moredruid

Junior
  • Aantal berichten

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

moredruid's trofeeën

  1. Integendeel. Als er in ons land meer standaardsoftware gekocht zou worden van nederlandse fabrikanten dan zou er meer innovatie zijn. Een software fabrikant heeft immers een veel hoger budget voor innovatie dan een klant. dagdag Christine hangt ervan af wat je innovatie vindt. Uitbreiding van 'n produkt is meestal wel gebaseerd op innovatieve oplossingen van kleine bedrijven die een plugin schrijven op een grote suite (denk bijvoorbeeld aan hoe Exact Software groot is geworden, zij hadden alleen maar een berg spaghetti-code op MS-office geplakt). Als het echt mainstream is, neemt de hoofdfabrikant dit over (door overname van de ontwikkelaar of door een eigen team erop te zetten, en dan in 't geval van Microsoft de innovatieve implementer het licht niet meer in de ogen te gunnen of het product te discontinueren). Echte nieuwe innovaties, bijvoorbeeld een compleet nieuw product worden toch echt meestal los ontwikkeld, niet gebaseerd op een bestaand concept. Denk hierbij bijvoorbeeld aan CMS systemen. De eerste met dat produkt was innovatief, maar het concept is door bijv. Mambo compleet op z'n kop gezet door een dergelijk goede implementatie dat de meeste bedrijven zich meteen konden gaan schamen voor hun dure - en vaak niet eens vergelijkbare - produkten. Dan laat ik even in 't midden dat Mambo ook nog eens gratis te verkrijgen en te gebruiken is en door elke pipo met een beetje verstand van webtechnologie opgezet kan worden. Nogmaals, innovatie kan van alles zijn. Een intelligente uitvoering van 'n concept is daar maar 1 voorbeeld van, maar wel de meest gebruikte. Maar voor mijn gevoel is innovatie toch meer het ontwerpen van een echt nieuw concept dat echt een meerwaarde heeft voor een klant, zoals ik aangaf in mijn voorbeeld, het concept van een CMS. en om even terug te keren naar het draadje: Ga er gewoon voor Willem. Je idee is goed (genoeg) en zonder veel kosten te realiseren. Zeker als je op gegeven moment een hele berg aan kleine scriptjes hebt die je dan meerdere malen kunt verkopen, want daar zit de eigenlijke winst in. Alles volgens 't WORM principe (write once, read many). Ook zou je zo bijvoorbeeld bundeltjes van meerdere scripts aan kunnen gaan bieden. Hou er wel rekening mee dat de klant die iets verder kijkt dan z'n neus lang is al gauw op hotscripts.com terecht kan komen voor 'n gratis scriptje dat precies doet wat ie wil. Jouw meerwaarde zit dan puur in de implementatie, de training en het persoonlijk contact. Vergis je trouwens niet in de kracht van die laatste factor, veel mensen vinden een gezichtje gewoon makkelijker werken dan een e-mail adres, dus wat dat betreft denk ik dat je wel een kans maakt met dit idee. De kunst is dan gewoon om erachter zien te komen hoeveel de klant wil betalen voor jouw snoet (en het daaraan gepaarde vertrouwen). Als je enkele implementaties hebt gedaan is het misschien interessant om eens een onderzoekje onder die klanten te houden.
  2. download Acrobat Reader speedup (bovenste download) Bij mij start Acrobat Reader nu in minder dan 2 seconden. Het werkt door een hele berg plugins uit te schakelen (die je 9 van de 10 keer niet nodig hebt).
  3. hmz.. voor een word-achtige functie zou ik zeggen, maak gebruik van gewone forum software (zoals deze) maar dan met een extra knop: exporteer naar Word bijvoorbeeld. Het grote nadeel natuurlijk is dat MS de broncode en de exacte opbouw van het .doc formaat niet heeft vrijgegeven, dus dit is helaas nog niet mogelijk. Je zou zo wel on-the-fly een pdf kunnen maken, hier zijn voldoende interpreters voor te krijgen. Misschien dat hier al een SourceForge project voor bestaat (ben ff te lui om te zoeken), of dat dit bij een van de bekendere pakketten als feature-request gevraagd kan worden. Ik kan me voorstellen dat er een hoop mensen zijn die deze functionaliteit zouden willen hebben, en er zelfs voor zouden willen betalen (pay-per-export of pay-for-plugin). Heeft iemand hier misschien een mening over? [edit] export naar pdf is al mogelijk via php, hier vind je de tool [/edit]
  4. even antwoord op je vragen: - jup, kilobytes per second - resolutie: pin me er niet op vast, maar ik dacht 1024*768, full screen - werkzaamheden: varierend van af en toe ingelogd op het systeem tot volledige administratieve werkdag, werkend met oa perfectview, een aantal database-driven applicaties van Pink-Roccade, camerabewaking en alarmering/logging met remote control over de webbrowser, office applicaties, mail (o.a. exchange), verschillende internet banking applicaties, Intellact (database-driven applicatie voor clientendata in de zorg). Dit is maar een greep uit ons aanbod. In principe voldoet de gemiddelde business DSL lijn prima, leased line geeft je natuurlijk wat meer bandbreedte/lagere latency in de toekomst (dus als je groei verwacht is het nu misschien duurder, maar op langere termijn goedkoper). Wij werken zelf voornamelijk (98%) met DSL lijnen via E-pacity van KPN. Achtergrond van mijn huidige werk: Een stichting voor gehandicaptenzorg in het Zuiden van het land. Wat cijfers: - aantal werkstations: 500 - aantal gebruikers: ~1700 (in de zorg zijn er veel part-timers, vandaar) - aantal locaties: ~50, 2 datacenters (we zijn aan het migreren naar 1), ongeveer 48 kleinere locaties. Een aantal van de kleinere locaties zijn volledig ingericht voor WiFi. - aantal TS in cluster: 4 - gemiddelde load per server: 20 tot 30 users nominaal, belasting op de server weet ik niet precies, ik heb deze week vakantie dus ik kan het niet ff nakijken voor je ;) - totale serverpark (incl. TS): 23 (elke serieuze applicatie heeft zijn eigen server ivm minimalisering van TS downtime voor andere applicaties, denk hierbij aan database-driven applicaties, mail & groupware, enz). - LAN infrastructuur: alle servers zitten op een gigabit backplane. Dit wordt met workgroupswitches (1 Gbps uplink) omgezet naar een 100Mbit voor het werkstation LAN. Verkeer van buitenlocaties varieert van 256/128kbps ADSL (1 of 2 werkstations) tot aan 1Mbit leased line (60 werkstations), centraal gerouteerd met 2 Cisco 2650's. WAN lijnen: 1x 1Mbit leased line (WAN > LAN), 1x 2Mbit SDSL (internet connectie). Zo... da's een berg info die misschien wel handig kan zijn. Mocht je meer info dan lees ik 't wel :)
  5. Dit hangt volledig af van hoe je het thin-client verhaal benaderd. Op mijn huidige werk wordt Terminal Server gebruikt, en hiervoor volstaat per client ongeveer 15KB/s. Vermenigvuldig dit met het aantal gebruikers, en je hebt een idee van hoeveel bandbreedte je nodig zult hebben. Ik heb bij ons nog nooit iemand over snelheid horen klagen (ook al zitten sommigen op 256kbps). Wat je niet moet vergeten is dat bandbreedte bij een dergelijke opzet minder belangrijk is dan latency. Het heeft dan ook de voorkeur om bij beide kantoren gebruik te maken van dezelfde provider, zodat jouw verkeer niet over het internet gerouteerd hoeft te worden. Ik weet ook niet hoe je de VPN opzet, doe je dit per client of heb je een gecentraliseerd connectiepunt waar de gegevensstroom doorheen gaat. Dit laatste scheelt natuurlijk veel overhead in netwerkverkeer. Het voordeel van een Terminal Server oplossing is het feit dat data verschoven wordt op het LAN (zeg 100Mbit), en alleen de screen-output naar de gebruiker toegestuurd wordt, vandaar dat dit maar weinig bandbreedte vergt (de genoemde 15KB/s). Het maakt dan dus niet uit of je grote hoeveelheden data heen en weer schuift, zolang deze maar op het LAN verschoven worden. Ik heb nu geen tijd om het verder uit te diepen, maar als je vragen hebt, stel ze dan hier even, dan probeer ik er vannacht als ik terugben nog ff naar te kijken :)
  6. ah kijk... dat is inderdaad wat anders/verhelderend. Misschien zou je iets kunnen doen met een webcam en een specifiek geschreven programmaatje hiervoor. Dit zou wel mogelijk moeten zijn. Je moet dan wel denken aan privacy-issues en mensen hierop attenderen (groot nadeel). Verder zijn er idd mogelijkheden met een infraroodkastje. Ga eens naar de dichtsbijzijnde electronica hobbyboer waar je zelf dat soort pakketjes kun bouwen om te vragen wat de mogelijkheden zijn. Zij kunnen je gegarandeerd verder op weg helpen, en misschien zelfs het kastje voor je bouwen. Hou er wel rekening mee dat je dan een aparte in- en uitgang nodig zult hebben, of elke bezoeker krijgt 2 "hits"
  7. elke teller die met MS Frontpage wordt meegeleverd kan gebruikt worden. Je zou deze in een verborgen tabel (of frame) kunnen plaatsen, zodat mensen 'm niet zien. Zoek anders eens met Google of op www.hotscripts.com naar "hit counter", daar vind je denk ik wel wat je zoekt. Anders kun je nog altijd een NedStat account aanmaken, zij loggen dan alles voor je (hostname, land van herkomst etc.)
  8. heh, leuk... Ik ben dan wel geen wiskundige, maar een paar dingetjes krijg ik wel opgelost.
  9. een beetje laat, maar toch: Interchange is ook een mooie oplossing. het is geen php (cgi/perl), maar werkt super. Demo site hier Je hebt er wel een redelijk stevige bak voor nodig, maar het is een mooi stabiel systeem (de Google webshop heeft er een hele tijd op gedraaid, ik weet niet of dit nu nog steeds het geval is).
  10. Als je DSL hebt en niet zo veel bandbreedteverbruik verwacht of denkt dat je bezoekers het niet zo erg vinden om een iets tragere site te bezoeken, zet dan een servertje op en host de rommel zelf. Gratis domeinnaam kun je krijgen bij www.dot.tk, laat deze verwijzen naar het IP adres van jouw servertje en voila, je bent klaar. Voordeel: volledige controle over de server. Nadeel: je bent zelf verantwoordelijk voor de beveiling van genoemde server. edit goed dat je even vermeldt waarom er reclame op je site staat /edit
  11. Hoi Mira, hier vind je een korte uitleg hoe een netwerk werkt. In de technische zin van het woord ga je inderdaad een netwerk aanleggen (hoewel ik bij het woord netwerk aan iets meer denk, maar dat komt door mijn ervaring). Ik kan je echter adviseren om geen hub te kiezen maar een switch. Deze zijn al te koop vanaf 2 tientjes en werken prima voor wat jij wilt. Als je documenten wilt delen, kun je dit doen door verschillende mappen beschikbaar te maken op je netwerkje. Wil je echter een hoge beschikbaarheid, dan kun je het beste een machine specifiek inrichten voor het delen van je bronnen. Meestal wordt hiervoor een serveroplossing gekozen, maar een oude windows/linux bak die je in een hoekje zet en aan laat staan voldoet in jouw geval denk ik prima. Je zou ook een echte server kunnen aanschaffen, de hardware hiervan is specifiek bedoeld om dag en nacht aan te staan. Je kunt al een servertje kopen vanaf 399 euro (Dell, geen besturingssysteem). Het beste lijkt me om in jouw geval eerst een oude bak te gebruiken, en deze elke dag een backup te laten maken van je gegevens (op cd-rom/tape/externe harde schijf/watdanook), zodat je in geval van nood toch aan je gegevens kunt komen. Misschien is het ook niet oninteressant om eens bij faillissementsverkopen te kijken voor een servertje, die kun je dan soms voor een prikkie krijgen (met licentie). Of vraag eens bij een "klein" computerbedrijf of ze nog een oude server hebben staan (inruilpolicy) die je voor een habbekrats kunt kopen. Ik heb dit laatste gedaan en verwacht binnenkort een IBM server voor het luttele bedrag van 50 euro (ik weet echter wel hoe ik zo'n ding moet inrichten). Laat je voor de specificaties niet gek maken door de MHz race. Voor jouw doeleinden (file & print server) is een pc-tje met 450MHz en 128MB geheugen al voldoende. Klein voorbeeld: mijn huidige (linux) server is een hele oude bak die ik heb gekregen; 300 MHz en 192MB geheugen, hier draaien de volgende zaken op: - mailserver - webserver - databaseserver - ftpserver - remote login - file & print server (zowel unix als windows) - traffic logger - intrusion detection system - proxy server - firewall Het beestje loopt als een trein, volgens de statistieken gebruikt ie nauwelijks de resources die beschikbaar zijn (belasting ligt gemiddeld op 2,7%)
  12. phpNuke is ook een mooi forum, met meer dan genoeg (oftewel te veel :)) extensies. Kleurenschema's in phpBB zijn eenvoudig aan te passen, in de admin interface is hier gewoon een template voor aanwezig (laatste keer dat ik 't gezien heb tenminste). Lees de documentatie van phpBB eens door, deze is eenvoudig te begrijpen en je hebt snel resultaat. Je kunt ook hele design templates downloaden en installeren (makkelijk te doen) om je forum een totaal andere aanblik te geven. Wat wel belangrijk is: op welk platform draai ga je de code draaien? Host je het zelf? Ik heb zelf een hele tijd een phpbb forum gehad, maar dat is nu gediscontinueerd en ik ben nu bezig met een complete restyling van de site. Ik host het op mijn eigen server, en op een 384kbps upload loopt het allemaal snel genoeg onder een load van ongeveer 20 gelijktijdige gebruikers. Ik ga wel m'n DSL upgraden naar 1024 up omdat ik toch een iets snellere feeling voor m'n nieuwe site wil hebben. Gooi verdere vragen ook eens in de support forums van phpbb, de meeste zijn echter al beantwoord :P. Als je nog hulp nodig hebt, dan hoor ik het graag van je.
  13. Ehm ... ik ben het met Willemj eens, Google trouwens ook
  14. Het heeft voor Google weinig zin om Flash te gaan indexeren. Er staat teveel code in om de data er precies uit te trekken. Zeker als je in Flash die data uit bijvoorbeeld een database trekt. Dan moet Google direct jouw database aanspreken en indexeren, iets waar je - neem ik aan - niet vrolijk van wordt (bandbreedte, gegevens van klanten liggen op straat omdat je database direct aan internet hangt etc.). Hetzelfde met berekeningen. Wat heeft het voor zin dat Google een bepaald algoritme uit jouw Flash-applicatie kan halen (bijvoorbeeld het berekenen van een hypotheek)? Flash is als interface object (voor games, navigatie etc.) een fantastische tool, maar voor data-ontsluiting vind ik het geen goede optie.
  15. Heel vervelend voor je. Ik vind het super dat je elke dag een backup maakt, nu nog de backup op een ander medium zetten (CD-R kost nix meer tegenwoordig). Als je harde schijf crasht, ben je anders alsnog alles kwijt. Dit hoeft natuurlijk niet dagelijks (wel aan te bevelen) maar wekelijks zou geen slecht idee zijn. En vergeet niet om af en toe eens een backup terug te zetten om te kijken of er geen fouten in staan. in ieder geval succes!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.