Jump to content

Alexander

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  http://www.tijd.be

Company info

 • Location
  België
 1. Hierover nog even gedacht: Eigenlijk zou de overheid best de accijns kunnen verlagen tijdens hoge olieprijzen. De staat verdiend er namelijk wel degelijk geld aan, bijvoorbeeld door hoger uitvallende aardgasbaten en omzetbelasting op olieproducten. Ergens zou het wel fair zijn om deze meevallers in te zetten voor het verlagen van brandstofprijzen en daarmee mogelijk van het duurste-benzine-ter-wereld probleem af te komen. Dat is exact wat men in België doet. Men noemt dat het cliquet-systeem. Hoe hoger de olieprijzen, hoe lager de accijnzen, en omgekeerd.
 2. Ik zou het jammer vinden moest je geen berichten meer plaatsen op dit forum, want ze dragen echt iets bij (dat zie je ook aan je karma!). Nogmaals sorry om wat off-topic te gaan. Ik heb niet echt veel in te brengen tegen je argumenten, ik geef je volkomen gelijk zelfs. Al heeft Benm ook wel een punt dat het plots opleggen van quota negatieve gevolgen kan hebben voor de Europese raffinage-industrie. Maar dan kan je toch heel geleidelijk quota opleggen en verlagen tot een gunstig niveau? Of is dit wat simplistisch gesteld?
 3. Ik ben akkoord met alles wat je zegt Benm, maar wat als het plots heel snel veel duurder wordt om olie te ontginnen doordat 1) men die minder gunstige velden moet aanspreken en doordat 2) de vraag nog steeds toeneemt. Door dit laatste moet men steeds sneller ontginnen waardoor de olie steeds sneller opraakt (en eigenlijk moet de olieproductie op een gegeven moment haar maximumcapaciteit bereikt hebben). Bijgevolg wordt olie steeds sneller duurder. Zal onze economie daar geen schade van ondervinden omdat olie de meest efficiënte energiebron is, met ruime voorsprong op alle andere? Natuurlijk zal men bij stijgende olieprijzen alsmaar creatiever naar andere oplossingen zoeken, maar kan dit snel genoeg? Eigenlijk komt wat ik wil zeggen erop neer dat het logisch is dat hoe duurder olie is, hoe meer rendabel, maar bij een bepaalde prijs (die rendabel is om olie te exploiteren) zal het toch niet meer rendabel zijn om olie te gebruiken als energiebron. Ok, overstappen op een andere dan. Maar ondertussen is energie wel heel duur geworden, wat negatieve gevolgen heeft voor de economie (en welvaart). Misschien ben ik nu wat off-topic aan het gaan, sorry. Als de mods het nodig vinden, mogen ze deze topic gerust splitsen.
 4. Vergeet niet dat de hoge olieprijzen momenteel niet alleen veroorzaakt worden doordat het aanbod niet meer mee kan met de vraag, maar ook door speculatie. Waarschijnlijk zal die speculatiebel barsten (binnen een jaar?) en zullen de prijzen weer dalen. Niet dat dit echt veel terzake doet, want op termijn zullen de fysische beperkingen (veel te duur worden om olie te ontginnen wegens te weinig ontdekkingen van nieuwe olievelden en te moeilijk bereikbare velden) zich ontegensprekelijk manifesteren en zullen de olieprijzen voor eens en voor altijd de hoogte inschieten, als ik het goed voorheb. Uitvoerquota opleggen voor olie zie ik niet zo zitten omdat je dan nog meer kunstgrepen toepast, naast de accijnzen. De accijnzen verlagen om gelijke omstandigheden te creëren zoals in Amerika heeft als nadeel dat het dan lijkt alsof er nog steeds meer dan olie genoeg is, terwijl die op een gegeven moment echt wel te duur gaat worden (zie begin van mijn post). Hoe duurder de olie nu is, hoe meer men nu al gaat investeren in alternatieve energiebronnen en productiemethodes en hoe beter men voorbereid is op de toekomst. Het beste zou misschien zijn dat Amerika accijnzen oplegt voor olie, maar dat gaan ze natuurlijk nooit doen.
 5. Ja ik weet het, het is nog een beetje vroeg om daarover te spreken maar ik ben wel geïnteresseerd in hoe je de opening zou laten verlopen. Ik verneem het later misschien wel :)
 6. Dat lijkt mij een heel interessant idee. Ik denk dat het heel belangrijk is dat je snel een goede reputatie opbouwt, want een exclusief karakter zal toch vooral de reden zijn dat klanten komen, als ik het goed begrijp. Al enig idee hoe je de opening zult aanpakken? Een receptie waarbij enkel een beperkt aantal genodigden toegelaten zijn is misschien een mogelijkheid (waarschijnlijk dat een deel wel zijn kat stuurt). Als dat kleine groepje er een goed gevoel bij heeft, kan de mond-tot-mond reclame dan zijn werk doen. Dit zijn maar enkele gedachten van iemand met weinig ervaring hoor...
 7. Bedankt, dat zijn er weer enkele websites bij.
 8. Bedankt voor de snelle reactie. Mijn vader is 45 jaar oud en is heel zijn leven landbouwer geweest maar moet daar nu mee ophouden wegens fysieke problemen. Ander fysiek werk is dus uitgesloten. Gaan ondernemen behoort wel tot de mogelijkheden omdat hij er enigszins aanleg voor heeft, al is hij niet zo op de hoogte van de theoretische zaken. Hij overloopt nu zo een beetje de mogelijkheden: een nieuw bedrijf starten, er een overnemen, en nog enkele zaken. Hij wil het niet per se alleen doen, als iemand die hij kent met hem in zee wenst te gaan, zal hij dit zeker overwegen, hij is bijna zelfs vragende partij (net wegens zijn gebrek aan theoretische kennis). Het is dus zeker niet de bedoeling om iets groots te beginnen, wel om iets te doen dat hij graag doet en waarmee hij een inkomen heeft. Ik studeer zelf Handelsingenieur, vandaar mijn interesse.
 9. Hallo, Ik heb enkele vragen i.v.m. het overnemen van een bedrijf. Waar vind je bedrijven die te koop staan? Wat betreft het internet heb ik een drietal websites voor België en een voor Nederland gevonden. Weet iemand nog enkele handige sites (liefst met bedrijven uit België)? Op basis waarvan beslis je welk bedrijf je overneemt (naast kostprijs, locatie, kennis van en interesse in het product)? Heeft er iemand tips waarop je best let? Bedankt.
 10. Mijn ambitie is om wat ik doe, goed te doen en plezant te vinden, mijn boterham te verdienen en voldoende tijd over te houden voor mezelf en familie/vrienden. Ergens wil ik wel doorgroeien en zoveel mogelijk bereiken, maar dan liever niet ten koste van al de rest.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept