Viewfinder

Senior
  • Aantal berichten

    63
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer
  • Geslacht
    Female
  • Voornaam
    Mira
  • Achternaam
    van Puyenbroeck

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Zuiden

Viewfinder's trofeeën

  1. @strategos: toch bedankt voor de link maar het is - zoals chielsen al aangeeft - niet echt wat we zoeken. Op verzoek van benm en ter algemene info - je weet maar nooit wie zich hier geroepen voelt ;-) - we zoeken ICT- ers, geen netwerkbeheerders of webdesigners (sorry, jongens) maar developers en engineers voor desktop en embedded software. Voorlopig - en noodgedwongen - zoeken we ons heil in detachering maar we zijn echt wel op zoek naar vaste medewerkers. Oh ja, we zitten in het zuiden des lands.
  2. Toevallig dat ik dit topic lees, in Kerkrade zit een fabriek die parfum en cosmetica maakt, even contact opnemen zou ik zeggen. Moet alleen even diep nadenken over wat de naam ook alweer was. Moet nog ergens een businesskaartje hebben...
  3. Tja, wat de oorzaak precies is, weet ik niet. - Uitdaging? Uitdaging genoeg, dat beamen ze zelf allemaal, en niet alleen qua jobinhoud maar vooral omdat het bedrijf zelf ook volop in ontwikkeling is en nog heel wat uitdaging ligt in de structuur en het uitstippelen van de te volgen weg e.d. - Groeimogelijkheden? We zijn zelf in volle groei waardoor onze medewerkers de potentie krijgen mee te groeien in de functie die hun het beste ligt, interessant of leuk lijkt, naar vermogen en kunnen. - Toekomstperspectieven? Deze vraag wordt door het bovenstaande al beantwoord, denk ik. Behoudens dat we met een technologie te maken hebben die ons nog wel even bezig houdt en momenteel in een algemene versnelling zit. Ook boeiend dus. - Salaris? Ze mogen zelf een indicatie geven, in redelijkheid van opleiding, ervaring, kennis enz. wordt hieraan tegemoet gekomen - men kan/mag cursus en training volgen, we zitten in een branche waarvan "fun" een synoniem is... Maar ik geef toe dat er wat wordt teruggevraagd: inzet, prestatie, stressbestendigheid, zelfstandigheid, teamplayer, loyaliteit, snelheid en toch kwaliteit... @ Little Monkey. De functies kunnen helaas niet ingevuld worden door stagaires. We hebben al een aantal universitair geschoolde werkstudenten (bachelor en master degrees) en we merken dat zij toch ook moeilijkheden hebben met de materie... En we zijn echt op zoek naar vaste, fulltime medewerkers. Je kan capaciteit niet helemaal invullen met part-time of tijdelijke krachten. Nochtans zijn onze vaste medewerkers "maar" afgestudeerde HBO-ers en zij leveren prima (en sommigen zelfs excellent) werk. Trouwens, ook bij studenten wordt gerecruteerd, zonder resultaat. Dus, als iemand een antwoord weet, vertel het me alsjeblieft.
  4. Als het hoge werkloosheidscijfer te sprake komt, heeft iedereen de mond vol over de slechte economie. Nu weet ik niet of ik hard moet lachen of luid moet gillen. Waar komen deze werkloosheidscijfers eigenlijk vandaan? Volgens mij is er namelijk helemaal geen werkloosheid meer. En al zeker geen arbeidstekort. Wij hebben sinds een aantal weken een aantal vacatures openstaan op meerdere (een stuk of 10) landelijke vacaturesites en bij verschillende bemiddelaars en uitzend- en detacheringskantoren. Akkoord, de profielen behoren tot de zwaardere maar wat denk je? Tot vandaag hebben we precies 7 reacties gekregen. Een ervan woont aan de andere kant van de wereld en een ander dacht in aanmerking te komen omdat ze een avondcursus Word heeft gevolgd. ::) En hoezo hebben oudere werklozen geen kans meer op de arbeidsmarkt? We hadden er eentje op gesprek voor een interview, het klikte, het werk sprak hem aan en we bereikten zelfs een akkoord over salaris en arbeidsvoorwaarden. Maar hij wil niet beginnen. Als ik hem vraag wat de reden is, kan hij die niet geven. ??? Dus: hoezo werkloosheid? Sta me toe dat ik e-ven ga gillen!
  5. Ties, heel erg bedankt voor je uitleg en voor je eerste introductie in de "world of investors" :) Nooit gedacht dat ik daar nog in zou verzeilen. De deadline van vorige week heb ik niet gehaald, maar nu moet het toch gaan lukken!
  6. Was er even niet dus sorry voor mijn vertraagde reactie. Het zit eigelijk iets ingewikkelder: Er is een holding BV waar de werkmaatschappij BV onder zit. De aandelen van die BV's worden ondergebracht in een andere vennootschap. De aandelen die nu in persoonlijk bezit zijn worden dan in een zgn. investeringsmaatschappij onder gebracht en die wordt dus aandeelhouder. Maar dit is niet zo'n goed plan, begrijp ik? En, ik blijf worstelen met het verplichte financieel plan. Want de enige inkomsten zijn die die uit de BV's komen. Maar hoe moet ik dat invullen?
  7. Hallo allemaal, jullie weten ondertussen al dat je mij bijna alleen hoort als ik ergens een probleem mee heb, dus hier ben ik weer. Misschien ligt 't aan het feit dat ik moe ben of aan het tijdstip maar ik vind geen antwoord op mijn vraag: Hoe maak ik een financieel plan voor een investeringsvennootschap? Mijn partner en ik willen een vennootschap oprichten waarvan ieder voor de helft aandeelhouder is. Die vennootschap is eigenlijk een "lege BV" zonder activiteiten maar die wel aandeelhouder wordt van een andere BV waar wel iets mee gedaan wordt. In die andere BV word ik "gewoon" medewerker met een salaris dat nog niet vast bepaald is. Mijn partner krijgt enkel op het eind van het jaar zijn deel van de winst (tenminste daar gaan we van uit) Voor de andere BV is geen financieel plan gemaakt, we hebben wel "een idee" van de inkomsten maar geen cijfers. Eigenlijk geloven we niet echt in een financieel plan (oeps :-[...) Het is wel handig maar niet absoluut. Maar goed het is noodzakelijk voor de oprichting van de vennootschap en dit moet morgen geregeld zijn. Deadline? Hoezo? ::) Anyway heel veel uitleg voor een simpele vraag: hoe maak je een financieel plan voor een investeringsvennootschap?
  8. Ik ben maar een toevalsondernemer, geen titels voor of achter mijn naam en daarbij ook nog eens a-politiek in die zin dat de beslissingen van Den Haag of Brussel me weinig kunnen boeien: ze doen het toch niet zoals ik het wil ;) Maar goed, van dat hele grondwet gebeuren snap ik dus weinig. Ik mis eigenlijk per artikel, een onderbouwde uitleg van det betekenis in positieve zin maar ook in negatieve zin. Daarom: Kan iemand mijn vragen beantwoorden waar ik geen antwoord op vind. Hoort een Europese grondwet niet Europees te zijn? M.a.w. opgesteld en goedbevonden door Europeanen. Kan ik het, als Europeaan, zijn met een wet waarover niet eens in alle Europese landen wordt gestemd? Waar is dan de Europese democratie waar deze grondwet voor pleit? Als ik "ja" stem en dus voor de Europese grondwet, betekent dat dan dat een vertegenwoordige van een land waar corruptie nog hoogtij viert, beslist over mijn belastinggeld? Of een vertegenwoordiger van een land waar de eigen grondwet amper wordt nageleefd, bepaalt hoe ik me moet gedragen, over mijn doen en laten en dus over mijn toekomst? kan ik als consument de voorgespiegelde prijsverlagingen aanmoedigen en als ondernemer nog harder vechten om de concurrentie het hoofd te bieden? Misschien stel ik wel domme vrgen en kan ik maar beter achter de wastobbe gaan staan. Anderzijds beschik ik over genoeg arrogantie om te beslissen dat "men" het mij dan duidelijker moet uitleggen. Want als ik met die vragen zit... hoeveel dan nog met mij?
  9. @ merkava Reusje!!! ;D @ Joker take action! je moet het echt zelf doen...
  10. Een heel vervelend probleem waarbij vingerwijzen geen zin (meer) heeft en waarvoor geen pasklare oplossing bestaat. Ik denk dat je (voordat je juridische hulp inschakelt of parallel daarmee) enige creativiteit aan boord zult moeten leggen om een oplossing te vinden. Snel schakelen is de boodschap. Zoals TechNico al aangeeft, worden in deze thread al vele handvaten geboden. Ook mij verwondert het dat je je probleem vrij passief benadert maar ik denk dat je daar wel een reden voor hebt. Naast de al geboden mogelijkheden stel ik voor dat je, eventueel samen met iemand uit je omgeving, met de overheidsinstanties gaat praten over het verdere verloop. Als je zaak nooit eerder werd geviseerd door de politie en jij bent overtuigd dat je zaak "clean" is, kun je proberen om samen met hen een oplossing te vinden. Als ze je zaak verdenken als mogelijke dealerplaats, stel dan voor met hen samen te werken aan het anti-drugsbeleid. Laat hen toe dat ze agenten in burger in je zaak laten posten. Als men dan nog steeds koppig aan het besluit vasthoudt, heb jij op die manier wel een dossier opgebouwd waar je op juridisch vlak sterker mee komt te staan (even verifieren bij de juristen?)
  11. @dcconsulting Ik kom z.s.m. met een uitgebreid antwoord terug.
  12. De eerste regel in de europese grondwet zou moeten zijn dat elk land eerst zijn eigen wet maar eens moet regelen. Maar ik vind Oudkerks voorstelling van de europese hel wel kostelijk.
  13. Even iedereen over dezelfde kam scherend (:-[ mea culpa) Ik zou de ondernemers in de horeca met een BKR-registratie niet te eten willen geven Maar goed is even terzijde om aan te geven dat er dus inderdaad mogelijkheden zijn en opgeven kan altijd nog. Hoeveel tijd heb je eigenlijk om je concept gefinancierd te krijgen? Is het een tijdloos iets of trendgevoelig? Wil je je concept zelf exploiteren of kan je het ook verkopen? Afhankelijk hiervan kan je namelijk ook proberen de achterdeur van de "grote jongens" open te stampen. Dus via partners van hen die jou voordragen zeg maar. Een andere mogelijkheid is: Kun je het je permitteren om met je concept publiciteit te zoeken? Hiermee bedoel ik: is het een optie om via de publiciteit in een vakblad de aandacht op je idee te vestigen? En op die manier mensen te vinden die interesse hebben om te investeren? Vanuit de horecabranche zelf dan? Ik probeer maar gewoon mee te denken.
  14. Hm... op zich niets verkeerd mee. Maar ik heb niet ZO veel ervaring met investeerders dat ik me daarover kan uitspreken. Daar hebben we hier op HL onze specialisten voor. Ik denk alleen dat een investeerder geen "lening voorschiet" Wat me een beetje aan het denken zet... hebben diegene waarmee je gepraat hebt echt tegen je gezegd dat je eigen kapitaal nodig hebt? Hebben ze dan ook feedback gegeven over hoe zij tegen je concept aankijken? Of heb je wel met de juiste personen gepraat? Het is niet zo dat ik me "thuis" voel in dat wereldje en dat ik alle "ins & outs" ken maar ik vrees namelijk dat je werd afgescheept. Misschien toch maar eens informeren bij brancheverenigingen als KHN of op zoek gaan naar een andere grote partij. Ik denk dat menig mede-HLevelaars kunnen beamen dat het lobbyen een kwestie is van het vinden van de juiste partij. Maar dat was nu net de reden van je posting. :-\
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.