Terra-IT

Junior
  • Aantal berichten

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Terra-IT

  1. Er zijn genoeg mogelijkheden om energie op te wekken. Kernfusie is al rendabel, maar dan moet je wel tig miljard in 1 reactor proppen. Er is nu nog geen private partij die zo'n groot risico wil lopen. De ITER (de voorlaatste test voor de echte commerciele reactoren) moet gewoon gebouwd worden in Frankrijk (geen last van aardbevingen zoals Japan) De bouw duurt echter nog wel 10 jaar. Dan 5 jaar testdraaien en dan nog eens 7-8 jaar voor de bouw van de eerste commerciele reactoren. Dus over 20-25 jaar is kernfusie echt commercieel. (of er moet ergens een versnelling plaats vinden) Het mooie van waterstof is: Op de plaats waar je waterstof omzet naar energie, krijg je geen 'nare' restproducten. Dus steden worden vrij van Smog (hierdoor sterven jaarlijks duizenden personen alleen al in Nederland!). explosiegevaar, transport, opslag etc. is ook niet het probleem. Al deze problemen zijn al overkoombaar. Het echte probleem zit bij overheden. DIE moeten waterstof verplichten. Wil je een nieuw tankstation bouwen? Dan moet je ook waterstof faciliteren. Wil je een nieuwe auto op de markt brengen? Dan moet deze ook voldoen aan waterstof, electra of biodiesel eisen. We laten toch ook geen roetmotoren meer toe? Wordt er ergens een woonwijk gebouwd? dan moet er een gas,water,(electra), glasvezel, riolering EN Waterstofleidingen liggen. En thuisgeneratoren in de meterkast, die waterstof omzetten naar electriciteit en warmte. Gemeenten moeten bijvoorbeeld binnen een periode van 10-20 jaar al hun woningen voorzien van waterstofleidingen (en glasvezel ;) ). En de verdiensten van die enorme bubbel aardgas moet ten gunste komen voor de productie van waterstof. (windmolens, biogasinstallaties, blue-energy centrales) Met wetgeving kan je een hoop sturen.
  2. Nog even dan ;D meatpacker (dekt de lading) X-pack (dekt meer ladingen) Ladingdekker (dekt ook de lading) Seal-o-Matic Foiltech (als je bedrijf zich richt op meerdere verpakkingstechnieken) Ieder-product-apart-verpakken-voor-nog-meer-milieu-vervuiling-machine Insta-foiler Wrappy (don't worry be Wrappy) Ultra-packer Ultra-foil Neofoils Easypacker Easywrapper Easyfoil
  3. De 3D printer komt inderdaad uit 2002, maar de 3D kleurenprinter is nieuwer! En ook het principe van tijdreizen komt natuurlijk aan bod.
  4. Ja whatever... zzzzz.. Discussie over wel of geen spam...: "Hij zegt: "Lijkt".. en ik bedoel het niet zo!..Dus hij maakt er spam van ... terwijl dat niet mijn intentie is..." Ik doel met mijn forum nog steeds op de kruisbestuiving van Nederlandse onderzoekers en bedrijven. Er komen bezoekers van hogescholen, universiteiten en het bedrijfsleven. De innovaties ligger er voor het oprapen...dus dan is het toch duidelijk dat iedereen daar best een kijkje kan gaan nemen.... en omdat niet iedereen de rubriek "Chemische- Milieu- en Energietechnologie" Leest, dacht ik , dan plaatst ik het ook in "Innovatie en Intellectueel Eigendom".. De intentie is natuurlijk om bezoekers te trekken. Maar wel voor een goed doel! ... Het bevorderen van de Nederlandse innovatie... ;)
  5. We stonden nog niet in deze rubriek, dus vandaar... We richtten ons in het begin op duurzame energie, maar nu is het een verzamelplek geworden waar ook tal van innovaties vandaan komen. Dus ik acht de tijd rijp om ook in deze rubriek enige vorm van aandacht te besteden. Als het overkomt als SPAM, moet ik mij daarvoor verontschuldigen. Het is zeker niet de bedoeling.
  6. Op neoweb.nl staan een hoop high-tech innovaties, met een hoog "WAUW-gehalte" . Wat dacht je bijvoorbeeld van een 3D-kleuren-printer? (waarmee je zelf objecten kan 'printen') Of een auto die op 25 liter gecomprimeerd stikstof een actieradius heeft van 1200 km! Heel interessant als je op zoek bent naar nieuwe trends, ideeen of innovaties. Kom gerust kijken! Je vindt ons hierboven via "links" en dan "Innovatie en uitvindingen" ... of surf direct naar http://www.neoweb.nl en verwonder jezelf.
  7. Zo we zijn nu een half jaar verder en de groei zit er nog behoorlijk in. Waar we in het begin amper 20.000 hits per maand kregen, zijn er nu al piekdagen van meer dan 20.000 hits. Het totaal aantal hits in nog geen jaar zit inmiddels tegen de 3 miljoen. Op normale dagen wordt er gemiddeld iedere 7 seconden geklikt. Ook het aantal onderwerpen en reacties is enorm gestegen. Op dit moment hebben we bijna 1.000 onderwerpen en ruim 5.000 reacties. Het leden aantal is inmiddels ook al de 300 gepasseerd. Neoweb.nl groeit nog steeds lekker door! Neoweb wordt ook druk bezocht door 'dagjes' mensen. Op piekdagen komen meer dan 1.000 unieke bezoekers langs. Leuk detail is dat de meerderheid uit Nederland en Belgie komt, maar dat ook 75 andere landen neoweb weten te vinden. Wel frapant was de daling van de statistieken tijdens de zomer, maar ja...wie wil er in de zomer nou achter een computer zitten... ;D Kom gerust eens kijken op http://www.neoweb.nl
  8. www.neoweb.nl Neoweb is de Nederlandse High-Tech Portal waar men kan lezen en discussieren over tal van high-tech onderwerpen, van nanotechnologie tot waterstofauto's en van cybernetica tot ruimtevaart. Vooral de rubriek "Gadgets & Nieuwe uitvindingen" bevat een hoog "WOW" gehalte! ;)
  9. We zijn nu een kwartaal verder....ik dacht:"laat ik eens een update geven!" Neoweb.nl: - 200 leden zorgen voor ruim 400 onderwerpen en 2000 posts. - ruim 5000 unieke bezoekers in de maand Maart - Een half miljoen hits tot nu toe ps. we hebben ook de index pagina een fris uiterlijk gegeven. Dus voor iedereen die geinteresseerd is:"Komt het zien!" http://www.neoweb.nl
  10. Allereerst een gelukkig nieuwjaar allemaal! (ja het is 4 januari ten tijde van deze post dus) En ja...we gaan de goede kant op met ons forum! Bijna iedere dag registreren 1 of 2 personen zich al bij neoweb, daarnaast is het aantal hits explosief aan het stijgen! ruim 30.000 hits in alleen de maand december! We zijn ook behoorlijk aan het stijgen in de zoekmachine google Vooral het aantal externe pagina's dat naar ons linkt, is behoorlijk aan het groeien! (er is blijkbaar behoefte aan dit soort initiatieven!) In ieder geval ook succes met dit forum! Met digitale groet, Robert www.neoweb.nl
  11. Goed gesproken Hans S.! Echt top! Dit is input, die ik gebruik, om mijn plannen nog eens grondig te herzien.
  12. Ik kom heel vaak bij ondernemers en doe een offerte waar bij ik hele scherpe tarieven hanteer. Daar hoor je dan niets meer op, maar een paar maanden later hebben ze een website '(echt pure CRAP!)' waarvoor ze misschien 200 euro hebben betaald. Omdat de kennis van de buurman zijn neef ook websites maakt. Ik denk dat er een soort keurmerk moet komen voor echte webbouwers, die kwaliteit leveren, tegen redelijke tarieven.
  13. Ik vraag me echt af..... Hoeveel geld vraagt iemand voor een website waar je gewoon 4 weken mee bezig bent! Dat kan/mag toch niet onder de 1000 euro uitkomen! Ok..het is leuk bijverdienen als student, die denken uiteindelijk een bedrijf te beginnen, maar dan moet je echt meer gaan vragen. Stel je wilt een normaal loon verdienen +/- 2000 euro per maand. Je hebt een overhead van +/- 500 euro per maand Dan moet je per maand ongeveer 5000 euro omzetten (de helft gaat aan het eind van het jaar (of kwartaal) naar de belasting!) Heb je dan ook nog een pand / auto / etc. dan is zelfs 5000 euro per maand niet rendabel. (om nog maar te zwijgen over reclame budget en personeel) Of uurloon... 15 euro per uur netto is echt niet veel. dan moet je minimaal 30 euro per uur vragen en tevens 1 uur in rekening brengen om je voorrijdkosten te bekostigen (kost ook tijd) Dus een uurloon onder 30 euro is pure waanzin!
  14. Wel eens gehoord van een cooperatieve vereniging (rabobank bijvoorbeeld)? Moderator Decorum: wegens spam is dit bericht aangepast, en is de discussie die uit dit bericht voortvloeide ook verwijderd. Gaarna weer over het topic 'Samenwerkingsverband voor zelfstandige ondernemers op het gebied van IT' verder discussiëren.
  15. Ik denk dat www.neoweb.nl en www.higherlevel.nl elkaar juist prima kunnen aanvullen zonder geintegreerd te zijn. Higherlevel richt zich toch op meer op bedrijven (al dan niet startend). Daarnaast leidt verspreiding/versnippering juist tot een grotere acceptatie onder de bevolking. (verdeel en heers) Wanneer iemand op bijv. wetenschap.pagina.nl komt en daar bij discussies een forum ziet (neoweb.nl) en op het forum van neoweb leest over higherlevel.nl, zal deze persoon een mogelijke hype kunnen ontdekken. Hij ziet dat meerdere organisaties zich bezig houden met technologische ontwikkelingen, en begint misschien zelf ook een innovatieve onderneming. Daarnaast is het handig als toetsing. Als op NeoWeb en Higherlevel dezelfde doorbraken worden besproken, kan er weleens een echte hype ontstaan! De kunst van technologische doorbraken is door het te hypen: -Denk aan internet -Denk aan mobiele telefoons -Denk aan SMS -Denk aan cd/dvd -Denk aan plasmaschermen -Denk aan waterstof auto's etc. NeoWeb is uiteraard bereid om banners e.d. op de site te plaatsen, als officiele partner van higherlevel.nl.
  16. NeoWeb is er niet alleen voor Techno-Starters. Ook de maatschappelijke discussie moet verder aangezwengeld worden. Veel mensen denken bij het woord Waterstof aan die bommen van 20 jaar geleden. Dat hele denkbeeld moet veranderen. Neoweb vervult daarmee een compleet andere functie als het gedeelte op deze site. Er zijn ook forums die zich richten op de schoolse kant van techniek (wetenschapsforum.nl) maar ook die beperkt bij tot innovatie. NeoWeb is meer een innovatief forum. Er zijn tal van mensen met goede ideeen! Maar ze houden deze ideeen liever voor zich in de hoop over 30 jaar het idee te kunnen verkopen. Waarom? Als je nu dit idee oppert, kun je er over een paar jaar al gebruik van maken! Daarnaast kan een patent alleen worden gegeven als er niet eerder over is gepubliceerd. Ons forum publiceert over compleet nieuwe technieken, die daarmee beschermt zijn! Heliumbouw te lezen op NeoWeb is hier een voorbeeld van.
  17. Volgens een heel ander onderzoek (is nu al 1.5 jaar geleden dat de eerste post van dit bericht was) hebben we op aarde nog 9-giga-barrel olie Een barrel = vat olie Per jaar gebruiken we ongeveer 1/4 gigabarrel (China en India niet meegerekend.) Dus over 36 jaar is het op. Daarnaast is de OPEC tot nu toe altijd een stabiliserende factor geweest in de prijs voor olie. Als de vraag hoog was, produceerde ze meer olie. Maar de OPEC kan niet meer aan de stijgende vraag voldoen. Over 5 tot 10 jaar zal de prijs van olie overgelaten zijn aan de vrije markt. (prijzen zullen enorme schommelingen vertonen!) Tankje bezine voor paar honderd euro! Waarom denk je dat Amerika zo graag IRAK bezet? Daar zit 1 van die 9 gigabarrels met olie (genoeg dus voor 4 jaar) Daarnaast is er misschien wel genoeg olie voor nog eens 40 jaar, maar er worden geen olievelden meer gevonden, die enorm groot zijn. De opsporingstechnieken worden wel beter, maar het rendement dus kleiner. Uiteindelijk zal olie gewoon plaats moeten maken voor duurzame energiebronnen. (wind/zon/kernfusie) Olie kan dan gebruikt worden voor productie van medicijnen / bodemverbeteraars (mest) en plastic tasjes / kleding etc. Als dat op is, kunnen we overstappen op microfibers (microvezels) gemaakt van biomateriaal!
  18. Nederland moet voorop gaan lopen op het gebied van Waterstof, Biotechnologie, Robots, Ruimtevaart, Zonnepanelen, Nanotechnologie etc. Ik heb een fris forum opgezet, dat de discussie over nieuwe techniek levendig moet houden. Het is niet alleen bedoeld voor Higher-level leden, want ook andere mensen mogen/moeten hier aan mee gaan doen. Deze niet-commerciele site is bedoeld om als een soort accelerator van de Nederlandse Technologie te fungeren. Nederland moet voorop gaan lopen op het gebied van Waterstof, Biotechnologie, Robots, Ruimtevaart, Zonnepanelen, Nanotechnologie etc. Het forum is te bereiken op www.neoweb.nl http://www.neoweb.nl
  19. Tuurlijk zijn er bedrijven bij die hele extreem gave dingen maken http://aroots.com/main.html maar er zijn ook hele muffe bij... Daarnaast wil een groot bedrijf vaak geen zaken doen met een bedrijf dat alleen hele mooie dingen kan maken. Zaken zoals Content Management, Scripting, PHP Databases, Service Contracten, SLA-bewaking, Support, Hosting etc. spelen ook een rol, en vaak juist die rol die ook het geld binnen brengt. Wat heb je aan een verschrikkelijk mooie website, als ie niet te updaten valt? dit vondt ik bijvoorbeeld op google.com onder de zoekterm...WEBDESIGN???? www.marijkejansen.nl begint leuk, maar Kijk ff bij haar portfolio...pfff www.punt8.nl hahahaha http://www.aelterman.net/ noem je dat DESIGN? (begeeft zich wel op het cms pad!) En zo kan ik nog dagen doorgaan... Van die 40.000 webdesignbureaus (er zijn er dit jaar al honderden, zoniet duizenden failliet,) is echt maar een paar % goed!
  20. Wij hebben een lokale omroep (Lokale omroep Spakenburg), waar heel veel mensen uit ons dorp naar kijken. Als je doelgroep hier bij zit, is het een goed medium. Daarnaast zijn de tarieven zeer aantrekkelijk en is het vooral goed voor de naamsbekendheid. Aansporende reclame kan zelfs je doelgroep in beweging zetten. Houdt wel zelf de regie in handen (ontwerp, script van radio/tv reclame en texten en neem geen genoegen met "crappy" reclame!)
  21. Do not underestimate the bandwith of a full-loaded truck filled with cd's. ;D ;) :D 8) ??? ::) :hacker:
  22. Een shop systeem dat goed werk is Shop-Factory E-commerce Dit is een standaard shop met alle mogelijke opties. Je kunt importeren uit databases plaatjes etc. etc. kijk hiervoor op www.3d3.com Ik heb ooit zelf een shop met hardware gerunt, maar als mensen een cooler gaan bestellen omdat je de goedkoopste bent, ben je meer tijd en geld kwijt aan orderpikking dan dat je winst maakt. Door dat soort lullige bestellingen ,ben ik gestopt met mijn webshop. Ik lever nu complete systemen. (dozenschuiven) dat werkt perfect. Stukje service erbij , onderhoud etc. [(Edit Decorum:) je hoeft niet bij elk topic je eigen bedrijf onder de aandacht te spammen] Succes
  23. Om voor de belastingdienst als volwaardig te worden aangezien, dien je te voldoen aan een uren-basis (minimaal 1200 uur per jaar ofzo). Als je deze basis niet zou halen, ben je voor de belastingdienst geen ondernemer en mag je ook geen btw inrekening brengen/aftrekken. Gelukkig zijn uren die je besteed om vakkennis op te doen, producten te ontwikkelen etc. (allemaal uren die niet gecontroleerd kunnen worden) ook geschikt voor die uren basis. Dus als je zegt dat je dagelijk s'avonds en ook nog in het weekend met je bedrijf bezig bent, mag je facturen sturen met btw. Daarnaast mag je inkopen en de btw aftrekken. Dat is heel erg interessant, want computers etc. worden opeens 19% goedkoper! Wel worden alle winst gerekend tot je inkomsten belasting. Dus het geld wat je verdient, zul je tot op zekere hoogte moeten uitgeven, om onder die loongrens te blijven(anders wordt je studiefinanciering stop gezet). Maar gelukkig zijn er genoeg apparaatjes/gadgets en andere producten die je koopwoede kunnen aanwakkeren, zoals ADLS/Kabel /Routers, PDA's, mobiele telefoons, netwerken, laptops/beamer/plasmaschermen, digitale camera's, synthesizers, geluidsapparatuur (voor flash ofzo)/software, kantoorartikelen, meubelen,kantoorpand, personeel, reclame in kranten, radio/televisie etc etc etc. Een tweede optie is om gewoon zoveel te gaan verdienen, dat het niet uitmaakt of je studiefinanciering zelf moet betalen of niet. Let dan wel op je verzekeringen en geef alles tijdig door aan je verzekering. De beste tip die ik je nu kan geven : Ga naar de kamer van koophandel (gratis gesprekje) en zeg dat je plannen hebt om een eigen bedrijf op te richten. Zij helpen je echt verder. Koop dan het starterssetje (10 euro ofzo) Maak van te voren een lijstje met te verwachten kosten: Een eigen bedrijf levert niet direct geld op. Je zult een aantal dingen moeten aanschaffen/betalen: Hieronder enkele puntjes: Wat heb je allemaal nodig om een eigen bedrijf te beginnen: -inschrijving kamer van koophandel (60 euro??) -btw-nummer bij belastingdienst...(gratis) -zakelijke rekening bij een bank (veelal gratis) (je betaald alleen voor transacties) -verzekeringen (aansprakelijkheid, bedrijfsinventaris) (300 euro per jaar) Wat is makkelijk en versterkt je image: -Postbus (130 euro ofzo) -Fax (150 euro) en apart faxnummer (ISDN 8 euro per maand) -Eigen website die professioneel gehost wordt met je eigen server etc. (misschien is Terra-IT hosting een optie) :) Bedenk daarnaast een pakkende bedrijfsnaam, die nog niet bestaat. (check ook bij domeinnaam checkers!) op mijn site www.terra-it.com staat er ook 1. Ontwerp een logo dat spreekt (eenvoud = herkenbaar) -zorg voor briefpapier/visitiekaartjes/envelopen -bij Office Centre kun je onbedrukte briefpapier/visitekaartjes/envelopen kopen voor 10 euro per pak ofzo (print deze zelf op een goede kleuren-laser/inkjet -Als je genoeg budget hebt, kun je ze ook laten drukken bij een drukkerij. Vraag gewoon bij meerdere drukkerijen offerte op. en kies de beste Stel daarnaast de volgende vragen: -Wie zijn mijn klanten -Wat willen mijn klanten -Hoe benader ik mijn klanten op de juiste manier. -Wie is ons bedrijf -Wat wil ons bedrijf -Hoe gaan we dat uitvoeren Alle ondernemers zijn een keer begonnen. dus.....Succes
  24. Als je als freelancer wilt beginnen, moet je je inkomsten opgeven aan de belasting. Indien dit teveel wordt, kan je studiefinanciering stop worden gezet of dien je particulier te gaan verzekeren. Bedenk daarnaast dat er in Nederland alleen al meer dan 40.000 webdesign-bureau's zijn. De markt is behoorlijk verzadigt en daardoor kun je alleen een positie veroveren als je perfect design aflevert, daarnaast zijn Content-Management-Systemen en Database gestuurde internettoepassingen een markt waar veel groei in zit. De meeste webdesigners prutsen wat aan in een gekopieerde versie van photoshop en een gecrackte versie van Frontpage, Golive of andere web-software. Dit biedt hen de kans om qua prijs te concureren met anderen, maar het verpest de markt voor de overige bedrijven. Want een student (zoals jullie) is al gauw blij met een paar honderd euro. Maar een echt bedrijf heeft hoge kosten van pand/personeel/administratie/marketing/licenties etc. Ik ben erg benieuwd in de kwaliteiten die jullie bieden. Hebben jullie al websites gebouwt? Of hebben jullie kwaliteiten met flash of asp/php. Laat mij het even weten. Ik ben zelf al reeds 6 jaar bezig in de branche en heb 4 ondernemingen. Stuur gerust een mailtje met links van projecten of een cv. Wie weet kan ik jullie kwaliteiten gebruiken en heb je je eerste opdrachtgever alvast in de pocket! mail naar office@Terra-IT.com ok kijk op http://www.Terra-IT.com
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.