Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09/06/20 in all areas

 1. 14 points
  Wij hebben de afgelopen tijd best wat media-aandacht gehad, dit interview is gisteren online gekomen en ik vind het een mooi stuk. https://www.coronakrant.nl/2020/06/22/geen-schaamte-maar-trots-na-faillissement-bij-richard-theuws-zeg-gewoon-dat-het-kut-is-zo-moeilijk-is-dat-niet/
 2. 6 points
  Nee je kan overal een bedrijf starten in de EU, in elke bedrijfsvorm van welk land in de EU welke je ook wil. Ongeacht waar je woont in de EU. En dan zeggen ze dat de EU niet waanzinnig gaaf is? Zie hier. De onderneming moet wel ingeschreven staan bij de KvK waar de activiteiten (hoofdzakelijk) plaatsvinden (COMI = Country Of Most Interest). Uit ervaring zou ik kiezen voor een Duitse (bijv. GmbH of Kommanditgesellschaft) of Nederlandse rechtsvorm (bijv. B.V. of V.O.F). Besef goed waar je aan begint, het land van oprichting heeft verregaande gevolgen voor keuze van een rechtskeuze in geval van geschillen (ook tussen aandeelhouders onderling). Moet het bedrijf rechtspersoonlijkheid hebben of niet? Zeker grensoverschrijdend zijn er wel eens wat ze noemen, kwalificatieverschillen. Vooral in geval van fiscaal transparante bedrijfsvormen kan je hier tegenaan lopen. Als je keuze is voor een bedrijfsvorm met rechtspersoonlijkheid is het simpel, daarbij zijn bijv. de GmbH in DLD en de B.V. in NL niet fiscaal transparant (en vergelijkbare rechtsvormen in BE en Zweden ook niet) De taal van de statuten ('articles of association') mag in een heel aantal talen geschreven zijn, in alle Europeese landen (1 van de voordelen van 1 EU markt), bijvoorbeeld Engels is algemeen geaccepteerd. Het maakt in die zin voor de taal dus niet uit of je in DLD, NL, BE of Zweden opricht. Kijk uit met UK rechtsvormen op dit moment, zoals terecht aangehaald vanwege de Brexit. Maak het vooral niet moelijker dan het strikt noodzakelijkerwijs moet zijn.
 3. 5 points
  Je kunt ook jouw ontwerpen laten maken en zelf de verkoop doen. Dan ziin er wel hogere aankoopkosten omdat de maker met die machiene ook wat moet verdienen, maar je kunt dan zien of de handel gaat lopen. Zoja, kun je zelf die machiene aanschaffen. Het belangrijkste is dat je zo gaat ontdekken of er überhaupt iets aan jouw ideeën te verdienen valt.
 4. 5 points
  Om je dromen waar te kunnen maken, moet je wel eerst wakker worden. Wat het lichaam niet (meer) kan, neemt de geest over. Wordt ontwerper en verkoop je ontwerpen. Zelf ben ik een pragmatisch denker en doener, waardoor mijn antwoord wat kort en bondig kan overkomen ... desalniettemin is het goed bedoeld.
 5. 3 points
  Beste heer Collin, U kunt oude tablets, laptops of pc's inleveren voor recycling in een Wecycle inleverbak bij elektronicawinkels, bouwmarkten of een bij ons aangesloten kinderboerderij bij u in de buurt. Zie onze Wecyclezoeker, voor een inleverpunt in bij u in de buurt. Met vriendelijke groet, Team Wecycle
 6. 3 points
  De situatie die je schetst kunnen voor jezelf (en eventueel je familie) grote gevolgen hebben. Een persoonlijk faillissement is niet wat je wilt. Een privé-aansprakelijkheid wil je vermijden en een strafrechtelijke vervolging is ook niet waar je op zit te wachten. Mogelijk zijn er ook nog issues met de Wwft. Internationaal gelden andere regels en vangnetten dan in Nederland. Wat volgens mij wel behoorlijk universeel is, is dat wat jij met de holding afspreekt niet voor buitenstaanders van belang hoeft te zijn. Alleen als er een wettelijke bescherming is (zoals in Nederland voor normale werknemers), wordt je gevrijwaard. Een bestuurder (en dergelijke posities) kan mogelijk persoonlijk aansprakelijk zijn. Eventueel kan hij ook strafrechtelijk vervolgd worden. Dat is contractueel niet uit te sluiten. Jouw situatie heeft mogelijk raakvlakken in meerdere landen, dus meerdere rechtsstelsels. Dit is een complexe situatie. Goed advies is belangrijk. Daarom is het advies van Norbert Bakker van 4 juni (en van zojuist) ook mijn advies: neem een ter zake deskundige adviseur. Uiteraard in het rechtstelsel(s) waar het om gaat. Dit zal waarschijnlijk naast Amerikaans recht (staat NY) ook Nederlands recht zijn. De compliance regels van/voor de banken in de EU/NL zijn er met reden. Denk goed na of je inderdaad wilt helpen om deze doelbewust te omzeilen.
 7. 3 points
  Strikt genomen hoeven ze dat niet te doen, holding = holding en werkmij = werkmij en bij gebreke van consolidatie zijn die gescheiden. Maar de omstandigheden kunnen maken dat het wel kan worden gevergd. Zoals bijv. de in art. 2:8 BW genoemde redelijkheid en billijkheid. Het is dan aan jou om te betogen dat de omstandigheden maken dat de jaarrekening van de werk mij wel aan jou moet worden getoond. Daar noem je er al enkele van. Directeursloon op werkmij niveau voor aandeelhouders holding. Werkmij enig actief van holding. Tijd dus om dossier te gaan vormen, ze dwingen positie te in te nemen. Werk het uit. Ok ze weigeren de jaarrekening te laten zien. Splits dat op in redelijke vragen. Wat is de winst in werkmij, wat is het salaris van de directeuren, is er een wijziging in gekomen, wanneer, hoeveel, wat was de omzet, de loonsom etc. Vraag ze te onderbouwen waarom deze die informatie niet willen geven. Dan zeggen ze tien keer nee tegen redelijke vragen n verzoeken. Zonder dat ze daar enig belang bij hebben om jou die informatie te onthouden. Dan wordt de onredelijkheid van de weigering inzichtelijker. Zoals gezegd: dossiervorming. Als je niet verder komt, concreet dreigen om inzage te vragen bij de rechter.
 8. 3 points
  Beste HJV, welkom terug op Higherlevel! Is het nog gelukt met het verhuren van zonnepanelen per opgewekte KwH? Dat hangt af van de kwaliteit. Wat ik tot nu toe aan online templates en invulmodules voor ondernemingsplannen heb gezien laat zich in 2 woorden samenvatten: waardeloze bagger. Die online modules voor een paar tientjes tot serieuze bedragen presenteren zich ook als invuloefening waarmee je binnen 25 minuten je complete businessplan gereed hebt. Zoiets is onmogelijk en onzinnig: een plan vereist continue aanpassing en aanscherping Tot nu toe heb ik maar 2 modellen gezien die echt hout snijden (en die ik ook zelf gebruik) : Het template van Qredits (ook als je geen financiering zoekt of nodig hebt) en het onvolprezen 5A4H Edit 1: speaking of which: de H in 5A4H staat voor "Hans van den Bergh" Edit 2: er is ook een speciale Sesamstraat Column: Ondernemen met Tommie en Ieniemienie
 9. 3 points
  Hartelijk welkom op HL! Je hebt je in ieder geval verdiept in de materie. Dat is altijd positief om te zien! Hier is Google je vriend en vijand. Als antwoord op je vraag: Nee. Je moet niet aan al die normen voldoen. Je zou overigens behoorlijk diepe zakken moeten hebben om er überhaupt aan te kunnen voldoen. Om in Nederland met levensmiddelen te werken volstaat de HACCP. Wel kan het zijn dat afnemers aanvullende certificaten eisen. Ik denk dat je het beste even met een laboratorium kunt bellen. Als ik een gok mag doen denk ik aan zuiverheid, cafeïne gehalte, en dergelijke. Zolang je het handboek van de NVWA gebruikt zit je goed. Hou er rekening mee dat je etiket aan bepaalde specificaties moet voldoen (minimale grootte, minimale grootte letters, etc.) daarnaast moet je etiket te begrijpen zijn in het land waar jij verkoopt. In Nederland is Nederlands de voertaal, dus volsta je daarmee. Mocht je uitwijken naar Duitsland, dan is je etiket ook voorzien van de Duitse taal. Je mag gelukkig meerdere talen op 1 etiket voeren. Mocht je verdere vragen hebben dan hoor ik het graag!
 10. 2 points
  Beste Jessy Long, allereerst welkom op Higherlevel! Het duizelt een beetje van de gebruikte termen: stamrecht BV? een gezamenlijke holding? Allemaal niet erg duidelijk. Kun je grofweg schetsen hoe de vennootschappelijke structuur is, hoe de aandelen verdeeld zijn en wie schulden aan welke entiteit heeft? Tekenen mag ook Meest gebruikelijke bij 3 aandeelhouders is 1 werkmaatschappij en 3 personal holdings, de schets zou dan als volgt zijn: Aan de hand van de structuur en de verdeling van de aandelen kunnen dan door een specialist - een ter zake kundige bedrijfsjurist of advocaat - de meer voor de handl iggende en vooral goedkopere en sneller opties getoetst worden, in casu: turboliquidatie van de werkmij als deze geen baten heeft (dus: geen aandeelhouders die schulden aan de werkmij hebben) een besluit tot ontbinding en vereffening van de werkmij als daarvoor een gekwalificeerde meerderheid is in de aandeelhoudersvergadering (meestal zou 2/3, dus 2 van de 3 aandeelhouders bij gelijke verdeling toereikend moeten zijn) een stevig gesprek met reality check met alle 3 de aandeelhouders waarin een ieder op zijn of haar verplichtingen wordt gewezen en de consequenties bij het niet voldoen daaraan. En ja, splitsen kan ook, maar daarvoor moet je naar de ondernemerskamer om een ruziesplitsing aan te vragen. Een langdurig en vooral zeer prijzige variant, een zogeheten "nucleaire optie" waarmee je allemaal voor veel kosten komt te staan. Mijn advies is daarom tweeledig: geef hier iets meer duidelijkheid over structuur en aandelenverdeling : dan kunnen we je iets gerichter verder helpen Schakel z.s.m. een ter zake kundige jurist of advocaat in. Een advocaat schakel je niet per sé in om te gaan procederen, maar in eerste instantie juist om dat te voorkomen. Soms is een keurig blafbriefje van een advocaat net dat ene zetje dat een onwillige vennoot nodig heeft om terug aan de onderhandelingstafel te komen en een hoognodige reality-check te krijgen.
 11. 2 points
  Gezien de voorgeschiedenis kan een klein beetje balans geen kwaad. Voelen om te leven betekent niet dat je in elke 'shitpit' moet vallen dat je op je pad tegenkomt. Wakker worden. Begin het eens zakelijk te benaderen en niet emotioneel.
 12. 2 points
  Welkom op het forum MarcDB! Bij veel ondernemers gaat voorafgaand aan een beslissing om een winkel te kopen een kort onderzoek vooraf. In dat onderzoek moet naar boven komen wat kort gezegd in de jaarrekening staat de balans en de resultatenrekening (van afgelopen 3-5 jaar, omzet, kostenposten en winst) is. Daarin staat veel informatie, over vaste kosten, personeel, voorraad, huurcontract, etc. Dat vormt vaak basis voor nog wat vragen en dan wordt de analyse gemaakt "waar kan ik het beter doen/zie ik kansen, omdat ik meer ervaring heb/er meer tijd in ga steken/betere contacten heb/synergie met mijn andere onderneming kan realiseren, etc.". En dan de inschatting tegen hoe veel je het zou willen kopen. Dan onderhandeling en beslissing om te kopen. En daarna de uitvoering. Ik wil niet voor mijn beurt praten maar krijg een beetje de indruk dat de beslissing om de winkel over te nemen is gemaakt zonder al te veel informatie en dat nu wordt gekeken hoe dat wordt uitgevoerd. Misschien is het een beetje buiten jouw "comfort- of ervaringszone" maar bedenk ajb dat de winkel misschien aantrekkelijk geprijsd kan zijn, maar als er niet genoeg geld wordt verdiend, je wel het personeel moet doorbetalen, en de huur en misschien de leverancier, etc. De potentiële 'worst case' is dan veel negatiever dan 'enkel' verlies van de koopsom van de winkel. Ik zou je adviseren daar toch even naar te kijken en je daarin indien nodig bij te laten staan. Ik zit zelf meer in de conflictenhoek, maar op dit forum zijn er hele ervaren adviseurs die je hierin kunnen helpen. Als je misschien al de indruk hebt gewekt dat je het wel wilde kopen, dan kom je daar gewoon op terug. Dat kan en mag. Niemand kan bezwaar hebben tegen redelijke vragen van jou over wat je wil kopen. Misschien had je dat eerder kunnen doen, maar dat is dan pech - dan doe je het nu alsnog. En gun jezelf ook ruimte om er op terug te komen. Wordt niet zo "verliefd op/verbonden met" een idee dat je het ook doorzet als de cijfers niet kloppen. Er zijn een heleboel winkels in de wereld, dit is niet de enige. Succes!
 13. 2 points
  Er kunnen redenen zijn waarom dit zou mogen. Maar als je achteraf gezien ten onrechte deze eisen hebt gesteld, ben jij degene die de wanprestatie pleegt en hierdoor verantwoordelijk voor de gevolgen (ontbinding/schadevergoeding/etc.). Als je inderdaad serieus het werk stil wilt leggen in strijd met de overeenkomst, kun je dat beter pas doen na overleg met een ter zake deskundig jurist. Ben je lid van Bouwend Nederland? Een overleg is veelal zonder risico, dus dat kun je gewoon doen. Misschien dat er een oplossing of duidelijkheid komt.
 14. 2 points
  Ik ben materiaal-adviseur op het gebied van kunststoffen en wil graag de inhoudelijke toevoeging maken dat juist PVC en poly-urethaan problematische kunststoffen zijn die je het liefst nooit gebruikt. Beide hebben zowel in de productiefase nadelen vanwege de gebruikte chemicaliën en in de (na)gebruiksfase vanwege niet fijne afbraakproducten, denk b.v. ook aan verbranding. Als je andere kunststoffen dan bovengenoemde kunt krijgen is dat waarschijnlijk beter.
 15. 2 points
  Hallo iedereen, Na enige jaren van afwezigheid alhier, wil ik me graag weer melden in de roerige omstandigheden van het ondernemerschap. Ik ben Marcel, aka Up, aka Down, aka..... maar eigenlijk gewoon Marcel. Iets te veel meegemaakt de afgelopen jaren, maar ik probeer mijn werkschoenen weer aan te trekken. Ik moet de site weer herontdekken, maar ik hoop wederom hier met mijn vragen terecht te kunnen, maar zeker ook om collega's te ondersteunen waar nodig door mijn ervaringen. Groet, Marcel
 16. 2 points
  Géén. Alle kennis en ervaring valt uiteindelijk te leren. Alleen verkijken sommigen zich op de inspanning en tijd die het gaat kosten om dat goed te doen. Ik deed er in ieder geval 14 jaar, grofweg 1500 aanvragen en tegen de 200 schadedossiers over om een echte specialist te worden, en ik leer nog elke dag bij . Een redelijk basisniveau AOV Adviseur - waarin je nog lang niet alle ins en outs kent - gaat je zeker een jaar kosten. Maar belangrijker nog: de echte relevante kennis doe je niet op uit opleiding, boeken en internet, maar ga je pas leren in de praktijk bij aanvragen en schades. Bijvoorbeeld wat de verschillen in technisch en medisch acceptatiebeleid zijn, en hoe een verzekeraar werkelijk wel of niet voldoet aan de verwachtingen van jou en de klant. Met een gespecialiseerde adviseur koop je dus kennis en ervaring in waar je wel zelf achter zou kunnen komen, maar wat je niet zelf wilt of hoeft te doen. Dat is ook precies waarom ik bij de bouw van een huis een architect zou inhuren. Niet voor de bouw zelf, want ik weet dat een architect niet bouwt, net als een AOV adviseur niet verzekert, maar voor het advies, reken- en tekenwerk zoals ik voor AOV doe. Juist kleine ondernemers doen er vaak verstandig aan om wel een adviseur te hoeven betalen: is uiteindelijke namelijk veel beter en goedkoper voor ze maar bovenal veel veiliger! Goedkoop is te vaak hele dure miskoop. Maar de praktijk is dat de mensen die het advies het best kunnen gebruiken, het vaak niet kunnen betalen (of het eigenlijk wel kunnen maar niet willen) Waar mogelijk noem ik daarom man en paard. tientallen voorbeeld op dit forum en in dit topic. Maar in dit geval doe ik het bewust even niet. Enerzijds omdat het een goed voorbeeld is van "expertise die zo'n gespecialiseerde adviseur heeft waar je zelf achter zou kunnen komen". Anderzijds omdat - zoals ik al heb aangegeven - het 3 verzekeraars zijn een adviseur verplicht stellen. Geen keuze dus: je kunt bij deze maatschappijen niet rechtstreeks zonder een adviseur een aanvraag indienen. Dat hoeft niet Norbert Bakker te zijn, want er zijn nog minstens 500 andere AOV adviseurs waarvan een stuk of 10-20 echt héle goede (zoals: Annemieke Postema, Arnoud Wennekus, Bob van der Henst, Majan van Riessen, Kevin Knowles, Michel Hogenkamp etc etc om maar een paar zeer gewaardeerde concullega AOV adviseurs met kennis van zaken te noemen) maar je zult er toch eentje moeten kiezen als je als architect zaken wil doen met de 3 verzekeraars die voor jouw beroep zowel de beste prijs als de beste kwaliteit bieden. En welke van die 3 producten voor een 35 jarige architect uiteindelijk de beste optie is hangt ook nog af van een paar factoren: hoe stabiel is het inkomen, hoeveel zakelijke kilometers reis je, doe je aan kitesurfen of ski je wel eens off piste, wat is je BMI, heb je in het verleden wel eens een psycholoog geraadpleegd, gebruik je medicijnen, etc etc... allemaal factoren die meewegen in de uiteindelijke keuze wat voor jou de beste optie is. En voor een ander beroep, andere leeftijd en ander bedrag kan het weer allemaal anders zijn.
 17. 2 points
  Welkom op Higherlevel. NEE. Niet aannemen. Maar vaststellen ! Staat jouw bedrijfsnaam met BTW nummer erop? Staat de tekst "BTW Verlegd" of "VAT Reverse Charge" erop? Of iets met "Art. 138, VAT Directive 2006/112"? Je moet in ieder geval eerst bepalen of de verlegging correct is gedaan. Als de verlegging correct gedaan is dan moet jij er inderdaad BTW over aangeven en afdragen. Dat is bij vraag 4b op de aangifte. Als je niet meedoet met de KOR o.i.d. dan kun je datzelfde bedrag ook weer direct bij 5b opgeven (voorbelasting) zodat je in saldo niets betaald over de goederen. PS. Let op dat het Verenigd Koninkrijk per 31 januari 2020 niet meer tot de EU behoort. Echter blijven tot 31 december 2020 de regels nog wel hetzelfde. Daarna zul je echter wel wat dingen anders moeten doen (en dan krijg je met invoer buiten de EU te maken e.d.). https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/goederen_en_diensten_naar_andere_eu_landen/eu-landen_en_-gebieden/eu-landen_en_-gebieden
 18. 2 points
  Nou zit je te rellen. Er zal vast iets af te dingen zijn op de AV, maar noem dan man en paard bij naam. Vooralsnog is er geen aanwijzing dat hier sprake is van bedrog of een intentie om kleine ondernemers op een verkeerd been te zetten. Er zijn geen klachten en er zijn geen gedupeerden. Street University is transparant over zijn aanbod (voor zover ik kan zien), geeft ondertekenaars 14 dagen bedenktijd en heeft geen krankzinnige boeteclausules. Door te stoken begeef je je niet alleen op het hellende vlak van smaad, maar ondergraaf je ook de inspanningen om echt bedrog aan de kaak te stellen. Vertel dus eens waar die vibes vandaan komen...
 19. 2 points
  Waarom denk je dat het bestuur hier zonder meer persoonlijk aansprakelijk zou zijn voor dat eigen risico? Faillissement kunnen ze toch ook niet aanvragen als enige schuldeiser? En dan zijn er nog steeds geen baten in de BV. Of is het zo dat een aansprakelijkheidsverzekeraar gewoon altijd naar het bestuur privé kan stappen? Hebben die meer rechten dan andere schuldeisers? Ik had ook altijd begrepen dat het aantonen van bestuurlijke aansprakelijkheid een stuk moeilijker is.
 20. 2 points
  De al dan niet kleine letterjes van de verzekering zijn niet aan de orde en niet relevant. Dit is gewoon wet, geen overeenkomst. Er is - na uitkering - een vordering op een geliquideerde BV en die zal worden ingewonnen op de wettelijke manier: liquidatie opheffen of faillissement BV aanvragen of bestuurder aansprakelijk stellen. Hoe dan ook komt de rekening bij jou. Edit: bij gebrek aan baten heeft verzekeraar gewoon pech
 21. 2 points
  Bij een vorige werkgever wel eens tuinfeestjes meegemaakt bij een werknemer, waren de partners ook uitgenodigd. Leren die elkaar ook kennen. Probleem opgelost.
 22. 2 points
  Voor veel mensen is 20.000 schamel ja, maar voor mij persoonlijk is het meer dan genoeg om van de leven (kleine huur, alleenstaand zonder kinderen, zal waarsch. ook zo blijven.) Bedankt voor het meedenken. Ik wacht af op de uitspraak van mijn lokale belastingbureau. Hopelijk gaat het wel naar 9%, want 21% is toch wel fiks oei. Maar goed, ik heb het al verteld aan een aantal van mijn terugkerende klanten en die deden er niet moeilijk over. Ik kan tijdelijk ietwat korting geven en naar mate mijn ervaring toeneemt wilde ik toch mijn prijzen langzaam opschroeven.
 23. 2 points
  Hoi iedereen, Bedankt voor alle fantastische antwoorden en vooral aan @Roel J voor het uitgebreid meedenken, ik waardeer het enorm! Ik heb vanmiddag 3 uur aan de lijn gehangen bij de belastingtelefoon en die hebben mij met alle geduld te woord gestaan. Wat hier uit is gekomen is dat er nog een belangrijk haakje aan mijn werk zit: Omdat mijn werk een "dienst" is valt het niet onder de 9% BTW voor "unieke kunstobjecten vervaardigd door de kunstenaar zelf", ook als ik in feite exact hetzelfde doe als een traditioneel kunstenaar, enkel is mijn materiaal een tekentablet en het product een PNG, ipv van potlood en papier. Ik ben doorverbonden aan iemand die er meer verstand van had en die heeft mij aangeraden om een vooroverleg bij mijn gemeente aan te vragen (https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/standaard_functies/prive/contact/rechten_en_plichten_bij_de_belastingdienst/ruling/ruling). Ik moet in de tussentijd (tot de KOR ingaat), dus 21% BTW aan mijn klanten rekenen, maar als mijn gemeente besluit nav van mijn verzoek toch 9% te rekenen, mag ik te teveel betaalde BTW met terugwerkende kracht terugvragen. Ik heb dit formulier onmiddellijk ingevuld en opgestuurd, kan tot 8 weken duren. Tja. Dit allemaal dus omdat mijn beroep blijkbaar nog te "modern" is om expliciet in de wet te zijn opgenomen. (Wat best frustrerend is, aangezien digitale illustrators al tientallen jaren zo werken. Ik moet inderdaad eens gaan spreken met iemand in vergelijkbaar veld. Enkel, veel illustratoren werken voor bedrijven, dus ik moet iemand vinden die ook 100% particulier werkt). Overigens heb ik ook samen met de deskundige deze tool doorgelopen: https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/diensten_in_en_uit_het_buitenland/ En daar kwam uit dat ik toch in Nederland Btw-plichtig blijf, ongeacht waar mijn klanten zich in de wereld bevinden. (Screenshot met resultaat onderaan: https://i.imgur.com/xrE7M4Z.jpg) Nb: "Diensten die te maken hebben met cultuur, kunst..." is niet van toepassing, dit slaat op evenementen ed.
 24. 2 points
  Een dienst, want een digitale illustratie kun je niet vastpakken.. Het hoofdonderscheid is nog steeds dat goederen tastbaar zijn en diensten niet. Pas als je die digitale illustratie laat uitprinten wordt het een product, maar voor de btw heffing zal het niet veel uitmaken. Helaas wel voor je Nederlandse en Europese klanten.. Wat mij betreft zit er nog een behoorlijke haar in de soep bij de nieuwe KOR regeling voor startende ondernemers. Je kunt hem namelijk pas aanvragen nadat je als ondernemer voor BTW bent aangemerkt én die aanvraag moet uiterlijk vier weken voor een nieuw tijdvak binnen zijn bij de belastingdienst. Dat betekent dat als jij per 1 juli onder de KOR wil vallen had jou aanvraag (ietsje ruim genomen) voor 1 juni bij de belastingdienst moeten liggen. Als je dat niet is gelukt moet je dus tot 1 oktober gewoon als btw ondernemer btw rekenen over geleverde diensten en ook de complexe regels voor EU leveringen en Leveringen buiten EU correct toepassen. In de praktijk betekent het dus gewoon dat elke startende ondernemer die per ongeluk vrij snel omzet heeft eerst 1-4 maanden wel btw moet rekenen en daarna pas onder de KOR kan vallen.. (Echt de ambtelijke werkgroep die dit proces heeft uitgedacht moet een enorme schop voor zijn ballen hebben.. ) Bij levering van diensten buiten de EU (USA en Canada dus) geldt dat die dienst in het land van de afnemer is belast. Je kunt dat zelf verifiëren door de rekenhulp diensten in en aan het buitenland in te vullen.. https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/diensten_in_en_uit_het_buitenland/ Overigens is het zo dat je formeel voor elk land moet uitzoeken of jou dienstverlening in dat land onder bepaalde belastingheffing (vergelijkbaar aan onze btw heffing) valt. Nee dat mag niet, pas nadat jou KOR beschikking ingaat mag moet je stoppen met het toepassen van btw regels. Of je de KOR gebruikt of niet is niet bepalend voor de vraag of je ondernemer voor de inkomstenbelasting bent. Dat kun je vaststellen door de ondernemerscheck in te vullen. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/ondernemers/content/checken-of-ik-ondernemer-ben-voor-de-inkomstenbelasting Die check doorlopen is een stuk makkelijker als hier alle mogelijke varianten opsommen wanneer je het wel of niet bent (als ik alle varianten al zou kennen)
 25. 2 points
  Maar daar ligt wel de sleutel tot de oplossing we hebben maar 2 rechtsvormen met hoofdelijke aansprakelijkheid voor de natuurlijke personen. De scheidslijn tussen consument/particulier is dan flinterdun.. zowel qua gedrag en ook als (wets)kennis. De fraude richt zich ook hoofdzakelijk op net gestarte eenmanszaken en VOF's. Ondernemer worden is mede door internet, maar ook arbeidsmarkt ontwikkelingen steeds populairder geworden, maar ondernemers ook steeds minder weerbaar.. Het hoeft niet zo complex te zijn om voor telefonische verkoop, ook een verplichte bedenktijd in te stellen in het verlengde van consumentenrechten voor eenmanszaken en vofs. Bij normale overeenkomsten tussen ondernemers is het gebruikelijk dat er een offerte wordt gemaakt of het initiatief voor de overeenkomst al ligt bij de ondernemer zelf. dan is geen bedenktijd na aankoop nodig.. Maar bij overeenkomsten waar je direct moet beslissen of die alleen mondeling plaatsvinden zou er een bedenktijd kunnen zijn. We worden als moderne mens voortdurend geplaagd met allerlei fraudepogingen, nu is whatsapp fraude weer hot, maar over een paar weken zwakt dat weer af omdat het nu paar keer per week in het nieuws is, ook nemen allerlei partijen maatregelen om die fraude weer onmogelijk of onaantrekkelijk te maken.. Wat mij stoort aan acquisitiefraude is dat het al 20-30 jaar dezelfde vorm is men roept een bedrag en uit de kleine lettertjes blijkt pas dat dit per maand is of dat het het jaar bedrag is voor een vierjarig contract en niet de totale kosten. Het wordt echt tijd dat de wetgever strukturele maatregelen neemt om dit te bestrijden en niet langer weg te schuiven onder contractvrijheid en daar niet in willen ingrijpen. Dit moet je niet langer oplossen met lapmiddelen als een KvK medewerker het ff te laten zeggen bij de inschrijven..Dit vind ik nu net een onderwerp wat je hen niet in de schoenen kunt schuiven als onvoldoende daadkrachtig, de bal ligt echt bij de overheid om dit eens goed te aan te pakken.
 26. 2 points
  Dat komt omdat er godsgruwelijk veel (véél te véél) ondernemers zeer langdurig arbeidsongeschikt raken. 1 op de 100 ondernemers raakt langer dan 2 jaar arbeidsongeschikt in zijn/haar ondernemerscarrière, en de gemiddelde uitkeringsduur is dan 7 jaar. Daarom is wat mij betreft een verplichte verzekering alleen ook geen oplossing: er moet veel meer gedaan worden aan preventie en reïntegratie. Ieder zo zijn meug. Ik overweeg zelf ook deelname aan of het zelf opstarten van een broodfondsconcept (voorzieningenfonds) maar vindt het vooral belangrijk dat ik óók een dekking na 2 jaar heb: dat gat van 18 jaar is namelijk mijn grootste zorg: die eerste 2 jaar overbrug- en overleef ik financieel wel met enig passen en meten. En wat is duur? Ik betaal voor die AOV minder dan € 100 netto in de maand en daarvoor krijg ik na 2 jaar een uitkering van € 50.000,- per jaar waardevast tot aan leeftijd 68. Ik prijs mezelf wat dat betreft gelukkig. Maar het kan zelfs nog goedkoper: ben je bijvoorbeeld een Architect van rond de 35 jaar, dan zou een verzekering van 2000 Euro netto per maand (vergelijkbaar met een broodfondsuitkering met een wachttijd van 3 maanden je bij aanvang € 40 netto per maand kosten bij de verzekeraar met de beste prijs/kwaliteitverhouding (en top 3 verzekeraar in Nederland qua voorwaarden en performance bij schade) Rek je die wachttijd op naar 2 jaar ( ivm een broodfonds) dan daalt die premie met een tientje naar € 30,- per maand Uiteraard stijgen die premies met leeftijd en uitlopen aanvangskortingen. Maar per saldo kost die eerste 2 jaar verzekeren (met een wachttijd van 3 maanden) je dus maar een tientje in de maand extra, en ben je de eerste 3-5 jaar sowieso goedkoper uit met een verzekering tot eindleeftijd 68 dan met een broodfondsconcept dat max 2 jaar uitkeert. Maar veel belangrijker dan dat vind ik dat je bij een combinatie van broodfonds én verzekering (of een verzekering alleen) ook recht hebt op de deskundige preventiediensten en daadwerkelijke hulp bij reïntegratie: daarin voorzien broodfondsen op dit moment veel te weinig. (maar ik ben met een aantal concullega's, verzekeraars en broodfondsen in gesprek om te kijken of we dat kunnen veranderen)
 27. 2 points
  Sowieso ook niet zomaar een turboliquidatie doen sorry voor het plagiaat ;-) En wat zijn de nadelen? Nadelen heeft een turboliquidatie vanzelfsprekend ook: een groot risico op persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurder en/ of aandeelhouder indien de turboliquidatie voor oneigenlijke doelen wordt ingezet; in geval er achteraf wel baten aanwezig blijken te zijn dan kan dit tot gevolg hebben dat de vennootschap heropend wordt en een buitenstaander (een advocaat) tot vereffenaar wordt benoemd; een schuldeiser kan ook na de ontbinding nog het faillissement van de vennootschap aanvragen (Gerechtshof Den Haag 2 juli 2015 ECLI:NL:GHDA:2015:1846). Maar heeft u een keuze? Nee, de situatie bepaalt of een turboliquidatie mogelijk is. Alleen als er geen baten zijn, is een turboliquidatie mogelijk. Zijn er wel baten dan kan de vennootschap alleen maar worden beëindigd door faillissement of (gewone) liquidatie. Wat zijn de risico's voor u als ondernemer of directeur bij een turboliquidatie? Indien de regels voor het uitvoeren van een turboliquidatie correct worden nageleefd, is de kans klein dat er achteraf problemen ontstaan. Niet alle voorwaarden waaraan voldaan moet worden zijn echter even duidelijk herkenbaar. Ook als u met de beste bedoelingen handelt, kunt u achteraf constateren dat de liquidatie niet volgens de regels is uitgevoerd. Het doel van enkele van die regels is met name om misbruik te voorkomen maar daarmee zijn ze niet minder belangrijk. Niet naleven ervan kan tot vervelende verrassingen op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid leiden. bron https://www.absoluteadvocaten.nl/ondernemingsrecht/turbo-liquidatie Het enig echte advies is naar een advocaat stappen die jou situatie kan beoordelen. Die kan ook kijken of hij de verhuurder op andere gedachte kan brengen.. omdat je linksom of rechtsom toch niet meer kan betalen.. De kosten van de advocaat kun je waarschijnlijk dubbel en dwars terugverdienen.. want anders zit je aan een 5 jarig contract vast en mogelijk een pijnlijk onnodig faillisement Veel verhuurders of schuldeisers zijn pas bereid te bewegen als een advocaat ze hetzelfde vertelt als jij al had gedaan ;)
 28. 2 points
  Aan een schatting heb je niets. Eerst maar eens met de accountant om tafel om te bepalen wat de boekwaarde en marktwaarde van de onderneming is en hoe de orderportefeuille voor de komende jaren er uit ziet. Wat is de bruto-omzet ? Valt er wel iets te kiezen ? Hoe lang willen de huidige eigenaren wachten met de volledige verkoop ? Denken is weer zoiets vluchtigs. Het is nog maar de vraag of andere geinteresseerden daarmee akkoord gaan. Een ander iets is waar je rekening moet houden ... Ben je er niet aleen financieel maar ook fysiek capabel genoeg voor ? Willen is iets anders dan kunnen ... Wat voor functie vervul je nu uit binnen deze onderneming ?
 29. 2 points
  Dit is een ABC-levering. Zie hier de uitleg van de belastingdienst. De Luxemburgse klant zal zich in beginsel in Frankrijk moeten registreren, tenzij de vereenvoudigde regeling wordt toegepast.
 30. 2 points
  Welkom op HL Jullie zijn financieel partners, ik vermoed dat je daarmee 'economische eenheid' bedoelt. Als je ergens wilt wonen, is dat privé te financieren, wellicht is jouw salaris toereikend voor een hypotheek, dus ik zie het probleem dat jij schetst niet.
 31. 2 points
  From experience, you will not be flagged as a "businessman" until you repeat process 10 to 12 times a year (by either RDW, tax authorities, etc). We have a gazillion rules in NL but nobody is really upholding many of them (sad but true), I will probably get backfire from this comment but OK. A car business from a home address is not going to work, since your municipality will not allow it. Although building a business from the ground up is a viable and noble plan, starting a capital intensive business like a car business with very little capital can prove challenging. If I were you (but of course this is informal advice) I'd do two things: - raise more start capital (flipping more expensive cars gives better margins, as the paperwork, transport, etc. for each car remains the same while % margins go up); - try if you can get it going with one car as a prove of concept. Don't register a company yet, just take the experience of flipping one car. You learn a lot from it and if it works for you, rethink and fine tune the plan. Although the market as a whole is in a slump at the moment, the car occasion market is thriving, in that light your idea sure sounds viable. PS As you are not a native Dutch speaker, where are you from, what is your mother tongue and where are you currently located? I have a background in automotive and the best opportunities are probably in the export business, opposed to the import business you are referring to. Just an idea.
 32. 2 points
  Waarom staat er een aantrekkelijke vergoeding tegenover? Fungeren als stroman lijkt me niet bepaald een aantrekkelijke ambitie, waarom wil je dit zo graag? Een NL of SEPA rekening is ook zonder jou mogelijk. Als dit de enige reden is om jou in de board te willen zou ik zeker weigeren en of mijzelf vragen gaan stellen. Wat is de reden om juist een NL rekening te willen? Hou je er rekening mee dat als de bank erachter komt dat jij hebt gedwaald, dat jij ook op de zwarte lijst komt? Realiseer je dat beperkte bevoegdheid niet automatisch een beperkte aansprakelijkheid betekend. Daarnaast is de impact van aansprakelijkheid in dit geval belangrijkers dan de kans. Waarbij in dit geval de kans juist groter wordt omdat je doelbewust een andere situatie schetst dat de realiteit. Gezien de vragen die je stelt denk ik dat je de constructie en gevolgen niet goed kan overzien. Dat klinkt onaardig en is niet zo bedoeld, maar wel oprecht.
 33. 2 points
  De externe financiering (het passivum) staat in principe los van de auto (het activum). Bij een financiële leasing is de lessor (leasemaatschappij) de pandhouder of juridisch eigenaar, waarbij de lessee economisch en fiscaal eigenaar van de auto is. Je koopt zakelijk een auto, betaald deze met een externe geldlening en activeer beiden op de balans. Voorts vorder je de BTW terug en claim (indien van toepassing) de investeringsftrek. Vervolgens schrijf je af op het activum. Bij verkoop (met toestemming van de lessor) breng je de boekwaarde of dagwaarde in rekening, plus de BTW. Over de rest-BPM (indien van toepassing) bereken je geen BTW. De koper neemt zowel auto als ook de lening over. Indien de investeringsaftrek is toegepast moet je bij verkoop - binnen 5 jaar na het begin van het kalenderjaar waarin je de investering deed - de desinvesteringsbijtelling toepassen. Aanvullend: Met de financial lease van een tweedehands auto (ook mogelijk) moet je oppassen dat je de duur van de lease niet te hoog neemt, want anders ligt de auto reeds op het kerkhof terwijl je nog maandelijks de geldlening aan het afbetalen bent.
 34. 2 points
  Kunnen we zo geen antwoord op geven. Hangt af van o.a. waarde onroerend goed, schulden, opbrengsten, kosten, eigen beheer of niet.
 35. 2 points
  Qua beeldtaal heb ik wel iets toe te voegen. Bij 'nieuws en evenementen' staat een foto van een lege tafel met mensen die de camera de rug hebben toegekeerd. Geen idee wat je denkt te zeggen met dit beeld, maar het is niet gezellig. De foto naast het verhaal over uw moeder heeft ongetwijfeld ook een nostalgische waarde, maar doordat het net geen zwart-wit is en scheef staat geeft het een grauwe indruk. Het zijn niet de kleuren die ik associeer met lekker tropisch eten. Het is nu eerder de kleur van bedorven hamburgers (recent nog gezien: foutje in de koelkast en planning ;) ). Zorg dat deze foto (of een andere foto op deze plek): iets van de tropische sfeer en als het kan ook plezier uitstralen. De kunst is om al de beeldtaal aan te laten sluiten bij het merk. Dus moet je met deze naam ook vrolijkheid en plezier uitstralen. Kun je bij de foto's van de flessen niet ook een paar van de verse ingrediënten fotograferen? (Yildriz doet dit bijvoorbeeld ook) Zo heeft de bezoeker gelijk een idee wat er in zit en het straalt een ambachtelijke versheid uit, ook al zou het uit een fabriek komen. De recept foto hierboven: - waarom staat de fles met de gebruikte saus er niet bij? Nu kan het gewoon een plaatje van internet zijn. - technisch valt er nog een enorme slag te slaan, maar dat zou waarschijnlijk betekenen dat je er een pro voor moet inschakelen. Nu is het handvat van de plank bijna helemaal overbelicht, terwijl de schaduw op de spare ribs ze er niet lekker uit laten zien. Qua marketing/communicatie: Over meta tags: er staat wel degelijk 0 keer saus of sauzen/sausen tussen de metatags. Dus je kunt nog wel 2 jaar wachten, maar wat er niet in staat gaat Google niet indexeren. Zet het netjes in de description, want dat is de zin die in Google zoekresultaten verschijnt. Zet het in title, want dat staat in de tabbladen van de browser. 'Alleen maar genieten' klinkt leuk, maar kan nu over bubbelbaden, mooie muziek of BBQ saus gaan, want het mist de context en de naamsbekendheid om die context 'automatisch' te genereren. 'Prisirie BBQ Sausen - Alleen maar genieten' geeft al meer context en dus houvast voor de consument/wederverkoper. 'Prisirie Tropische BBQ Sausen - Alleen Maar Genieten' geeft gelijk aan dat het geen standaard BBQ sausen zijn. Technisch: de fotoslidesshows: als ik op de rechterpijl klik, gaan de foto's soms heen en weer. (In firefox.) Quick wins voor de website zijn volgens mij (en anderen): - teksten na laten kijken - betere foto's kiezen, die qua beeldtaal passen bij het merk en de tekst - goede (professionele) receptfoto's waar de fles ook in beeld staat. Verder: bij lokale toko's kun je allicht gewoon langsgaan en wat flessen achterlaten om in het schap te zetten. Vraag of je een corona-proof-proefloketje bij de ingang mag zetten (dit schud ik nu uit mijn mouw en heeft allicht praktische bezwaren) Als het ergens te koop is: probeer een foto van de flessen en de winkelingang samen te maken, zodat je op facebook kunt delen dat het nu ook daar te krijgen is. Wil je een stapje verder: in corona-tijd is het lastig, maar de reacties van mensen die het proeven filmen kan leuke content opleveren.
 36. 2 points
  Hoi John! Geen probleem hoor, beter een late reactie dan geen reactie..;) Ik zal pogen je vragen te beantwoorden, let hierbij wel op dat ik verder geen raakvlak met koffie import heb. Doorgaans is het wel zo dat qua levensmiddelen veiligheid behoorlijk wat raakvlakken zijn. Ja, dat is ruim voldoende. Immers geldt de ISO 22000 als een van de vervangende normen van de HACCP-certificatienorm die wordt uitgefaseerd en per 2021 zal ophouden te bestaan. De ISO 22000 norm bestaat uit de eisen van de HACCP-certificatienorm en kernelementen van de High Level Structure. Het HACCP certified logo is meer marketing dan toegevoegde waarde (althans zo zie ik het). Kijk maar eens bij diverse levensmiddelen, dat logo zie je steeds minder. Iedere organisatie die werkt met levensmiddelen moet simpelweg voldoen aan de huidige HACCP. Dit logo vermelden op je verpakking is dus ook geen verplichting. In dat geval ga ik er redelijkheidshalve van uit dat het fulfillment center beschikt over de juiste HACCP/ISO/protocollen. Dan vervalt voor jou nagenoeg de volledige HACCP, los van de trace ability ed. maar ik neem aan dat het fulfillment center je daarin voorziet. Nee, het is niet verplicht, zeker niet omdat het al is gedaan. Wel is het wenselijk om de documenten te vertalen en te vergelijken met de informatie op de verpakking(en). Hou er wel rekening mee dat jij verantwoordelijk wordt gehouden mocht het niet aan de Europese eisen voldoen. Immers wordt jij als importeur gezien als producent (als ik me niet vergis). Nee. Je kan je etikettering wel laten beoordelen (overigens doorgaans niet bij de NVWA zelf), maar dat is niet verplicht. Wel dien je rekening te houden met alle variabelen die er zijn, zoals de grootte van het etiket, maar ook lettergrootte, hoofdlettergebruik bij allergenen en dergelijke. Mocht je al een concept etiket hebben dan wil ik daar best even vrijblijvend mijn blik op werpen, je kunt het etiket hier uploaden (zodat meerderen er lering uit kunnen trekken) maar je mag het per PM sturen. Mocht je verdere vragen hebben dan hoor ik het graag!
 37. 2 points
  Je zegt dat je wel betalingen ontvangen hebt, wanneer zijn die ontvangen en waarom is er al wel betaald als er nog geen afspraken zijn. Ik vind dat Rik zich er wel een beetje gemakkelijk vanaf maakt met de opmerking dat er wel een regel is over de 15e maar dat die niet gehandhaaft wordt. Het feit dat er weinig controles plaatsvinden wil niet zeggen dat er gehandhaafd wordt als er wel een controle is. Dus dat blijft een risico. Als de betalingen ook al in 1e kwartaal zijn ontvangen is dat had daar ook btw over moeten worden afgedragen, of er nu al een factuur was verstrekt of niet.. De enige manier om dit recht te zetten is alsnog (suppletie)aangeven. Als het vergeten btw bedrag niet hoger is dan 1000 euro dan mag je het meenemen op de aangifte van Q2. Als het bedrag aan btw (ruim) boven de 1000 euro ligt dan moet je dat doen via een suppletieaangifte. Dat de factuurdatums in Q2 ligt is niet relevant.. Onder normale omstandigheden is de factuurdatum leidend, maar als (nog) geen facturen zijn uitgereikt ben je alsnog verplicht toch de afdracht in het juiste tijdvak aan te geven.
 38. 2 points
 39. 2 points
  Nederland heeft een belastingverdrag met Mexico. U woont en werkt (al jarenlang) in Mexico, dus u betaald daar belastingen en verzekeringen, ook al komen uw klanten uit Nederland. Woont u niet in Nederland? Geef dan in Nederland uw Nederlandse inkomsten aan en ook uw Nederlandse onroerende zaken. Onroerende zaken zijn namelijk altijd in Nederland belast. U betaalt in Nederland geen belasting over de inkomsten die volgens het belastingverdrag aan uw woonland zijn toegewezen. U woont en werkt in Mexico, dus u betaald daar belastingen en verzekeringen. Nee, maar u kunt zich, onder voorwaarden, voor de AOW wel vrijwillig bijverzekeren.
 40. 2 points
  Lees hier het hele verhaal: https://www.villamedia.nl/artikel/follow-the-money-journalistiek-zorgvuldig-in-stukken-over-incassobedrijf-alle-klachten-afgewezen
 41. 2 points
  ... en dat is minder erg ? Weet u wel hoeveel dierenleed uw onbewust schaden van het milieu door het gebruik van plastics veroorzaakt ? Eén woord dekt hier de lading volledig ... kortzichtig.
 42. 2 points
  Bied geen baan aan maar een werkvakantie! Zorg voor een slaaphuis, eten en wat vermaak. Callcenters hebben flats in Portugal vol met ingevlogen medewerkers. Its a calli-holiday!
 43. 1 point
  kijk maar eens naar de ketchup van een van onze HL leden: https://www.deketchupfabriek.nl/de-ketchup/ zo kun je iets leuks opzetten.
 44. 1 point
  Doe ik ook altijd als ik het gevoel krijg dat mensen me af willen bluffen, dan laat ik "gewone" brieven door een deurwaarder betekenen (bezorgen). Stelt niet veel voor maar het werkt dikwijls wel, veel goedkoper dan een echte advocaat inhuren ook. Volgens mij ben je (nog) niet aangeklaagd maar doen ze je een voorstel. Aan jou om er al dan niet iets mee te doen. De vraag die ik mezelf regelmatig stel is, hoe zou ik erin staan als ik de tegenpartij zou zijn? Dat helpt mijzelf vaak een heel eind om tot een redelijke oplossing te komen waarbij oog is voor de belangen van mezelf als ook die van de tegenpartij.
 45. 1 point
  Lever dan niet je huidige/oude laptop in, maar de vorige. Als je dat consequent doet, heb je maar 1 buiten gebruik gesteld apparaat op op voorraad Vraag familie of vrienden om het even af te leveren (of mee te nemen zodra ze naar de stort gaan). Altijd goed: doe-het-zelf vrienden of familie die aan het verbouwen zijn, die komen er regelmatig. En eenmalig grote opruiming houden met een geleende (weer die familie of vrienden) of gehuurde auto is toch best een investering van 2 - 3 uur waard?
 46. 1 point
  Mila heeft een soort verhaal geconstrueerd dat niet zoveel te maken heeft met de realiteit. Ze is begonnen als eenmanszaak en kan met terugwerkende kracht netjes belasting betalen over de inkomsten die via haar prive-rekening zijn geincasseerd. De overheid en de belastingdienst stellen geen eisen aan de bankrekening van een eenmanszaak, dus daar is 'officieel' niks mee mis. Of ze zich eerder had moeten inschrijven bij de KvK weet ik niet. Misschien wist ze eerder nog niet zeker of ze als chatoperator/chatmaster wel ondernemer was. Als ik naar vacatures in deze markt kijk, is er vaak sprake van één bemiddelaar (met één maandelijkse afrekening van op z'n best een paar honderd euro) en kan het dus ook een bijverdienste zijn. Niets dat niet achteraf recht gestreken kan worden.
 47. 1 point
  Op bedrijfsmiddelen - nieuw of gebruikt - die een aantal jaren meegaan, moet u afschrijven ... daarin heeft u geen keuze. De afschrijving is maximaal 20% per jaar op de aankoopwaarde van het bedrijfsmiddel. Kost een bedrijfsmiddel minder dan € 450, dan mag u het hele bedrag in één keer als aankoopkosten in mindering van de omzet brengen, maar het staat u vrij om ook daarop af te schrijven. Bedrijfsmiddelen met een aankoopwaarde van minder dan € 450 komen echter niet in aanmerking voor kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Uitzonderingen hierop zijn onzelfstandige bedrijfsmiddelen die samen als één bedrijfsmiddel functioneren en gezamenlijk een aankoopwaarde van €450 of hoger vertegenwoordigen. Ook hierop moet u dan afschrijven.
 48. 1 point
  De "Lil Kleine ondernemersregeling" als het ware
 49. 1 point
  Ik stuur de offerte digitaal (pdf) met in de tekst (body) van de email o.a. (naast een mooi verhaaltje) de datum en het kenmerk van de offerte, en in de onderwerpregel van de email de omschrijving die ook in de onderwerpregel van de offerte staat, en vraag of men, bij akkoord, dit via een reply wil aangeven. Het voordeel voor mij is daarbij dat het akkoord in dezelfde mail staat als waar de offertegegevens (datum en kenmerk) in staan. De ene opdrachtgever reageert men idd met een reply, de andere opdrachtgever gebruikt zelf een systeem om opdrachten te administreren en rolt er een bevestiging uit dat systeem. Tot nu toe staat op die bevestiging vanuit de opdrachtgever ook steeds mijn offertekenmerk, dus is herleidbaar waar de opdracht voor gegeven is. Het belangrijkste is dat je ten eerste een akkoord hebt (kan ook mondeling, naar dat is lastiger in geval er problemen optreden) en ten tweede dat helder is waarvoor dat akkoord gegeven is. De rest is eigenlijk bijzaak. Bevestigingen per postduif heb ik nog niet meegemaakt ;)
 50. 1 point
  Jeutje… time flies. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik in 2002 mijn eerste bericht plaatste en dat we 3 jaar geleden een tienjarig feestje hadden. Deze keer vieren we het in een wat kleiner verband. Neemt uiteraard niet weg dat het wel een feestelijk feit is! Ik moest even graven en zoeken naar de “speech” die ik bij ons tienjarig bestaan heb gehouden. De inhoud daarvan is nauwelijks veranderd. En… hoe prettig, want: copy, aanpassen annoNU, paste en post. Dus, als het verhaal je bekend voor komt, dan kan dat kloppen refresh your memory. Voor degenen die het verhaal nog niet kennen good to know ;)  Ondanks dat ik een druktemaker ben en altijd wel druk pratend aanwezig ben, sta ik liever niet in hét middelpunt van de belangstelling. Extrovert, doch bescheiden. Ik vermoed dat ik die vibes ook als stempel op Higherlevel.nl heb gelegd. Immers, ik heb het ooit bedacht, maar het zijn de deelnemers in ons forum die Higherlevel.nl maken voor wat het is. Een FANTASTISCH forum ! Dertien jaar Higherlevel.nl met inmiddels meer dan 54.000 geregistreerde leden en afgelopen jaar hebben we ruim 3 miljoen bezoekers ontvangen. WAUW…. Pfffffffffff dat is niet niets! Ik had bij de opstart van Higherlevel nóóit verwacht dat we dit zouden bereiken. Immers, het concept is ontstaan vanuit mijn persoonlijke situatie. Geen idee of andere ondernemers er behoefte aan zouden hebben. Want, ik kwam er als ondernemer tijdens het ondernemerschap achter dat ondernemers – plat gezegd - klote geholpen worden in Nederland. Tijdens mijn faillissement werd dat nog duidelijker en de hulp nog belabberder. En dat, terwijl ondernemers de drijfveer zijn van economisch Nederland! Hoe krijgen instanties, die ten diensten staan van de ondernemers het voor elkaar je niet, niet genoeg, slecht of zelfs verkeerd te adviseren? Gesprekken met de zogeheten ‘business coaches’, die zelf nooit ondernemer zijn geweest en geen idee hebben wat “ondernemer zijn” betekent. Vaak stond ik met meer vragen buiten, dan dat ik binnen een antwoord kreeg. Ik werd er moedeloos van en bedacht ..... het concept.... Mijn basisgedachten was, dat degenen die de ondernemers het beste kunnen helpen, dat dit de ondernemers zelf zijn. Dát zijn de ervaringsdeskundigen in het veld. Zij hebben het al meegemaakt en kunnen anderen adviseren. Degenen die het “ondernemer zijn” nog gaan ervaren, maken met de vragen die ze stellen en met de antwoorden die ze krijgen ook andere ondernemers wijzer! Immers: de vraag van vandaag is de informatie van morgen. Zo…. Mijn basis qua gedachten gelegd! Maar hoe bereik je de meeste ondernemers? Welk middel zou ik daar voor gebruiken? En al snel dacht ik “Jawel…. Internet!”. Klaar! Concept klaar, technisch middel klaar en een ondernemersforum gecreëerd. De naam was toen - in 2001 - Inspiratiecafé. Leuk bedacht. Goede naam. Maar dat liep voor geen meter! De filosofie erachter klopte wel, maar als je technisch blond bent (zoals ik), dan krijg je een on-line middel, dat draait op techniek toch écht niet voor elkaar. Gelukkig kwam ik eind 2001 Dennis Hettema tegen. Ook ex-ondernemer op dat moment, en die begreep mijn gedachten naadloos. En samen wisten we mijn concept om te zetten naar een digitaal platform. Inspiratiecafé uit de internetlucht gehaald en Higherlevel.nl was geboren! Ons allereerste bericht werd geplaatst op 13 februari 2002. Dertien jaar geleden ! Inmiddels zitten we op 490.396 berichten. Een bak aan informatie ! Dennis en ik........ We waren puppies in de digitale wereld. Community marketing? Nooit van gehoord. Dat kon je toen nergens leren. En Social Media was dertien jaar geleden beslist geen common sense. Maar we deden het! Nog voor het ontstaan van Hyves, Facebook, LinkedIn en Twitter was Higherlevel.nl al gevestigde orde. Maar, zónder deelnemers geen succesvol forum. Dat beseften Dennis en ik ons toen ook. Dus hadden we vanaf het eerste bericht al 20 geregistreerde leden. Dat waren Dennis en ik. We hadden er vreselijk veel lol om. Zo schizofreen als het maar zijn kan - aanwezig op ons eigen forum. Onder diverse nicknames zaten we naast elkaar aan één buro met zijn twee (dus 20 in totaal) van alles op Higherlevel.nl met elkaar uit te wisselen. Van onzinnige prietpraat tot zinnige ondernemersissues. Immers, zonder inhoud en zonder leden geen publiek. Dus waren we in het begin ons eigen publiek. Maar… het “echte” publiek kwam en bleef komen. Men registreerde zich en werd actief deelnemer! Na 3 maanden waren we in de on line ondernemers wereld een feit en kwamen er steeds meer “echte” actieve leden leden bij. We tellen er op dit moment ruim 56.500 leden en inmiddels ontvangen we wekelijks ca. 60 tot 70.000 bezoeken. Die dynamiek…. we hebben het met zijn allen gecreëerd !!! Tijdens mijn ondernemerschap was mijn motto: live is a struggle with a smile. Inmiddels ben ik geen ondernemer meer, maar dit zelfde motto geldt nu voor Higherlevel.nl. Ik werd toegejuicht, maar ook uitgejouwd. Energievolle ervaringen, maar ook nare ervaringen in en met Higherlevel.nl En.... Verdriet. Ik zou er een boek over kunnen schrijven. Bij de aller verdrietigste momenten van HL wil ik beslist even stilstaan. Ik wil een speciale 13-jarige virtuele toast uitbrengen voor vier belangrijke mannen die een impact op HL.nl hebben gehad, maar helaas niet meer in ons midden zijn: Kees de Kruijff, Fred Wiersma, Ruben van Oord en Ties van der Laan. R.I.P. mannen! Met alle 4 had ik ook offline een band. Door hen overlijden heeft dit benadrukt hoe bijzonder mensen in en voor Higherlevel.nl zijn, maar ook voor mij persoonlijk zijn geworden. Mijn tweede motto - ontstaan door Higherlevel.nl – : Mixing work with pleasure Tsja... mixing work with pleasure.... Coördineren van een forum is zo nu en dan een ‘HeL.nl of a job’, maar ik kan nog dagelijks lachen om ons forum. Dagelijks haal ik er energie uit en maakt het mijn hart gelukkig als ik zie hoe men welwillend elkaar adviseert en ondersteunt. Ik heb dit middel ooit in concept bedacht, maar we doen het met zijn allen ! Want… Zoals gezegd…. Zonder leden, zonder jullie allemaal zou Higherlevel.nl nóóit zijn wat het nu is. Daarom dank! Dank aan iedereen die aanwezig is in Higherlevel.nl en daarmee het forum tot een uniek middel maakt. Met zijn allen… Jawel ! Maar toch zijn er speciale personen in ons forum die extra waardering verdienen. Voordat ik die benoem, wil ik nog wel even mijn dank uitspreken aan de overheid. Tijdens mijn ondernemerschap beslist niet mijn vriend. Maar ik wil ze wat Higherlevel.nl toch wel wat credits geven. Zij financieren ons huis al dertien jaar. En dat is beslist een dankjewel waard! En al waren ze in 2002 nauwelijks aanwezig. Hoe goed, dat we inmiddels partneren met de Belastingdienst, en de onderdelen Octrooien en Internatinaal Ondernemen van RVO en het Ondernemersplein.nl. En dat adviseurs van zowel Belastingdienst als ook Antwoord van Bedrijven zich mengen in de discussies. Ook een speciaal dank aan Steven Kroesbergen – Steven ondersteunt ons met zijn juridische expertise en adviseert ons als bedrijven ons blafbrieven sturen en sommeren om berichten te verwijderen uit ons forum. Het betreft hier met name de malafide praktijken van bedrijven op het gebied van advertentieverkoop. En, dat er in Higherlevel.nl personen zijn opgestaan om ons jaarlijkse evenement te organiseren is ook een applaus waard. Alhoewel we nog brainstormen óf er wel een 2015 editie komt, hebben Nico Schouten, Henk van Houten, Roel Jongman, Wouter Hol en Linda Maas als organisatiecomité HLTNE zich de afgelopen 3 keer enorm ingezet. Ook dat sprekers als Karen Romme, Arthur Tolsma en Hans v.d. Bergh uit ons forum kwamen is bijzonder waardevol. Maar… er zijn nóg waardevollere personen. En dat zijn de moderatoren! Door de jaren heen zijn zij de kracht, de motor van Higherlevel en dé belangrijkste actoren in ons forum. Zij zorgen er niet alleen voor dat iedereen zich aan de regels houdt, maar zijn ook de meedenkers en zorgen voor het reilen en zeilen van Higherlevel! We hebben een bijzondere mix: de overheid financiert, de ondernemers in Higherlevel.nl zorgen voor de dynamiek en de moderatoren zorgen voor de kwaliteit. Die gehele mix zorgt voor het succes van ons forum! Vanavond hebben we een get together met de moderatoren om ons 13 jarig bestaan te vieren. Bijzonder dat dit op vrijdag de 13e is en dat we met 13 moderatoren proosten op deze mijlpaal. Maar arch... dat past ons goed. Want "bijzonder" zijn wij als forum nog steeds! De bijgelovigen onder ons m.b.t. het getal 13: dat kan in ons geval alleen maar geluk brengen voor de toekomst ;) Wij – het team moderatoren - maken er een leuke avond van en zullen op afstand op jullie proosten :-K
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept