Jump to content

Pomper

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Recent activities

 1. Gister eindelijk de offerte van SNS mogen ontvangen. Nu nog alle voorwaarden correct krijgen.... In de offerte staat vermeld dat het pand niet verhuurd mag worden zonder toestemming van SNS.
 2. Een kleiner pand. Nieuwbouw dus gelukkig weinig verkoopdruk. De desbetreffende makelaar is er ook redelijk laconiek over. Hij is het al gewend dat de trajecten tegenwoordig lang lopen. Niet alleen bij SNS maar ook bij andere banken. Het traject wordt begeleid door Credion. Dat is wel fijn want anders had ik mijzelf al 3x 'opgevreten' van de spanning. Wij zijn met andere banken ook bezig geweest maar liepen al snel tegen de LTV aan. Ik wil juist zoveel mogelijk geld vrij houden zodat ik verder kan groeien. Anders zit het geld in stenen. De 90% van SNS is dan wel fijn.
 3. Het is zeker aan te raden om de presentatie nogmaals te bekijken en de sheets door te nemen. Er wordt inderdaad, zoals door meerdere al aangegeven, veel duidelijk. De presentatie heb ik bijgevoegd voor het gemak. Ik kan de frustratie van TS wel enigszins begrijpen. Er komt een extra administratieve last. Aan de andere kant proberen ze het wel eenvoudiger te maken door het one-stop systeem. Dat kan bedrijven wel fors schelen in het doen van losse aangiftes. Diverse boekhoudpakketten zijn er inderdaad al op ingericht. Wij zelf maken gebruik van Moneybird en zij helaas no
 4. Gisteravond is er een seminar geweest van de Belastingdienst omtrent de nieuwe BTW regels binnen Europa vanaf 1 juli. Als jij boven het drempelbedrag komt van 10.000 moet je de BTW rekenen van het desbetreffende land. Dus als je verkoopt aan een Duitser dan moet je 19% BTW rekenen. Dat moet staan op de orderbevestiging en factuur. Via het one-stop-systeem wordt de BTW dan afgedragen aan de Duitse fiscus.
 5. Hoe gaan jullie, als ondernemers, om met de lange doorlooptijden / reactietijden? Ik merk dat de tijden steeds langer beginnen te worden en dat het soms ook wel normaal lijkt te zijn dat iemand pas na enkele weken ergens op reageert. Bijvoorbeeld het aanvragen van een financiering. Deze blijft gewoon weken liggen alvorens hij wordt opgepakt door iemand. Een doorlooptijd van 3 maanden is kennelijk normaal. Of het nakijken van de status van een PostNL pakket. Duurt gemiddeld 4 tot 8 weken totdat je een reactie krijgt. En dan is het nog niet eens opgelost. Maar ook t
 6. De LTV (loan-to-value) van 90% en de rente tarieven zijn goed. Echter duurt het aanvraagtraject wel heel lang. Wij zitten nog in een traject van SNS en dit duurt al ruim 3 maanden. Ze hebben forse achterstanden kennelijk bij de behandelaars en risk. De LTV van andere grootbanken waren een stuk lager. Rabo wou bij ons zelfs maar 55% doen. Crowdfunding lijkt ook geschikt. Tarieven zijn wel wat hoger.
 7. De eenmanszaak wordt per 1 januari verkocht. De nieuwe BV is 26 februari opgericht. De schuld aan de aandeelhouder zit dan in de holding i.p.v. de werk BV.
 8. Hallo, Ik heb mijn eenmanszaak overgezet naar een BV. Door een fiscalist heb ik de goodwill laten berekenen maar de restant van de administratie doe ik zelf om kosten te besparen. Echter loop ik toch tegen een probleem aan met de journaalposten. Ik heb een eenmanszaak en een holding. Dit is een oude holding uit het verleden. Deze holding wil ik weer actief gaan gebruiken. Ik heb een nieuwe werk BV opgericht onder mijn holding. Mijn holding koopt op 1 januari de eenmanszaak voor 50.000,-. Van deze 50.000 is 6.000 goodwill (door fiscalist berekend). Omdat m
 9. Hallo, Ik heb een vraag en hopelijk kan iemand mij helpen hiermee. Ik heb een goedlopende eenmanszaak die wordt omgezet naar een BV. Daaruit komen 2 leningen. 1 lening goodwill en 1 lening overname eenmanszaak. Deze leningen staan op mijn balans. Aan wie moet ik de leningen terugbetalen? Mijn eenmanszaak bestaat uiteraard niet meer straks.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept