• 0

Currybar

Hallo leden van Higher Level,

 

Ik heb even een vraagje. Al een aantal jaar loop ik rond met het idee om een eigen curry bar op te zetten. Een soort van cafeteria waarbij je voor een goede prijs indiaase curries kan eten, vers bereid en met liefde gemaakt. Al jaren lang ben ik een amateur kok met een voorliefde voor indiaase curry. Aangezien het feit dat ik momenteel weg moet bij mijn huidige baan, ben ik genoodzaakt om naar mijn toekomst te kijken en écht te kijken wat ik nu wil. En als ik diep in mijn hart kijk zou ik graag mijn eigen restaurant/cafeteria voor indiaanse curries willen starten. Nu woon ik in Tilburg en er is maar één restaurant die hetzelfde aanbiedt als dat ik wil, ondanks er genoeg negatieve recenties online te vinden zijn over dit restaurant. Ik ben ervan overtuigd dat ik de gerechten beter kan bereiden dan wat er momenteel wordt aangeboden in de markt.

 

Allemaal leuk gezegd; maar het grootste probleem waar ik tegenaan loop is het feit dat ik geen ervaring heb in het opzetten of het managen van zoiets. Ik ben enorm goed in koken, maar heb dit nog nooit eerder professioneel in de keuken gedaan. Nu hoor ik sommige al denken: "dan moet je hier niet aan beginnen", maar alsnog heb ik de 'drive' om mij toch te informeren over het starten van zoiets.

 

Kunnen jullie mij misschien adviseren waar ik zoal aan moet denken? Vergunningen, materiaal, etc. Ik heb een groot netwerk om mij heen van mensen die gespecialiseerd zijn in financieen, marketing etc. maar écht het opzetten van zoiets helaas niet. Ik heb al een goede locatie op het oog en zou ideaal zijn als locatie voor mijn curry-bar.

 

Ik ben benieuwd naar jullie reacties :)!

 

Groetjes, Nils

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

7 antwoorden op deze vraag

  • 0

Beste Nils,

 

Welkom op Higherlevel.

 

Kunnen jullie mij misschien adviseren waar ik zoal aan moet denken?

Dat is wel een heel brede vraag. Uit de forumregels, waarmee je bij het aanmaken van een account akkoord bent gegaan:

 

Heb je zelf al moeite genomen? Laat zien dat je de moeite hebt gedaan om al zelf een antwoord op jouw vraag te vinden.

 

En als ik diep in mijn hart kijk zou ik graag mijn eigen restaurant/cafeteria voor indiaanse curries willen starten.

Lees ook eens de column over de wijze lessen van Tommie en Ieniemienie en vraag je af waarom. Wil je een betaalde hobby voor jezelf creëren omdat je koken zo leuk vindt of denk je dat hier werkelijk een kans licht voor een onderneming? Wil je wel ondernemer worden?

 

Ik ben ervan overtuigd dat ik de gerechten beter kan bereiden dan wat er momenteel wordt aangeboden in de markt.

Dat is een mooi begin, maar het gaat er niet om waar jij van overtuigd bent, maar waar je de klanten van kunt overtuigen. Je moet eigenlijk beter kunnen verkopen dan koken. In de professionele horeca gaat het niet primair om lekker eten, maar om het runnen van een duurzaam winstgevende onderneming. Daar komt veel meer bij kijken.

 

Daarnaast is bereiden van verschillende gerechten tegelijk in een restaurant heel anders dan een gerecht thuis maken voor vrienden en familie. Je zult heel veel concessies moeten doen (tenzij je budget hebt om heel veel personeel in dienst te nemen en een sterrenrestaurant te worden).

 

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
  • 0

(Helaas) zit daar wel wat in: De beste curry kunnen maken, zelfs tegen een redelijke prijs, maakt het niet automatisch tot een succes.

 

Misschien is het iets waar je vooral niet -alleen- aan moet beginnen, maar met een partner die veel ervaring heeft in de horeca en marketing daarvan.

 

En het is natuurlijk ook een kwestie van smaak: Als je in nederland een stevige vindaloo gaat verkopen is de kans reeel dat de klant een brandblusser bestelt in plaats van een dessert. Ik ken iemand die het redelijk succesvol doet op Bali, en de schaal van kruidigheid loopt daar van 'amerikaans' via 'indonesisch heet' tot 'doe mij een enkeltje pakistan' ;)

Link naar reactie
  • 0
Ik ben ervan overtuigd dat ik de gerechten beter kan bereiden dan wat er momenteel wordt aangeboden in de markt.

 

Goedemorgen Nils,

 

op wat voor marktonderzoek of welke geografische basis baseer je je hierbij?

 

Ik zou je willen aanraden om dit goed te onderzoeken aan zowel aanbod- als vraagzijde. Maak er een weekend Amsterdam en/of weekje Londen van voor ideeën en een goed beeld van het aanbod. En houd een lokale workshop of proeverij.

 

Gaan stelletjes of groepen eters ook naar een curry-bar of is dit eerder voor individuele consumenten on the go? Wie en hoe groot is je doelgroep in Tilburg?

 

Groet,

 

Highio

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Kan me wel een afhaalservice voorstellen. Cash & Curry! In Engeland zijn afhaal- en bezorgcurries bijna net zo groot als frites en hamburgers. Is ook veel efficienter op te zetten dan een restaurant. (Hoewel?)

 

Anders een diepvrieswinkel of -bezorgdienst naar model van het Britse bedrijf Cook. Moet een kans maken in een middelgrote stad.

 

Overweeg eens een basistraining kok te doen, vooral om alle hygiëne-eisen te verkennen.

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Kan me wel een afhaalservice voorstellen. Cash & Curry! In Engeland zijn afhaal- en bezorgcurries bijna net zo groot als frites en hamburgers. Is ook veel efficienter op te zetten dan een restaurant. (Hoewel?)

 

Dat is in engeland een aardig verzadigde markt inderdaad, maar heeft er ook een enorme doelgroep: engelsen zelf houden ervan, maar er zijn daar enorm veel indiase en pakistaanse immigranten. Misschien vergelijkbaar met hoeveel er in nederland aan shoarmatentjes is - aanzienlijk meer dan curry in ieder geval ;)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wie is er online?
    5 leden, 161 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 80.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.