Pomper

Super Senior
  • Aantal berichten

    107
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Pomper

  1. De vraag is dus of er voldoende zwaarwegende grond voor opzegging bestaat. Dat lijkt mij niet gezien het feit dat TS de producten mag kopen. Hij mag ze alleen niet verkopen in zijn eigen shop.
  2. Vervelende situatie voor je. Goed dat je richt op substituten en andere mogelijkheden. Welk recht is van toepassing? Heb je een Nederlandse overeenkomst of Amerikaanse? Afhankelijk van het recht zijn er misschien mogelijkheden om de termijn te verlengen of om een vergoeding te krijgen. Wel vreemd dat je het product nog mag verkopen maar niet op je eigen website. Daar heeft men eigenlijk niets over te zeggen.
  3. Ik ben een medeondernemer die met hetzelfde probleem heeft gezeten. Uiteindelijk heel veel geleerd over hoe het werkt. Er is zeker nog optimalisatie nodig maar qua insights staan wij met onze webshops nu goed. Vitaliteit is allemaal groen en snelheid is prima. Ook diverse prijzen gekregen van o.a. de Shopping Awards voor onze webshops. Qua thema hebben wij zeer goede ervaringen met Flatsome. https://themeforest.net/item/flatsome-multipurpose-responsive-woocommerce-theme/5484319 Dat is een thema die actief wordt bijgehouden, snel en goed geoptimaliseerd is, en een goede community heeft. Daarnaast zijn er ook diverse developers die je erbij kunnen helpen. Een goede hierin is een Nederlandse developer die met simpele Youtube filmpjes veel uitlegt Je kan hem vinden op Youtube onder Seb de la Web. Je kan hem ook inhuren maar met zijn filmpjes kom je heel ver. Zijn filmpjes geven ook goed weer hoe het thema werkt. Maak het niet te ingewikkeld. Elke regel, elk item zorgt voor een verhoging van je DOM. Een complexe en hoge DOM zorgen weer voor een verlaging.
  4. Daar gaat het nog niet om. Het gaat om de snelheid van je website. Als je website hierdoor al een stuk sneller is dan weet je dat het thema een forse invloed heeft. Hetzelfde geldt voor plugins. Deze stuk voor stuk uitschakelen en beoordelen of het toegevoegde waarde is of niet. Bij thema gebruik altijd een childtheme. Ga niet in het originele thema lopen knoeien. Als er updates zijn (en die zijn er altijd wil je up-to-date blijven) dan ben je je wijzigingen niet kwijt. Met autooptimize kan je al ver komen. Wij gebruiken alvorens er een image wordt geupload ook Squoosh. https://squoosh.app/ Hiermee verklein je je file al dusdanig zonder veel verlies. Wij uploaden altijd tot max. 50 kb per image. Autooptimze en Google images doen de rest. Daarnaast uiteraard altijd de image in het juiste formaat tonen. Dus niet op posterformaat uploaden terwijl het een postzegel moet zijn.
  5. Met de gratis variant kan je al vrij ver komen. Ik gebruik daarnaast ook Perfmatters. Makkelijk om onnodige dingen uit te schakelen.
  6. Mijn vermoeden is ook dat het de template is. Een gratis template is leuk maar kan beter een betaald template worden die geoptimaliseerd is voor snelheid.
  7. Het nadeel van een gratis thema is dat ze meestal niet zijn geoptimaliseerd voor snelheid. Heb jij al teruggeschakeld naar het standaard thema om te kijken of dit solaas biedt? Dat is de afmeting. Het gaat om de grootte. Heb jij de afbeeldingen ook gecomprimeerd? Het lastige van W3 is dat hij heel lastig is in te stellen. Door een verkeerde instelling kan je webshop juist langzamer worden. Juist om die reden zijn wij overgestapt van W3 naar WP-Rocket. 21 plugins hoeft geen probleem te zijn. Als de plugins maar goed gecoded zijn. Zelf hebben wij ruim 60 plugins draaien in een van onze shops en zitten wij op ruim 95% pagespeed.
  8. Ik zag in je footer een 2-tal links staan. Ik vermoed dat het de bovenste is. Heb jij het thema zelf gemaakt? Ik heb 2 scanners geprobeerd maar beide geven aan dat ze het thema niet herkennen. Heb jij de foto's verkleind? Is W3 correct ingesteld?
  9. Hebben de Chinese producten een CE-markering? -- stond keurmerk, is markering --
  10. Webshopovername en Brookz zijn professioneler dan een marktplaats of Sitedeals. Ik koop en verkoop regelmatig webshops. Echter zijn er regelmatig verkopers die denken dat ze een miljoenenbedrijf hebben terwijl het bij lange na niet waard is. Of dat het het wel waard is maar dat de markt waarin de webshop opereert veel lagere verkoopprijzen kent. Fashion lijkt mij zo'n markt. Vandaar de vraag: Is de verkoopprijs realistisch?
  11. Exact. Ik heb zelf een paar jaar geleden controle gehad m.b.t. mijn eenmanszaak. Had het KPN thuisabonnement (tv + internet) voor 50% opgevoerd in de administratie. De inspecteur vond het correct gezien het feit dat ik vanuit huis werk.
  12. Is de door jouw gevraagde verkoopprijs realistisch? Het kan misschien X bedrag waard zijn maar als de markt max Y wilt betalen dan kom je niet tot een overeenkomst.
  13. Volgens mij willen ze een kopie van het aandeelhoudersregister hebben.
  14. Dit is een zeer valide opmerking. Als particulier maak je niet snel geld over naar een rekeningnummer in het buitenland. Of het bewust lastiger maakt om tarieven met elkaar te vergelijken vind ik niet. Deze uitsplitsing van tarieven is bij zakelijk betalingsverkeer al sinds jaar en dag bij alle grootbanken. Later zijn daar pakketten gekomen met soms hele mooie tarieven. Bijv. KNAB met zijn pakketten voor ZZPers. Het is een zakelijke dienst en daar mag elk bedrijf zijn eigen kosten voor vragen. KNAB wil groeien in de markt voor ZZPers en biedt lage tarieven met zijn pakket. ING heeft hier minder mee. Terug naar topic: Voorkomen doe je het niet. Overstappen staat altijd vrij en er is veel keuze. ING is er zo te zien mee begonnen. Andere banken zullen, naar mijn mening, snel volgen. Althans de grootbanken. Buitenlandse rekening openen is ook mogelijk maar Maxn gaf al een zeer valide opmerking. Daarnaast als je verder groeit en je hebt evt een financiering nodig dan kijkt men wel vaak naar je rekeninginformatie. En op dit moment zijn dat alleen de grootbanken. Ik heb zelf een keer gekeken naar Paypal maar vond de kosten vrij fors. Het biedt een bepaald gemak maar daar hangt een forse prijskaart aan. Afhankelijk van de hoeveelheid transacties die je hebt kan je altijd het bekijken. Volgens mij niet maar weet het niet zeker. Creditcard niet.
  15. Iedereen mag uiteraard van alles verkopen binnen de EER. Een officiele of erkende dealer koopt zijn goederen direct in bij de officiele leverancier. Veelal direct bij de fabrikant of importeur. Bij parallelhandel worden de goederen inkocht via een onofficiële kanaal. Meestal omdat de prijs in het buitenland goedkoper is dan hier. Of dat terecht is of niet laat ik even buiten beschouwing. Conform de wetgeving geven wij uiteraard garantie aan onze klanten. Echter geven wij geen garantie aan klanten die de producten hebben gekocht via het onofficiële kanaal. Zij moeten daarvoor garantie aanvragen via de partij waarbij zij het artikel hebben gekocht. De artikelen die wij verkopen hebben een serienummer. Aan het serienummer kunnen wij zien waar het product vandaan komt. In ons geval betrof het een electronica product die klant gekocht had op Bol.com via een partner. Deze partner had het gekocht via diverse tussenhandelaren in Bulgarije. Wij hebben klant daarom verwezen naar de partner die bij ons gekomen is. Hem hebben wij doorverwezen naar zijn inkoop wat dus uiteindelijk Bulgarije is. Nee, niet iedere klant kan dus met zijn garantie-aanspraken terecht bij de officiele reseller. Wij hebben dit ook bevestigd door Thuiswinkel Waarborg. De verkopende partij moet uiteraard wel altijd garantie verstrekken. Nee, als dealer krijg je toestemming van de merkhouder om de gegevens op Bol.com te waarborgen. Dus correcte foto's en omschrijvingen. Elke andere verkoper mag dan nog steeds het product verkopen.
  16. In principe heeft elk product zijn eigen unieke EAN. Als dat een officieel geregistreerde EAN is inclusief een merkregistratie bij BOIP dan mag het als merk worden verkocht. Staat hij niet geregistreerd als merk dan is het merkloos. Foto's die geupload worden, worden gekoppeld aan het EAN waaronder ze geupload worden. Als je foto's upload vrijwaar je Bol van het gebruik en mag iedereen de foto gebruiken. De EAN is door iedereen bewerkbaar. Dat is soms zeer vervelend omdat er nog wel eens traders zijn die de inhoud willen aanpassen. Dan passen ze bijvoorbeeld de tekst van een zwart doos aan naar een paarse doos. Of veranderen ze het plaatje van een zwarte doos voor een paarse doos. Dan krijg je vervuiling en lijkt het alsof die EAN bij de paarse doos hoort terwijl het een zwarte doos is. Als merkeigenaar krijg je daar gelukkig nu steeds meer tools voor om dit te voorkomen. Je kan je merk beschermen waardoor jij (en uiteraard Bol zelf) de enige zijn die de productgegevens kunnen aanpassen. Als officiele dealer van diverse merken beschermen wij hiermee al onze producten. Soms komt er een grapjas tussendoor die een zelfde product upload met daarbij een wijziging van de EAN. Oftewel de zwarte doos komt er 2x op te staan. 1x met de correcte EAN en 1x met een foute EAN. Het idee van Bol is dat dit in de toekomst automatisch geweigerd wordt. Op dit moment is het nog handwerk. Als dealer moet je dat goed in de gaten houden en dan kan je ze snel verwijderen via partnerservice. Iedere verkoper mag de zwarte doos verkopen. Ook al ben ik beheerder van het merk op Bol.com, iedereen is vrij om het product onder de juiste EAN te verkopen. Dat is soms met parallelhandel zeer vervelend omdat ze daarmee de markt 'verzieken'. Wij handelen als dealer uiteraard de garantie af van onze klanten. Echter niet de garantie van een product bij parallelhandel. De klant, en verkoper, mogen dan naar een ver land voor de garantie. Met name bij Chinese Aliexpress en Alibaba goederen zie je veel dubbele items op Bol staan. Overigens is dit nog niets in vergelijking met Amazon. Voor het platform kan het interessant zijn omdat ze dan veel meer producten hebben. Voor verkopers is dit eigenlijk lastiger omdat je product wel naar voren moet komen wil je verkopen. Uiteindelijk zal dat afzwakken.
  17. Bol wordt steeds strenger. Met name nu bij electronica producten zijn ze volop bezig. Zo moeten er uiteraard CE en DoC verklaringen geupload worden. Daarnaast ook productfoto's met EAN, CE-keurmerk, adres fabrikant etc.
  18. En als Bol.com jou pakt dan worden er beleidspunten in mindering gebracht en dan je account gesloten. Goed advies.....
  19. Ik denk dat er nog veel meer prijsverhogingen zullen komen op het vlak van klantonderzoek. Zolang de wet- en regelgeving strenger wordt en de banken het niet adequaat op orde hebben zullen de kosten stijgen. Het zou mij niet verbazen als in de nabije toekomst bijvoorbeeld IDIN belast wordt. Of het verstrekken van een KvK uittreksel (wat bij een notaris al gebeurd).
  20. Bij jullie is er niets gebeurd. De markt daarentegen is wel fors gewijzigd. De prijzen zijn immers fors gestegen. Het energiebedrijf wil niet omvallen en wil zijn risico verminderen. Dat doen ze door o.a. een kredietcheck te doen. En ja, als je dan vervolgens niet kredietwaardig bent volgens hun normen mogen ze waarschijnlijk het contract aanpassen / voorzetten op basis van andere condities. Ik begrijp je punt. Echter ik begrijp de energiemaatschappij ook. Het verbaast mij van de advocaat niet. Meest makkelijkste en eenvoudigste is om je cijfers te delen. Je maakt al een aanname die misschien niet correct is. Aan de andere kant loopt je contract ook in juni al af. Als je de kont tegen de kribbe gaat gooien dan zullen zij ongetwijfeld het contract niet voortzetten. De vraag is wat staat er in de overeenkomst die je met hen hebt gesloten. Als daarin staat dat wat zij hebben gedaan correct is dan ben je nu in overtreding. Stond erin dat je binnen 14 dagen moet reageren anders gaat het automatisch in?
  21. Als TS zou ik kijken naar welke bank zijn situatie accepteert. Een KNAB accepteert het zo te zien niet. Daarnaast verder kijken als hij groeit met zijn onderneming. Als je bijvoorbeeld financiering wilt hebben wordt er steeds meer gekeken naar rekeningomzet. Uploaden van afschriften en het systeem bepaald. Echter wordt vaak, op dit moment, alleen rekeningen van systeembanken geaccepteerd. Een rekeningafschrift van N26 bijvoorbeeld dus niet.
  22. Daarnaast is er ook afgeleide identificatie. Kleine, niet-systeemrelevante, banken kunnen gebruik maken van de identificatie die heeft plaatsgevonden bij een systeembank. Bespaart aanzienlijk wat kosten.
  23. Je kan het discutabel vinden maar moet je tijd investeren in een discussie met de bank die je, in mijn ogen, niet gaat winnen. Als ondernemer zou ik gauw verder schakelen. Omdat onze Europese vertegenwoordigers dat hebben afgesproken met de Amerikanen. Europa doet onderzoek en als er indicaties zijn dan moet dit doorgegeven worden aan de Amerikaanse fiscus. Daarom krijg je als je een zakelijke rekening opent de vraag of je Amerikaans staatsburger bent en etc. Zeker en is ook terecht ook. En dan moet je als ondernemer de keuze maken wat je gaat doen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.