Jump to content

OVOVOV

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. een update, naar aanleiding van dit topic werd ik gecontacteerd door een adviseur van Ebury. op zich een interessante optie, hier wat meer informatie: https://ebury.com/about/company/ Niet goedkoop, en we hebben ondertussen via onze financiele adviseur een andere oplossing gevonden voor de periode dat we (hopelijk) een gewone bankrekening kunnen openen, maar voor sommige anderen zou Ebury wellicht een oplossing kunnen zijn.. groet, OVOVOV
 2. bedankt Norbert, bedankt voor de tip en je antwoord. Dit heb ik gedaan, helaas zit de Amerikaanse moeder niet bij een bank die in Europa ook vestigingen heeft. Van een van de banken die dit wel hebben (voor zover ik begreep zijn er in ieder geval HSBC, ING en Rabobank) kreeg ik bijvoorbeeld dit antwoord, hetgeen nog maar eens duidelijk maakt dat er voor kleine partijen geen interesse is. " Thank you for your interest in XXBAnk Amsterdam branch. Please note that XXBANK Netherlands is a focused corporate office supporting international clients. Therefore we are currently only able to service large Dutch corporate clients or private equity owned corporates with a minimum consolidated turnover of EUR 250 million. We also support international large corporate subsidiaries whose parent entity already have a relationship with XXBank at head-office level. If this is the case please ask your current relationship manager at XXBANK to contact us directly or provide their contact details to us." Ik heb gekeken naar enkele alternatieve " moderne/online" banken zoals Revolut, maar dat lijkt ook geen soelaas te bieden. Het is ergens natuurlijk van de zotte dat we niet in staat zijn een bankrekening te openen, dit schijnt te maken te hebben met (nieuwe?) fiscale en andere eisen die gesteld worden, en wellicht ook gelinkt aan de boetes die de afgelopen tijd in de bancaire hoek zijn gevallen voor gebrekkige compliance? groet, OVOVOV
 3. Sinds enige weken ben ik bestuurder van een BV, die 100% in eigendom is van een Amerikaanse aandeelhouder. De B.V. verleent diensten aan andere werkmaatschappijen in de groep en aan derden, en heeft 1 werknemer (ik). We verwachten in het eerste jaar enkele tonnen omzet te draaien (facturen aan de andere werkmaatschappijen in het begin hoofdzakelijk voor de verleende diensten). Het blijkt dat banken (ik had dit al verwacht aangezien ik al eerder hier rondgekeken had) momenteel totaal niet bereid zijn een bankrekening te openen voor bedrijven met Amerikaans eigenaarschap. Je bent welkom bij bv. Deutsche bank als je 100 miljoen of meer draait, maar zo ver is het voorlopig nog niet. Ik heb een zakelijke paypal rekening kunnen openen, waarmee ik in ieder geval kleine bedragen zonder problemen kan betalen maar dit is dermate duur (3%) dat dit voor de hoofdsommen niet te doen is. Zijn er wellicht mensen hier die weten of er banken zijn die wel meewerken aan het opzetten van een bankrekening in dit geval? DAt dit tegen een hoger tarief is in verband met compliance onderzoek en dergelijk is prima, ik zou geen moeite hebben een hoger jaarlijks tarief overeen te komen.. Alvast dank voor het meedenken. groet, OVOVOV p.s. ik was niet zeker of dit het juiste topic was, mocht er een andere en beter passende plek zijn dan dank ik de moderator alvast voor het verplaatsen..
 4. Goed punt van Roel J, ik heb onlangs een BV met niet Europese eigenaar (UBO) geopend en kom met geen mogelijkheid aan een zakelijke bankrekening... echt even langs de banken gaan voor je opricht, en zeker weten dat je daar achteraf niet tegen aan loopt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept