Jump to content
Menne1

Loonheffing, BV, camper

Recommended Posts

Ik heb (als dga) een camperverhuur bedrijf (BV) met een aantal campers. Ik besteed minder dan 200 uur per jaar hieraan en val hiermee onder de €5.000,- loonregeling. Ik weet inmiddels dat als ik een camper in privé neem dat ik (naast BTW afdracht) dividend zal moeten betalen over de dagwaarde minus de waarde die in de balans staat. Gaat dit goed? Of moet dit eerst als loon gezien worden en zal er dus loonbelasting over betaald moeten worden. Mij lijkt van niet, maar check het toch even met je voor ik een beslissing neem.

 

Ik begrijp inmiddels dat als ik een camper van de BV voor bijvoorbeeld een vakantie privé ga rijden ik de werkelijk gereden km’s moet vermenigvuldigen met een km-prijs volgens economische waarde (ik reken naar klanten €0,29/km boven de vrijstelling) en dat bedrag als inkomen moet opgeven voor de loonbelasting (zijnde loon in natura). Weet u of deze bijtelling dan losstaat van de eerder genoemde €5.000,- of dat dit hier binnen valt. Of wel, zeg ik werk 200 uur a €22,- (uur tarief bij €45.000 gebruikelijk loon bij 2080 werkbare uren per jaar) is €4.400 (geef mezelf geen loon) en rij voor €1.000 privé met de camper. Gaat het gebruikelijk loon dan €5.400 (en komt dus boven de €5.000) of blijft het de €4.400 met alleen loonbelasting voor de €1.000,- en kom ik er dus niet boven?

 

Mijn dochter wil wel wat bijverdienen en kan voor mij prima de campers in orde maken voor vertrek. Kan ik me aanmelden om loonheffing te betalen en haar in dienst nemen? Of werkt die bij directe familie anders? Ik kan haar anders ook betalen via payrol.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Waarom is voor deze activiteit ooit een BV opgericht? En hangt deze werk of verhuur-BV dan onder een holding? Hoeveel campers zijn er?

 

Is dit niet eerder een belegging boven onderneming? Minder dan 200 uur op jaarbasis betekent minder dan een dagdeel per week in tijdsbesteding, voor jouw dochter zou dat m.i. een schamele 200 EURO aan aanvullend bruto/netto inkomen in de maand zijn...

 

Groet,

 

Highio

Edited by Highio

HelikopterLandingsplaats...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volgens mij niet zulke relevante vragen. Toch wat antwoorden.

BV is niet zo zeer opgericht voor direct financieel voordeel maar vooral met oog op risico’s en aansprakelijkheid. Geen holding structuur. 

Vraag over werk door dochter is inderdaad niet relevant vanwege de wel heel weinige werkzaamheden die ze zal verrichten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 29-5-2019 om 00:07, Menne1 zei:

BV is niet zo zeer opgericht voor direct financieel voordeel maar vooral met oog op risico’s en aansprakelijkheid. Geen holding structuur. 

 

Welke risico's en welke aansprakelijkheid bedoel je dan? 

 

Bij een camperverhuurbedrijf kan ik me alleen een financieel risico voorstellen bij financiering, de rest is operationeel WAM-Casco-bedrijfsaansprakelijkheid  en daar helpt een BV je niet bij, behoudens onverzekerbare  niet zelf te dragen restrisico's (maar ik zou niet weten welke: juist die calamiteiten vallen onder de verplichte WAM-dekking toch? ) 


B2Bsure, vooruithelpers bij risicomanagement & verzekeringen

Solopartners: belangenbehartiging en klachtenregeling voor ZZP'ers in de zorg 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Voer je zelf de boekhouding van deze BV?

 

[mod edit: aangepast NB]

Edited by Norbert Bakker
aangepast

HelikopterLandingsplaats...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept