Jump to content
Bas112
Verberg

Beschermen idee voor een app

Goedemiddag,

 

We hebben een concept voor een maatwerk app uitgewerkt. Vanwege de investeerders ben ik verplicht minimaal 3 offertes op te vragen. Nu ben ik benieuwd of er naast een geheimhouding overeenkomst (daar kan je meestal vrij makkelijk onderuit) nog andere opties zijn om het idee te beschermen. 

 

Alvast vriendelijk bedankt voor de reacties

 

Bas 

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Hoi Bas,

 

Welkom op ons forum!

 

De vraag die je stelt is al best wel vaak voorbij gekomen op ons forum. Met de zoekfunctie bovenin kan je diverse topics vinden en daarin zie je diverse leden van ons forum hun mening en suggesties geven op dezelfde vraag als die jij nu stelt. De algemene conclusie is eigenlijk steeds dat een idee, met name een idee voor een app, eigenlijk niet te beschermen is als de app zelf nog niet daadwerkelijk gemaakt is. En dan nog is het eigenlijk alleen te beschermen als de achterliggende techniek van die app nog nooit eerder gebruikt is.

 

Lees die topics eens door en google misschien ook eens op termen zoals 'patent app' of 'idee app beschermen'.

 

Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

Een idee beschermen is natuurlijk nogal lastig. 

 

Maar je angst dat een developer er me je idee van door zou kunnen gaan is wellicht ook onterecht: veel developers die in opdracht werken zijn niet heel actief in het zelf in de markt zetten van apps - dingen als marketing, sales, support etc hebben ze niet in huis, ook al is de app best een goed idee.

 

Je zou eventueel kunnen kijken of potentiele leveranciers zelf actief apps in de markt zetten of niet, en dan je offertes aanvragen bij partijen die dat niet doen. 

 

Met een NDA bescherm je meestal niet zoveel: wel jouw communicatie met de developer, maar niet het idee achter de app. Het is een beetje alsof je komt met de vraag of je een app kunt maken waarmee je goedkope taxi's kunt bestellen op basis van geolocatie: de kans dat een developer dat zo'n goed idee vindt dat hij je geen offerte stuurt maar zelf Uber optuigt is niet zo groot, gezien die developer waarschijnlijk helemaal geen zin heeft de investeringen daarvoor te doen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

Je zou je concept wellicht middels een i-DEPOT kunnen registreren. Dan kan je aantonen dat je eerder was het met concept en bij het aanvragen van de offerte kunnen aangeven dat zo'n depot bestaat en dat je bij het overnemen van het idee juridische stappen zult ondernemen.

https://www.boip.int/nl/ondernemers/ideeen


House of Progress® ontwerpt en faciliteert processen voor vooruitgang
www.houseofprogress.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

Aardige vraag (besef) kan ook zijn van wie je businesswise het meest te vrezen hebt: zijn dat leden uit het team van de 'we', de investeerders die inmiddels inhoudelijk op de hoogte zijn of mogelijke ontwikkelaars met wie jullie het concept willen gaan delen voor technische realisatie!?

 

Weekendgroet,

 

Highio

Edited by Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 7 leden online en 258 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept