Jump to content

Ondernemeneer

Super Senior
 • Content Count

  121
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • First name
  Kevin
 • Last name
  Koeleman

Company info

Vision

 • My opinion about entrepeneurship
  Gevoel van vrijheid is geweldig, maar vooral als het goed gaat. In mindere tijden wordt je altijd toch wat zenuwachtiger.
 • My opinion about innovation
  Altijd blijven nastreven.
 1. Kan je niet een sample proberen? Hoef je niet gelijk duizenden producten te bestellen en kan je deze zelf beoordelen.
 2. Vermoed dat zij enkel de legale producten op de webshop hebben staan. Het gaat op de webwinkel vooral om de zaadjes en hier ligt blijkbaar de grens voor verkoop in Nederland. Heeft de webshop handig op ingespeeld.
 3. Wanneer het een product vanuit een schoolopdracht is kunnen zij hier zeker aanspraak op maken. Vraag is natuurlijk wel of zij dit willen. Weet bijvoorbeeld dat studenten van de Universiteit in Delft hier vaak afspraken over maken, maar hier komen ook vaak investeringen vanuit de studie en sponsoren uit het netwerk. Kan natuurlijk geen kwaad om dit met de decaan of mentor te bespreken.
 4. Volgens mij hebben zelfs de grote merken hier moeite mee. Denk dat je de belangrijkste moet claimen en er verder niet te druk over moet maken. Het helemaal voorkomen ga je nooit doen en wanneer het echt problemen gaat opleveren kan je er altijd nog naar kijken natuurlijk.
 5. Haha, goed dat de checklist er even bij wordt gehaald. Een 'Koelvest' heb ik afgelopen weg echt nodig gehad op de snelweg in Frankrijk. Was 42 graden tijdens het rijden. Echt niet normaal.
 6. Gebeurd ook ontzettend veel bij dropshippen of als er in jouw 'niche' veel dropshippers zitten. Dit risico loop je natuurlijk met een groothandel. Uiteindelijk mag iedereen zelf bepalen voor welke prijs zij het spul wegdoen. De dropshippers hebben amper kosten, waardoor zij uiterst scherpe prijzen hanteren. Amper tussen te komen als beginnende speler. Mocht je je echt op een 'niche' willen richten zou ik eigen of unieke producten aanbieden. Bij een groothandel zijn veel te veel partijen betrokken.
 7. Dat kan uiteindelijk hard gaan met je punten of kan de waardering niet lager dan 0?
 8. Wellicht dat gerichtere marketing van Google hier een winst kan zijn. Denk aan Google Ads (met de juiste targeting) en de gratis, maar tijdrovende Content / Zoekmachine Marketing. Lijkt mij verstandig om hier als jonge ondernemer eens naar te kijken, mocht je dat nog niet hebben gedaan.
 9. Dit kan je het best met de clubs communiceren. Wellicht dat je toestemming krijgt als je de shirts via hun shops koopt. Wie niet waagt wie niet wint.
 10. Iemand wellicht ervaring hoe ik mijn doelgroepanalyse het best kan vormgeven voor deze specifieke vraag? Je kan eventueel bellen met grotere platformen die dit aanbieden en op deze manier achterhalen welke activiteit populairder is. Verder denk ik dat je met lasergamen een sneller aan (milieu)wetgeving voldoet. Ook denk ik dat deze twee erg dicht bij elkaar liggen, qua populariteit. Naast deze twee heb je tegenwoordig ook nog het populaire 'airsoften'. Misschien ook interessant om naar te kijken. Weet er iemand wellicht hoe of waar ik dit kan vinden? Gemeente inderdaad
 11. Goedemiddag, In principe zie ik veel zakelijke klanten (B2B). Hier zijn naar mijn weten geen vergunningen voor nodig. Denk verder niet dat het de bedoeling is om grootschalig in een woonhuis te gaan produceren, maar dit kan je in het begin nog wel behappen waarschijnlijk. Wellicht dat het wel is toegestaan, maar dit is terug te vinden in het bestemmingsplan. Dit kan je opvragen bij de gemeente. Verder zou ik wel even kijken naar de hygiëneregels en etiketten op de producten. Dit kost voornamelijk tijd en energie.
 12. Even een BKR check doen en daarna gewoon naar een hypotheekadviseur. Als de situatie geheel zo is als je beschrijft, zullen er vast weinig problemen zijn met de aankoop.
 13. Meen dat het onderstaande de eisen zijn. Heb hier zelf één keer naar gekeken voor een idee dat ik nog op de plank heb liggen, maar dit nooit doorgezet. Als bezorgrestaurant met je handelaar in levensmiddelen en dien je ingeschreven te staan bij de nvwa.nl. Deze partij stelt eisen aan het handelen in levensmiddelen waar je aan dient te voldoen. Gaat voornamelijk om hygiëne. Tevens dien je een voedselveiligheidsplan te hebben. Wordt ook wel een HACCP-plan genoemd.
 14. Wauw, echt helemaal geen ervaring mee. Zou mij ook veel meer richten op 'online'. Afhankelijk van je doelgroep is een combinatie van: Google ads, content marketing en linkedin waarschijnlijk het effectiefst. Voor consumenten kan je hier nog Facebook, Instagram en Pinterest aan toevoegen. Er zijn in Nederland overigens wel voldoende dagbladen die werkelijk worden gelezen, maar gok dat Nederland Bruist hier geen onderdeel van uitmaakt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept