Christoffel

Senior
  • Aantal berichten

    48
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Vlaardingen

Visie op

  • Ik zoek mensen die
    bereid zijn om te praten over ondernemersvraag stukken die relevant voor hunzelf en/of voor mij zijn.

Christoffel's trofeeën

  1. a dat bedoel ik ook een beetje met mijn bericht. Nu komen ze met een oplossing ergens voor wat je beter bij de bron op kunt lossen. Ze willen er tussen zitten om wat te verdienen en dat is belangrijker of jij een solide zaak opbouwt. Ondertussen krijg ik steeds reclame over dit onzin. Alsof ze vinden dat ik niet goed geregeld heb zo komt dat bij mij over. Mijn eigen bank notabene in de geldapp daar kun je niet unsubcriben.
  2. Beste forumleden. Ik moet dit kwijt: De Bank maakt reclame om je facturen alvast uit te betalen als je klanten dat niet doen. En dan heel snel. Ik denk dan dit klopt niet. Als het een probleem is in je bedrijf dat je zo snel je geld moet hebben, dan heb je misschien een probleem met je liquiditeit en je hele concept. De oplossing is toch nooit iemand anders weer betalen om het sneller te krijgen? Zo los je het probleem toch niet op? Je schuift het voor je uit. De bank insinueert dat iedereen dit probleem heeft met die reclame. En dat zij de oplossing hebben door de bank te betalen. En dat dat goed en normaal is. Dat is het niet in mijn ogen. De wereld is stuk denk ik dan.
  3. Beste Jeroen, Ron en Mark, Bedankt voor jullie uitvoerige reacties. Ten eerste dat van DNR was mij niet bekend dus daar kan ik meteen mee aan de slag! Wat betreft de prijsstellingen krijg ik wel een gevoel van rond de 1000 per dag. Ik heb wat projecten teruggerekend door de som van de marge op materialen en de omzet uit de gecalculeerde uren te delen door het aantal werkelijke uren. Daar komt ongeveer 60 euro uit. Dus dat is het bedrag wat ik theoretisch zou verdienen als ik de klus zou doen die zij nu willen doen met mijn hulp. Als ik per uur ingehuurd word reken ik ook 45 euro. 60x3 is 180 en x 8 uur op een dag is 1440 euro. 1500 euro voor een calculatie afgerond. Dus nu denk ik verder dat is geloof ik ook ongeveer wat een incompany training per dag kost zag ik. Dus ik kan er nog twee dagen aan vast plakken. 1 dag theorie calculeren, dag 2 praktijk metingen (hier heb ik mobiele spullen voor) en dag 3 de projectcasus doornemen en bereken. op een geven moment kunnen ze het zelf en komen er weer nieuwe technieken voor vervolg. De irritatie die ik steeds heb als ik door het bedrijfsleven gevraagd word hun te helpen is dat zij het allemaal maar verkopen zonder dat ze snappen hoe het moet. Misschien ben ik hier een beetje een gefrustreerde techneut. Ik snap het ook wel,.. wie de klant heeft bepaald nu eenmaal. Mede door jullie input kan ik dit gaan zie als een kans ipv een frustratie!
  4. Beste Forumleden, Ik ben 42 en werk nu ruim 5 jaar in mijn eenmanszaak. Ik ben begonnen met uurtje factuurtje bij kleine opdrachtgevers. Momenteel zet ik het meeste om bij particulieren met het leveren en installeren van elektra. Ik heb tot nu toe een leuke groep klanten mogen helpen. Af en toe doe ik voor leveranciers van de grote installaties alles aansluiten. En steeds meer word ik gevraagd om 'mee te denken". En dat is meestal het moment waar ik het gevoel krijg dat ze vooral mijn kennis willen. Daar maken ze verder ook geen geheim van. Maar spullen leveren is er nooit bij want alles is al besteld. Het moet alleen nog "aan elkaar geknoopt worden". Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen zoek het zelf maar uit. Ik focus mij op de particuliere klanten. Maar het merendeel van de particuliere klanten is steeds meer van hetzelfde. Ik ken mezelf een beetje inmiddels. Dit gaat ooit vervelen. En die grote projecten zijn toch technisch interessanter, daar is nog zo veel te meer te doen. Maar wat ga je factureren om mee te denken? Ik heb het gevoel dat ik nu i.p.v. uurtjes duizendjes zou moeten factureren. Waar het meestal om draait doe ik met potlood in een uurtje op een a4tje. Het lijkt zo vanzelfsprekend maar voor de mensen die bij de opdrachtgever is het niet zo als ik hun vragen hoor. Hoe krijg ik dit naar een higherlevel? Misschien zijn er onder jullie die deze situatie kennen. Graag hoor ik ideeën en wellicht methodieken van anderen hierover. Alvast bedankt Christoffel
  5. Hoi, Aangezien je technische projecten doet is het volgensmij geen probleem om de zonnepanelen als inkoop op te voeren en dan krijg je de BTW gewoon terug. Daarnaast als je werkplaats voor je bedrijfsactiviteiten wordt benut is dat een extra reden dat je de btw terugkrijgt.
  6. Als tussenpersoon ben jij degene die de klussen binnenhaalt als ik het goed begrijp. En vervolgens heb je dan een zzp netwerk wat je in kunt zetten voor die klus. Heb je overwogen om gewoon de ZZPer te facturen. Dat is immers degene die daar direct wat voor terug krijgt. Namelijk de mogenlijkheid om de klus te doen. En de eindklant heeft maar 1 factuur. Ik heb zelf ook weleens een iets aan een tussenpersoon betaald omdat ik de klant doorgespeeld kreeg. Het is meestal toch werk om een klant binnen te halen
  7. Beste mensen, Bedankt voor jullie input. In ben me er van bewust dat alleen een website maken er niet voor gaat zorgen dat klanten naar me toe komen. Daarom ben ik ook bezig zelf in contact te komen met klanten door ze te bellen. Daarbij lijkt het me makkelijk om in een gesprek te vragen of ik de link naar de website door mag sturen zodat ze het na kunnen lezen of door kunnen geven. Ik heb inmiddels een eerste versie gemaakt die ik jullie wil laten zien: www.industrialpowermonitoring.com. Feedback is welkom! de engelse versie wordt nog aan gewerkt.. Aan Karen: ik begrijp niet zo goed waarom je denkt dat ik geen budget wil vrij maken. Dat doe ik juist wel dacht ik. Of vind het niet genoeg? Groeten Christoffel
  8. Wat betreft de orde en de chaos begrijp je me goed Jamie! Het doel van de website is valideren/toetsen of klanten bereid zijn te betalen voor (of in ieder geval interesse hebben in) verbeteradvies geeft naar aanleiding van de gemeten perfomance van hun apparatuur. edit: Bij nader inzien is het doel van de website zelf het wereldwijd beschikbaar maken van de informatie. dus ik maak hem even anders: Het doel is het valideren/toetsen of klanten bereid zijn te betalen voor (of in ieder geval interesse hebben in) verbeteradvies geeft naar aanleiding van de gemeten perfomance van hun apparatuur door een website te maken waarop het idee gepresenteerd wordt en deze bekend te maken met adwords. nog een edit: een tekstschrijver zou een oplossing kunnen zijn.
  9. Hallo, Alweer 2 jaar geleden dat ik hier actief geweest ben, maar ben jullie niet vergeten. Ik ben bezig een website te maken waarop ik een zakelijke dienst wil presenteren. Ik wil kijken of ik respons krijg om zo mij idee te toetsen. Kijken of ik respons krijg, Ik dacht aan adwords voor de promotie. en mond op mond. De service houdt in dat ik het "gedrag" meet van van industriele elektrotechnische installaties. Ik plaats de meters, haal de data op, sla op, analyseer en rapporteer. Ik heb een domein en hosting aangevraagd, voor een jaar, foto's gekocht die naar mijn idee de wereldwijde doelgroep aanspreken. Ik wil engneers bereiken, en die kunnen goed googlen naar oplossingen. Na een week stoeien loop ik een beetje vast met het schrijven van de tekst. Heel m'n hangt vol met post its en tekeningen. Ik kan mezelf niet meer zien denken in de spiegel omdat deze ook volhangt. Lege sharpies slingeren over de vloer. Ik heb de computer verlaten en heb een plank van een gamma-opbergkast opgeoffert, alle foto's geprint en die erop geplakt en nog krijg ik al mijn chaotische fragmenten niet geordend. Ik heb teksten van "concurenten" of bedrijven die delen van mijn service zouden kunnen doen gepikt en verwerkt. etc. etc. Ik heb veel mensen gesproken over idee en krijg daardoor steeds weer inspiratie... die s'avonds weer tegen me werkt. Hoe schrijf ik die tekst? Doe ik net of het bedrijf al bestaat? of maak ik gewoon heel duidelijk dat het een idee of een startup is? het doel is om respons te krijgen en in contact te komen met klanten. al zijn het er maar een paar. Ik wil ongeveer 1000 euro uit te geven voor de website met alles erop tot de eerste 5 serieuze reacties. Op die manier wil ik het idee toetsen voor dat ik meer tijd en geld investeer. Ik geef nu 200 euro uit aan de hosting, domein, foto's en logo. dus de rest is voor adwords en misschien iemand die mijn gedachten kan ordenen? help!! Groeten.
  10. Maar als je ze eenmaal verkocht hebt zijn ze dan nog steeds concurrent. Ik neem aan dat er een rede is om het te verkopen?
  11. hangt dat niet af van waar het fullfilment bedrijf zich op richt en hoever ze gaan in hun dienstverlening? We zien ook dat starters in het algemeen soms beginnen in een verzamel kantoorpand. Het zou een soort order fullfilment incubator voor startende webwinkels kunnen zijn. Geen gedoe met regels in woonwijken en bestemingsplannen.
  12. Dat heb ik nu altijd... :) Maar dan zijn deze misschien wel de oplossing voor de serieuze webwinkels in start fase? of willen ze alleen zaken doen met winkels die al op de rit zijn?
  13. Zomaar even een andere richting op: Zou het een idee zijn om een logistieke dienstverlener op te richten op een bedrijventerein die alleen opslaat, verzameld, inpakt en verzendt? Deze werkt voor meerdere webwinkels. Een soort shared service center maar dan logistiek. Gericht op een bepaald segment of een bepaalde regio. Het verkopen en betalen gebeurt dan decentraal door de webwinkeleigenaren in hun woningen. De fysieke handelingen en de opslag op een industrie terein waar het hoort.
  14. Ik weet niet wat de maandelijkse opbrengsten zijn van de activiteiten die je verkoopt? Als ze in 4 maanden willen afbetalen zegt dat iets over hun idee van de terugverdientijd. Voegen ze zelf waarde toe aan de over te nemen activiteiten? of hebben ze de activiteiten nodig om te combineren met activiteiten die ze nu al doen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.