Jump to content

stefanher

Junior
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

  • You are:
    ondernemer in spe
  • Gender
    Man
  • Country
    Nederland
  • First name
    Stefan

Register

  • What age group do you belong to?
    25-30
  • You are primarily interested in:
    ondernemen algemeen
    commercie en marketing
    financiering
    ondernemingsplannen
    juridische en fiscale zaken
    Financiën / administratie en credit management
  1. Beste ThomasNL, Ja, hiervoor moet een creditnota gemaakt worden: 1 van de factuurvereisten is een doorlopende nummering, je kan dus niet zomaar een factuurnummer er tussenuit halen. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/administratie_bijhouden/facturen_maken/factuureisen/factuureisen
  2. Beste Savi808, De volgende boeking ontstaat in de werkmaatschappij: debet credit rekening-courant holding xxxx aan Bank xxxx In de holding boek je dan via memoriaal: debet credit Kosten xxxx btw
  3. Beste Horeca1234, Welkom op Higherlevel, "Als u alleen alcoholvrije drank schenkt, heeft u in sommige gemeenten een drank- en horecaverlof nodig." Dit is dus per gemeente afhankelijk en zal je moeten navragen https://ondernemersplein.kvk.nl/alcohol-schenken-met-een-drank-en-horecavergunning/
  4. Niet alle winst hoef je als salaris aan te duiden echter moet je wel rekening houden met het gebruikelijk loon. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/vermogen_en_aanmerkelijk_belang/aanmerkelijk_belang/loon_en_aanmerkelijk_belang/
  5. Ik wil iedereen bedanken voor de aanmerkingen / opmerkingen :) Ik ben me er van bewust dat dit een ambitieus plan is. Ik ben ook niet van plan om dit in mijn eentje te starten maar samen met iemand die al redelijk wat horeca ervaring heeft. Zelf heb ik ook de nodige horeca ervaring in mijn jeugd ;) Ik heb reeds een bezichtiging gepland en we zien wel hoe het vanaf hier zal lopen. (dit is met een horecamakelaar dus dan kunnen we ook meteen vragen stellen)
  6. Het register van NOW-regeling 1.0 is uit. Hierin zie je toch dat er voor miljarden aan hulp is aangevraagd https://www.uwv.nl/overuwv/pers/documenten/2020/gegevens-ontvangers-now-1-0-regeling.aspx
  7. Beste jeroen, Dan heeft dit mij op het verkeerde been gebracht: https://ondernemersplein.kvk.nl/stappenplan-horecabedrijf-starten/ Hier staat namelijk dat je pas kan inschrijvgen met huurcontract op dit adres. Huurcontract met ontbindende voorwaarden is dan weer iets waar ik nog niet over nagedacht had. Ik zal dus uiteindelijk wel zelf de aanvraag moeten doen neem ik aan. Met vriendelijke groet, Stefan
  8. Beste Highio, Op dit moment is het pand in bezit van een investeerder die in de stad meerdere panden heeft. Het staat op dit moment enkel te huur en ik heb niet gevraagd of hij bereid is deze te verkopen. Misschien een slechte aanname maar bij beleggers ga ik er niet snel vanuit dat zij dit verkopen (ook al kan het door de coronacrisis natuurlijk wel..) Dit is nog een attentiepuntje, bedankt. Over de inrichting aan de binnenkant kan waarschijnlijk meer nagedacht worden dan maar in principe is de kelder enkel toegankelijk via de lunchroom. De cocktailbar moet vooral gepr
  9. Beste Higherlevellers, Ik ben reeds al een aantal maanden zo niet jaren bekend met het forum. Op dit moment ben ik werkzaam op een accountantskantoor en ben redelijk goed met getallen, al zeg ik het zelf.. Nu zie ik echter niet voor mij om hier nog een aantal jaren te werken maar om iets voor mij zelf te beginnen. Nu staat er dus een mooi pand vrij waar 1,5 jaar geleden een restaurant zat. (nu denk je meteen dat is redelijk lang, waarom heeft niemand anders deze kans gepakt. Het staat casco leeg dus er moet veel aan gebeuren om dit tot een mooi opgeknapt bedri
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept