Ik werd niet geheel wijs van het doorspitten van de NVWA pagina's en andere posts op dit forum, dus vandaar dat ik het volgende wil vragen. Ik ben onderdeel van een klein bedrijfje dat een voedingssupplement op de markt gaat brengen waarbij wij de ingrediënten en alle verdere benodigheden (verpakking, labels, capsules) laten bezorgen bij ons. In een speciale ruimte zetten wij alles dan in elkaar.
Ik ben tot nu toe tot de conclusie gekomen dat voedingssupplementen worden gezien als levensmiddelen en uiteraard een HACCP protocol nodig hebben; wij zijn immers betrokken bij het verwerken en verpakken van de ingredienten. Op de site van de NVWA staat dan dat een hygiënecode ook gebruikt mag worden om te voldoen aan de wetgeving; zou de hygienecode van het CBL (http://www.cbl.nl/hygienecode/ , detailhandel!) dan voldoen? Of moeten wij toch echt zelf een HACCP gaan uitvoeren en deze laten controleren door de NVWA? En is de controle door de NVWA dan ook noodzakelijk? Dit laatste vooral vanwege de tijd die dat weer in beslag gaat nemen.
Zie jij kansen voor je onderneming/bedrijf in het buitenland? Met RVO onderneem je verder.
Kijk wat onze kennis, contacten en financiële mogelijkheden voor jou kunnen betekenen.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
Kvats
Kvats
Beste lezers,
Ik werd niet geheel wijs van het doorspitten van de NVWA pagina's en andere posts op dit forum, dus vandaar dat ik het volgende wil vragen. Ik ben onderdeel van een klein bedrijfje dat een voedingssupplement op de markt gaat brengen waarbij wij de ingrediënten en alle verdere benodigheden (verpakking, labels, capsules) laten bezorgen bij ons. In een speciale ruimte zetten wij alles dan in elkaar.
Ik ben tot nu toe tot de conclusie gekomen dat voedingssupplementen worden gezien als levensmiddelen en uiteraard een HACCP protocol nodig hebben; wij zijn immers betrokken bij het verwerken en verpakken van de ingredienten. Op de site van de NVWA staat dan dat een hygiënecode ook gebruikt mag worden om te voldoen aan de wetgeving; zou de hygienecode van het CBL (http://www.cbl.nl/hygienecode/ , detailhandel!) dan voldoen? Of moeten wij toch echt zelf een HACCP gaan uitvoeren en deze laten controleren door de NVWA? En is de controle door de NVWA dan ook noodzakelijk? Dit laatste vooral vanwege de tijd die dat weer in beslag gaat nemen.
Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen!
Bij voorbaat dank.
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/58705-haccp-opstellen-of-hygi%C3%ABnecode-voor-voedingssupplementen/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
8 antwoorden op deze vraag