Jump to content

HabSandra

Senior
  • Content Count

    31
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3

Personal info

Company info

  • Location
    Zeeuws-Vlaanderen en Stichtse Vecht

Vision

  • I'm looking for people who
    begeleiding/ondersteuning kunnen gebruiken in hun horecabedrijf.
  1. Zoals Hans al zegt, je bedrijfsplan is net bedoeld om alles op een rijtje te krijgen. Wellicht loont het voor jou de moeite om een ondernemerscoach te zoeken, al is het maar voor 1 sparringsessie. Zo iemand weet exact hoe hij/zij je kan begeleiden in het proces van ondernemerschap.
  2. Ik vrees dat je met alleen verklaringen, geen € 350.000 gefinancierd krijgt als je niks aan eigen inbreng hebt. Heb je onderpand voor (een deel van) het bedrag? Kun je het niet in fases opsplitsen? Zodat je niet het volledige bedrag hoeft te lenen?
  3. Exact... waarom in een winkelstraat? Voor een cateringbedrijf allesbehalve handige locatie... of bedoel je eerder een traiteurzaak waar mensen binnen kunnen komen om iets te kopen? Hoeveel geld je nodig hebt om te starten is afhankelijk van veel factoren: locatie, concept, etc. Om hier een zinnig antwoord op te kunnen geven is er meer informatie nodig. Hoeveel EIGEN geld je nodig hebt? Tja, op dit moment vragen banken 100% dekking voor horeca(gerelateerd). M.a.w. je krijgt alleen geld als je voldoende onderpand hebt. Er zijn alternatieven, maar als je enige kans van
  4. Als ik de conversatie hier lees dan begrijp ik waarom je dit niet gefinancierd krijgt, en dat heeft m.i. weinig te maken met bankmedewerkers die het bedrijfsleven niet begrijpen. Dat terzijde: bij mij komt het over dat je alleen een 'ja, dat kan' wil horen op de vraag of je zelf op zoek kan naar een geldlening. Maar op het moment dat iemand verdere kritische en terechte opmerkingen geeft, dan zijn het 'medewerkers die voor 2 of 3k salaris werkt, die echte een bedrijf leven niet begrijpen'. Dus je krijgt wat je wil horen 'ja dat kan', maar wellicht heb je meer aan de eerlijke a
  5. Ik denk dat je iets te optimistisch bent in het schatten van de omzet (tenzij er cijfers van de vorige eigenaren bekend zijn?), zoals Hans ook al aangaf. Daarnaast is het inderdaad de vraag of je nog gezien zal worden als B&B met 7 kamers... dat zou ik even navragen bij je gemeente. En tegelijkertijd vragen of een vergunning verkrijgen een haalbare zaak is, zou zo maar kunnen dat de gemeente een beleid heeft voor max. aantal slaapplaatsen en dat ze in de gemeente al aan die max zitten. Dan je kosten: Schoonmaak kosten -> te laag ingeschat, tenzij je zelf ook s
  6. Het begint bij een goed plan en dat kun je volgens mij pas maken als je het pand hebt bezichtigd. Maak een ondernemingsplan op basis van de huidige situatie: huurpand, verbouwing, broodjeszaak met/zonder cocktailbar. Ik denk dat beide scenario’s (met of zonder cocktailbar) uitgewerkt moet worden, want is het project haalbaar zonder de cocktailbar? Qua vergunningen en inrichting komt er bij de cocktailbar meer kijken dan bij de broodjeszaak. Aangezien het pand al even leeg staat zijn er misschien mogelijkheden: minder huur tijdens verbouwing, eigenaar die mee investee
  7. Ik heb net even je vorige topic ook gelezen en het beeld wat ik krijg is dat je een onderneming ziet als een ‘way out’ de bijstand, en ik denk persoonlijk dat dat niet de juiste motivatie is... of toch op z’n minst niet de juiste aanpak. Het komt over als dat je ondernemer wil worden, maar dat het je weinig uitmaakt hoe en wat. Ik heb het vaker gezien in het verleden en je kans op slagen is erg klein. Ondernemen is meer dan iets produceren en verkopen. Mijn advies is: kijk naar wat je kan en wat je leuk vind en ga dan kijken hoe en wat je daar iets mee zou kunnen do
  8. Een kwalitatief goed businessplan is meer dan een lijst vragen invullen, het kost tijd en moeite en dat is in mijn ogen ook net de bedoeling ervan: je wordt gedwongen om na te denken. Als je dat proces (grotendeels) gaat vervangen door een website die het voor je doet dan vrees ik dat je plan weinig waarde zal hebben. Maar dat is mijn bescheiden mening! Concept zoals Highio beschrijft (interactief/sparringpartners) lijkt me veel interessanter!
  9. Eerst je ideeën in kaart brengen: wat wil je, waar wil je het en wanneer wil je het? Dan kan je gaan kijken wat je nodig hebt voor wat je wil. Wat zijn je financiële mogelijkheden? Heb je eigen inbreng? Hoe wil je het financieren? Maak een plan, verbind hier stappen aan en ga aan de slag. Eerst en vooral: win informatie in. Denk aan: welke papieren heb je nodig om te mogen starten (bvb. sociale hygiëne), welke vergunningen zijn er nodig (bvb. exploitatievergunning). Maar zorg ook dat je branche informatie hebt, kijk naar je concurrenten, ... En ik val in
  10. Zoals je al hebt gelezen adviseer ik je ook om eerst en vooral kritisch naar je websiteteksten en foto's te laten kijken, het is een belangrijk visitekaartje. Daarnaast denk ik dat het belangrijk is om eerst een plan te maken voordat je echt de markt opgaat, het zorgt ervoor dat je nu al over bepaalde zaken moet nadenken die nog (ver) in de toekomst liggen. En daar schuilt net het gevaar: vaak hebben mensen enkel een kortetermijnvisie waardoor ze op een later stadium in de problemen komen. Het plan zorgt er ook voor dat je je meer focust. Goed ondernemen doe je niet alleen vanui
  11. Wellicht een combinatie van ruimtes die je kan verhuren per dag(deel) of indien gewenst, ook per maand? Ik denk dan aan: - fotostudio - workshopruimte - werkplek/kantoorruimte - vergaderruimte - ruimte wat gebruikt kan worden voor recepties, presentaties, etc. - ... Wellicht een deel vast per maand verhuren en de rest per dag(deel)? En de ruimtes zo inrichten dat ze snel om te wisselen zijn, afhankelijk van de vraag?
  12. Volgens mij heeft Hans gelijk. De mail is een schriftelijk bewijs. Aangezien verhuurder een nieuwe huurder had gevonden is het zijn eigen verantwoordelijkheid als die overeenkomst niet doorgaat want daar heb jij geen invloed op. Maar ik ben geen jurist, dus ik zou hun mening even afwachten!
  13. Voor degene die getroffen zijn door de financiële gevolgen van corona...
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept