Jump to content

Edo van Santen

Legend
 • Content Count

  2,635
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

93

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketing
  expert advies
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.edovansanten.nl

Company info

 • Location
  Nederland
 • Phone number
  0610960909
 • Branch
  Communicatie & marketing
 • Branch 2
  Media & (vak)informatie
 • Website address

Vision

 • My opinion about entrepeneurship
  "Your Future Starts Here, Today"
 • My opinion about innovation
  Doen!
 1. ik denk dat je je beter kunt richten op het zoeken van iemand die de commerciële kant uitbouwt en (op termijn) aandeelhouder kan worden. Wellicht zoeken via een executive search buro, zoals https://www.haselhoff.nl/ (ervaring mee) . Google maar even op "executive search", en kijk welk buro bij jou past. Succes!
 2. wellicht zijn er 2e-hands productiemiddelen te vinden? Maakt de berekeningen heel anders...
 3. Joost, de 4K verlies ontstaat bij liquidatie, dus is nog niet eerder geboekt.
 4. Joost, de deelneming is minder waard geworden, dus dat moet zichtbaar zijn in de V&W van de holding, dat noem je "resultaat deelneming"
 5. Het is nu ruim 40 jaar geleden dat ik mijn praktijkdiploma boekhouden heb gehaald, maar sommige kennis wordt wat roestig... de situatie: holding bv met dochter bv in fiscale eenheid. balans holding: (onder andere) deelneming 4K debet intercompany 4K credit balans deelneming intercompany 4K debet aandelenkapitaal 18K credit reserves -14K credit de deelneming gaat in liquidatie wegens gebrek aan baten. de boekingen die ik zou maken: dochter: reserves 4K debet intercompany 4K credit holding: i
 6. Check Robert Benninga van www.mindpower.nl en vooral www.couplepower.nl . Succes!
 7. 3 factoren: omzetsnelheid, marge en klanttrekkers. die bepalen de aantrekkelijkheid voor een retailer
 8. Een nette e-mail met daarin een schitterende en complete PDF. De aanvrager zal deze informatie binnen het bedrijf moeten delen met anderen, dus zorg er voor dat de PDF er top uitziet. Succes!
 9. Google even op George Ammerlaan, hij is voorzitter van de Hong Kong Kamer van Koophandel in Nederland. Wellicht heeft George ingangen voor jou.
 10. een succesvol bedrijf is 1% inspiratie en 99% transpiratie. het gaat dus niet vanzelf.... waarom probeer je niet een 100-tal potjes te maken en die in lokale winkels weg te zetten? je kunt die potjes wellicht bij de Makro of Sligro kopen. kleinschalig beginnen en zelf langs de winkels gaan. je krijgt dan 9 keer nee en 1 keer ja. dat is een begin. zo kan je je afzet gestaag uitbouwen zonder grote investeringen. bijkomend voordeel, je krijgt echte feedback van je potentiële klanten. de grote valkuil is dat je vanuit je product en productie denkt. maar de echte uitdaging zit in je d
 11. Met alle respect, 2 uur productietijd per video is echt wel heel weinig. M.i. ben je die tijd al bezig met afstemmen met opdrachtgever. Dan plannen, opnemen en 1e montage. renderen en uploaden. Dan 1e viewing door klant, vaak willen er meerdere mensen meekijken, dus reken op 2 correctierondes. Ik denk dat je beter 8 uur per video kunt rekeken, dan verdien je nog wat. Je behoudt het auteursrecht op de video en levert het niet-overdraagbare exclusieve gebruiksrecht aan de klant. maak het niet ingewikkelder dan dat. keep it simple!
 12. Er zijn al veel verschillende templates om een businessplan mee te bouwen. Elk van die templates heeft zijn sterke en zwakke kanten. Het is aan de ondernemer om zelf na te denken en zijn/haar gezond verstand te gebruiken, en dan zelf te kiezen welke aspecten te beschrijven. Kortom, ik geloof niet in templates en je concept. Sorry.
 13. De bedrijfswaardering ligt niet in beton gegoten. Is afhankelijk van het businessplan en de ondernemer/ster (de vent of de tent, het wijf of het bedrijf). Realiseer je dat het tegelijkertijd makkelijk onderhandelen is voor de Dragon's, na de pitch volgt nog een Due Diligence om te kijken of de uitspraken tijdens de pitch ook op feiten berusten. Na de Due Diligence volgt een go/nogo moment met eventuele herwaardering van de investering en eventuele aanvullende voorwaarden/kpi's. Wat je op TV ziet is dus maar een deel van het proces en een deel van de waarhei
 14. Het merendeel van de inhoud van de pitches waren Product Pitches in plaats van Business Pitches. Dat maakt het ook minder interessant. Ben benieuwd wie de pitchers getraind heeft....
 15. Ik vond het een leuke aflevering. Realiseer je dat je niet alles ziet, het is een montage gericht op entertainment en kijkcijfers, dus natuurlijk mis je bepaalde aspecten die voor een breed publiek minder interessant zijn. Ik vind het een aanwinst dat het programma weer terug is.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept