• 0

Hoe maken we onze investeerders blij?

In mei 2005 zijn wij de lucht ingegaan met een veilingsite voor dienstverlening. Bedrijven en particulieren kunnen gratis adverteren met een opdracht in (bijna) alle facetten van dienstverlening, dus van stucadoorswerk tot een notariële akte. Bedrijven met een geldige KvK-inschrijving kunnen op de opdrachten bieden. De winnende bieder, niet noodzakelijk de laagste, betaalt een commissie over het transactiebedrag.

Interessant voor de adverteerder is dat iedereen nu de mogelijkheid heeft werken openbaar aan te besteden. Het zelf opzoeken van bedrijven die tijd en interesse hebben in een klus en het aanvragen van offertes is niet meer nodig. Resultaat: veel tijdsbesparing en een scherpe prijs. Wij onderscheiden ons van andere veilingsites omdat we uitgaan van de zoeker ipv de aanbieder. Bovendien richten we ons op dienstverlening en niet primair op producten. Ook dienstensites zijn er natuurlijk meer, maar die werken meestal met een gelimiteerde database waarin bedrijven zich tegen betaling kunnen laten inschrijven. Bovendien is daar geen sprake van een ‘open veiling’.

 

Inmiddels begint de bal aardig te rollen, maar naar onze smaak kan en moet dit sneller. Wij hebben daarom inmiddels een aantal investeerders benaderd en bereid gevonden om ons te coachen èn om onze groeistrategie mogelijk te maken. Het geld zal met name worden gebruikt voor (internet-) marketing en promotie.

 

Nee, we vragen op deze plaats niet om meer geld, want dat mag niet ;). Onze vraag is in welk vat we de investeringen het best kunnen gieten. De investeerders die we nu al hebben komen uit ons eigen netwerk en familie. Kunnen we het best participaties aanbieden of genieten leningen de voorkeur? Wat zijn de mogelijkheden als we een tweede investeringsronde willen inzetten? Moeten we van de VOF een BV maken? Is het raadzaam de te maken afspraken met de investeerders notarieel vast te leggen?

 

Graag advies van de HL-deskundigen.

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

13 antwoorden op deze vraag

  • 0

Beste K66,

het antwoord op deze vragen is echt niet zo 1-2-3 te geven.

 

Primair zullen jullie jezelf af moeten vragen welke kant je op wilt groeien en wat daarvoor nodig is. Uitsluitend jullie zelf (al dan niet behulp van een coach) kunnen bepalen waar jullie passie en doelstellingen liggen.

 

Stel jezelf ook de "wonder" vraag. De wonder vraag luidt: "Stel dat er morgenochtend een wonder gebeurd zou zijn, waardoor er geen grenzen of restricties meer zouden zijn. Hoe zou ons bedrijf er dan uit zien?"

 

Op basis hiervan kan je je ambitie en groeiplan opstellen. De vragen die je in je post stelde, zijn alleen maar afgeleide van jullie ambities.

 

Succes én plezier!

Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Mentor | Pitcholoog (c)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link naar reactie
  • 0

Laten we eens bij het begin beginnen...

 

Waarom lukt het niet (snel genoeg) de site autonoom te laten groeien? Marketing van de bestaande omzet, herhalingsbezoek van tevreden klanten, mond-tot-mond reclame enzovoorts. Leestips: The Tipping Point, Unleashing the ideavirus e.d. (Google vindt ze wel).

 

Waarom zou het wel (of veel sneller) lukken met investeringen van derden?

 

Ter inspiratie, in de Internethype hebben nogal wat bedrijven hun geld verbrand aan marketing, terwijl de beste Internetconcepten, zoals Google en Hotmail, groot zijn geworden zonder betaalde reclame.

Link naar reactie
  • 0

Begin bij het begin en kijk, en vooral laat kijken, naar je site. Zullen mensen aangesproken worden door je homepage, hoe is de click-through ratio enzovoorts. Meer mensen in contact laten komen met je product, je site, is maar een onderdeel van het geheel. Je moet wel er daarna iets mee doen.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Hoi K66.

 

Je stelt veel vragen. Ik denk dat het merendeel beantwoord wordt als je mijn serie artikelen over financieringsbronnen leest. Die vind je in het hoofdmenu onder extra of hier.

 

Had je vragen wel willen beantwoorden maar moet weg.

 

Bij voorbaat mijn excuses voor de promotie van mezelf.

 

Met vriendelijke groet,

 

Ties

 

 

NB. Overigens vind ik de titel van deze post niet goed gekozen. Investeerders maak je blij door geld voor ze te verdienen.

Link naar reactie
  • 0

Hoe was de borrel gisteren?

 

Bedankt alvast voor de reacties en tips. We nemen ze stuk voor stuk ter harte.

 

Om te beginnen met het beantwoorden van jullie vragen:

 

Leadz wil DE internetspecialist zijn in dienstverlening. Een overzichtelijk, objectief en effectief platform voor het doen van zaken. Wij willen ons niet binden aan marktpartijen, maar elke klant een zo groot mogelijke garantie geven van de best haalbare deal.

Klinkt dit te wollig? OK, in harde cijfers dan: Voor maart 2006 willen we 15.000 advertenties op de site hebben gehad. En de tool zijn geweest waarmee zo’n 3.000 deals tot stand zijn gekomen.

Uiteraard zetten we vol in op mond-op-mond reclame, optimalisering van de site en al hetgeen we op eigen kracht kunnen bereiken. Maar we willen voorkomen dat we worden ingehaald door de concurrentie. Daarom willen we ook andere instrumenten gebruiken om onze naamsbekendheid te vergroten. Zoals internetmarketing en vrachtwagenreclame (inmiddels interessante deals gesloten, via Leadz :D). Maar doen we ook ons best om via banner x-change (kosteloos) en SEO de herkenbaarheid van het merk te vergroten.

Door de marketing goed uit te kienen, prognotiseren we dat elke in promotie geïnvesteerde euro ruim het dubbele aan omzet oplevert.

 

Ties, ik heb een groot deel van je columns inmiddels gelezen. Toch mis ik nog een aantal antwoorden. Daarom hierbij nogmaals de vragen van dit moment. Willen jullie de moeite nemen ons van wat inhoudelijk commentaar te voorzien?

 

·   Participaties, aandelen of leningen aanbieden?

·   Mogelijkheden van een 2e investeringsronde?

·   Hoe kunnen we ‘verwatering’ zoveel mogelijk tegengaan?

·   BV of VOF (jaaromzet 2006 geraamd op circa 150k)?

·   Notarieel vastleggen van de afspraken met investeerders?

 

Heel veel dank voor jullie support!

 

Link naar reactie
  • 0

Nee, we vragen op deze plaats niet om meer geld, want dat mag niet ;). Onze vraag is in welk vat we de investeringen het best kunnen gieten.

 

Vandaar dat we driftig op zoek zijn naar externe investeerders. De rekenmodellen hebben we uiteraard ter inzage, voor geïnteresseerden. We maken graag een afspraak.

 

Ik vind het een beetje jammer dat we nu toch weer aardig in het grijze gebied komen.

Je eerste post lijkt meer op het promoten van je website dan dat je een vraag stelt, ook deze post gaat weer die richting uit.

Het is natuurlijk goed als iemand een stuk achtergrond informatie geeft, maar een hele verhandeling over wat de bedoeling van de site is, tja.

 

Het vervelende is dat de mods uiteindelijk de regels, van wat wel en niet kan, moeten gaan verduidelijken (lees aanscherpen).

Wil jij de lead zijn die ons noodzaakt actiever te modereren ?

 

Link naar reactie
  • 0

Onze vraag is in welk vat we de investeringen het best kunnen gieten. De investeerders die we nu al hebben komen uit ons eigen netwerk en familie. Kunnen we het best participaties aanbieden of genieten leningen de voorkeur? Wat zijn de mogelijkheden als we een tweede investeringsronde willen inzetten? Moeten we van de VOF een BV maken? Is het raadzaam de te maken afspraken met de investeerders notarieel vast te leggen?

 

Graag advies van de HL-deskundigen.

 

 

In antwoord op je vragen het volgende:

 

Als het alleen om familieleden gaat kun je ook achtergestelde leningen afspreken. Ik het kader van de vervolgfinanciering zou je de leningen converteerbaar kunnen maken. Pas op dat je eigen vermogen op pijl blijft (lukt niet met leningen) dat is nodig voor je credietwaardigheid.

 

Als je investeerders van "buiten" gaan aantrekken heb je een BV nodig (ook als de leningen van je vrienden/familie converteerbaar zijn)

 

Het is ZEER raadzaam om leningsovereenkomsten bij de notaris af te sluiten. Bij aandelentransacties in een BV is het zelfs verplicht.

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

 

·   Participaties, aandelen of leningen aanbieden?

·   Mogelijkheden van een 2e investeringsronde?

·   Hoe kunnen we ‘verwatering’ zoveel mogelijk tegengaan?

·   BV of VOF (jaaromzet 2006 geraamd op circa 150k)?

·   Notarieel vastleggen van de afspraken met investeerders?

 

 

 

Participaties en aandelen zijn zo'n beetje het zelfde. Investeerders stoppen geld in bedrijven d.m.v. combinaties van aandelen en achtergestelde leningen.

 

In de eerste ronde als je alleen met vrienden en familie werkt, kun je volstaan met achtergestelde leningen en een eenmansszaak of VoF. Als je wil, kan je ze een optie geven om die leningen om te zetten in aandelen in een later op te richten BV, dan kunnen ze meeprofiteren van het succes van de onderneming.

 

Met investeerders van "buiten" werk je altijd met participaties, die bestaan uit een mix van aandelen, achtergestelde leningen is soms opties. Dat gaat altijd gepaard aan een BV en overdracht bij de notaris.

 

Verwatering ga je tegen door heel hanrd te werken, zelf te investeren en weinig geld uit te geven. "Trucjes" tegen verwatering werken niet.

 

Bij externe aandeelhouders altijd BV

 

Altij notarieel vastleggen helemaal als er aandelen of opties aan te transactie klaven.

 

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0

·   Participaties, aandelen of leningen aanbieden?

·   Mogelijkheden van een 2e investeringsronde?

·   Hoe kunnen we ‘verwatering’ zoveel mogelijk tegengaan?

·   BV of VOF (jaaromzet 2006 geraamd op circa 150k)?

·   Notarieel vastleggen van de afspraken met investeerders?

 

Hoi K66,

 

Uit je vragen destilleer ik dat je veel te snel gaat. Voordat je denkt aan het aantrekken van externe financiers moet je beseffen wat de exacte gevolgen zijn. Belangrijkste gevolg is dat je niet meer alleen beslist en verantwoording zult moeten gaan afleggen aan derden.

 

Zo zou ik als ik jou was eerst eens denken aan het aantrekken van een bank. Banken lenen je geld en vragen zekerheden maar worden geen mede-eigenaar waardoor je bedrijf volledig van jou blijft. Zolang je regelmatig rente en aflossing betaalt beperkt het contact met de bank zich tot een keer per kwartaal.

 

Als je gewend bent met banken zaken te doen en je wilt verder groeien kun je gaan denken aan externe investeerders zoals business angels, corporate venturers of venture capitalists. Als je ze overtuigd hebt van je kwaliteiten en die van je team waardoor ze in je geloven, worden zij tijdelijk mede-eigenaar van je bedrijf. Investeerders ondersteunen je in meer of mindere mate bij de bedrijfsvoering maar besef goed dat ze uiteindelijk hun belang willen verkopen en daardoor meestal je bedrijf.

 

Dit nog even ter aanvulling op de uitstekende beantwoording van je vragen door Nils.

 

Succes! Met vriendelijke groet,

 

Ties

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 206 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.