Jump to content
real_milan
Verberg

Beginnen van een autobedrijf dat al 'klaar' is

vraag

Geachte leden,

 

Na een lange tijd in autodealers te hebben gewerkt is het nu tijd om voor mezelf te beginnen. Ik heb van een kennis de beschikking gekregen over een kant en klare garagepand (die voldoet aan alle RDW-eisen). Verder ben ik op dit moment mijn ondernemingsplan aan het schrijven, alleen vroeg ik mij af wat ik bij een eventuele omzetvoorspelling en begroting moet zetten. Aangezien mijn enige kosten het inkopen van de auto's zullen zijn (en het aanvragen van de RDW-erkenningen), en het als universele autodealer lastig is om van te voren een voorspelling te doen over de omzet. Alle inventaris en benodigdheden zijn al aanwezig. Ook heb ik netwerken opgebouwd waardoor ik al leveranciers heb bij wie goed onderhouden auto's ingekocht kunnen worden. Ik hoor graag van jullie!

 

Bij voorbaat dank.

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Je gaat nogal uit van inkoop en kosten, belangrijk, maar omzet is de andere kant van de rekensom. Je zult daarvoor onderbouwde aannames moeten plegen over hoe lang een ingekochte auto te koop staat en op basis daarvan kun je weer een aanname doen hoeveel je dan op jaarbasis aan omzet draait.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Aangezien het hierbij om een kant-en-klare garage betreft, zou je eens aan die kennis naar de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar kunnen vragen ... voorop gesteld dat die kennis ook de exploitant van de garage is geweest. Het geeft geen 1 op 1 garantie dat zijn cijfers ook jouw cijfers zullen worden, maar anders wordt het helemaal koffiedik kijken.

 

Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe


Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Verder ben ik op dit moment mijn ondernemingsplan aan het schrijven, alleen vroeg ik mij af wat ik bij een eventuele omzetvoorspelling en begroting moet zetten.

Cijfers & Trends Rabobank

 

Autobedrijven krijgen in de komende vijf jaar te maken met een omzetdaling uit aftersales van 3,2% tot 4,4 miljard euro. Het aantal onderhoudsmomenten blijft nagenoeg gelijk (-0,3%). Dat blijkt uit het onderzoek Aftersales 2021 in opdracht van RAI Vereniging. De belangrijkste groei zit volgens het rapport in ruitherstel. Zowel de omzet als het aantal garagebezoeken voor ruitherstel nemen in de komende jaren toe. Dit als gevolg van de hoeveelheid complexe techniek die met name in de voorruit van auto's verwerkt zit. Ook aan bandenservice hebben autobedrijven in de komende jaren meer werk (+5,5%) maar de omzet uit banden daalt met 6,2%.
[van de site van de Rabo]
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 10 leden online en 214 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept