Straight

Junior
  • Aantal berichten

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Straight

  1. Mijn onderneming gaat straks de belangrijke volgende transacties aan. Wat is mogelijk, waar zitten belastingsvormen, en zijn er eventuele andere opties/tips die wel mogelijk zijn? Voorbeeld: In maand 1 koopt persoon A voor 5 euro iets wat geen aandeel genoemd kan worden maar X wat wel kan stijgen in waarde. Het moment dat Persoon A, 5 euro heeft betaald is hij eigenaar van X. X heeft 0 dukaten bij het begin. Na 2 maanden is X 2100 dukaten waard geworden. 2100 dukaten = 21 euro. Persoon B besluit voor 21 euro eigenaar te worden van X. Persoon A geeft hiervoor toestemming en er is een deal. 21 euro wordt op mijn rekening gestort waarvan 10% van die 21 euro bij mij blijft. 90% van de winst wordt uitgekeerd aan persoon A. Persoon B is de nieuwe eigenaar van X. X begint weer van voor af aan met 0 punten in de hoop dat ook hij weer winst kan maken. Dus: start maand 2 per B 10%winst winst per A Per B 0 2100 21,- 2,10 18,90 0 (domein) Dit kan geen piramidespel of ponzischema worden genoemd omdat hier de meeste winst wordt uitgekeerd aan de persoon die mee doet. Er kan ook maar 1 persoon eigenaar zijn van X. Dit persoon hoeft geen andere mensen over te halen om mee te doen. alles valt onder eigen risico en goed inzicht. Bij deze constructie zijn nooit verliezers! En daarnaast kan ik nooit geld van verliezers afpakken. Dus voor mijn gevoel is dit een legale methode. Ik kies ervoor om telkens weer op 0 te beginnen omdat bij een prijs van 100 euro niemand meer dit risico durft te nemen en winst toch gelijk blijft. Ik ben benieuwd wat jullie van dit idee vinden. En of het ook anders zou kunnen. Is dit mogelijk, waar zitten de belastingsvormen, waar moeten facturen over worden gemaakt, en nogmaals, tips of andere opties zijn altijd welkom. adios Fleur <>
  2. Ik wil een engelse naam gaan gebruiken voor mijn onderneming. Het handelregister van KvK komt niet zo ver. Kan KvK mij voldoende advies geven over of deze naam in het buitenland gebruikt wordt? Is een telefoontje hiervoor genoeg naar Kvk? of komt hier een heel onderzoek bij kijken? tot op heden vind ik niks op google onder deze naam, maar hoe veilig is google? Stel mijn bedrijf wordt een succes en in amerika of australie zit iemand die ooit mijn handelsnaam,domeinnaam heeft aangemaakt. Of een naam die er op lijkt indezelfde branche! Dan zit ik met de gebakken peren! Is het KvK zo sterk dat men een handelsregister heeft van alle mogelijke ondernemingen in deze wereld???? Het is zo'n belangrijke kwestie! beter nu goed geregeld dan straks het hebben van problemen! :P ??? ??? ???
  3. IDEE LEF SNELLE UITVOERING LANGZAME AUTO SNELLE AUTO wat kan mij die auto interesseren! haha weet je dat je de meeste inspiratie in treinen opdoet ;) Ik denk dat dit forum gesloten moet worden! het wordt een autovoorkeurensite voor ondernemers ;)
  4. oke je hebt gelijk! ;) mijn vraag was duidelijk lijkt me. ik heb een idee dat niet vast te leggen valt. lange tijd dacht ik dat een goed idee viel onder Intel.eigendom. Nu weet ik dankzij higherlevel dat mijn immateriele idee nooit kan worden vastgelegd en dat elk immaterieel idee zo snel mogelijk moet worden uitgewerkt. Uiteraard op een krachtige wijze. Maar daar ben ik nu mee bezig. Marktplaats is nooit vast gelegd geweest. alleen handelsnaam,domeinnaam en auterrecht. dat is wat ik nu weet en jullie nogmaals dankbaar voor ben Mijn vraag leek me volkomen duidelijk. En ik kom terug zodra alles af is ;-) uiteraard zal ik jullie naam de revu laten passeren! ;) ;) ;) Ik ben dan misschien geen topondernemer ik heb wel een creatieve geest. En dankzij het overlijden van een neef, oom, opa, en een goede vriendin in 2006 ben ik gaan beseffen dat doorzettingsvermogen en een dosis lef het belangrijkste is voor het succes van het idee. Het leven kan zo kort zijn dus maak er wat van! Als het niks wordt dan heb ik het toch geprobeerd en kan ik nooit spijt van krijgen! doen doen doen!
  5. Morgen ga ik richting KVK om mijn handelsnaam in te schrijven. Bestaan er sites waar alle denkbare handelsnamen/ondernemingen in 1 overzichtelijk geheel aanwezig zijn? maar dan ook echt alles en dus 200% vertrouwd! zowel nationaal als internationaal? Mijn naam die ik wil gaan gebruiken heeft wel een domeinnaam maar die site geeft aan: cancelled since 7/9/2003.........de domeinnaam is niet vrij maar zou het kunnen dat zijn bedrijf/onderneming (handelsnaam) waar dan ook ter wereld nog bestaat? Ik heb al aardig wat sites gevonden via google maar in de meeste gevallen heb ik het gevoel dat het geen volledige handelsnamenregisters zijn. zekerheid voor alles!
  6. Ik ga er zeker voor! het komt er eigenlijk op neer dat als je je immaterieel idee uitwerkt je pas aan de slag gaat met rechten dus! Mijn idee is ontstaan in een volkswagen polo uit 1998 en daar zal ik nog wel even in blijven rijden hahaha de meeste ondernemingen beginnen als grapjes toch die uitgroeien naar super ondernemingen ;-).... Voor alle jonge ondernemers! Ben snel want voordat je het weet is het weg! ;) ;) ;) ;) 8)
  7. I think I found it: "Bij intellectueel eigendomsrecht kent een overheid bepaalde rechten toe aan de bedenker of maker van bijvoorbeeld een PRODUCT, UITVINDING, MERKNAAM, MUZIEKSTUK of LITERAIR WERK. Alleen degene die over het intellectuele eigendomsrecht beschikt mag het product produceren, het muziekstuk vastleggen of het boek publiceren en vermenigvuldigen." een heel goed idee als marktplaats, youtube of second life waren geen uitvindingen, merknamen, literaire werkstukken! Am I right? Zo ja: dan wil ik iedereen bedanken die voor veel mensen weer wat duidelijk heeft gemaakt!
  8. Intellectueel eigendom (IE) is een recente verzamelnaam voor een aantal rechten die we terugvinden in verschillende nationale en internationale wetten. Het komt erop neer dat de bedenker van een werk beschermd wordt. Een ander mag zijn werk niet zomaar namaken, kopiëren, doorverkopen of weggeven: de bedenker heeft het 'intellectuele eigendomsrecht'. Men verstaat onder deze noemer uiteenlopende, soms weinig overlappende zaken als auteursrecht, octrooirecht, merkenrecht, handelsgeheim, enz. Hoewel menig advocatenkantoor een afdeling 'intellectueel eigendom' heeft, is de term ronduit onjuist. In de wetten van Westerse landen komt de term niet voor, behalve wellicht sporadisch in voetnoten. Het gaat juridisch gezien ook niet om een vorm van eigendom, maar om exclusieve rechten die hooguit in de verte enige gelijkenis vertonen met werkelijk 'eigendom'. Dit onderkennende, stelde de Duitse geleerde Josef Kohler (1849-1919) in 1907 de benaming Immaterialgüter voor (immateriële goederen). Het is al een aantal keren gezegd idd Zaph. Maar als je dit leest hierboven ga ik toch sterk denken: Het komt erop neer dat de bedenker van een werk beschermd wordt. Een ander mag zijn "werk" niet zomaar namaken, kopiëren, doorverkopen of weggeven: de bedenker heeft het 'intellectuele eigendomsrecht'. Second Life, Marktplaats of Youtube hebben toch wel een intellectueel eigendomsrecht gehad? Wat verstaan we hier onder "werk"??? Sorry ??? ??? :-[ maar hoe meer informatie hoe sterker dit onderwerp wordt! BMW645 dan ;-)
  9. Nu loop ik weer tegen dit aan: Auteurswerken in de Europese Unie en de Verenigde Staten. Via deze site kunnen alle soorten auteurswerken online in de EU en VS binnen enkele minuten vastgelegd worden. Zowel bedrijven als particulieren kunnen op deze manier het bewijs genereren om aan te tonen dat op een bepaalde datum een auteursrecht of "intellectueel eigendom" op hun naam vastgelegd is en hun eigendom is. (is dat literatuur in de vorm van boeken?????) Een goed geschreven immaterieel idee/concept (Big Brother of Second Life) in de vorm van een ondernemingsplan/marketingplan en marketingcommunicatieplan valt dat hieronder??????? Als ik weer ga zoeken op Internet begin ik er toch weer aan te twijfelen. haha sorry! zekerheid voor alles! Anders kan ik nooit die porsche cayenne turbo gaan kopen ;-)
  10. kijk dit is het mooiste antwoord dat ik kon krijgen! :) onzekerheid dat was waarmee ik zat. bijvoorbaat al denken dat grotere bedrijven mijn idee zouden afpikken. De reden dat veel jonge, talentvolle ondernemers al afhaken met een goed immaterieel idee al afhaken! Ervoor gaan is inderdaad het beste middel voor deze ondernemers. Doen! Vechten en ervoor gaan! 95% gaat op hun bek en 5% wordt groot! Maar omdat een website het belangrijkste orgaan is de dag vandaag is vooral die onzekerheid bij veel jonge ondernemers aanwezig. Een laag budget door verschillende bijbaantjes is vaak niet genoeg voor een sterke website. Dat is ook hetgeen waar ik tegen aan loop. Mijn idee wordt door de website voor iedereen herkenbaar. Sterke of verder ontwikkelde interbouwers/bedrijven pakken mijn idee en veroveren de markt. Dat is waar ik bang voor ben! maar door jou heb ik weer een juiste stoot gekregen! "Ambitieus met je plan aan de slag gaan is de beste stap die je maar kunt zetten als je een goed idee hebt". Ik wil je daarvoor bedanken! Conclusie! Een goed immaterieel idee is nooit niet nergens vast te leggen! Een materieel idee wel! (octrooi) Jeroen Bakker zei ooit: "Ambitieus met je immateriele idee aan de slag gaan is de beste stap die ja maar kunt zetten als je een immaterieel idee hebt!" Andere citaten van Jeroen Bakker: Marktplaats, die echt niet uniek was maar wél gewoon hard aan het werk ging zodat ze één van de grootsten werden. SecondLife ,er waren al een aantal van dit soort werelden/softwareprogramma's. Echter, SL neemt het een stap verder, promoot het goed en heeft wat geluk mee. Nu zijn ze één van de grootsten, en willen anderen liever met ze samenwerken dan tegen ze concureren. When you got the idea! Go for it! Move yourself!
  11. Het is een goed idee dat eigenlijk ook de onderneming is. Dit idee is een soort van spel zoals ik dit kort en krachtig kan vermelden. Maar als mijn idee wordt uitgebreid of ingekort dan ligt het niet meer sterk toch? Sorry, vind dit zo lastig en ondanks mijn HBO diploma weet ik hier nog zo weinig van! Hoe en wat van een octrooi ken ik maar het vastleggen van een idee waarop een onderneming rust ken ik niet. Maar marktplaats lag ook sterk! Of kwam het doordat zij ver voor waren in ontwikkeling,direct een hoog marktaandeel hadden? Heeft marktplaats ooit de rechten gehad op zijn of haar idee?...Of waren andere bedrijven er zo op ingesteld dat zij marktplaats nooit meer zouden inhalen? En zo'n www.secondlifde.com ligt dat idee vast?..of is dat omdat het al zo ver in ontwikkeling is niet meer inhaalbaar of kopieerbaar door andere ondernemingen? (grappige is dat zo weinig mensen( ook hbo'ers) dit weten en als we om ons heen kijken zoveel ondernemingen leven op dat ene innovatieve idee.) valt een idee (immaterieel) vast te leggen? of is het de voorsprong van dat idee dat je concurrentie bij voorbaat de das omdoet?
  12. creatief werk??? Big Brother en marktplaats.nl lagen destijds ook vast..Twee innovatieve ideeeeen weten we nu! Vastgelegd uiteraard waar niet aan te komen was! ondernemingen met een idee. Waar is dit idee vastgelegd en wat heeft ze dit gekost?
  13. Ik heb een idee waar ik met recht trots op ben! enige tijd geleden heb ik geconstateerd dat er mensen zijn die ook in de richting van dit idee bezig zijn. het vreet aan me en ik ben net afgestudeerd en heb een budget dat nog uit die studentenperiode komt. inderdaad: weinig! Het idee dat ik heb wil ik zsm vastleggen. Wat gaat mij dit kosten? Is het inschrijven bij KVK inclusief mijn idee/onderneming genoeg? En wat zijn hier de kosten van? Deze vragen zullen eerder zijn gesteld denk ik maar het gaat mij erom of inschrijving bij de KVK ook bescherming biedt voor eventuele mensen die met mijn soortgelijke idee/onderneming aan de slag willen. Stel er komt een rechtzaak, sta ik met inschrijving bij KVK dan sterk genoeg? maar vooral: wat zijn de kosten? Hoe zit dit precies?
  14. Ik ben een jonge startende ondernemer en heb MBO net afgerond. Toch ben ik redelijk voorzichtig ivm mijn innovatieve idee naar omstanders en KVK of Rabobank. Mijn onderneming heeft zoals elke onderneming verschillende geld-transacties. Kort gezegd moeten consumenten straks geld (100%) laten we zeggen 100 euro op mijn rekeningnummer storten. 10%=10 euro blijft op mijn rekening en 90% dus 90 euro gaat naar een andere consument die zijn soort van aandeel heeft verkocht aan de consument die 100%=100 euro betaalde. Mijn bankrekeningnummer fungeert dus als doorgeefluik. Waar zit hier inkomstenbelasting of andere belastingsvormen? Mag dit uberhaupt wel en valt mijn innovatieve idee nu al in duigen? Als mijn onderneming straks een rekening opent moet er dan een aparte rekening komen voor deze vorm van transacties? Moet van elke transactie een factuur worden gemaakt? Daarnaast koopt de eerste persoon bij mij een aandeel van 5 euro. Alvast bedankt [titel aangepast - mod]
  15. Hallo Op mijn website wil ik graag een forum plaatsen en een kopje waar men een eigen profiel kan aanmaken. de profielen zijn vergelijkbaar met onderstaande link: (niet de inhoud maar het aantal mogelijkheden voor degene die het profiel aanmaakt. Verder zou ik in dit profiel een lijst willen hebben waar geboden kan worden als bij www.marktplaats.nl het geval is. zie even voorbeeldje: http://www.sugababes.nl/:HOTxCHOCOLATE! Sugababes heeft ruim 1 miljoen profielen en dat zou ik waarschijnlijk nooit halen maar het zou wel haalbaar moeten zijn mocht het ooit zo ver komen. Wat voor programma moet men eigenlijk gebruiken voor het maken voor het aanmaken van profielen?... moet dit een sterk programma zijn wil het blijven draaien met deze grote aantallen?......Ben ik degene die de hoofdlijnen legt van een profiel: naam? adres? hobbys? leeftijd? geboortedatum? etc.... Als dit eenmaal loopt dan gaat alles vanzelf toch en zijn de mensen met een profiel degene die veranderingen aanbrengen. Gaat dit alles vanzelf? En dan even het forum. Ook het forum wordt aangemaakt en gebruikt door de bezoekers. Net als dit forum hier eigenlijk dus. Dit forum werkt perfect hier maar is hiervoor een megasterke basis gebruikt? Dit forum kan ook 1 miljoen profielen aan lijkt me?.....Ben ik ook degene die de basis maakt van een forum??? de bovenstaande mapjes bijvoorbeeld? Ik heb er al veel over gezocht maar krijg geen antwoord op mijn vraag. Graag hoor of zie ik wat extra informatie aangaande bovenstaande stuk. Alvast bedankt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.