en een nog onbekend bedrag aan contant geld.

Het onderzoek kwam op gang na een aangifte van De Nederlandsche Bank. Hoeveel klanten de beide mannen zouden hebben gehad, is nog niet bekend.

 

Aangifte Nederlandsche Bank: FIOD arresteert Limited-verkopers

Link naar reactie
  • 0

Meer nieuws:

FIOD houdt twee mannen aan in onderzoek naar criminele dienstverleners

31 januari 2014 - Functioneel Parket

 

De FIOD heeft afgelopen dinsdag in Cyprus en Den Haag een organisatie opgerold die buitenlandse rechtspersonen en juridische constructies met buitenlandse rechtspersonen aanbood, waarmee klanten de mogelijkheid werd geboden om uit het zicht van Nederlandse autoriteiten zoals de belastingdienst en justitie te blijven. Op Cyprus is een 44-jarige Nederlander aangehouden. De FIOD hield in Den Haag een 43-jarige man aan.

 

Beide mannen worden er van verdacht dat zij met hun bedrijf, dat weer uit meerdere bedrijven bestond, in Nederland en op Cyprus onder andere Limiteds voor klanten hebben opgericht. Bij een deel van die Limiteds werd het bestuur gevormd door bestuurders van het bedrijf op Cyprus. Hierdoor is het vermoeden dat de twee verdachten gezamenlijk een trustdienst voor klanten in Nederland verrichten, namelijk het zijn van bestuurder in opdracht van een derde. Dat is niet toegestaan zonder vergunning. De verdenking is daarnaast dat de verdachten gezamenlijk een criminele organisatie vormden, die een deel van de klanten hielp bij het plegen van strafbare feiten zoals faillissementsfraude, fiscale delicten en valsheid in geschrifte. Het vermoeden is dat verdachten zo miljoenen euro's uit het zicht van Nederlandse autoriteiten hebben gehouden.

 

De 43-jarige man is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Haag en voor 14 dagen in bewaring gesteld. De Cypriotische autoriteiten zullen de 44-jarige man overleveren aan Nederland. Het onderzoek startte naar aanleiding van een aangifte van DNB in april 2013. Op Cyprus is een woning en een kantoor doorzocht. De FIOD doorzocht twee woningen in Den Haag en Zoetermeer en een bedrijfspand in Den Haag. Er is beslag gelegd op administratie en contant geld.

 

Fiscale onderzoeken

De Belastingdienst doet onderzoek naar aanbieders van juridische constructies met buitenlandse rechtspersonen. De FIOD hield in november ook al een andere handelaar in fiscale constructies aan. Ondernemers en particulieren die gebruik maken van de diensten van deze adviseurs kunnen in onzekerheid verkeren over hun eigen fiscale verplichtingen. Particulieren en ondernemers met een internationale constructie kunnen bij vragen contact opnemen met de BelastingTelefoon Buitenland, telefoonnummer 055 5385385.

 

 

Fiod arresteert limited-verkopers in Den Haag

Link naar reactie
  • 0

Het zijn nou niet bepaald artikelen die zeldzaam zijn. Ik lees ze gewoon in de krant...

 

Zo'n overzicht is juist handig. Ik vind het wel interessant. Juist omdat dit dezelfde jongens zijn die een juridische blikopener ingezet hebben om ondernemers binnen Europa vrijheid van rechtsvorm te bieden. Zie het Inspire Art Arrest.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 1

Dag Yahoo,

Mag ik vragen waarom je de laatste tijd alleen maar zulke artikelen hier dumpt? Het zijn nou niet bepaald artikelen die zeldzaam zijn. Ik lees ze gewoon in de krant..

Groet,

Danny

Ik heb ook rechterlijke uitspraken van rechtspraak.nl hier geplaatst. Dat ten eerste. Ik ben deze thread begonnen omdat er telkens weer (beginnende) ondernemers zijn die door limited-verkopers wordt wijsgemaakt dat ze met een Engelse limited en/of een structuur van buitenlandse rechtspersonen minder belasting hoeven te betalen. Op higherlevel duiken regelmatig vragen op over ondernemen via het buitenland, met een LTD, met een Hongkong-limited, via Curacao enzovoort. Ik probeer alleen om informatie te verschaffen. Met als doel om fiscaal-niet-terzake-kundige ondernemers er voor te behoeden dat ze in de klauwen van schimmige advieskantoortjes vallen, die vervolgens voor veel geld de mensen van de regen in de drup helpen.

Het gaat me uitdrukkelijk niet om de legitimiteit van de structuren die grote bedrijven als IKEA, Google of Starbucks gebruiken om minder belasting te betalen. Deze structuren worden tevoren afgestemd met ATR/APA van de Belastingdienst Rotterdam. En ook kleinere ondernemers mogen helemaal zelf weten hoe fiscaal scherp ze aan de wind varen. Maar dan wel op basis van goede informatie, objectieve voorlichting, kennis van de feiten. En die ontbreekt natuurlijk vaak, waardoor bijvoorbeeld een transportondernemer die zijn faillissement ziet aankomen nog gauw voor duizenden Euro's een structuur van UK limiteds koopt. En negen van de tien keer schiet die ondernemer daarmee niets op, en spekt hij of zij alleen de portemonee van de limited-verkoper.

Link naar reactie
  • 0

Volgens Quote loopt er een strafrechtelijke procedure wegens faillissementsfraude tegen Manders van het Haags Juristen College (Nu Hollands Juristen College geheten). er loopt ook nog een strafrechtelijke procedure wegens faillissementsfraude.

Zelfs shocklog GEENSTIJL gaat in op de aanhouding: Staat smijt Manders zonder proces in petoet

Link naar reactie
  • 0
BELASTINGDIENST EN DNB NEKTEN BELASTING-ONTWIJKERS QUAEDVLIEG JURISTEN

 

Quote: Quaedvlieg Juristen Den Haag

 

Een naheffing van de fiscus en een boete van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben Quaedvlieg Juristen genekt. Quaedvlieg hielp mkb’ers en rijke Nederlanders aan een fiscale bedrijfsstructuur via Londen of Luxemburg of Cyprus of een ander belastingvriendelijk lustoord.
Link naar reactie
  • 0

Trustkantoren hard aangepakt door De Nederlandsche Bank

Trustkantoren doen hun werk niet goed: ze controleren onvoldoende wat het doel is van de bv’s die ze beheren en waar het geld van hun klanten eigenlijk vandaan komt. Als die controle wel plaatsvindt, verbinden ze te weinig gevolgen aan de resultaten.

Dat concludeert De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van onderzoek naar tien trustkantoren afgelopen najaar. De toezichthouder neemt harde maatregelen. DNB trekt vier vergunningen in, legt aan twee kantoren een boete op en gaat twee kantoren verder onderzoeken vanwege twijfels over de “geschiktheid en de betrouwbaarheid van de bestuurders”. Van de tien onderzochte kantoren hadden er maar twee alles netjes op orde.

lees verder op NRC.nl

Link naar reactie
  • 0

Ik las op Rechtspraak.nl een uitspraak over het bekende Quaedvlieg Juristen uit Den Haag:

Parketnummer 09/997161-11, datum 04-09-2013, zaaknummer 09/997161-11

 

Een kort citaat uit het vonnis: Verdachte heeft gedurende een lange periode feitelijk leiding gegeven aan de rechtspersoon QJ, een bedrijf dat grote contante geldstromen niet in de aangiften Vennootschapsbelasting heeft verantwoord, in deze aangiften fictieve kostenposten heeft opgenomen en bovendien geen kasadministratie heeft gevoerd en bewaard. Ten einde zoveel mogelijk geld aan QJ te onttrekken en belastingheffing bij QJ te minimaliseren, heeft verdachte in Engeland het bedrijf [Y] opgericht, terwijl door [Y] geen feitelijke werkzaamheden werden verricht. Dientengevolge is te weinig belasting afgedragen, waarmee de overheid, en daarmee de gehele samenleving, fors is benadeeld. Het is een feit van algemene bekendheid dat dit type delicten lastig op te sporen is en niet alleen tot fiscaal nadeel, maar ook tot ondermijning van de algemene belastingmoraal leidt. Desondanks heeft verdachte getracht op deze wijze hiervan de vruchten te plukken. Verdachte heeft in het opzetten van deze constructie een initiërende en leidende rol gehad en voortdurend getracht om zelf buiten schot te blijven.

 

Rechtbank Den Haag: vonnis Quaedvlieg

Ik haal dit topic even naar boven. Sommige mensen leren het nooit. Ondanks dat de betrokkene in deze zaak tot een gevangenisstraf van 18 maanden is veroordeeld (waarvan zes voorwaardelijk) gaat deze 'ondernemer' door met zijn praktijken. Op hetzelfde adres aan de Laan van Meerdervoort is nu weer een Limited-verkoper gevestigd. Ik noem met opzet niet de naam van dit bedrijf.

Link naar reactie
  • 0

Een oude topic, maar sommige kantoortjes weten niet van opgeven. De oplettende lezer zal in de onderstaande omschrijving afkomstig van de site van het Openbaar Ministerie de bekende limited en constructieverkoper Q. herkennen:

 

In een internationaal strafrechtelijk onderzoek van de FIOD zijn afgelopen dinsdag in Servië en Den Haag twee mannen aangehouden op verdenking van faillissementsfraude en witwassen. De FIOD doorzocht twee woningen en een bedrijfspand in Den Haag. De Servische autoriteiten doorzochten een woning en een kantoor in Servië. Het Functioneel Parket zal Servië verzoeken om overlevering van de in dat land aangehouden verdachte.

 

De verdachten zijn een 31-jarige man uit Den Haag en een 62-jarige Nederlander, die sinds 2013 in Servië woont. De 62-jarige Nederlander had tot 2013 een bedrijf voor vermogensbeheer in Den Haag en hij gaf advies bij het opzetten van juridische constructies. In 2013 nam de 31-jarige Hagenaar het bestuur van het bedrijf in Den Haag over.

 

Begin 2014 kregen de klanten van het bedrijf een brief waarin stond dat zij de betalingen voor diensten voortaan aan een bedrijf in Servië moesten overmaken, terwijl de diensten nog gewoon door de oude BV waren verricht. Voor de diensten blijven de klanten terecht kunnen op het vertrouwde adres van de vermogensbeheerder in Den Haag. Het bedrijf in Servië staat op naam van de 62-jarige Nederlander.

 

Het Openbaar Ministerie ziet het overhevelen van betalingen van klanten van de oude BV naar een nieuwe BV in Servië als vermoedelijk onrechtmatige onttrekkingen aan de boedel. Schuldeisers bleven bij de oude BV in Den Haag aankloppen, maar omdat de BV geen inkomsten meer had ging het bedrijf failliet. De 62-jarige man is in 2013 veroordeeld voor fraude met vennootschapsbelasting en witwassen. De belastingdienst had nog openstaande naheffingen. De rechtbank in Den Haag sprak op 11 maart 2014 het faillissement uit. Schuldeisers zijn benadeeld voor meer dan 1.000.000 euro.

 

Het onderzoek door de FIOD startte na een aangifte van de curator in september 2014.

 

 

Link: Openbaar Ministerie-aanhoudingen

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 74 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.