Jump to content

Ondernemeneer

Super Senior
 • Content Count

  168
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • First name
  Kevin
 • Last name
  Koeleman

Company info

Vision

 • My opinion about entrepeneurship
  Gevoel van vrijheid is geweldig, maar vooral als het goed gaat. In mindere tijden wordt je altijd toch wat zenuwachtiger.
 • My opinion about innovation
  Altijd blijven nastreven.
 1. Followers kopen is gewoon niet the way to go. Je krijgt snel een groot aantal volgers, maar zij hebben 0 interesse of affiniteit met jouw dienst/product. Niemand zal je posts delen of liken, waardoor jouw account volledig dood valt. Adverteren op Instagram is ook een soort van kopen. Met de juiste strategie en targetting kan je hier goede resultaten mee halen. Belangrijkst is altijd (zeer) goede content. Mensen zullen je immers alleen maar volgen als ze meer willen zien. Focus je daarom op het maken van goede en interessante content. Bedenk je altijd of je het zelf zou volgen en ma
 2. Top, ga er weer voor zitten!
 3. Denk ook vooral blijven praten in je wereld. Mogelijk heb je nog contact met (ex) collega's van je 8 jaar werkervaring. Laat weten dat je ook op tijdelijke basis in te huren bent. Ook de 'andere' ZZP Constructeur weet /heeft misschien nog wel een klusje. Wat mij opvalt is dat ZZP Freelancers vaak niet met een compleet plan beginnen, maar vaak van een situatie gebruik maken. Ze laten zich door de oude werkgever inhuren of er is een project komen aanwaaien die zij erbij kunnen pakken, waarna het balletje begint te rollen.
 4. Weet van diverse kleinere zaakjes dat zij via CrowdAboutNow investeerders zoeken. Je zal dan wel het plan en je droom moeten presenteren aan grotere groepen. Zeker omdat het bij jou gaat om een enorm bedrag. Verder is het misschien handig om je niet blind te staren op dit (nieuwbouw) project. Misschien staat er wel ergens een pand leeg of kan je het concept een klein beetje aanpassen.
 5. Ja precies wat Ruben zegt. Dit is een te groot plan om gewoon per e-mail, telefoon of Linkedin bericht te pitchen. Gewoon vragen om een afspraak en het op de afspraak kort en bondig te pitchen ;) Je kan waarschijnlijk ook de vraag verwachten vanuit de 'grote' speler of zij alleenrecht krijgen op jouw product. Dat je het alleen aan hun verkoopt. Is voor hun ook interessant als zij een uniek middel hebben in Nederland. Kan ook voor jou een overtuigingsmiddel zijn. Dit kan je voor het eerste of de eerste twee jaar overwegen.
 6. Mijn ervaring is dat er grote verschillen zitten tussen de aanbieders. Vaak nog met (letterlijk) dezelfde producten ook. Zou dus nog even doorzoeken naar één die binnen een werkdag (correct) antwoord geeft. Deze zijn er absoluut.
 7. Werk je idee uit in een plan. Dit zal niet alleen jou helpen, maar ook is het aantrekkelijker voor jouw huidige werkgever. Kijk eens naar: Welke diensten wil je gaan aanbieden en tegen welke prijs? Hoe bereik je de mensen? Als dit via de huidige werkgever is, zal hier commissie of een percentage tegenover moeten staan (waarschijnlijk). Wat ik bij kennissen heb gezien is dat zij 1 of 2 dagen minder gaan werken en deze tijd stoppen in de nieuwe onderneming. Scheelt weer een stukje risico voor jou.
 8. Nee, heb dezelfde ervaring. Als de financiële voordelen opwegen tegen de problemen die je hebt met de klantenservice zou ik het lekker blijven doen. Ik heb eigenlijk nooit problemen gehad met Parcel International.
 9. Of Outsourcen naar China haha. Denk dat deze constructie officieel niet mag, maar je kan het natuurlijk altijd proberen. Wie weet zijn er ambitieuze studenten geïnteresseerd in dit plan (studie economie, econometrie, bedrijfskunde).
 10. Hoor binnen mijn netwerk dat klanten in het VK inderdaad de papieren niet op orde hebben. Ze wisten al dat het eraan zat te komen, maar toch wist niemand in welke vorm en blijkt bestellen of leveren de afgelopen weken onmogelijk door de administratieve rompslomp. Veel orders zijn geannuleerd met de opmerking dat het zeker 2 maanden gaat duren. Weet niet of het nuttig is, maar dit gaat om metaalonderdelen en orders van 200 tot (ongeveer)10.000 kg
 11. Krijg afgelopen jaar ook ontzettend veel telefoontjes van energie en telecom aanbieders. Je kan de wet wel strenger maken, maar gaat uiteindelijk meer om de handhaving. Ik sta bijvoorbeeld al in het bel-me-niet register, maar wordt wekelijks meer dan 10x gebeld door diverse nummers. Weleens de moeite genomen om nummers te melden, maar de nummers en 'partijen' zijn wisselend. Ook is het melden van een nummer erg omslachtig. Vaak moet je het met de betreffende partij zelf regelen door het sturen van een klacht of brief. Resume: Er zou eens moeten worden gekeken naar de handhaving van
 12. Goed initiatief, maar lastig om met een petitie voor meerdere punten te stemmen. Zal er desondanks even naar kijken.
 13. Als jij overtuigt bent van je kunnen moet je dit zeker doen. Wellicht dat je dit bij Vraag & Aanbod van HL kan doen. Mod-commentaar: dat is nu precies niet waar Vraag & Aanbod voor bedoeld is!
 14. Denk dat het met deze vraagstelling nuttig kan zijn om de doelgroepen duidelijker te formuleren en hier onderzoek naar te doen. Kijken waar de grootste behoefte licht en wellicht zijn het meerdere doelgroepen. Verder is Bol.com nuttig, maar waarom geen Google (organisch en Google Ads), waarmee je eigen website verkeer genereert.
 15. Heb er zelf ook nog altijd last van.. 95% omzetverlies sinds maart, maar heb geen vaste lasten en het enige personeel van de BV. Daarbij verdien ik ongeveer het minimum inkomen, waardoor ik geen enkele regeling ontvang. Ongelofelijk dat dit bij andere sectoren in een handomdraai wordt uitgedeeld.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept