bart60

Senior
  • Aantal berichten

    32
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door bart60

  1. Beste Mireille, Zeer bedankt voor je uitvoerige uitleg. Hier kunnen we iets mee. Inderdaad niet mijn favoriete onderwerp maar als het saai zou zijn is er ook niets meer aan. Nogmaals dank!
  2. Dank voor jullie inbreng. Echter op de website van de BD lees ik: 'Bij een ABC-levering zijn altijd ten minste 3 ondernemers uit 1 of meer landen betrokken.' In dit geval zijn er 2 ondernemers bij betrokken en 1 particulier. Is het dan wel een ABC levering? In het geval er BTW betaald moet worden in het land waar de goederen verzonden worden is de zaak snel bekeken: de BTW op medicijnen in Engeland is namelijk 0%. ;)
  3. Beste allemaal, Wij hebben een IBC op de Seychellen die eigenaar is van een website. Via deze website worden produkten verkocht aan particulieren in Nederland, België en Duitsland. Deze produkten worden ingekocht bij een ondernemer in Engeland die de produkten echter (gemakshalve) rechtstreeks naar de klanten verstuurt. Dit bedrijf in Engeland factureert (tegen 0% BTW) aan het bedrijf op de Seychellen. Tot zover geen probleem. Ik heb nu een meningsverschil met de leverancier in Engeland. Hij is van mening dat hij toch BTW (VAT) moet berekenen aan het bedrijf op de Seychellen omdat de goederen fysiek de EU niet verlaten. Heeft hij daar gelijk in? Daarnaast is mijn stelling is dat de consument bij invoer zelf BTW moet afdragen bij de douane omdat het (althans op papier) een particuliere invoer van buiten de EU betreft. Het bedrijf op de Seychellen berekent dus aan de consument momenteel geen BTW. Zit ik (en mijn accountant!) er helemaal naast? Alvast mijn oprechte dank voor jullie inbreng.
  4. Ok, dan zou dat in ons geval dus nog meevallen. Zeer bedankt voor je reactie!
  5. Nee, er is niets volgestort. We zijn net begonnen: Er is tot nu toe ca. 20.000,- euro in de IBC blijven zitten. ca. 10.000 euro is als dividend uitgekeerd.
  6. Dank voor je reactie. De IBC is voor ons wel de belangrijkste inkomstenbron, maar (gelukkig) niet de enige. We faktureren ook gewoon aan andere (Nederlandse) klanten. Als we echt kwaadwillend zouden willen zijn dan hebben we geen idee wie de eigenaren van de IBC zijn en zijn zij slechts een belangrijke klant voor ons. We laten het dividend dan naar een ver buitenland overmaken. Maar belasting ontduiken is inderdaad niet onze doelstelling: we geven het dividend keurig op bij de aangifte IB. Mag ik nog een keer gebruik maken van je kennis? Mocht de IBC wel tot het vermogen van de VOF worden gerekend, hoe wordt de waarde dan bepaald? Bij de oprichting zijn 100.000 aandelen uitgegeven van $ 1,00. Wordt dan van dit kapitaal uitgegaan? De aandelenwaarde is volkomen uit de lucht gegrepen omdat je nou eenmaal aandelen moet uitgeven bij de oprichting.
  7. Wellicht ten overvloede: de aandelen zijn aan toonder. We zouden het dividend dus ook aan bijvoorbeeld de niet werkende partner kunnen laten uitbetalen. Indien e.e.a. voor de IB wordt belast zou dit veel gunstiger zijn.
  8. Beste Odeon, Dank voor je snelle en duidelijke reactie. Het is geen Ltd maar een IBC (International Business Corp) maar dat zal verder geen verschil maken neem ik aan. Kun je me nog uitleggen wat 'verplicht ondernemingsvermogen' is? Aangezien we voor de IB al in het hoogste tarief vallen, zou dat dus minder gunstig voor ons zijn.
  9. Beste higherlevels, Over dividend is hier al veel geschreven maar het antwoord dat ik zoek heb ik nog niet kunnen vinden in dit forum. Wij hebben een VOF die de klantenservice verzorgt voor een aantal websites. (Wij leveren dus geen produkten, maar verzotgen uitsluitend de klantenservice) Deze websites zijn eigendom van een onderneming op de Seychellen. Wij factureren (zonder BTW) aan dit buitenlandse bedrijf voor bewezen diensten. Mijn mede-vennoot en ik hebben beide 50% van de aandelen (aan toonder!) van dit bedrijf op de Seychellen. Dit buitenlandse bedrijf betaalt ons regelmatig dividend. Dit dividend wordt dus niet aan de VOF betaalt, maar aan de beide vennoten als prive persoon. Tot zover geen probleem. Mijn vraag is wat te doen met de dividendbelasting? Ik lees overal dat het bedrijf dat dit uitkeert zelf de belasting inhoudt. (bronbelasting) In ons geval is dat nul, want de seychellen kent deze belasting niet. Moeten wij bij voor de inkomstenbelasting als privepersoon nu dit dividend nog opgeven en zo ja, hoeveel belasting wordt hierop geheven? Zijn er nog andere zaken waar we wellicht rekening mee moeten houden? Bij voorbaat dank!
  10. In mijn bericht heb ik het over echtgenotes maar geen van ons beiden is getrouwd. Excuus voor deze fout! We wonen beiden samen zonder samenlevingscontract.
  11. Beste allemaal, We hebben een VOF en gaan binnenkort een bedrijfspand kopen. Dit wordt de enige schuld die wij als bedrijf zullen aangaan. Voor de rest hebben wij geen schulden. Mijn mede-vennoot en ik hebben beiden een koopwoning. Wij vroegen ons af hoe we deze woningen het beste kunnen beschermen in het geval er toch iets mis gaat met het bedrijf. Het bedrijfspand zou dan natuurlijk weer verkocht kunnen worden maar in deze tijden is de kans groot dat we met een restschuld komen te zitten, àls het überhaupt alweer verkocht kan worden. Een BV worden is een optie, maar we verdienen daarvoor (nog) te weinig en dat zou dus onnodig veel geld kosten. Iemand opperde het idee om de woning op naam van de echtgenotes te zetten. Kan dit zomaar, ook als wij gewoon de hypotheek blijven betalen? (De beide echtgenotes hebben geen inkomsten). Kunnen we de hypotheekrente dan blijven aftrekken? Er blijkt ook nog zoiets te bestaan als een 'juridisch' eigenaar en 'economisch'eigenaar? Wellicht nog andere mogelijkheden om de eigen woning te beschermen? Alvast zeer bedankt voor jullie inbreng!
  12. Hier kunnen we wat mee. Thanks!
  13. Ik heb uiteraard op de site van de belastingdienst gezocht maar die geeft geen uitlsluitsel. Ik wil nl weten of ik geen gebruik van de startersaftrek kan maken (terwijl ik er wèl recht op heb) om zodoende in een later jaar er alsnog van gebuik kan maken.
  14. Goedemiddag, Mag je de startersaftrek in de 1e drie jaar één of meerdere jaren niet gebruiken om deze zodoende in een later jaar alsnog te kunnen gebruiken? Dit omdat het beter uitkomt i.v.m. geringe winst in de 1e drie jaar. Bij voorbaat veel dank voor een antwoord.
  15. Ik heb een tijd geleden eenzelfde soort vraag gesteld over een bedrijfsuitje van onze VOF waarbij alleen de 2 vennoten dit bedrijfsuitje genoten. Toen werd gesteld dat de kosten wel (75%) aftrekbaar zijn. Maar wij hebben ook geen personeel in dienst.. Ook een interessante vraag: wij (de 2 vennoten dus) heben regelmatig lunch buiten de deur, dinertje etc. Die kosten trekken we dus ook (voor 75%) af. Doen we dat dan niet goed? Mag je alleen een zakelijke lunch aftrekken als je met (potentiele) klanten gaat eten of mag dat ook als je met z'm tweëen een zakelijk etentje hebt?
  16. Ok, dank jullie wel. Het is me duidelijk: ik moet een (electronische factuur) uitreiken. Nog 2 vraagjes: 1. Als ik niet op dit forum zou zittem en op m'n accountant was blindgevaren en ik had een boete oid gekregen: kan ik dat dan op hem verhalen ?? >:( Ik betaal 'm toch niet voor niets ??? (Ik vind dat echt schandalig!) 2. Ik fa de facturen als PDF maken die de klant zelf middels een link in de bevestigingsemail moet ophalen. Dit is niet helemaal 'uitreiken' maar wel 'ter beschikking stellen'. Ik neem aan dat de term uitreiken toch niet zo letterlijk wordt genomen?
  17. Echter, om het wat ingewikkelder te maken :-[ Op de website van Price Waterhouse Coopers lees ik: Factuurplicht Ondernemers dienen een factuur uit te reiken voor verrichte leveringen en diensten aan andere ondernemers of rechtspersonen andere dan ondernemers. De verplichting een factuur uit te reiken geldt ook bij vooruitbetalingen door ondernemers of rechtspersonen andere dan ondernemers. Zelfs bij leveringen aan particulieren bestaat er soms een factuurplicht voor de ondernemer. Dat is het geval bij zogenoemde afstandsverkopen Dit betekent dus dat ik (althans voor leveringen aan het buitenland) wèl een factuur moet uitreiken... Hierover lees ik echter weer niets in de bovengenoemde Wet. ???
  18. Bedankt voor jullie input. Artikel 35 1. Iedere ondernemer draagt er zorg voor dat door hemzelf dan wel, in zijn naam en voor zijn rekening, door zijn afnemer of een derde, een factuur wordt uitgereikt: a. ter zake van zijn leveringen of diensten die hij heeft verricht aan een andere ondernemer of aan een rechtspersoon, andere dan ondernemer; b. ter zake van zijn leveringen met toepassing van artikel 5a, eerste lid, dan wel van de bij deze wet behorende tabel II, onderdeel a, post 6, aan anderen dan de in onderdeel a bedoelde ondernemers en rechtspersonen; en c. ter zake van vooruitbetalingen die door een andere ondernemer of een rechtspersoon, andere dan ondernemer, aan hem worden gedaan voordat de levering of de dienst is verricht. Als ik het goed begrijp (zie art. a.) hoeven dus aan particulieren (particulieren zijn geen rechtspersonen) überhaupt geen facturen te worden uitgereikt en heeft mijn accountant dus gelijk.
  19. Beste High Levelers, Ik werk met een boekhouder en een accountant die mij 2 verschillende dingen zeggen: Situatie: Wij leveren goederen aan particulieren in Nederland en andere EU landen via onze webshop. Mijn boekhouder zegt dat ik verplicht ben facturen te maken terwijl mijn accountant zegt dat je kunt volstaan met een overzicht van de geleverde goederen, prijzen, btw etc. Verder is de vraag: moet je de facturen ook uitreiken (per post of online beschikbaar maken) of is het voldoende dat je zelf alleen een factuur bewaard. (Dat scheelt aanzienlijk in de kosten) Laatste vraag: is hierbij nog een verschil met afstandsverkopen en electronische dienstverlening? Wij doen namelijk beiden. Alvast zeer bedankt!
  20. Nog even voor de duidelijkheid: mijn domeinnaam is dus merknaambestellen.de
  21. Er is over dit onderwerp al veel geschreven maar ik kan het antwoord op mijn specifieke vraag niet vinden: Dat je een domein als www.volkswagen.nl (als ie al vrij zou zijn) vroeg of laat aan volkswagen moet afstaan is me wel duidelijk. Maar ik heb nu een domein geclaimd als www.volkswagenverkopen.nl (is even een voorbeeld, ik wil het echte produckt nu niet bekend maken) Volkswagen zegt nu dat zij het recht hebben op dit domein. De vraag is nu of dit zo is. Om het nog leuker te maken: het betreft een Duitse domeinnaan dus er moet waarschijnlijk naar Europees recht worden gekeken. Verder is me wel duidelijk dat er een verschilin regelgeving is tussen merknaam en bedrijfsnaam. Voor volkswagenbestellen.de zouden dus andere regels gelden als voor passatbestellen.de (?) In mijn website schaad ik het product/fabrikant niet (ik verkoop het alleen) , het staat op pagina 1 van Google en er komen massa's bestellingen op binnen. Ik neem aan dat de fabrikant vooral daarom de URL wil hebben. Het is een groot wereldwijd opererend bedrijf m.a.w. met een legertje advocaten aan hun zij. Ik ben Calimero met een VOF. Maar als iemand me kan verzekeren dat ze geen recht hebben de domeinnaam van mij te claimen wil ik wel een gokje wagen... (slik) Wie helpt?
  22. Da's wel duidelijk ja: maar van WIE willen ze die cijfers hebben? Geloven ze mij op m'n blauwe ogen of willen ze stempels van de accountant zien.
  23. Dat is een beetje mijn probleem: niemand kan me vertellen wat een bank van je verwacht als ze de 'de cijfers willen zien'. We hebben natuurlijk ook geen zin om nu al een paar duizend euro aan een AA acountant te spenderen. Anyway, ik zal eens een rondje gaan bellen en laat het resultaat achter op dit forum.
  24. Sinds 1 mei 2006 hebben wij een VOF. Alhoewel niet noodzakelijk willen we de jaarcijfers 2006 laten controleren door een accountant. Dit om 2 redenen: 1. we zijn geen helden met boekhouden dus we willen zeker weten dat we het goed hebben gedaan. 2. ik overweeg een huis te gaan kopen en volgens mij moet je dan voor je hypotheek gecontroleerde cijfers laten zien. Vraag: wat kost zoiets? Onze boekhouding is erg simpel en het hele jaar past in 1 ordner.
  25. Wij hebben een VOF en hebben in December met het voltallige personeel (wel 2 personen...:) een bedrijfsuitstapje gemaakt (kosten: 305 euro). Is dit op te voeren als beperkt aftrekbare bedrijfskosten? Verder hebben we ieder onze prive auto op naam van de zaak gezet. Beiden met een waarde van 3000,-. (Zijn ouder als 15 jaar, restwaarde nihili) De VOF bestaat pas 1 jaar. Mag dit volgens de willekeurige afschrijvingsregeling in één ker worden afgeboekt. M.a.w.: we willen dit boeken als kosten, niet als investering.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.