Ik ben reeds al een aantal maanden zo niet jaren bekend met het forum.
Op dit moment ben ik werkzaam op een accountantskantoor en ben redelijk goed met getallen, al zeg ik het zelf..
Nu zie ik echter niet voor mij om hier nog een aantal jaren te werken maar om iets voor mij zelf te beginnen.
Nu staat er dus een mooi pand vrij waar 1,5 jaar geleden een restaurant zat. (nu denk je meteen dat is redelijk lang, waarom heeft niemand anders deze kans gepakt. Het staat casco leeg dus er moet veel aan gebeuren om dit tot een mooi opgeknapt bedrijf te realiseren). Mijn idee: Ik wil dus een eenmanszaak starten omdat een B.V. te weinig resultaat oplevert in de begin jaren. Bij mij ook bewust van alle regelingen etc en kan deze aan collega's vragen. In dit pand wil ik een lunchroom/ broodjeszaak starten op de begane grond. Het kelder gedeelte (alleen toegankelijk via trap dus niet geheel rolstoelvriendelijk maar te duur om dit te verhelpen helaas..) wil ik ombouwen tot een cocktailbar waar deze voornamelijk in het weekend (donderdag/vrijdag/zaterdag/zondag) open zal zijn.
Nu loop ik echter vast op een aantal punten:
Ik heb navraag gedaan bij de verhuurder en kan eventuele bezichtingen plaatsen alleen is het uiteindelijk de moeite omdat ik voor mijzelf in een visieuze cirkel zit.
Stap 1: Schrijf je in bij de KvK natuurlijk, echter dit kan pas als je dit huurt. Nu wil ik het wel huren alleen het plan dat er nu ligt is afhankelijk van de vergunningen (exploitatie en drank en horeca vergunning) Deze hadden ze al in het verleden maar als ze nu niet verleend worden dan gaat het hele plan dus niet door..
Stap 2: De financiering. Ik heb op dit moment 40k eigen middelen en wil ongeveer 100k lenen van de bank. Ik weet niet hoe realiseerbaar de hoogte van de lening is aangezien het wel een huurpand betreft, de bank kan dus enkel nog een klein deel onderpand op mijn huidige koopwoning en op de inventaris, ik weet niet of dit genoeg is voor een bank. Het financieel plan heb ik bijna helemaal rond tot in de details dus daar gaat het hem niet in zitten.
Mijn vragen zijn:
- Hoe weet ik of ik uiteindelijk die vergunning krijg, en hoeveel tijd zou daar in zitten, moet ik deze pas aanvragen als ik daadwerkelijk het object huur (als de vergunning niet rond krijg wil ik niet huren) of moet de verhuurder deze aanvragen?
- Ik heb zelf al een diploma Sociale hygiene echter er staat dat er 2 nodig zijn. Moet ik dan bij opening al 2 mensen hebben of als ik een cursus inplan voor in de toekomst is dit ook goed?
- Zijn er punten die ik vergeet?
Alvast bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen.
Zie jij kansen voor je onderneming/bedrijf in het buitenland? Met RVO onderneem je verder.
Kijk wat onze kennis, contacten en financiële mogelijkheden voor jou kunnen betekenen.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
stefanher
stefanher
Beste Higherlevellers,
Ik ben reeds al een aantal maanden zo niet jaren bekend met het forum.
Op dit moment ben ik werkzaam op een accountantskantoor en ben redelijk goed met getallen, al zeg ik het zelf..
Nu zie ik echter niet voor mij om hier nog een aantal jaren te werken maar om iets voor mij zelf te beginnen.
Nu staat er dus een mooi pand vrij waar 1,5 jaar geleden een restaurant zat. (nu denk je meteen dat is redelijk lang, waarom heeft niemand anders deze kans gepakt. Het staat casco leeg dus er moet veel aan gebeuren om dit tot een mooi opgeknapt bedrijf te realiseren). Mijn idee: Ik wil dus een eenmanszaak starten omdat een B.V. te weinig resultaat oplevert in de begin jaren. Bij mij ook bewust van alle regelingen etc en kan deze aan collega's vragen. In dit pand wil ik een lunchroom/ broodjeszaak starten op de begane grond. Het kelder gedeelte (alleen toegankelijk via trap dus niet geheel rolstoelvriendelijk maar te duur om dit te verhelpen helaas..) wil ik ombouwen tot een cocktailbar waar deze voornamelijk in het weekend (donderdag/vrijdag/zaterdag/zondag) open zal zijn.
Nu loop ik echter vast op een aantal punten:
Ik heb navraag gedaan bij de verhuurder en kan eventuele bezichtingen plaatsen alleen is het uiteindelijk de moeite omdat ik voor mijzelf in een visieuze cirkel zit.
Stap 1: Schrijf je in bij de KvK natuurlijk, echter dit kan pas als je dit huurt. Nu wil ik het wel huren alleen het plan dat er nu ligt is afhankelijk van de vergunningen (exploitatie en drank en horeca vergunning) Deze hadden ze al in het verleden maar als ze nu niet verleend worden dan gaat het hele plan dus niet door..
Stap 2: De financiering. Ik heb op dit moment 40k eigen middelen en wil ongeveer 100k lenen van de bank. Ik weet niet hoe realiseerbaar de hoogte van de lening is aangezien het wel een huurpand betreft, de bank kan dus enkel nog een klein deel onderpand op mijn huidige koopwoning en op de inventaris, ik weet niet of dit genoeg is voor een bank. Het financieel plan heb ik bijna helemaal rond tot in de details dus daar gaat het hem niet in zitten.
Mijn vragen zijn:
- Hoe weet ik of ik uiteindelijk die vergunning krijg, en hoeveel tijd zou daar in zitten, moet ik deze pas aanvragen als ik daadwerkelijk het object huur (als de vergunning niet rond krijg wil ik niet huren) of moet de verhuurder deze aanvragen?
- Ik heb zelf al een diploma Sociale hygiene echter er staat dat er 2 nodig zijn. Moet ik dan bij opening al 2 mensen hebben of als ik een cursus inplan voor in de toekomst is dit ook goed?
- Zijn er punten die ik vergeet?
Alvast bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen.
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/66197-lunchroombroodjeszaak-starten/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
11 antwoorden op deze vraag