Jump to content

Mark_W

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Address
  -, -, 3648KK, Netherlands
 • First name
  Mark
 • Company or organization name
  -
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 • Phone number
  06-10270975

Vision

 • I'm looking for people who
  net als ik een enorme drive hebben om een nieuwe onderneming te starten.
 1. Zoals in mijn vorige bericht gezegd, ik ben nog aan het schrijven aan een ondernemingsplan. Eén van de onderwerpen is het toekennen van aandelen / opties aan werknemers. Dit artikel is volgens mij redelijk volledig: https://www.ekelmansenmeijer.nl/nl/kennis/juridische-tips/hoe-kun-je-werknemers-in-een-startup-belonen. Bij alle oplossingen komt volgens mij uiteindelijk toch de notaris kijken - ik neem aan dat dit ook voor een optieovereenkomst al nodig (of zeker handig) is. Wat zijn jullie ervaringen met de verschillende mogelijkheden voor aandelen / opties voor werknemer in een startup?
 2. Op dit moment nog aan het schrijven van een ondernemingsplan, maar de volgende vraag is er één die ik graag tegen jullie aan wil houden. Laten we even uitgaan van de volgende BV: er zijn drie oprichters (A, B en C) waarbij de aandelenverhouding respectievelijk 45, 45 en 10 zou moeten zijn gezien ervaring, later inzet, etc. De totale inbreng bij oprichting van de BV zal €150k zijn, met 100,000 aandelen van €1,50 ieder. Echter, aandeelhouder A kan veel meer inbrengen (€130k) dan B en C (laten we zeggen ieder €10k). Uitgangspunt zou wel zijn dat alle aandelen stemrecht hebben om alles simpel te houden. Voor zo ver ik kan bedenken zijn er een aantal oplossingen: Aandeelhouder A en B brengen ieder €9k in, aandeelhouder C maar €2k bij oprichting van de BV. Aandeelhouder A leent vervolgens €120k aan de BV als (achtergestelde) lening. Voordeel is dat de aandelenverhouding gelijk juist is. Nadeel natuurlijk dat bij eventuele verdere/latere financiering later het eigen vermogen van de BV laag is. Aandeelhouder A breng €130k in, aandeelhouders B en C ieder €10k (€9975) - dus . De aandeelhouders krijgen ieder de optie om in een later stadium (bijv. gedurden de eerste 3 of 5 jaar of bij verkoop) tegen een bedrag van €1,50 + rente (bijv. 5% per jaar) de aandelen alsnog van aandeelhouder A te kopen. De initiële verhouding is dan 86,7% - 6,65% - 6,65%. Voordeel is hier het veel hogere eigen vermogen van de BV. In beide situaties is het financiële risico voor A natuurlijk groter dan voor B en C, niet helemaal eerlijk. Maar behalve dit punt, wat voor andere opties zijn er? Wat voor voor- en nadelen mis ik verder nog?
 3. Stel dat mij dit in loondienst zou gebeuren, en de werkgever zou mij vragen mijn vakantie te annuleren, dan zou ik verwachten dat de werkgever dit niet zo maar onbelast aan mij terug mag geven, dus dat als salaris zou moeten betalen, en daar ook belasting over afgedragen moet worden. De kosten voor werkgever zouden dus het bruto bedrag van mijn vakantie zijn. Als we dat doortrekken, zou ik verwachten dat het inderdaad om privékosten gaat en er dus belasting over geheven moet worden. Dat zou betekenen dat je het niet zo maar als zakelijke kosten af mag trekken, maar dus gewoon als onderdeel van jouw salaris/privé opname/winst uitgekeerd wordt, en dus belast is.
 4. Dun & Bradstreet is wereldwijd marktleider op dit gebied. Ze verzamelen allerlei bedrijfsinformatie en baseren daarop een financiële status per bedrijf. Dat zal best goed werken als er voldoende informatie beschikbaar is (bijvoorbeeld bij beursgenoteerde bedrijven), maar bij een Nederlandse eenmanszaak gaat dat natuurlijk wat minder makkelijk. De manier waarop ze het verwoord hebben is inderdaad niet netjes, maar ik neem aan dat je zakenpartner ook wel snapt dat D&B niet alle financiële informatie over jouw bedrijf heeft en de rating zo laag is door gebrek aan informatie. Ik denk dat je hier weinig tegen kunt doen. D&B is een zeer grote partij en ze staan over het algemeen zeer goed aangeschreven.
 5. De site is volgens mij redelijk duidelijk. Ze faciliteren de relatie tussen client (afnemer) aan de ene kant en provider (de dienstverlener) aan de andere kant. De Terms of Service (http://www.elance.com/p/legal/contract-between-client-and-provider.pdf) beschrijven die relatie. Jij wordt dus als contracter ingehuurd door de afnemer.
 6. Pingdom meet het laden van de HTML pagina op de URL die je opgeeft. Hoe lang dat duurt hangt ten eerste af van hoe groot je pagina is (en natuurlijk hoeveel logica erin zit). Een simpele HTML pagina van 1kB zal veel en veel sneller laden dan een standaard CMS pagina als Drupal of een ander standaard CMS. Daarnaast meet Pingdom random vanaf een aantal van hun servers. Die staan deels in Europa, maar ook deels in de VS. Op het moment dat zij vanuit de VS meten naar een server bij Leaseweb, is de latency van een enkel packet in zo'n request al snel op 100ms.
 7. Die 1236ms valt wel mee als het gaat om de complete pagina, inclusief alle objects (plaatjes, javascript, css) die erbij horen. Mijn server thuis (ADSL, langzaam, aantal processen beperkt) doet er bijvoorbeeld meer dan 12 seconden over om de volledige website te serveren volgens http://tools.pingdom.com/. Een bekende pagina als microsoft.com doet er ook meer dan 3 seconden over. Echter, het laden van de initiele HTML (dus alleen de pagina zelf, niet de bijbehorende objecten) zou inderdaad niet langer dan een halve tot een hele seconde moeten duren. Als het veel langer duurt heb je of een te grote pagina, of een te langzame hosting partij. Zoals eerder gezegd, het hangt er volledig vanaf wat er in die 1236ms zit en wat niet.
 8. Wat ik zoek en er nog niet is: een electrische deken die niet alleen verwarmt, maar ook kan koelen. Ik wil in een warme zomernacht gewoon onder de koele lakens kruipen zonder dat het direct bloedheet is/wordt/blijft in bed. Airco maakt (veel) lawaai en een goede split-unit kost ook nog eens veel geld om te laten installeren. Wellicht iets met ingebouwde peltier elementen?
 9. Met OLED schermen kun je gewoon in de zon je scherm zien en gebruiken. Echter, deze techniek staat nog in de kinderschoenen. Samsung heeft al een mobieltje met een AMOLED scherm en heeft een 31" productierijp scherm laten zien. Echter, de schermen zijn nog een stuk duurder dan reguliere schermen. Maar veel langer dan een paar jaar kan het niet duren.
 10. Of andersom, een betaalbare lichtdimmer die wel werkt met spaarlampen. Moet gewoon bij de Hema/AH/Praxis/Karwei/Gamma, enz in de vakken liggen.
 11. Als je als hulp in de huishouding bij particulieren gaat worden, hoef je geen ZZP'er te worden (als je maximaal 3 dagen per week per huishouden werkt). Het geld dat je krijgt moet je simpelweg als salaris bij de belastingdienst opgeven. Er hoeven geen premies e.d. afgedragen te worden. Je hoeft ook geen BTW te vragen (en dus ook niet af te dragen). Er zitten wel wat haken en ogen voor de opdrachtgever aan (zoals doorbetalen bij ziekte en vakantie). http://home.szw.nl/index.cfm?menu_item_id=13711&hoofdmenu_item_id=13826&rubriek_item=391837&rubriek_id=391817&set_id=2973&doctype_id=6&link_id=122550
 12. Of redelijk eenvoudig, een deel van de gegevens weergeven als (gegenereerd) plaatje. Dat heeft echter hetzelfde gevolg als het opnemen in Javascript, nl. dat e.e.a. niet in Google terecht komt. Wat je dus wil is dat een cruciaal deel van de informatie, die je niet gespiderd wilt hebben, afschermt d.m.v. Javascript of een plaatje, maar dat je de cruciale informatie (bijv. de titel en omschrijving van de vacature) gewoon open laat. Je kunt zelfs deze informatie als tekst weergeven als bepaalde zoekmachines (Google, Live) langskomen, zodat ze wel geindexeerd worden.
 13. De meest gebruikte service hiervoor is GeoIP (http://www.maxmind.com/app/ip-location). Echter, zoals eerder gezegd, deze is zeker voor Nederland erg onnauwkeurig. Zo woon ik volgens de service in Enschede, terwijl ik toch echt in de provincie Utrecht woon.
 14. Blijkbaar duren alle procedures langer dan je zou willen, maar je hebt wel een voldoende financiele achtergrond om een adviesbureau te starten. Waarom probeer je jezelf niet een paar maanden als zzp-er (of desnoods via het uitzendbureau) aan het werk te krijgen. Je krijgt geld binnen en hebt daarnaast de tijd om alle formele procedures te doorlopen.
 15. Daar ben ik het niet mee eens. Er zijn voldoende vragen die bestaan, maar waar nog geen oplossing voor is. Om wat (technische) zaken te noemen, een mobieltje waarvan de batterij een week meegaat, of een waarvan het scherm ook in het volle zonlicht leesbaar is. Zo zou je bijvoorbeeld de ontwikkeling van nieuwe OLED schermen of bijvoorbeeld procedé's om snellere processoren of betere zonnecollectoren te maken geen innovatie noemen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept