Jump to content

Ondernemeneer

Super Senior
 • Content Count

  156
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • First name
  Kevin
 • Last name
  Koeleman

Company info

Vision

 • My opinion about entrepeneurship
  Gevoel van vrijheid is geweldig, maar vooral als het goed gaat. In mindere tijden wordt je altijd toch wat zenuwachtiger.
 • My opinion about innovation
  Altijd blijven nastreven.
 1. Als jij overtuigt bent van je kunnen moet je dit zeker doen. Wellicht dat je dit bij Vraag & Aanbod van HL kan doen. Mod-commentaar: dat is nu precies niet waar Vraag & Aanbod voor bedoeld is!
 2. Denk dat het met deze vraagstelling nuttig kan zijn om de doelgroepen duidelijker te formuleren en hier onderzoek naar te doen. Kijken waar de grootste behoefte licht en wellicht zijn het meerdere doelgroepen. Verder is Bol.com nuttig, maar waarom geen Google (organisch en Google Ads), waarmee je eigen website verkeer genereert.
 3. Heb er zelf ook nog altijd last van.. 95% omzetverlies sinds maart, maar heb geen vaste lasten en het enige personeel van de BV. Daarbij verdien ik ongeveer het minimum inkomen, waardoor ik geen enkele regeling ontvang. Ongelofelijk dat dit bij andere sectoren in een handomdraai wordt uitgedeeld.
 4. Vindt zelf exclusief-groen.nl helemaal geen gek idee. Maar je begint wel een bedrijf met de wetenschap dat er al iemand anders met deze merk- en handelsnaam actief is. Lijkt mij merktechnisch geen sterke start. Mocht je hier geen probleem van maken is dit een prima 'gratis' tip toch. Zoekmachine technisch heb je er wel direct een concurrent bij op de eigen bedrijfsnaam. Je wordt verder niet 'slechter' gevonden, vanwege het streepje.
 5. Denk dat je dit soort discussies vooral persoonlijk moet houden. Zakelijk boek je hier weinig winst mee en kan je jezelf enkel in de voet schieten. Het enige wat ik mij marketingtechnisch kan voorstellen is dat je deze onderwerpen met humor benaderd en ze op de hak neemt, maar dat er niet naar voren komt welke kan je (persoonlijk) kiest.
 6. Yes en anders zelfs even contact opnemen met één van deze twee personen via HL. Dit zijn de meest recente volgens mij:
 7. Helemaal afhankelijk van de doelstellingen, product en doelgroep. Lokale winkels en webwinkels zullen twee geheel verschillende strategieën hebben. Uitgaande van een lokale winkel zou ik voor de basis uitgaan van: Facebook targetting op de stad of zelfs omliggende wijken (online) Flyers in de omliggende wijken (offline) Lokale krant (wellicht een persbericht of starterskorting, hiervoor zou ik even bellen met de redactie). Wellicht reclameborden / sandwichborden langs de weg (offline) Budget is lastig, maar moet met de bovenstaande lijst binnen de
 8. Wat ik hieruit haal is dat je aan 3 voorwaarden moet voldoen en dus geen vergunning nodig hebt: Bestemmingsplan controleren of dit is toegestaan vanuit de werklocatie Leveren vanuit een afgesloten ruimte waar je geen klanten ontvangt. Leeftijd controleren van de klant
 9. Wat Hans zegt, maar even een stapje terug. Je kiest vaak maar één keer voor een boekhoudprogramma. Weet even niet hoe hard de webshop gaat lopen, maar wellicht is het handig om direct al te kiezen voor boekhoudsoftware dat wel een koppeling heeft met de shop. Voorkom je veel handmatige acties in de toekomst. Bedoel hier natuurlijk niks mee, maar hoop dat je erover hebt nagedacht ;)
 10. Uberhaubt handig om even contact op te nemen met de gemeente of zelfs provincie. Weet dat er bijvoorbeeld in Flevoland subsidies of leningen zijn voor ondernemers in zwaar weer. Hiermee willen zij voorkomen dat een grote hoeveelheid mensen werkloos raakt. Die kosten zijn vaak (uiteindelijk) nog hoger voor gemeenten en provincies. Meen wel dat de voorwaarden is dat je minimaal 3 mensen in dienst hebt. Kon dit even niet opmaken uit het verhaal.
 11. Zeker. Je hoeft hier zelf niet eens een factuur voor aan te maken. Gewoon opnemen als gemaakte kosten in de administratie met de heldere omschrijving.
 12. Hier is vrij weinig tegen te doen. Google zal handmatig actie moeten ondernemen. Heb wel ervaring met enkele slechte reviews, maar niet in deze mate. Wellicht even contact zoeken via: https://support.google.com/business/contactflow
 13. Snap eigenlijk niet helemaal waarom je het product zelf niet verstuurd. Ben je van alles af en desnoods breng je de verzendkosten nog in rekening. Wanneer je verkoop op deze manier aanbiedt loop je natuurlijk een risico, zoals een stomerij die nooit weet wanneer een klant zijn broeken komt halen.
 14. Misschien dat het mengen ook anders kan, aangezien dit jouw idee is. Je kan bijvoorbeeld ook recepten laten maken bij een aantal leveranciers, zoals https://www.fittergyproduction.nl
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept