Jump to content

daragesh

Senior
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-3

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Okay ik heb 'probleem' opgelost. Zo druk, zoveel cijfers dat ik compleet vergeet wat er werkelijk moest geboekt worden. De boeking zoals ik aangeef in mijn verhaal is zoals Peter als aangeeft onmogelijk. Het is een kwestie van gehele balansposten overnemen, en niet per post te boeken. Nu klopt mijn boekhouding :) Deze mag op slot. Groetjes Jeroen
 2. Dank voor de reactie. Ik volg je redenatie helemaal. Ik denk dat ik mijn verhaal niet helemaal goed uitgelegd heb. Het gestorte kapitaal 6200 is gebruikt om leveranciers van te betalen destijds. Dus ik had ook zelfde gedachtegang en dan vervolgens weer bank @ leveranciers te boeken. Nu lijkt mij deze boeking theoretische correct, echter in realiteit strookt dit volgens mij niet. Daar ik nu de boeking dubbel doe aangezien deze boeking in een vorig boekjaar al gebruikt is. Met andere woorden. Debiteer ik nu niet mijn bank voor de 2de maal voor 6200 euro en haal ik daarmee de boel overhoop? Groetjes J.
 3. Hoi iedereen, Ik hoop dat ik dit hier goed plaats. Een vraag. Wij hebben dit jaar de samenwerking met onze boekhouder stopgezet. Die bleek na onze eigen analyse, zijn werk niet zo fantastisch gedaan te hebben als we altijd gedacht hadden. En andere boekhouders hadden deze probleempunten niet opgemerkt bij het opstellen van een offerte. Dus het vertrouwen in de boekhouders is momenteel ver te zoeken. Daarom hebben we besloten om de boekhouding zelf te doen. Ik heb een boekhouddiploma, maar mijn kennis/kunde is beperkt en wat roestig op dit moment. We hebben nu een boekhoudprogramma aangeschaft en zijn nu alles over aan het zetten. Het probleem echter is dat de oude boekhouding niet valt de importeren. Dat maakt het allemaal wat onoverzichtelijk. Dat gezegd zijnde. Het overnemen van bepaalde posten lukt mij niet, het is te zeggen, het lukt wel maar ik betwijfel of de redenatie correct. Ik vroeg me af of iemand hier enig licht kan schijnen op dit probleem. Ik heb alle journaalposten, dagboeken etc overlopen maar ik zie het niet. Een opmerking is dat het hier om een Belgische boekhouding gaat, maar ik heb begrepen dat deze redelijk in lijn ligt met de Nederlandse. Concreet: Wij hebben een leeg boekhoudprogramma. Hier en daar enkele facturen, kasopbrengsten en bankverrichtingen erin gezet. Nu wil ik bijvoorbeeld zaken als het kapitaal en leningen overzetten in het programma. Tijdens ons eerste jaar werd er 6200 kapitaal gestort van de 18600 te plaatsen kapitaal. Van deze 6200 werden tevens enkele zaken aangekocht bij leveranciers. Concreet op de balans 'niet opgevraagd kapitaal' 12400 debet en geplaatst kapitaal 18600. Echter valt dit verhaal niet zo over te nemen in de boekhouding als GK 18600 @ NOK 12400, aangezien dit in het Diversen dagboek geplaatst wordt. Ik dacht GK 18600 @ NOK 12400 en Bank 6200. Kan iemand mij zeggen wat de correcte denkwijze is. Alvast bedankt. Groetjes J.
 4. Zij zullen bij hun bestaande en toekomstige klanten ons product promoten. Via hun sales reps. En dan wekelijks bij ons een bestelling plaatsen, waarna deze wekelijks wordt afgehaald en geleverd wordt aan hun klanten. Onze kosten liggen ongeveer tussen de 17 en 20% foodcost.
 5. Beste allemaal, Wij zijn inmiddels een aantal maanden open met onze zaak. Nu werden wij van de week benaderd door een distributiebedrijf, die heel graag ons product willen opnemen in hun assortiment. Heel enthousiast en blij dat ze na lang zoeken eindelijk iemand gevonden hadden etc... Gezien de verwachtingen zal het gaan om een grote groep klanten die dit product willen verkopen. Voor de 'opstart/introductieperiode' zou dit alleen al per maand een stijging van 400% in aantallen betekenen, dus een vervijfvoudiging in totaal. Met andere woorden, voor ons een hele interessante deal. Uiteraard kan dit naar verloop van tijd stijgen/dalen of misschien al minder zijn om mee te starten. Maar mijn vraag is welke prijs zet ik hiertegenover. Momenteel zitten onze producten op een prijs tussen 1.50 en 3.50. Aan bepaalde zaken (horeca/evenementbureaus...) kennen wij een korting van 20% toe. Die ook afhankelijk van de aantallen natuurlijk. Maar wat te doen met zo'n distributeur? Wij hadden hier ook nog niet echt verder over nagedacht omdat we niet hadden gedacht dat deze opportuniteit zich zo snel zou voordoen. Zelf zitten wij te denken aan zo'n 40% korting. Maar graag hadden we van jullie ook wat meningen gehoord. Hoe we hier de beste strategie inzetten. Alvast bedankt Groetjes D.
 6. Alvast bedankt voor jullie antwoorden. De bedoeling is uiteraard ervoor te zorgen dat mensen vaker terugkomen. En mogelijk ook meer uitgeven. Echter willen wij de klanten ook echt belonen. Dus niet zoiets als na 100 stempels 1 gratis taartje. Maar de klanten moeten ook echt zien dat het nut heeft en dat de beloning ook een redelijk waarde heeft voor hun en dat dit ook enigzins makkelijk te behalen valt. Uiteraard willen wij ook dat het een beetje exclusief is voor die mensen. (zo van alleen de echte die-hards krijgen deze kaart). Maar moet je dan iemand die 1x in het jaar komt zo'n kaart weigeren, dat is ook alles behalve klantvriendelijk. Ter info: we staan momenteel iedere maand met andere acties in de krant. Aankomende maand 4+2 gratis. Ook binnenkort met kermis op komst staan we in de krant waarbij klanten na inlevering van een bon uit de krant een korting krijgen. Dus daar zijn we ook echt wel mee bezig. Er zijn ook dingen die jullie hier opnoemen die wij sowieso gaan doen. Nieuwe muffin introduceren aan speciale prijzen, mensen met een klantenkaart dan, bv fans op facebook. Krijgen een uitnodiging om deze te komen proeven. We willen redelijk dicht bij de klant staan. Regelmatig testen wij nieuwe taartjes in ons menu, klanten kunnen in de toekomst stemmen welke taartjes zij op het 'vaste menu" willen zien. Is een klantenkaart op naam een extra toevoeging voor een klant ( je naam staat erop). Afkorting zoals V.I.P. doet dit ''wonderen'' voor jou als klant? Want zo te lezen is een klantenkaart dus ook niet alles, maar kan een mail met een kortingsbon een beter effect te weeg brengen. Merci mensen J.
 7. Beste iedereen, Inmiddels is onze zaak bijna 3 maanden open :) en het loopt op zich vrij goed. Maar het moet altijd beter. Nu was ons plan om ook klantenkaarten te gaan invoeren. Eigenlijk pas eind dit jaar. Maar met de zomer op komst en enkele klanten die ernaar vragen (komen regelmatig langs). Dachten we okay, we gaan dit sneller invoeren. Nu hebben wij geen super-de-luxe kassa systeem om allerlei gegevens over klanten op te slaan en dergelijke. Dus het wordt niks hightech. Nu zitten wij een beetje te denken wat voor klantenkaart wij willen aanbieden. Dus mijn vraag aan jullie is. Welk van volgende klantenkaarten spreekt je het meest aan en waarom. Ter info, we hebben een gespecialiseerde bakkerij (1 echte concurrent) - Een stempelkaart (grote van een businesskaartje) x aantal stempels benodigd voor een gratis taartje. - Idem als bovenstaand maar x% korting op een aankoop. - Een plastic kaart (bankkaart), en op vertoon krijg men altijd x% korting. Nog even vermelden, studenten/scholieren krijgen bij ons altijd 20% korting op vertoon van een studentenkaart. Zouden we een kortingkaart moeten maken die ook 20% is of lager (zodat de student duidelijk merkt dat hij/zij nog voordeel heeft tov de 'gewone" klanten). Welk percentage zou fair zijn 10% 15%? Voor hoeveel % loop jij een straatje verder. Ik zelf heb een hekel aan sparen van punten en stempels, daar ik nog nooit een kaart vol gekregen heb (duurt gewoon te lang ook). Dus ik heb liever direct een korting, of iets gratis. Ik had graag gehoord van jullie als ondernemer maar ook als privé shopper wat jullie mening is. Tips altijd welkom. Alvast bedankt, Groetjes J.
 8. Ik begrijp volledig wat jullie zeggen. @ John: je hebt volledig gelijk en ik zelf zou ook zo in de winkel staan. Ik zal jullie even wat duidelijkheid scheppen. Ik wilde beetje mysterie houden rond ons product maar dat kan ik wel achterwegen laten. Wat wij gaan doen zijn Cupcakes. Onze verpakking zijn dozen van 2, 4, 6, en 12 stuks. In principe is 50cent korting ook niet de moeite om overtuigd te worden. 1 Euro of 1.50 is al interessanter, maar om vanaf 6stuks 1 euro korting te geven per stuk is voor ons niet echt interessant. En we willen dit eenvoudig houden. Less is more. De bedoeling was dus eigenlijk van voornamelijk die doos van 6 stuks te ''pushen" en daar een korting op te geven. Maar zo zien we nu dus dat dit veel verder doorgetrokken moet worden.
 9. Alvast bedankt voor de reacties. Om even terug te komen op de reactie van elketuteleers. Ook dit is een reactie die ook wel weer logisch is. We hebben voor inkoop en recepturen een gemiddelde berekend. Waardoor je dus op product chocolade 3 cent verliest maar bv op vanille 3 cent wint. Dus dit is wel uitgebalanceerd. Als straks blijkt dat enkel chocolade verkocht wordt dan moeten we dit eens herzien. Maar kostprijs technisch hebben we de verschillen zeer klein kunnen houden. Uiteraard kunnen we klanten niet oneerlijk behandelen. En het kan gauw zijn dat mensen gaan zeggen, dus omdat ik niet exact aantal x of aantal y koop maar zelfs meer, krijg ik geen voordeel. Dat is ook niet echt logisch. Dus daar zijn wij ook akkoord mee. Het komt erop neer hoe dit natuurlijk commercieel het beste aan te pakken. Dus zoals Réne zegt, gewoon een stukprijs vanaf x aantal aanpassen, lijkt ons aantrekkelijk om mee te werken. M.a.w, 1-5 stuks 2,5 p/s 6-11 stuks 2,40 p/s 12 - < 2, 30 p/s En grote bestellingen bv 100 stuks een prijs in overleg dan uiteraard. Wat denken jullie ervan? Groetjes, J.
 10. Beste leden, Per 1 december gaan wij open met onze zaak in cake. Nu zitten wij een beetje te denken hoe wij best onze prijszetting hanteren. En op zich is het niet zo moeilijk, er zijn alleen een paar vragen die bij ons opkomen. Misschien dat jullie eens kunnen zeggen hoe dit het beste aan te pakken. Laten we als voorbeeld onze muffin nemen, die wij gaan verkopen. Dit is puur een voorbeeld. Om aan te tonen wat we willen doen. De bedoeling is uiteraard mensen overtuigen meer te kopen. 1 stuk = 2,5 euro 2 stuks = 5 euro 4 stuks = 10 euro 6 stuks = 14.50 ipv 15 euro 12 stuks = 27 ipv 30 euro. Nu moge het duidelijk zijn dat de klant bij 6 en 12 stuks minder betaald. Dus dat de klant 'gestimuleerd' wordt om toch voor 6 of 12 te gaan vanwege het voordeel. Vrij simpel. Het probleem waar wij mee zitten is het volgende. Wat reken je de klant nu aan als die 7 stuks koopt? Zeggen we dan okay, dat is dus 7*2.5 = 17.5 euro. Of zeg je van ja, dat is eigenlijk een doos van 6 +1 oftewel 14.50+2.5 = 17 Euro. Dit probleem gaat dus door. Wat als iemand 13 stuks neemt, etc etc. Hoe pakken we dit nu het beste aan? Hopelijk kunnen jullie hier wat tips en ideeen op loslaten. Dit wordt erg gewaardeerd. Groetjes, J.
 11. Lang geleden dat ik hier nog gepost heb. Na een jaar lang werken aan ons businessplan is gisteren het 50% van de lening goedgekeurd door participatiefonds (Belgie). Volgende week hopelijk de andere helft binnenhalen bij de bank. Groetjes J.
 12. @ Marco. Wat betreft de kredietaanvraag, ik ga morgen een aantal banken af om eens te checken wat er zoal mogelijk zou zijn voor mij. Bedankt voor je reactie. @ PaulN en de rest. Wat betreft ons concept, we hebben natuurlijk aan allerlei dingen zitten denken. We willen ons toch voornamelijk gaan focussen op thee, afternoon tea, en onze "meeneem thee". Met aparte theekaart etc etc. Misschien dat na een aantal weken blijkt dat we, bier, wijn en dergelijke toch moeten toevoegen. We hebben een pand gevonden dat op een zeer goed locatie ligt. Het is niet dat ik echt aan het concept twijfel, eerder aan het feit of ik dus de nodige cash bijeen kan krijgen. Daarom ga ik ook eens kijken hoe dat zit ivm een persoonlijke lening. Mijn breakeven is zou ongeveer toch moeten kloppen, ik ben ermee bij de boekhouder geweest, die vond zoals jij ook aangeeft, er moet flink wat omgezet worden. Ik heb ook een mogelijke omzetberekening gemaakt op basis van de gegeven van Quickstep en formules aangegeven door René (bedankt). Hier heb ik een negatief en positief scenario van gemaakt. In combinatie met de inwoners en jaarlijkse toeristen. Als ik de gegevens van Quickstep gebruik. In samenhang met een marktaandeel van 0.5% (gokje). Dan zou in het positieve geval een kleine 150000 euro te verdienen zijn. Dit klinkt natuurlijk niet slecht. Maar wat betreft zo'n lening en eigen vermogen dat wordt knokken. Ik ga zeker met mijn zakenpartner eens overleggen, want we zullen zeker het een en ander moeten aanpassen. Niet enkel financieel maar ook naar het concept toe, willen we er een winstgevende zaak van maken. Iedereen nogmaals bedankt. J.
 13. Op dit moment heb ik een vaste baan. Dus ik dacht op via deze weg een persoonlijke lening aan te vragen. En deze dan gebruiken als eigen vermogen. Ik weet niet of dit kan en of dit wel slim is. Maar ik dacht dat dit wel eens een oplossing kon bieden. Of zie ik dit volledig verkeerd? Groetjes, J.
 14. Beste iedereen, Bedankt voor jullie opmerkingen. Dit zet mij weer aan het denken. Er zijn misschien kosten die aan de lage kant zijn. Maar voorraden en dergelijke, dat kan ik ieder moment van de week bij bestellen. Dus ik denk niet dat het nodig is om voor 10.000 euro aan handelsgoederen in te kopen. Wat betreft omzet, mijn break even wijst voorlopig naar 350 tot 450 euro per dag. Dit lijkt mij geen onmogelijk bedrag om om te zetten. Het concept betreft eigenlijk een echt theehuis. Hier kan uiteraard ook gewoon een cola gedronken worden. We hebben wijn en bier bewust niet genomen omdat we voorlopig geen alcohol willen schenken. Ivm eten, wij bieden gebak, taart, mini-sandwiches en dergelijke aan. Geen broodjes, tosti's etc omdat we vinden dat dit teveel gaat lijken op een bistro, broodjeswinkel. En dat is iets wat we juist niet willen. We gaan ook een thee aanbieden die in het oosten zeer populair is en die opkomend is in het westen (Australie en VS). Dit slaat hopelijk ook hier aan, en dit zal een product zijn gericht naar de jongeren. Het pand zal ongeveer een 75m2 zijn, we hebben een heel goed pand gevonden, er moet het een en ander aan gedaan worden maar de ligging is in een straat die altijd druk is. Wat betreft inrichting etc. Ik heb gevraagd wat het kost om het te laten inrichten, hier moet ik nog een offerte van ontvangen. En uiteraard wat betreft eigen vermogen, helaas ook geen familie en vrienden die een leuke som kunnen investeren. Dus ik zat eraan te denken om een persoonlijke lening te nemen (als zijnde eigen vermogen). Ik hoop dat jullie met deze uitleg al wat meer kunnen. Groetjes J.
 15. Frans, daar heb je helemaal gelijk in. Ik zou mezelf alleen maar voor de gek houden. Nu klink ik misschien heel erg simpel, maar ik ga er van uit dat ik toch vanaf de eerste ten laatste de 2de maand genoeg omzet per maand ga draaien. Maar om nu eens een schatting hierin te maken, hoeveel maanden / marge zou ik er bij moeten rekenen. Ik gaf zelf aan 3 maanden, wat is een gebruikelijke marge. J.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept