Jump to content

jajajeroen

Super Senior
 • Content Count

  100
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19

Personal info

 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland
 • First name
  Jeroen

Company info

 • Location
  -
 1. Oké, ik snap je punt. Het struikelblok zit hem dus een beetje in het 'actief verkopen' dat klinkt behoorlijk subjectief.. Ik ken iemand die internationaal actief verkoopt via o.a. ebay, ik heb de vraag bij hem neergelegd, misschien dat diegene wat duidelijkheid kan verschaffen..
 2. Volgens mij moet je het andersom lezen. Als jij een in NL geregistreerde verkoper ben, heb je niet te maken met plaatsing kosten. Als jij een in het buitenland geregistreerde verkoper bent die verkoopt in Nederland, wel. Daarom worden de kosten wel vermeld. Hier lees ik dat je per land geen apart abonnement nodig hebt (je NL abonnement volstaat), maar dat jij als in Nederland geregistreerde verkoper in het buitenland wel te maken krijgt met plaatsing kosten. Die dus per land verschillen, maar dat lijkt me een kwestie van eenmalig opschrijven en even een schema oid van maken, eventueel kijken of de percentages per succesvolle aankoop verschillen..
 3. Nogmaals, wellicht te simpel gedacht maar ik bedoel meer dat op het moment dat jij je als 'de specialist' profileert in bijvoorbeeld het vastgoed, dat ik ook verwacht dat jij de markt enigszins kent. Waarom maak je bij het ontwikkelen/ontwerpen bepaalde keuzes (los van het technische aspect)? Wat zorgt ervoor dat jij waarde toevoegt? Kan jij mij vertellen welke website mijn klanten willen? Dat is de reden dat ik vraag naar welke onderwerpen je leuk vindt, los van het ontwikkelen en ontwerpen. Daar vindt jij namelijk (een groot deel van) je meerwaarde.
 4. Ik denk dat je in je openingspost zelf het antwoord al geeft.. bouw een niche website, waarop andere ontwikkelaars/designers een niche kunnen vinden! Maar even zonder gekheid, misschien dat ik wat te simpel denk, maar ik zie je niet verder kijken dan het ontwikkelen van websites, apps, etc. Welke onderwerpen spreken je aan, wat kan jij daar extra bij aanbieden wat geen ander doet? Je noemt vastgoed, in hoeverre ben jij bekend met de vastgoed wereld? Welk onderwerp of welke categorie kun jij je in onderscheiden dat ook jij het leuk vindt?
 5. Heb je hier al gekeken? Lijkt me redelijk duidelijk..
 6. Hier wil ik toch even een kleine nuance aanbrengen (wellicht niet geheel in de scope van TS, maar ik heb nu eenmaal een hekel aan verspilling en derving). Het verkopen van producten met een verlopen houdbaarheidsdatum is geen overtreding van de Warenwet. Wel is het belangrijk dat er onderscheid wordt gemaakt tussen de consumptiedatum (T.G.T, Te Gebruiken Tot, voor producten met een houdbaarheid van <5 dagen) en de houdbaarheiddatum (T.H.T, Tenminste Houdbaar Tot). De tweede categorie mag worden verkocht met een verlopen houdbaarheid datum (producten mogen ook van een nieuwe houdbaarheid datum worden voorzien). Wel dient er bij gekoelde producten dan een risicoanalyse te worden uitgevoerd. Voor ongekoelde producten is dit nog eenvoudiger en volstaat de organoleptische beoordeling (kijken, ruiken, proeven). Voor wat betreft de vraag van TS is het antwoord al gegeven, wat ik mij wel afvraag is het volgende: Als het goed is beschik je wel over een traceer systeem, waarom koppel je deze niet met een THT registratie? Dat is een redelijk eenvoudig proces. Cosmetica is daarnaast behoorlijk breed, in hoeverre heb je echt met THT's te maken, en niet met het 'open potje' logo? In het tweede geval is je product namelijk 'oneindig' houdbaar (tot deze wordt geopend uiteraard).
 7. Volgens mij (maar ik ben geen expert) zit het zo dat het tarief van het hoogst gefactureerde bedrag op je verzendkosten wordt toegepast. Als je dus €20,- factureert onder het lage tarief, en €30,- onder het hoge tarief, worden je verzendkosten ook belast met het hoge tarief. Edit: Uwjurist was mij voor met andere informatie
 8. Wellicht horecasite.nl? Deze brengt ook 12 keer per jaar het horecablad HorecaVizier uit, tevens kun je hier per provincie redelijk wat horecamakelaars vinden.
 9. Toen ik in 2015 -na al een flinke tijd te hebben meegelezen- besloot een account aan te maken, was dit juist vanwege het 'ons kent ons’ effect. De dynamiek die dit forum heeft, de wisselwerking tussen de leden, het anders benaderen van een onderwerp door andere leden (waarbij een hoofdvraag vaak wordt opgesplitst in deelvragen, met wedervragen naar TS), datgene is juist wat Higherlevel zo'n geweldig medium maakt. Toegegeven, ik reageer niet vaak. Echter lees ik wel bijna alle onderwerpen (en heb ik hier meer geleerd dan ik had verwacht, waarvoor dank!). Persoonlijk vind ik het 'incrowd’ effect best meevallen. Het eerste onderwerp waarop ik vanuit mijn expertise kon reageren werd dan ook zeer goed ontvangen en bevestigde voor mij dat Higherlevel voornamelijk is bedoeld om kennis en ervaring te delen. Ik heb in dat topic ook met zeer grote regelmaat onbedoeld verwezen naar aanbieders van bepaalde diensten en experts in het vakgebied. Het (sporadisch) doorverwijzen (na expliciet vragen van TS) naar een deelnemer welke over de kennis beschikt om een bepaalde case op te lossen is in mijn ogen eerder wenselijk dan storend, waarbij ik mij aansluit bij het ‘anti-spam’ beleid zoals deze reeds wordt gehandhaafd. Ik denk persoonlijk dat het (sporadisch) openbaar doorverwijzen naar een medelid wenselijker is dan het doorverwijzen via de PM functie. Allereerst omdat iedereen kan zien naar wie wordt doorverwezen en daarop dus kan sturen (rapporteren van spam, reageren op een foutieve verwijzing, ed.). Ten tweede denk ik dat -indien het doorverwijzen via PM zou gebeuren- hetzelfde lid meermaals kan worden aanbevolen waardoor de TS wellicht 'door de bomen het bos niet meer ziet’. En blind vaart op de doorverwijzing gezien deze niet weerlegd kan worden door anderen. De laatste doorverwijzing was wat mij betreft spot on, wenselijk en -indien doorverwijzing via PM plaats zou moeten vinden- had ik jurist in kwestie ook aanbevolen. On a side note: het forum is bijzonder mooi geworden, petje af voor allen die zich hiervoor achter de schermen hebben ingezet!
 10. Je doelt op foodsafe neem ik aan? Ik weet niet of er Nederlandse aanbieders zijn om je hierin te laten certificeren, je kunt ze een e-mail sturen. Voor wat betreft de kwaliteitscertificaten kan ik Bureau Veritas aanraden, actief in nagenoeg elke branche. Ik denk dat zij bieden wat jij zoekt. Voor een fairtrade certificaat zou ik even contact opnemen met stichting Max Havelaar afgaand op de informatie van Fairtrade Labelling Organizations International.
 11. Zoiets als dit? Higherlevel organiseert zelf ook de nodige meet ups (zie kader boven, ik zit op mobiel dus zie de link niet, het gaat om een bierproeverij van brouwer Jovius) maar niet specifiek gericht op het ontmoeten van business partners. Ik zou je wel als vriendelijke tip mee willen geven dat (bij het zoeken naar een business/sparring partner) het wordt gewaardeerd als je plannen beter zijn uitgewerkt dan wat je hier presenteert (google onderneming starten, ondernemingsplan, hoe start ik een bedrijf?). Succes!
 12. Ik denk persoonlijk dat je ruis creëert in je post door af te wijken van de werkelijkheid maar dat terzijde. Er zitten wat haken en ogen aan het verhaal. De auto kan 200 km/h bereiken, onder welke omstandigheden kan de auto deze snelheid bereiken? kan de auto deze snelheid constant rijden? Of is het een pieksnelheid? Kortom; de gemaakte afspraken zijn hiervoor van belang. Anders gezegd; indien ik een machine bestel bij een leverancier die minstens 100 slagen per minuut moet halen, dan zal het mij een zorg zijn hoeveel PK's hiermee gemoeid zijn. De afspraak gaat namelijk over het aantal slagen per minuut niet om het vermogen (simpel gezegd). Het klinkt een beetje alsof er meer mee gemoeid is dan slechts een bedrag en een te verwachten wanprestatie(?). Is het niet logischer om nu direct een jurist (of in ieder geval iemand met ruim voldoende kennis) in te schakelen om dit af te handelen?
 13. Welkom Jennifer! Nee. Nee. Nee. Ja. Nee. Zo. Dat was het korte antwoord. Zoals Highio en Roel J terecht al hebben geantwoord: een los etiket is geen etiket. Het etiket moet bevestigd zijn aan het product waar het om gaat. Daarmee worden namelijk het grootste (potentiële) probleem voorkomen; het aanleveren van meerdere producten met losse ettiketering. Hierdoor kan de consument niet op de juiste wijze worden geïnformeerd. Natuurlijk zijn er naast bovenstaand (potentieel) probleem nog meer randzaken welke worden verholpen door de ettiketering plicht, echter is dat de voornaamste. In principe ligt (zoals al eerder opgemerkt) de informatieplicht bij de distributeur, dus bij jou. Dit verplicht jou de informatie te vertalen naar de taal welke het meest voorkomend is in het land waarin jij het product verkoopt aan de consument. Er zijn natuurlijk opties om het “herlabelen” te voorkomen. Echter is dat per situatie verschillend en lang niet altijd mogelijk. Wellicht ligt hier een mogelijkheid voor je om eens wat meer graafwerk te verrichten.
 14. Welkom op Higherlevel! Dit is een behoorlijk specifieke vraag. Gezien je toch bezig bent met uitzoekwerk, is het niet verstandiger om daar wat meer op in te zetten? Laten we beginnen bij het begin. Volgens de KVK(pdf) hanteert Nederland (op basis van Europese verdragen, pagina 17 pdf) minder tot geen importheffingen uit bepaalde landen. Wellicht een optie om hier eens goed naar te kijken, het lijkt mij dat België hier ook regelingen voor heeft. Mocht er veel verschil tussen landen onderling zijn, wellicht in het voordeligste land importeren om vervolgens vanuit daar verder te werken? Worden de noten al geïmporteerd in een EU land? Zo ja, is het dan -met alle extra kosten inachtnemend- niet verstandiger de noten gewoon binnen de EU in te kopen? Zo nee, dan heb je andere uitdagingen welke je zult moeten tackelen. Met betrekking de kosten: Hoe is die prijs tot stand gekomen? Het lijkt mij niet (maar dat weet ik niet zeker) dat de prijs alleen wordt geoffreerd op basis van gewicht, noten hebben meer volume dan bijvoorbeeld makkelijk stapelbare dozen. Indien dat het geval is, bestaat er een mogelijkheid om de noten te pureren en dus de pulp te vervoeren? Of is het een mogelijkheid de productie volledig naar Marokko te verleggen en gewoon simpelweg het kant en klare product te importeren? Is het een optie om met de export uit te wijken naar een ander land indien dit een positief resultaat heeft op de transportkosten? Wat voor een noten gaat het om, er zijn meer landen met een “Marokkaans” klimaat lijkt mij, wellicht verbouwen die dezelfde of soortgelijke noten. Dan het gewicht zelf, 120 kg is natuurlijk niet veel. Wat doet de (transport)prijs indien je de hoeveelheid verdubbeld? Heb je marge (opslag, houdbaarheid, etc.) om te “spelen” met de hoeveelheid die je transporteert? Wimj merkt terecht op dat het transporteren slechts een klein deel van alle uitdagingen zal zijn. Er gelden bijvoorbeeld extra regels voor het invoeren van “landbouwproducten”, een brede term die door de EU als volgt wordt gedefinieerd : Lijkt mij dus dat noten daar ook onder vallen. Heb je zelf al eens contact met de douane? Naast het gedeelte transport krijg je natuurlijk te maken met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Met betrekking tot import van voedingsmiddelen uit een niet EU land heb ik al eens gereageerd (welliswaar voor Nederland, echter is de rode draad in de gehele EU nagenoeg gelijk) die informatie vindt je hier. Ik hoop dat je wat aan mijn stukje hebt. Wat ik je voornamelijk mee wil geven is dat je jezelf niet moet laten ontmoedigen door zoiets “kleins” als transport. Probeer out of the box te denken, of in ieder geval creatief genoeg te zijn om meerdere scenario's te creëren. Natuurlijk, soms kan een idee om praktische redenen niet ten uitvoer worden gebracht, maar geef niet te snel op.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept