Jump to content

stefanher

Junior
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

  • You are:
    ondernemer in spe
  • Gender
    Man
  • Country
    Nederland
  • First name
    Stefan

Register

  • What age group do you belong to?
    25-30
  • You are primarily interested in:
    ondernemen algemeen
    commercie en marketing
    financiering
    ondernemingsplannen
    juridische en fiscale zaken
    Financiën / administratie en credit management
  1. Beste ThomasNL, Ja, hiervoor moet een creditnota gemaakt worden: 1 van de factuurvereisten is een doorlopende nummering, je kan dus niet zomaar een factuurnummer er tussenuit halen. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/administratie_bijhouden/facturen_maken/factuureisen/factuureisen
  2. Beste Savi808, De volgende boeking ontstaat in de werkmaatschappij: debet credit rekening-courant holding xxxx aan Bank xxxx In de holding boek je dan via memoriaal: debet credit Kosten xxxx btw xxxx aan rekeningcourant werkmaatschappij xxxx Nu is er een schuld van de holding ontstaan aan de werkmaatschappij. Als je het bedrag overmaakt wat de schuld betreft van de bankrekening van de holding naar de bankrekening van de werkmaatschappij dan vereffen je deze schuld. Boekingen worden dan: Holding: debet credit rekeningcourant werkmaatschappij xxxx aan bank xxxx Werkmaatschappij: debet credit bank xxxx rekening-courant holding xxxx
  3. Beste Horeca1234, Welkom op Higherlevel, "Als u alleen alcoholvrije drank schenkt, heeft u in sommige gemeenten een drank- en horecaverlof nodig." Dit is dus per gemeente afhankelijk en zal je moeten navragen https://ondernemersplein.kvk.nl/alcohol-schenken-met-een-drank-en-horecavergunning/
  4. Niet alle winst hoef je als salaris aan te duiden echter moet je wel rekening houden met het gebruikelijk loon. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/vermogen_en_aanmerkelijk_belang/aanmerkelijk_belang/loon_en_aanmerkelijk_belang/
  5. Ik wil iedereen bedanken voor de aanmerkingen / opmerkingen :) Ik ben me er van bewust dat dit een ambitieus plan is. Ik ben ook niet van plan om dit in mijn eentje te starten maar samen met iemand die al redelijk wat horeca ervaring heeft. Zelf heb ik ook de nodige horeca ervaring in mijn jeugd ;) Ik heb reeds een bezichtiging gepland en we zien wel hoe het vanaf hier zal lopen. (dit is met een horecamakelaar dus dan kunnen we ook meteen vragen stellen)
  6. Het register van NOW-regeling 1.0 is uit. Hierin zie je toch dat er voor miljarden aan hulp is aangevraagd https://www.uwv.nl/overuwv/pers/documenten/2020/gegevens-ontvangers-now-1-0-regeling.aspx
  7. Beste jeroen, Dan heeft dit mij op het verkeerde been gebracht: https://ondernemersplein.kvk.nl/stappenplan-horecabedrijf-starten/ Hier staat namelijk dat je pas kan inschrijvgen met huurcontract op dit adres. Huurcontract met ontbindende voorwaarden is dan weer iets waar ik nog niet over nagedacht had. Ik zal dus uiteindelijk wel zelf de aanvraag moeten doen neem ik aan. Met vriendelijke groet, Stefan
  8. Beste Highio, Op dit moment is het pand in bezit van een investeerder die in de stad meerdere panden heeft. Het staat op dit moment enkel te huur en ik heb niet gevraagd of hij bereid is deze te verkopen. Misschien een slechte aanname maar bij beleggers ga ik er niet snel vanuit dat zij dit verkopen (ook al kan het door de coronacrisis natuurlijk wel..) Dit is nog een attentiepuntje, bedankt. Over de inrichting aan de binnenkant kan waarschijnlijk meer nagedacht worden dan maar in principe is de kelder enkel toegankelijk via de lunchroom. De cocktailbar moet vooral gepromoot worden doormiddel van social media. Tegenwoordig word social media steeds belangrijker waardoor ik meer focus hierop ga leggen en minder op fysieke advertenties in kranten (tuurlijk zal dit ook nog wel voorkomen maar in mindere mate). Om uiteindelijk het pand te verlaten zal dus via de lunchroom gelopen moeten worden, ik snap dat je denkt dat dit de nodige risico's met zich meeneemt. Maar het is geen lange route naar de trap. De kelder wordt uiteindelijk helemaal ingericht zoals je in een normale cocktailbar zou zijn. Ik vond het juist speciaal dat zoiets in een kelder zit en het ook als sterkte zie dat het een speciale ervaring is. Met vriendelijke groet, Stefan
  9. Beste Higherlevellers, Ik ben reeds al een aantal maanden zo niet jaren bekend met het forum. Op dit moment ben ik werkzaam op een accountantskantoor en ben redelijk goed met getallen, al zeg ik het zelf.. Nu zie ik echter niet voor mij om hier nog een aantal jaren te werken maar om iets voor mij zelf te beginnen. Nu staat er dus een mooi pand vrij waar 1,5 jaar geleden een restaurant zat. (nu denk je meteen dat is redelijk lang, waarom heeft niemand anders deze kans gepakt. Het staat casco leeg dus er moet veel aan gebeuren om dit tot een mooi opgeknapt bedrijf te realiseren). Mijn idee: Ik wil dus een eenmanszaak starten omdat een B.V. te weinig resultaat oplevert in de begin jaren. Bij mij ook bewust van alle regelingen etc en kan deze aan collega's vragen. In dit pand wil ik een lunchroom/ broodjeszaak starten op de begane grond. Het kelder gedeelte (alleen toegankelijk via trap dus niet geheel rolstoelvriendelijk maar te duur om dit te verhelpen helaas..) wil ik ombouwen tot een cocktailbar waar deze voornamelijk in het weekend (donderdag/vrijdag/zaterdag/zondag) open zal zijn. Nu loop ik echter vast op een aantal punten: Ik heb navraag gedaan bij de verhuurder en kan eventuele bezichtingen plaatsen alleen is het uiteindelijk de moeite omdat ik voor mijzelf in een visieuze cirkel zit. Stap 1: Schrijf je in bij de KvK natuurlijk, echter dit kan pas als je dit huurt. Nu wil ik het wel huren alleen het plan dat er nu ligt is afhankelijk van de vergunningen (exploitatie en drank en horeca vergunning) Deze hadden ze al in het verleden maar als ze nu niet verleend worden dan gaat het hele plan dus niet door.. Stap 2: De financiering. Ik heb op dit moment 40k eigen middelen en wil ongeveer 100k lenen van de bank. Ik weet niet hoe realiseerbaar de hoogte van de lening is aangezien het wel een huurpand betreft, de bank kan dus enkel nog een klein deel onderpand op mijn huidige koopwoning en op de inventaris, ik weet niet of dit genoeg is voor een bank. Het financieel plan heb ik bijna helemaal rond tot in de details dus daar gaat het hem niet in zitten. Mijn vragen zijn: - Hoe weet ik of ik uiteindelijk die vergunning krijg, en hoeveel tijd zou daar in zitten, moet ik deze pas aanvragen als ik daadwerkelijk het object huur (als de vergunning niet rond krijg wil ik niet huren) of moet de verhuurder deze aanvragen? - Ik heb zelf al een diploma Sociale hygiene echter er staat dat er 2 nodig zijn. Moet ik dan bij opening al 2 mensen hebben of als ik een cursus inplan voor in de toekomst is dit ook goed? - Zijn er punten die ik vergeet? Alvast bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept