Jump to content
JenJessy
Verberg

NOW regeling bij ''nieuwe'' ondernemingen - indiensttreding vanaf Februari 2020

Hi,

 

Ik heb een vraag. 

Eind oktober 2019 heb ik mijn BV + Holding opgericht. 

In Februari 2020 ben ik in dienst gegaan en heb ik 2 werknemers aangenomen.

Je raadt het al.

 

Drama wat betreft de NOW regeling. 

 

Van de bereking m.b.t de omzetdaling ben ik op de hoogte dat ik 1 maand voor de maand Maart omzet gedraaid zou moeten hebben. DUIDELIJK en dat is het geval.

Doordat de medewerkers en ikzelf in Februari in dienst zijn getreden zijn er GEEN loongegevens over de maand Januari bekend...

 

Het UWV geeft nu aan dat er grote kans is dat mijn aanvraag afgewezen zal worden...

 

Zijn er wellicht meerdere ondernemers die in hetzelfde schuitje zitten? Of zijn er ondernemers die mij een tip kunnen geven.

Ik weet niet goed welke stap ik nu het beste kan zetten om de schade te beperken en natuurlijk mijn personeel niet tekort te doen.

Mocht er al een topic zijn... mijn excuses. Ik ben hem namelijk NIET tegengekomen!


Ik hoop op jullie hulp!

Mijn dank is echt groot. 

 

Gr Jen

Link to post
Share on other sites

10 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Weet je zeker dat ze in hun proefperiode zitten? Die is meestal maar 1 maand of hooguit 2 maanden, als een meerjarig contract had aangeboden. Als ze al in februari in dienst zijn gekomen, dan is de proefperiode mogelijk al lang voorbij. 

 

Maar mochten ze nog in hun proefperiode zitten, dan is het - om de schade niet al te veel op te laten lopen - misschien zo dat je niet anders kunt dan het personeel zo snel mogelijk te ontslaan tijdens de proefperiode. Tijdens de proeftijd gelden weinig beperkingen voor een werkgever om de het arbeidscontract te beëindigen, behoudens discriminatie dan.

 

Als eigenaar van de onderneming wil je misschien je personeel niet meteen weer moeten ontslaan, maar aan de andere kant heb je zakelijk gesproken de verantwoordelijkheid om de schade niet op te laten lopen als dat niet noodzakelijk is (je bent immers geen sociale dienst). In het slechtste geval kun je misschien nog ontslagen wegens bedrijfseconomische redenen aanvragen. 

 


The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link to post
Share on other sites
 • 0

Zelf heb ik een klein bedrijf van 3 werknemers, 2 daarvan werkten tot 1 februari via een uitzendburo bij mij en beiden heb ik per 1 februari in vaste dienst (dus geen jaarcontract) genomen. Ik heb 5 weken geleden NOW aanvraag gedaan en nog niet gehoord of ontvangen. Dus ik heb geen idee hoe dat mij gaat verlopen en hoe je daar achter kunt komen? 


Importeur eco producten onder eigen merk maar ook privat label /custommade.

Link to post
Share on other sites
 • 0

@prinsrachid Ja, 2 medewerkers zijn in vaste dienst. Voor de derde ben ik helaas al te laat.

Super bedankt voor je snelle reactie en hulp! Ik ga me er verder in verdiepen. Mocht je meer informatie hebben of als de regeling gewijzigd wordt... Zou je me een gil willen geven? Wellicht weet je dit eerder dan ik. Haha 

Link to post
Share on other sites
 • 0

@ragapeldoorn Wij zitten dan in hetzelfde schuitje... Ik kan me niet voorstellen dat er geen wijziging in de de data m.b.t. de loonsom gaat komen. Stiekem hoop ik dat natuurlijk. Ik heb nog wel gebeld met het UWV. De eerste medewerker zei dat ik er recht op zou moeten hebben als ik voor maart tenminste 1 maand omzet heb gedraaid... Dit is wel het geval. De tweede medewerker zei weer heel wat anders.. Zij gaf wel aan dat er meerdere ondernemers hiermee kampen en de site goed in de gaten te houden. Mocht jij wel wat gehoord hebben... Zou je het dan kunnen laten weten? Dat doe ik dan ook! 

Succes! 

Link to post
Share on other sites
 • 0

@ragapeldoorn bij je online aanvraag voor NOW heb je een dossiernummer gekregen. Dat is het nummer dat op het document staat wat je hebt moeten uitprinten, ondertekenen en uploaden.  Als je belt met het UWV lijkt mij dat ze jou verder moten kunnen helpen. 5 weken is nml wel erg lang. Mijn ervaring is dat binnen een week alles was geregeld.

 

Succes!

 

Ferry


Altijd opzoek naar het "That's it!"- moment.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Mijn aanvraag is ook afgewezen, nieuwe medewerker is in dienst per 1 feb. Ik ben in beroep gegaan en heb documentatie toegevoegd dat ik netjes aan alle werkgeversverplichtingen heb voldaan, maar beroep is afgewezen. Ze kunnen bij UWV geen uitzondering maken op de peildatum geven ze aan. Waarom dit zo is bedacht kunnen ze niet uitleggen. Hopen op een 2e pakket waarbij deze situatie wel is meegenomen of anders is je laatste optie naar de rechter, aldus UWV. 
succes allemaal en als jullie iets horen: ik hoor het graag!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 11 leden online en 378 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept