Jump to content

jajajeroen

Super Senior
  • Content Count

    135
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

jajajeroen last won the day on June 25 2020

jajajeroen had the most liked content!

Community Reputation

38

Personal info

  • Gender
    Male
  • Country
    Nederland
  • First name
    Jeroen

Company info

  • Location
    -

Recent activities

  1. Ik vrees niet dat het veel duidelijker gaat worden. De opname in de Novel Food Catalogue (NFC) sinds januari 2019 hebben betrekking op het gebruik van CBD, andere cannabinoïden en hennepproducten in levensmiddelen. Hieronder vallen ook voedingssupplementen met CBD. Zie hier een reactie van de NVWA en het ministerie van VWS naar aanleiding van een radar item met betrekking tot CBD. De NFC is een leidraad en niet juridisch bindend. Het gebruik is dus momenteel gedoogd (mits maximaal 0,05% THC aanwezig is), waarbij niet uit te sluiten valt of het gebruik in de toekomst verboden zal wo
  2. Alle exploitanten van levensmiddelenbedrijven moeten een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem hebben. Dit is een verplichting volgens de Verordening (EG) nr. 852/2004. Je bereid weliswaar het product niet, maar je (her)verpakt het wel en slaat het op. Pas daarmee op. Het HACCP certificaat is namelijk per 01-01-2021 uitgefaseerd. Een HACCP-plan kan vooralsnog wel. De CCP´s die jij zou kunnen constateren beperken zich onder andere, maar niet uitsluitend, tot metaal (gebruik je een mesje om de seal te openen?), THT (geseald aangeleverd, ook MAP, of anderz
  3. Jep, de Thuisbezorgd prijsgarantie. Overigens goedgekeurd door de ACM in 2016. De marge van Thuisbezorgd is € 0,19 + 13% per bestelling.. Dat is een beste kluif.. Gezien de restaurants kennelijk toch niet bezorgen, kan je niet zelf iets opzetten? Bezorgkosten worden overigens berekend op basis van de afstand/reistijd, dus zijn doorgaans niet vast.. Thuisbezorgd, uber, deliveroo etc. zijn natuurlijk bekend qua naam, maar mocht het in jouw buurt niet heel bekend zijn of nauwelijks dekking hebben kan je wellicht zelf iets beginnen. Er zijn ook steeds meer lokale
  4. Daar hou ik je aan! Gaat wel pas begin volgend jaar gebeuren ben ik bang, topdrukte momenteel Dan zou ik persoonlijk neigen naar de ISO 22000. Je geeft aan dat je keuken niet afsluitbaar is. Heb je wellicht een (slaap)kamer / wel afsluitbare ruimte die je makkelijk hygiënisch kan inrichten? Vaak staren mensen zich blind op hun keuken (daar kook je immers, dus is die schoon), echter is het niet verplicht met levensmiddelen te werken in een keuken. Ik neem niet aan dat je gaat verhitten, dus zijn er andere mogelijkheden waar je over zou kunnen denken,
  5. Ik dacht dat het wel zou meevallen, maar potverdorie, je hebt helemaal gelijk! Naast medische claims staan er ook tal van discutabele gezondheidsclaims op. TS kan beter even contact opnemen met de keuringsraad. Het normbedrag voor het overtreden van de regels is trouwens zo´n € 150.000,-. Goed gespot @Bazzio!
  6. Ja en nee. De HACCP wordt uitgefaseerd en zal ophouden te bestaan per januari 2021. Certificaten die zijn uitgegeven op basis van het HACCP-certificatieschema en die op 1 januari 2021 nog niet zijn verlopen, beëindigd, geschorst of ingetrokken, verliezen per die datum hun geldigheid. Sinds september is een HACCP certificaat aanvragen niet meer mogelijk. Voor de hand liggende opties kunnen zijn het Food Safety System Certification (FSSC 22000), het FSSC 22000 Global Markets Program, ISO 22000, BRC, IFS. Het is wel een beetje afhankelijk van de markt welke je gaat bedienen. De ¨kern¨ van alle ge
  7. Aanmelding bij de NVWA. Ja. Je logistiek partner slaat je producten op, verpakt/verwerkt, en transporteert deze. Dat maakt jouw partner een verwerker van levensmiddelen en daardoor is jouw partner verplicht tenminste een HACCP te voeren. Jij bent verantwoordelijk (of word verantwoordelijk gehouden) voor de traceability. Kortom: Jij weet welk verkocht product waarvandaan komt. Maar meestal neemt een goed logistiek partner een deel hiervan uit handen.
  8. Heb je de toekomstige leverancier al gecontacteerd? Die zou je minstens moeten kunnen voorzien van de juiste productinformatie en informatie voor het etiket. Wellicht gebruiken ze een erkend laboratorium welke de veilgheidsbeoordeling kan verzorgen. Indien ze niet kunnen voorzien in een veiligheidsbeoordeling kan je dit natuurlijk altijd laten beoordelen. de modder op het kleed van uw naasten...
  9. Je kan prima het doosje voorzien van etiket waarop alle declaraties staan, zolang het maar duidelijk is welke declaratie bij welke reep hoort
  10. Welkom op HL! Ik weet niet of ik al je vragen op de juiste manier interpreteer, maar zal toch pogen ze te beantwoorden. Verwacht je een volledige lijst? Dan ben ik over 2 weken nog bezig De drie categorieën die je benoemd mogen in beginsel allemaal op jouw manier worden verkocht. Producent voor wat betreft de HACCP en aansprakelijkheid neem ik aan Een ingrediënt op zichzelf is geen voedingssupplement. Wel kan je bijvoorbeeld vitamine C vermalen, en dit als supplement verkopen. Voedingssupplementen zijn producten die
  11. In the Netherlands the Dutch language on the label is required. However you are allowed to use multiple languages on the same label
  12. Er zijn diverse organisaties die een etikettering audit verzorgen. De vraag is alleen of jij bereid bent daarvoor te betalen. Ik sluit me dan ook aan bij @De Ketchupmaker, gewoon (goed) vertalen.. Op basis van de foto´s durf ik wel te stellen dat je ruimschoots voldoet aan de huidige regelgeving. Er is slechts één aanpassing nodig welke ik je zal toesturen via PM. Mocht je toch je etiket willen laten keuren, google dan eens op ¨etikettering audit¨. Mocht je twijfelen over welke instantie je zou moeten contacteren kan ik je wel een paar namen doorspelen, maar reken wel op een behoorlijke factuu
  13. Hoi John! Geen probleem hoor, beter een late reactie dan geen reactie..;) Ik zal pogen je vragen te beantwoorden, let hierbij wel op dat ik verder geen raakvlak met koffie import heb. Doorgaans is het wel zo dat qua levensmiddelen veiligheid behoorlijk wat raakvlakken zijn. Ja, dat is ruim voldoende. Immers geldt de ISO 22000 als een van de vervangende normen van de HACCP-certificatienorm die wordt uitgefaseerd en per 2021 zal ophouden te bestaan. De ISO 22000 norm bestaat uit de eisen van de HACCP-certificatienorm en kernelementen van de High Lev
  14. Hartelijk welkom op HL! Je hebt je in ieder geval verdiept in de materie. Dat is altijd positief om te zien! Hier is Google je vriend en vijand. Als antwoord op je vraag: Nee. Je moet niet aan al die normen voldoen. Je zou overigens behoorlijk diepe zakken moeten hebben om er überhaupt aan te kunnen voldoen. Om in Nederland met levensmiddelen te werken volstaat de HACCP. Wel kan het zijn dat afnemers aanvullende certificaten eisen. Ik denk dat je het beste even met een laboratorium kunt bellen. Als ik een gok mag doen denk ik aan zuiver
  15. Welkom op HL! Niet helemaal mijn expertise (ik werk voornamelijk voor producerende bedrijven) maar wellicht kan ik je op weg helpen. Je beschikt over een afsluitbare ruimte, dat is doorgaans voldoende. Het stukje afsluitbare ruimte is voornamelijk bedoeld om inderdaad ongewenste insecten/dieren/personen buiten te houden. Let hierbij dus ook op dat je eventueel horren voor de ramen hebt indien je deze open hebt. (en verwijder eventuele kattenbakken o.i.d.) Kan je opnemen in je HACCP, onder ¨scheiding ruimte¨. Let hierbij wel op dat je een
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept