Jump to content

HabSandra

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3

Personal info

Company info

 • Location
  Zeeuws-Vlaanderen en Stichtse Vecht

Vision

 • I'm looking for people who
  begeleiding/ondersteuning kunnen gebruiken in hun horecabedrijf.
 1. Wellicht een combinatie van ruimtes die je kan verhuren per dag(deel) of indien gewenst, ook per maand? Ik denk dan aan: - fotostudio - workshopruimte - werkplek/kantoorruimte - vergaderruimte - ruimte wat gebruikt kan worden voor recepties, presentaties, etc. - ... Wellicht een deel vast per maand verhuren en de rest per dag(deel)? En de ruimtes zo inrichten dat ze snel om te wisselen zijn, afhankelijk van de vraag?
 2. Volgens mij heeft Hans gelijk. De mail is een schriftelijk bewijs. Aangezien verhuurder een nieuwe huurder had gevonden is het zijn eigen verantwoordelijkheid als die overeenkomst niet doorgaat want daar heb jij geen invloed op. Maar ik ben geen jurist, dus ik zou hun mening even afwachten!
 3. Voor degene die getroffen zijn door de financiële gevolgen van corona...
 4. Klinkt goed. Dan zou ik hen een voorstel laten doen en op basis daarvan verder gaan.
 5. Heb je al duidelijk in beeld hoe zij het zien? Zorgen zij voor de inrichting/inventaris of huur je casco? Kies je zelf hoe de inrichting zal zijn of heb je inspraak? Ben je volledig vrij om zelf je leveranciers te kiezen (koffie, kassa, food, ...etc)? Kortom, hoeveel invloed hebben ze op het totaalplaatje? Als je het fijner vind om dit via een privé bericht te delen, dan mag je me een bericht sturen.
 6. Ik kan de reactie van Roel J alleen maar bevestigen, het hangt allemaal af van de exacte situatie en de randvoorwaarden. Als je beperkt bent door regels van de brouwerij dan zal dat terug te vinden moeten zijn in het financiële plaatje, m.a.w. het moet voor BEIDE partijen lucratief zijn. 1 tip: Zorg dat je eerst extra informatie krijgt over wat ze willen en verwachten, zet dit op een rijtje en als het je dan nog steeds interessant lijkt, laat er dan naar kijken door iemand met kennis en ervaring. Laat je niet leiden door je eigen enthousiasme, het is zakelijk een grote stap, maak 'm dan ook doordacht om problemen te voorkomen!
 7. 10% op het offertebedrag vind ik ridicuul, eerlijk gezegd. Vooral omdat het wellicht helemaal geen kwalitatieve leads zijn... het zou zomaar kunnen dat er maar 1 offerte op 10 een daadwerkelijk opdracht wordt. Als je dan uitgaat van een gemiddelde van 5.000€ per offerte, dan heb jij 5.000€ omzet (geen winst!) en hebben zij 5.000€ winst! Daar zou ik persoonlijk voor passen. Hoeveel andere bedrijven zijn er in de omgeving die hetzelfde doen als jij?
 8. Dit is niet bijzonder veel, maar het hangt natuurlijk wel af van de marges in de branche.
 9. Huur betaal je voor het pand en pacht voor de inventaris want er is inderdaad geen goodwill. Daar bestaat inderdaad een formule voor (percentage), maar je kan natuurlijk afspreken dat je in het begin minder betaald en later meer. Dit hangt volledig af van de eigenaar. Hou er rekening mee dat je met deze constructie eigenlijk de inventaris volledig betaald, maar dat deze nooit jouw eigendom zal zijn. Neemt niet weg dat het voor een starter zonder financiële middelen een mooie kans kan zijn. Houd je echter ook rekening met overige kosten die je wel zelf zal moeten betalen? Heb je daar wel de middelen voor? Heb je enig idee wat ze aan huur willen vragen? Hoeveel waarborg? Heb je ervaring in de horeca? Heb je ervaring als ondernemer? Zomaar een paar vragen die in me opkomen.
 10. Maar wacht eens even... je zegt dat de verkoper spijt heeft en het pand zelf nodig heeft? Waarom gebruik je die info dan niet om te onderhandelen om de koop ongedaan te maken? Ik snap dat je het pand nodig hebt om je zaak draaiende te houden, maar als je het niet kan betalen ben je ook alles kwijt en daarbovenop 60k armer. Want in alle redelijkheid, je krijgt geen enkele financiering binnen 6 dagen rond tenzij je iemand kent die dat geld heeft én een contract heeft waar je onmiddellijk mee akkoord gaat. Ik denk dat je makkelijker een huurpand vind om je bedrijf (al dan niet tijdelijk) in onder te brengen dan dat je 6 ton gefinancierd krijgt binnen paar dagen. Succes!
 11. De feiten zoals ik ze lees: Een goed presterende, betrouwbare medewerker die laks is geweest v.w.b. het behalen van de SVH en nu problemen heeft in de privésfeer, maar dit adequaat aanpakt en hier een proactieve houding (wijkagent) in heeft. Daar tegenover een menselijke werkgever met voldoende ervaring die het bedrijfsbelang niet kan en mag uit het oog verliezen. Ik 'proef' dat beide partijen het liefst geen afscheid van elkaar nemen, want de basis is goed, en dat dat dus ook het uitgangspunt moet zijn: hoe samen verder? Mijn advies: Duidelijk afspraken (op papier) maken m.b.t. SVH, een nieuwe, finale termijn afspreken om dit te behalen. Ondertussen een tijdelijk contract geven (3 of 6 maanden). SVH behaald en prestatie nog steeds goed -> vast contract SVH niet behaald en/of mindere prestatie -> na afloop contract afscheid nemen Voordeel hiervan is dat je ook de tijd hebt om aan te kijken hoe de privéproblemen evolueren. Op deze manier ben je niet een goede werkkracht kwijt (zijn schaars) en loop je alsnog geen al te groot risico. Succes!
 12. Allereerst beginnen met op papier zetten wat je wil, hoe je het ziet en dan kijken wat je al hebt, wat je al kan, en wat je niet zelf hebt en niet zelf kan. Pas als je weet wat je wil, kan je kijken naar wat haalbaar is. Op basis daarvan kan je een stappenplan maken om verder te gaan. Laat je vooral goed begeleiden door mensen die ervaring hebben, je kan denken aan een boekhouder om samen met jou te kijken wat financieel mogelijk is en een adviseur/coach met wie je kan sparren en die jou kan helpen een plan op te stellen en kan helpen om je plan tot uitvoer te brengen. Succes!
 13. Dat zal er van afhangen wat je wil met het plan. Je zal waarschijnlijk best wel een basis kunnen leggen met het gene je tijdens je opleiding hebt geleerd, maar tussen een ondernemingsplan schrijven voor een schoolopdracht of om daadwerkelijk een zaak te beginnen zijn toch 2 totaal verschillende dingen. Een goed onderbouwd ondernemingsplan is erg belangrijk, vooral als je een financiering nodig hebt. Maar ook voor jezelf is het erg belangrijk, want het kan de basis en leidraad zijn van je onderneming. Het is erg belangrijk om alles in kaart te brengen, om op basis daarvan beslissingen te kunnen nemen. Wellicht kan je wat meer informatie geven over wat je wil, wat je plannen zijn? Dan kunnen we je vaak ook veel gerichter antwoord geven.
 14. Ik vind dat je, je leeftijd in acht nemend, erg verstandig overkomt door eerlijk naar jezelf en anderen te zijn. Velen bagatelliseren het gebrek aan ervaring, in mijn ogen erg onverstandig. Je eigen zwakke punten (onder)kennen getuigt van volwassenheid. Maar dit is enkel mijn mening ;-) Nu praktischer ingaand op je vraag: Laat je goed begeleiden door iemand met verstand van zaken. Iemand die kennis heeft van ondernemen, maar ook kennis heeft van de horecabranche. Vanuit mijn eigen vakgebied (ik ben zelf horeca adviseur) kan ik zeggen dat deze begeleiding het verschil kan maken tussen slagen en falen. Ook met het oog op financiering(en) is het verstandig, je investeerder ziet dan dat je je goed laat begeleiden en het serieus aanpakt. Als je hier meer over wil weten dan mag je me altijd vrijblijvend een privé bericht sturen. Een goed startpunt is sowieso het opstellen van een ondernemersplan. Dit zorgt voor inzicht en laat je nadenken over zaken die je misschien over het hoofd ziet nu. En breng goed in kaart wat de eisen zijn qua vergunningen e.d. want daar gaat het vaak mis. En informeer eens in je gemeente of er een ondernemersloket is. Een laatste advies: laat je niet tegen houden door je leeftijd, er zijn genoeg jonge ondernemers succesvol! Heel veel succes!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept