QUILIX

Senior
  • Aantal berichten

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer
  • Voornaam
    O.
  • Achternaam
    Dost

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Deventer

QUILIX's trofeeën

  1. In eerste instantie wou ik de website verkopen, omdat ik geen tijd meer heb voor Freefilebox. Een ander website van mij vergt veel tijd van mij en het ziet ernaar uit dat ik mijn brood kan verdienen met die site. Na een aantal advertenties bij marktplaats en speurders kreeg ik een aantal reakties over het adverteren op de site. Dit was boven mijn verwachtingen en heb me toen bedacht om te verkopen. Ik heb al met een bedrijf een afspraak gemaakt. Banner op de voorpagina en binnenpagina's, daar tegenover 750 euro per maand excl. btw op mijn rekening ;)
  2. Bedankt voor de reakties. De 'klik op een advertentie en verdien geld' mogelijkheden vind ik niets. Het probleem is hier niet het vinden van adverteerders maar het berekenen van een advertentieprijs. Ik heb al namelijk een aantal bedrijven die geinteresseerd zijn. Ik heb op Google al wat voorbeelden gevonden. Toch bedankt :)
  3. Ik heb een website dat nu behoorlijk goed begint te lopen. Er zijn nu 100.000 unieke bezoekers per maand die ongeveer 250.000 keer de site bezoeken. Maandelijks groeit dit website ongeveer 50%. Nu zijn er een aantal bedrijven die mij een mailtje hebben gestuurd met de vraag of ze op de website kunnen adverteren. Mijn vraag is dan ook: Hoe bereken ik een advertentieprijs? Ik kan de kosten voor de server laten dekken wat de adv. prijs dan ongeveer 200 euro per maand maakt. Maar is dit een reele prijs voor een site met ca. 100.000 bezoekers? Wat berekenen andere sites? Zijn er regels en standaarden voor websites? Alvast bedankt.
  4. Ik heb een keer 20.000 folders verspreid op het HCC beurs in Utrecht. Mijn taktiek was gewoon een stand huren. Verder niets. In de 3 dagen heb ik slechts 1 keer een waarschuwing gekregen van het beursbestuur. Ze zagen dat we folders aan het verspreiden waren. Wij natuurlijk verondschuldigen en toen ze weg waren gingen we lekker weer door. ;D Maar het hielp wel, uiteindelijk hadden we ongeveer 500 nieuwe klanten gekregen door de folderverspreiding ;) Mijn advies: gewoon brutaal doen. Als je gesnapt wordt, je schattige hondengezicht opzetten en verondschuldigen (en daarna ergens anders weer verder gaan).
  5. Ik wou ook een lang verhaal opschrijven maar Persoon heeft het voor mij gedaan. Persoon ik herken me heel erg in jou. Je beschrijft mij gewoon :D
  6. Ehhm. 5 miljoen HAH bladen laten maken en verspreiden kost nogalwat zeg.. Dat HAH bladen van hypotheken, auto's en onroerend goed succesvol zijn, komt omdat het gros van de bevolking een huis, hypotheek en een auto heeft en dat de winst op die zaken erg hoog zijn. Als je branche in die lijn ligt geef ik je een kleine kans. Het is een redelijke goedlopende branche. Ook tijdens de huidige economische situatie. Ik heb al onderzoek gedaan naar de kosten en bij 20 a 25 adverteerders heb ik break-even. Dus minimaal 20 adverteerders vinden van de ca. 700 bedrijven in deze branche.
  7. Wat jij bedoeld is waarschijnlijk een regelmatig verschijnende magazine. Dat is inderdaad moeilijk om op te zetten. Vooral in de huidige economische klimaat. Maar wat ik wil is slechts eenmalig een landelijk blad uitgeven. Indien mogelijk 1 maal per jaar. En wat ik moet proberen is de potentiele adverteerders te overtuigen van de haalbaarheid door dus voldoende geinteresseerde partijen te vinden. Het is me met de Turkstalig blad gelukt, en als ik openlijk en eerlijk hiermee aan de slag ga denk ik ook dat dit mogelijk is. Alleen weet ik niet precies hoe ik dit moet aanpakken. Maar toch bedankt voor de reakties.
  8. Het moet een eenmalig blad worden. Als het kan 1 maal per jaar. De Nationale Hypotheekkrant heeft ook een oplage van 5 miljoen en komt 1 maal per jaar uit. Zoiets, maar dan met meerdere adverteerders uit een bepaalde branche. Ik snap niet waarom dat niet mogelijk is als ik voldoende adverteerders kan vinden na de mailing/bellen? ???
  9. Het moet eigenlijk een gratis huis-aan-huis krant worden met een oplage van 5 miljoen exemplaren. Dus alle inwoners van Nederland zullen de krant in de brievenbus krijgen. Dit kan gedaan worden door een landelijk verspreidingsbureau zoals Interlanden Spreigroep. Ik garandeer dus dat de adverteerder in een keer alle inwoners van Nederland bereikt. Natuurlijk is garantie een groot woord, %100 bereik is moeilijk. Ik bedoel eigenlijk dat als ik voldoende bedrijven heb die geinteresseerd zijn om te adverteren als er voldoende deelnemers zijn, ik hiermee naar leveranciers kan stappen zoals een drukkerij en verspreidingsbureau. Als ik afspraken kan maken met hun, kan ik dan weer naar de lijst van bedrijven die geinteresseerd waren. Nu met het grote verschil dat ik geen onbekende kleine eenmanszaak ben maar een bedrijf die al potentiele klantenlijst heeft en afspraken met leveranciers heeft gemaakt zwart op wit. Ik ben ook van plan om een internetversie op te zetten van de krant en hierover in de krant te adverteren. In 1997 heb ik ook vele Turkse en Nederlandse bedrijven benaderd met het idee om een Turkstalig nieuwsblad uit te geven in Nederland met nieuws uit Nederland zelf, zodat vooral de 1e generatie Turken voorgelicht werden. Want ze keken alleen maar naar Turkse zenders via de schotelantenne en wisten niet wat er in Nederland gaande was. Ik vroeg de bedrijven of ze interesse hadden om te adverteren als ik voldoende adverteerders zou vinden. Daarna ging ik hiermee naar de drukkerij en maakte ik afspraken. Ik gaf de adverteerders 14 dagen betalingstijd terwijl ik van de drukkerij en verspreidingsbureau 45 dagen betalingstijd kreeg. Zo betaalde ik met de inkomsten van de adverteerders de druk- en verspreidingskosten. Met slechts 1.000 gulden eigen vermogen (studiefinanciering) had ik binnen 3 maanden een blad met een omzet van ca. 250.000 gulden per jaar. Wat ik hier wil doen is weer ongeveer hetzelfde, maar dan landelijk en me richten op een bepaalde branche. Alleen weet ik dus niet hoe ik hen moet benaderen en wat ik in de brief moet zetten. Mijn Nederlands is niet perfect.
  10. Ik wil een blad uitgeven. Het blad zal nieuws bevatten uit een bepaalde branche. De bedrijven in die branche hebben er baat bij omdat die branche nog geen blad heeft om erin te kunnen adverteren. Nu wil ik een maal per jaar zo'n blad uitgeven. Alleen ben ik te klein. Daarom wil ik een aantal bedrijven in die branche schrijven om te vragen of ze interesse hebben om in het blad te adverteren (kostprijs) ALS ik voldoende potentiele adverteerders kan vinden die interesse hebben. En volgend jaar kan ik dan (als ik me heb bewezen) advertentieprijzen met winst aanbieden ipv op kostprijs. Een voordeel voor een adverteerder is dat ie voor lage kosten in een keer alle potentiele klanten bereikt. Meedoen/steun is vrijblijvend. En ik weet dus niet hoe ik zo'n brief moet schrijven. Zakelijk of niet? Als wij of ik? Ik ben tenslotte een eenmanszaakje. Maar er was tot nu toe ook geen initiatief op dit gebied van een grotere uitgeverij. En ik heb al ervaring met het uitgeven van een landelijke krant voor de Turkse bevolking. Als ik voldoende bedrijven kan vinden die er in willen adverteren (mits ik voldoende deelnemers heb), dan kan ik bij bepaalde drukkerijen betalingsregelingen treffen zodat ik de kosten met inkomsten van de adverteerders kan betalen.
  11. Ik heb nu een mooi ondernemingsplan (dat denk ik). Men zegt helaas dat dit te hoog gegrepen is voor mij. Daar ben ik natuurlijk niet mee eens. Ik zie een groot potentie aan dit plan en de bedrijven hebben er volgens mijn onderzoek veel interesse in. Het enige probleem is dat ik dus geen groot bekend bedrijf ben en volgens kennissen van mij zullen ze mij niet vertrouwen omdat ik slechts een eenmanszaak ben. Het plan is te ambitieus (landelijk). Voordat ik ermee aan de slag ga wil ik een aantal bedrijven (in die branche) schriftelijk benaderen om vriendelijk te vragen of zij mee willen doen als ik het project wil uitvoeren. Ik wil gewoon een openlijke brief schrijven waarin ik wil uitleggen dat ik steun nodig heb van een aantal potentiele klanten. Zij blijven geheel vrijblijvend. Als er voldoende interesse is zal ik ze dan benaderen. Hoe pak ik dit aan zonder de zakelijkheid te verliezen? Hoe schrijf ik zo'n brief?
  12. Ik zoek een sponsor voor het project. De huidige sponsor heeft het verzuimd om zelfs voor een klein servertje te betalen. Ik zit al 3 maanden op een server te wachten (terwijl ze per mail paar keer hebben vermeld dat ze het geld hebben overgemaakt). Dus ik heb vandaag de beslissing genomen om een ander sponsor te gaan zoeken. Weet iemand hoe ik het beste potentiele sponsors/investeerders kan benaderen voor het project? Ik heb trouwens geen eigen vermogen. Wat ik nodig heb is investeering in een server met veel bandbreedte en in het ontwerp en vertaling van de website. De foto's zal ik zelf via Photoshop bewerken. Als tegenprestatie denk ik aan integratie van de bestelsysteem van de sponsor (reisorganisatie?) en/of reklame.
  13. Hoi allemaal, Ik ben inmiddels terug in Nederland. Van begin juni tot begin september heb ik 3 maanden lang rondgezwerft in Turkije. In totaal heb ik 8.700 foto's genomen van ongeveer 80 plaatsen. Met de gehuurde auto (voor 3 maanden) in Istanbul heb ik in totaal 20.000 km gereden. Het was moeilijker dan ik dacht. Straat voor straat aflopen en foto's nemen in een temperatuur van 40 graden in de schaduw was geen pretje. Ik ben daarom ook 2 keer opgenomen in een ziekenhuis. Eenmaal vanwege een zonnesteek en eenmaal vanwege uitdrogingsverschijnselen. ;D Wat ik ook niets vond is om steeds bij elk plaats weer een hotel te zoeken en je spullen uit te laden. Maar dit moest allemaal gebeuren. Volgens mij is het de eerste dat zo'n project in Turkije wordt gedaan. Nu heb ik dus heel wat hoge kwaliteitsfoto's van 6 megapixel. Verkleinde versies zal ik gebruiken om mijn website. De reisorganisatie die mij sponsorde heeft dacht ik 27 vestigingen in Nederland en stuurt jaarlijks 250.000 toeristen naar de vakantiebestemming. De organisatie vond de foto's heel goed en de samenwerking was ook leuk. Ik ben op dit moment bezig om www.worldturkey.com te ontwerpen. Het wordt, zoals eerder vermeld, de grootste foto en informatie site van de wereld over Turkije. Er zullen, incl mijn foto's ca 20.000 foto's te zien zijn van meer dan 100 plaatsen. Het ontwerp die ik nu heb is slechts een proefje. De reisorganisatie is bereid om een complete server aan te schaffen voor de site. Dus ook daarvoor een sponsoring. Als tegenprestatie wordt hun link op de site vermeld zodat men bij interesse direct een reis via hun kunnen boeken. Meer foto's en meer plaatsen :) Ten slotte hier een aantal foto's die ik heb geschoten (verkleinde versies): Istanbul panorama: Marmaris/Turunc:
  14. Ik wil jullie op de hoogte houden, dus daarom de nieuwste ontwikkelingen. Het plan is eindelijk gelukt. Ik ben gesponsord door een landelijk bekende reisorganisatie. Ik zal de naam niet noemen maar jullie kennen hem allemaal denk ik. Het eerste gedeelte van het sponsorgeld is overgemaakt. De directeur is een heel aardig man die veel interesse toont aan het project. Ik heb tevens een digitale videokamera van het bedrijf gekregen om bewegende beelden te nemen van mooie plaatsen. De films worden later als .mpeg op het web geplaatst. Er zijn een aantal wijzigingen aan het plan. Ik zal rond 5 juni a.s. naar Turkije gaan en rond 10 september terugkomen. Voor 3.5 maanden dus. Er zal ongeveer 10.000 foto's worden genomen van 5-6 megapixels van in totaal 127 steden/omgevingen. 10 duizend foto's van 5-6 MB groot. Dat wordt dus een laptop met een groot harddisk en cd-writer :) De foto's zullen met de volgende digitale spiegelreflexcamera worden genomen (Canon EOS 10D): Bijzonderheden: Resolution: 6.3 Megapixel Image sizes: 3072 x 2048 Zoom: Hangt af van de lens. Sensitivity: ISO 100 tot ISO 3200 Shutter: 30 sec. tot 1/4000 sec. Aperture: F1 - F91 Hieronder de geplande route. De map is groot, dus alleen de link geplaats om de layout niet te verneuken. http://www.worldturkey.com/guzer01.jpg Er wordt begonnen in Istanbul en geeindigd in Canakkale. De kleinere plaatsen zijn niet vermeld, maar in totaal dus 127 plaatsen. Het wordt een enorme klus om slechts binnen 100 dagen al deze plaatsen af te reizen. Voor sommige plaatsen hebben we zelfs slechts 2 a 3 uur om foto's te nemen. Maar volgens de zeer gedetailleerde plan die ik heb gemaakt moet het lukken (Ik zal na het project naar een psycholoog gaan voor anti-stresmeditatie ;D ). Er zullen foto's worden genomen van de volgende situaties: - Natuur/Panorama foto's - Straatfoto's (het belangrijkste) - Uitgaansmogelijkheden / bars / diskotheken - Strand / winkels - Omgeving van de stad - Historische atracties en plaatsen - Mensen - Eten/Drinken van dat gebied - Avond/Nachtfoto's De website www.worldturkey.com is al geopend. Ik heb voor de test een site gemaakt waar de map van Turkije is afgebeeld. Dit is slechts een test en grotendeels als voorbeeld genomen van een ander site (van een ander land). Vanaf 1 november a.s zal de site worden gemaakt in 5 talen. Ik verwacht ongeveer 100.000 unieke bezoekers per maand ( +/- 3.000 per dag). Ik zou het fijn vinden als jullie nog aan- en/of opmerkingen hebben. Zowel over de reis als de site. :)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.