Jump to content

Tubing

Junior
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Recent activities

 1. Waarschijnlijk is mijn vraag voor de kenners heel eenvoudig. Maar ik kom er na veel lezen via internet nog niet helemaal uit. - Ik koop in buiten EU, en verkoop enkel binnen NL. - Daarnaast koop ik mijn producten ook in bij een magazijn in belgie en duitsland, maar ook deze producten komen eigenlijk vanuit China geloof ik (geen aliexpress). Ik heb begrepen dat de kosten voor btw en invoer (bij koop buiten EU) worden berekend na 1 juli. Ik zelf laat de producten eerst naar ons eigen magazijntje/kantoor in NL komen voor ik het naar klanten verstuur, deels koop ik in op order en deels met kleine voorraad. Maar voor bijvoorbeeld dropshippers lees ik dat deze nieuwe regeling een ramp is (ik ben dus zelf geen dropshipper) Maar zit hier verschil in met betrekking tot deze regeling, en waar zit dat hem in? Ik heb geloof ik een vergunning, zodat ik de inkoop buiten EU doorgeef aan belasting, en dan weer in mindering breng bij de voorbelasting of iets in die trant. Wat gaat er nou specifiek voor mij veranderen? Ik las ook iets over de IOSS, moet ik zorgen dat de leveranciers hierbij zijn aangesloten? Kan het langer duren voor ik mijn inkooppakketjes ontvang, doordat deze eerst een voor een beoordeeld moeten worden door douane en dit proces allemaal langer duurt? Is dit qua regeling juist gunstig voor mij? omdat een particulier deze extra kosten niet terug kan vragen maar ik zakelijk wel? Excuses, veel vragen en onduidelijkheden, hopelijk kan iemand het mij in jip en janneketaal toelichten.
 2. Bedankt @RubenTen @UwJurist! Kun je als je iemand inhuurt als ZZPer ook deels het risico verleggen of hier rekening mee houden in het salaris? Stel de webshop draait verlies in de periode dat ze de shop overneemt, zijn er dan mogelijkheden of zal ik alsnog moeten bijspringen/ in de gaten houden om dit te voorkomen? Als daartegenover ook een bonus staat bij goed presteren. En is het gebruikelijk/ mogelijk om tijdens een inwerkperiode het uurtarief bijvoorbeeld te halveren? (zeker omdat het voor haar ook een leermogelijkheid is om ervaring op te doen om in haar eigen webshop toe te passen) En is er ergens een richtlijn voor een uurtarief die ik kan aanhouden? Ik hoor vaak dat ZZPers vaak rond de 40/50 euro per uur vragen, maar dat bijna niet te betalen voor mij over zo'n lange periode met zoveel onzekerheid. In dat geval zou ik eerder kiezen voor een 0 uren contract met loonadministratie via een accountant bijvoorbeeld. En is het niet zo dat je bij een 0-uren contract alsnog 'vast' zit aan iemand wanneer die langere tijd een bepaald aantal uren werkt? Daarnaast ben ik benieuwd naar ervaringen of tips van dames die een soortgelijke situatie hebben meegemaakt, door wellicht verlof of ziekte/vakantie etc. Ik lees hier weinig over, en vind het erg lastig om iemand binnen een aantal weken/ maanden 8 jaar ervaring 'aan te leren' en die verantwoordelijkheid te geven. Ondernemen gaat toch deels op gevoel/ervaring. Ik voel me erg onmisbaar, en dat tegenover een minimum verlofuitkering, zoiets is eigenlijk bijna niet te doen.
 3. Over een aantal maanden wil/ ga ik met zwangerschapsverlof. Een enorme uitdaging, want zo'n 8.5 jaar lang run in zelfstandig mijn webshop (met af en toe een stagiaire). Eigenlijk nooit echt vakantie gehad, de laptop moet altijd mee etc. Als er een kindje komt wil ik dit anders, en komt het bedrijf niet meer op 1. Nu heb ik een geschikte kandidaat gevonden die voor ongeveer 24 uur per week mijn werk kan overnemen voor +- 4 a 5 maanden. En daarna nog zo'n 16 uur per week als het bevalt kan blijven zodat ik meer tijd heb voor gezin /vakantie etc. Zij heeft zelf ook een kleine webshop (niet concurrerend) en ik wil graag het tweede gesprek voorbereiden en alles op een rijtje zetten aan voorwaarden en manier van uitbetaling. Zelf dacht ik aan een basissalaris (per uur?) + een bonus (zodat vervanger ook de drive voelt het bedrijf winstgevend te houden in die periode) en niet alleen de nodige taken uitvoert. Echter twijfel ik wat de makkelijkste of goedkoopste manier is van mij om dit te regelen. Het budget is niet erg groot tevens omdat ik het een groot risico vind om mijn 'kindje' voor zo'n lange tijd uit handen te geven aan iemand anders + de vergoeding vanuit het UWV wat ik zelf krijg is minimaal, minder dan ik haar zal moeten gaan betalen. Daartegenover kan ik haar veel kennis overdragen over het runnen van een webshop die zij wellicht ook kan gebruiken, dus als investering ziet. Wellicht is hier nog iets over af te spreken. Ik vroeg mij af of iemand mij kort kan vertellen wat het gunstigste is voor mij: - Half jaar contract? - 0 uren contract? - Inhuren als zzper? - zijn er andere mogelijkheden? (ik wil er rekening mee houden dat kandidaat in aanmerking blijft komen voor kinderopvangtoeslag, is dat bij alle 3 de opties het geval?) Ik hoop stiekem dat iemand zegt: ik heb het zo en zo gedaan of zo en zo is het het gunstigste in jouw situatie. Vind het allemaal nogal spannend en naast alle andere dingen die momenteel spelen in het bedrijf en prive heb ik het overzicht niet meer helemaal. Ik heb zelfs op het punt gestaan de webshop tijdelijk te sluiten maar ik zie dat niet als optie gezien sommige kosten blijven doorlopen (huur etc) je dan weer helemaal opnieuw wat moet opbouwen en wellicht veel vaste klanten kwijt raakt .
 4. Sorry voor mijn wat late reactie. Ik dacht de meldingen aan te hadden staan van de reacties. Maar zojuist heb ik alles bijgelezen. Dit zorgt voor wat meer inzicht. Bedankt allemaal. Wat achtergrondinfo; In korte tijd is de webshop veel gegroeid, en ik heb weinig zicht / tijd voor de cijfers gehad daardoor. Eerst was het wat overzichtelijker. Bedrijf is altijd erg winstgevend geweest maar gezien de afgelopen maanden wat minder gedraaid hebben (met wel veel retouren) was het tijd om wat op een rijtje te zetten. Hoognodig denk ik. Inmiddels ook op zoek naar een nieuwe accountant zodat ik wat meer overzicht en daarbij juiste beslissingen kan maken. Het is lastig om alles zelf in kaart te brengen, zeker wanneer ik overdag wat meer bezig ben met operationele zaken. Mijn actie voor nu direct is in ieder geval vast de verzendkosten te verhogen naar 5,95. Door de duurzame zending mogen die voor de klanten best wat hoger. Het zal deels komen door de zendingen boven de 75. Maar dit zijn er zo'n 30/40% van het totaal. Wat mij opvalt is dat er vooral van grote zendingen veel retour komt. Opzich logisch, want om aan de drempel van 75 te voldoen, bestellen ze misschien wat extra dingen zodat ze thuis kunnen passen en kiezen. Maar dat is weer een andere discussie. Zoals hier ook gemeld, het is bijna niet mogelijk om de verzendkosten verder te verhogen, of gratis verzending af te schafffen, als retourneren ook niet gratis is. Ik zorg dat de marge op de producten in ieder geval hoog genoeg is om de resterende kosten uit onderneming voor verzending op te vangen. Maar door veel retouren is dat lastig. Misschien is het ook deels accepteren dat er soms ook mindere maanden bij zitten ;)
 5. Ik ben nieuw hier, en loop tegen een aantal vragen aan als eigenaar van een fashion-webshop. Wellicht brengen jullie mij tot nieuwe inzichten. Zojuist heb ik de statistieken van de verzendkosten die ik aan mijn klant door berekend heb bij elkaar opgeteld (uitdraai gemaakt) ten opzichte van de factuur die ik zelf aan mijn koeriers betaal (vanuit fietskoeriers, dus op een groene manier bezorgd). Verzendkosten: 4,95. (prijs voor klant dus voor mij excl. btw) Boven de 75 euro zijn de verzendkosten bij ons gratis en heel af en toe bieden we een kosteloze deelzending aan. Retourneren is op kosten van klant. Pakketjes worden verzonden als brievenbuspakket of gewoon pakket. (+-80/20) Hiertussen zit best een groot verschil. Q1: Verzendkosten aan klant doorberekend; 7757 incl/excl?? btw hierover moet ik ook nog btw afdragen. Verzendkosten aan koeriers betaald; 16157 incl btw Hierin zit dus een 'gat'van 8000 die ik in Q1 zelf betaald heb. Ziet iemand in mijn verhaal een fout/of mogelijkheid om dit te optimaliseren?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept