daragesh

Senior
  • Aantal berichten

    44
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door daragesh

  1. Okay ik heb 'probleem' opgelost. Zo druk, zoveel cijfers dat ik compleet vergeet wat er werkelijk moest geboekt worden. De boeking zoals ik aangeef in mijn verhaal is zoals Peter als aangeeft onmogelijk. Het is een kwestie van gehele balansposten overnemen, en niet per post te boeken. Nu klopt mijn boekhouding :) Deze mag op slot. Groetjes Jeroen
  2. Dank voor de reactie. Ik volg je redenatie helemaal. Ik denk dat ik mijn verhaal niet helemaal goed uitgelegd heb. Het gestorte kapitaal 6200 is gebruikt om leveranciers van te betalen destijds. Dus ik had ook zelfde gedachtegang en dan vervolgens weer bank @ leveranciers te boeken. Nu lijkt mij deze boeking theoretische correct, echter in realiteit strookt dit volgens mij niet. Daar ik nu de boeking dubbel doe aangezien deze boeking in een vorig boekjaar al gebruikt is. Met andere woorden. Debiteer ik nu niet mijn bank voor de 2de maal voor 6200 euro en haal ik daarmee de boel overhoop? Groetjes J.
  3. Hoi iedereen, Ik hoop dat ik dit hier goed plaats. Een vraag. Wij hebben dit jaar de samenwerking met onze boekhouder stopgezet. Die bleek na onze eigen analyse, zijn werk niet zo fantastisch gedaan te hebben als we altijd gedacht hadden. En andere boekhouders hadden deze probleempunten niet opgemerkt bij het opstellen van een offerte. Dus het vertrouwen in de boekhouders is momenteel ver te zoeken. Daarom hebben we besloten om de boekhouding zelf te doen. Ik heb een boekhouddiploma, maar mijn kennis/kunde is beperkt en wat roestig op dit moment. We hebben nu een boekhoudprogramma aangeschaft en zijn nu alles over aan het zetten. Het probleem echter is dat de oude boekhouding niet valt de importeren. Dat maakt het allemaal wat onoverzichtelijk. Dat gezegd zijnde. Het overnemen van bepaalde posten lukt mij niet, het is te zeggen, het lukt wel maar ik betwijfel of de redenatie correct. Ik vroeg me af of iemand hier enig licht kan schijnen op dit probleem. Ik heb alle journaalposten, dagboeken etc overlopen maar ik zie het niet. Een opmerking is dat het hier om een Belgische boekhouding gaat, maar ik heb begrepen dat deze redelijk in lijn ligt met de Nederlandse. Concreet: Wij hebben een leeg boekhoudprogramma. Hier en daar enkele facturen, kasopbrengsten en bankverrichtingen erin gezet. Nu wil ik bijvoorbeeld zaken als het kapitaal en leningen overzetten in het programma. Tijdens ons eerste jaar werd er 6200 kapitaal gestort van de 18600 te plaatsen kapitaal. Van deze 6200 werden tevens enkele zaken aangekocht bij leveranciers. Concreet op de balans 'niet opgevraagd kapitaal' 12400 debet en geplaatst kapitaal 18600. Echter valt dit verhaal niet zo over te nemen in de boekhouding als GK 18600 @ NOK 12400, aangezien dit in het Diversen dagboek geplaatst wordt. Ik dacht GK 18600 @ NOK 12400 en Bank 6200. Kan iemand mij zeggen wat de correcte denkwijze is. Alvast bedankt. Groetjes J.
  4. Zij zullen bij hun bestaande en toekomstige klanten ons product promoten. Via hun sales reps. En dan wekelijks bij ons een bestelling plaatsen, waarna deze wekelijks wordt afgehaald en geleverd wordt aan hun klanten. Onze kosten liggen ongeveer tussen de 17 en 20% foodcost.
  5. Beste allemaal, Wij zijn inmiddels een aantal maanden open met onze zaak. Nu werden wij van de week benaderd door een distributiebedrijf, die heel graag ons product willen opnemen in hun assortiment. Heel enthousiast en blij dat ze na lang zoeken eindelijk iemand gevonden hadden etc... Gezien de verwachtingen zal het gaan om een grote groep klanten die dit product willen verkopen. Voor de 'opstart/introductieperiode' zou dit alleen al per maand een stijging van 400% in aantallen betekenen, dus een vervijfvoudiging in totaal. Met andere woorden, voor ons een hele interessante deal. Uiteraard kan dit naar verloop van tijd stijgen/dalen of misschien al minder zijn om mee te starten. Maar mijn vraag is welke prijs zet ik hiertegenover. Momenteel zitten onze producten op een prijs tussen 1.50 en 3.50. Aan bepaalde zaken (horeca/evenementbureaus...) kennen wij een korting van 20% toe. Die ook afhankelijk van de aantallen natuurlijk. Maar wat te doen met zo'n distributeur? Wij hadden hier ook nog niet echt verder over nagedacht omdat we niet hadden gedacht dat deze opportuniteit zich zo snel zou voordoen. Zelf zitten wij te denken aan zo'n 40% korting. Maar graag hadden we van jullie ook wat meningen gehoord. Hoe we hier de beste strategie inzetten. Alvast bedankt Groetjes D.
  6. Alvast bedankt voor jullie antwoorden. De bedoeling is uiteraard ervoor te zorgen dat mensen vaker terugkomen. En mogelijk ook meer uitgeven. Echter willen wij de klanten ook echt belonen. Dus niet zoiets als na 100 stempels 1 gratis taartje. Maar de klanten moeten ook echt zien dat het nut heeft en dat de beloning ook een redelijk waarde heeft voor hun en dat dit ook enigzins makkelijk te behalen valt. Uiteraard willen wij ook dat het een beetje exclusief is voor die mensen. (zo van alleen de echte die-hards krijgen deze kaart). Maar moet je dan iemand die 1x in het jaar komt zo'n kaart weigeren, dat is ook alles behalve klantvriendelijk. Ter info: we staan momenteel iedere maand met andere acties in de krant. Aankomende maand 4+2 gratis. Ook binnenkort met kermis op komst staan we in de krant waarbij klanten na inlevering van een bon uit de krant een korting krijgen. Dus daar zijn we ook echt wel mee bezig. Er zijn ook dingen die jullie hier opnoemen die wij sowieso gaan doen. Nieuwe muffin introduceren aan speciale prijzen, mensen met een klantenkaart dan, bv fans op facebook. Krijgen een uitnodiging om deze te komen proeven. We willen redelijk dicht bij de klant staan. Regelmatig testen wij nieuwe taartjes in ons menu, klanten kunnen in de toekomst stemmen welke taartjes zij op het 'vaste menu" willen zien. Is een klantenkaart op naam een extra toevoeging voor een klant ( je naam staat erop). Afkorting zoals V.I.P. doet dit ''wonderen'' voor jou als klant? Want zo te lezen is een klantenkaart dus ook niet alles, maar kan een mail met een kortingsbon een beter effect te weeg brengen. Merci mensen J.
  7. Beste iedereen, Inmiddels is onze zaak bijna 3 maanden open :) en het loopt op zich vrij goed. Maar het moet altijd beter. Nu was ons plan om ook klantenkaarten te gaan invoeren. Eigenlijk pas eind dit jaar. Maar met de zomer op komst en enkele klanten die ernaar vragen (komen regelmatig langs). Dachten we okay, we gaan dit sneller invoeren. Nu hebben wij geen super-de-luxe kassa systeem om allerlei gegevens over klanten op te slaan en dergelijke. Dus het wordt niks hightech. Nu zitten wij een beetje te denken wat voor klantenkaart wij willen aanbieden. Dus mijn vraag aan jullie is. Welk van volgende klantenkaarten spreekt je het meest aan en waarom. Ter info, we hebben een gespecialiseerde bakkerij (1 echte concurrent) - Een stempelkaart (grote van een businesskaartje) x aantal stempels benodigd voor een gratis taartje. - Idem als bovenstaand maar x% korting op een aankoop. - Een plastic kaart (bankkaart), en op vertoon krijg men altijd x% korting. Nog even vermelden, studenten/scholieren krijgen bij ons altijd 20% korting op vertoon van een studentenkaart. Zouden we een kortingkaart moeten maken die ook 20% is of lager (zodat de student duidelijk merkt dat hij/zij nog voordeel heeft tov de 'gewone" klanten). Welk percentage zou fair zijn 10% 15%? Voor hoeveel % loop jij een straatje verder. Ik zelf heb een hekel aan sparen van punten en stempels, daar ik nog nooit een kaart vol gekregen heb (duurt gewoon te lang ook). Dus ik heb liever direct een korting, of iets gratis. Ik had graag gehoord van jullie als ondernemer maar ook als privé shopper wat jullie mening is. Tips altijd welkom. Alvast bedankt, Groetjes J.
  8. Ik begrijp volledig wat jullie zeggen. @ John: je hebt volledig gelijk en ik zelf zou ook zo in de winkel staan. Ik zal jullie even wat duidelijkheid scheppen. Ik wilde beetje mysterie houden rond ons product maar dat kan ik wel achterwegen laten. Wat wij gaan doen zijn Cupcakes. Onze verpakking zijn dozen van 2, 4, 6, en 12 stuks. In principe is 50cent korting ook niet de moeite om overtuigd te worden. 1 Euro of 1.50 is al interessanter, maar om vanaf 6stuks 1 euro korting te geven per stuk is voor ons niet echt interessant. En we willen dit eenvoudig houden. Less is more. De bedoeling was dus eigenlijk van voornamelijk die doos van 6 stuks te ''pushen" en daar een korting op te geven. Maar zo zien we nu dus dat dit veel verder doorgetrokken moet worden.
  9. Alvast bedankt voor de reacties. Om even terug te komen op de reactie van elketuteleers. Ook dit is een reactie die ook wel weer logisch is. We hebben voor inkoop en recepturen een gemiddelde berekend. Waardoor je dus op product chocolade 3 cent verliest maar bv op vanille 3 cent wint. Dus dit is wel uitgebalanceerd. Als straks blijkt dat enkel chocolade verkocht wordt dan moeten we dit eens herzien. Maar kostprijs technisch hebben we de verschillen zeer klein kunnen houden. Uiteraard kunnen we klanten niet oneerlijk behandelen. En het kan gauw zijn dat mensen gaan zeggen, dus omdat ik niet exact aantal x of aantal y koop maar zelfs meer, krijg ik geen voordeel. Dat is ook niet echt logisch. Dus daar zijn wij ook akkoord mee. Het komt erop neer hoe dit natuurlijk commercieel het beste aan te pakken. Dus zoals Réne zegt, gewoon een stukprijs vanaf x aantal aanpassen, lijkt ons aantrekkelijk om mee te werken. M.a.w, 1-5 stuks 2,5 p/s 6-11 stuks 2,40 p/s 12 - < 2, 30 p/s En grote bestellingen bv 100 stuks een prijs in overleg dan uiteraard. Wat denken jullie ervan? Groetjes, J.
  10. Beste leden, Per 1 december gaan wij open met onze zaak in cake. Nu zitten wij een beetje te denken hoe wij best onze prijszetting hanteren. En op zich is het niet zo moeilijk, er zijn alleen een paar vragen die bij ons opkomen. Misschien dat jullie eens kunnen zeggen hoe dit het beste aan te pakken. Laten we als voorbeeld onze muffin nemen, die wij gaan verkopen. Dit is puur een voorbeeld. Om aan te tonen wat we willen doen. De bedoeling is uiteraard mensen overtuigen meer te kopen. 1 stuk = 2,5 euro 2 stuks = 5 euro 4 stuks = 10 euro 6 stuks = 14.50 ipv 15 euro 12 stuks = 27 ipv 30 euro. Nu moge het duidelijk zijn dat de klant bij 6 en 12 stuks minder betaald. Dus dat de klant 'gestimuleerd' wordt om toch voor 6 of 12 te gaan vanwege het voordeel. Vrij simpel. Het probleem waar wij mee zitten is het volgende. Wat reken je de klant nu aan als die 7 stuks koopt? Zeggen we dan okay, dat is dus 7*2.5 = 17.5 euro. Of zeg je van ja, dat is eigenlijk een doos van 6 +1 oftewel 14.50+2.5 = 17 Euro. Dit probleem gaat dus door. Wat als iemand 13 stuks neemt, etc etc. Hoe pakken we dit nu het beste aan? Hopelijk kunnen jullie hier wat tips en ideeen op loslaten. Dit wordt erg gewaardeerd. Groetjes, J.
  11. Lang geleden dat ik hier nog gepost heb. Na een jaar lang werken aan ons businessplan is gisteren het 50% van de lening goedgekeurd door participatiefonds (Belgie). Volgende week hopelijk de andere helft binnenhalen bij de bank. Groetjes J.
  12. @ Marco. Wat betreft de kredietaanvraag, ik ga morgen een aantal banken af om eens te checken wat er zoal mogelijk zou zijn voor mij. Bedankt voor je reactie. @ PaulN en de rest. Wat betreft ons concept, we hebben natuurlijk aan allerlei dingen zitten denken. We willen ons toch voornamelijk gaan focussen op thee, afternoon tea, en onze "meeneem thee". Met aparte theekaart etc etc. Misschien dat na een aantal weken blijkt dat we, bier, wijn en dergelijke toch moeten toevoegen. We hebben een pand gevonden dat op een zeer goed locatie ligt. Het is niet dat ik echt aan het concept twijfel, eerder aan het feit of ik dus de nodige cash bijeen kan krijgen. Daarom ga ik ook eens kijken hoe dat zit ivm een persoonlijke lening. Mijn breakeven is zou ongeveer toch moeten kloppen, ik ben ermee bij de boekhouder geweest, die vond zoals jij ook aangeeft, er moet flink wat omgezet worden. Ik heb ook een mogelijke omzetberekening gemaakt op basis van de gegeven van Quickstep en formules aangegeven door René (bedankt). Hier heb ik een negatief en positief scenario van gemaakt. In combinatie met de inwoners en jaarlijkse toeristen. Als ik de gegevens van Quickstep gebruik. In samenhang met een marktaandeel van 0.5% (gokje). Dan zou in het positieve geval een kleine 150000 euro te verdienen zijn. Dit klinkt natuurlijk niet slecht. Maar wat betreft zo'n lening en eigen vermogen dat wordt knokken. Ik ga zeker met mijn zakenpartner eens overleggen, want we zullen zeker het een en ander moeten aanpassen. Niet enkel financieel maar ook naar het concept toe, willen we er een winstgevende zaak van maken. Iedereen nogmaals bedankt. J.
  13. Op dit moment heb ik een vaste baan. Dus ik dacht op via deze weg een persoonlijke lening aan te vragen. En deze dan gebruiken als eigen vermogen. Ik weet niet of dit kan en of dit wel slim is. Maar ik dacht dat dit wel eens een oplossing kon bieden. Of zie ik dit volledig verkeerd? Groetjes, J.
  14. Beste iedereen, Bedankt voor jullie opmerkingen. Dit zet mij weer aan het denken. Er zijn misschien kosten die aan de lage kant zijn. Maar voorraden en dergelijke, dat kan ik ieder moment van de week bij bestellen. Dus ik denk niet dat het nodig is om voor 10.000 euro aan handelsgoederen in te kopen. Wat betreft omzet, mijn break even wijst voorlopig naar 350 tot 450 euro per dag. Dit lijkt mij geen onmogelijk bedrag om om te zetten. Het concept betreft eigenlijk een echt theehuis. Hier kan uiteraard ook gewoon een cola gedronken worden. We hebben wijn en bier bewust niet genomen omdat we voorlopig geen alcohol willen schenken. Ivm eten, wij bieden gebak, taart, mini-sandwiches en dergelijke aan. Geen broodjes, tosti's etc omdat we vinden dat dit teveel gaat lijken op een bistro, broodjeswinkel. En dat is iets wat we juist niet willen. We gaan ook een thee aanbieden die in het oosten zeer populair is en die opkomend is in het westen (Australie en VS). Dit slaat hopelijk ook hier aan, en dit zal een product zijn gericht naar de jongeren. Het pand zal ongeveer een 75m2 zijn, we hebben een heel goed pand gevonden, er moet het een en ander aan gedaan worden maar de ligging is in een straat die altijd druk is. Wat betreft inrichting etc. Ik heb gevraagd wat het kost om het te laten inrichten, hier moet ik nog een offerte van ontvangen. En uiteraard wat betreft eigen vermogen, helaas ook geen familie en vrienden die een leuke som kunnen investeren. Dus ik zat eraan te denken om een persoonlijke lening te nemen (als zijnde eigen vermogen). Ik hoop dat jullie met deze uitleg al wat meer kunnen. Groetjes J.
  15. Frans, daar heb je helemaal gelijk in. Ik zou mezelf alleen maar voor de gek houden. Nu klink ik misschien heel erg simpel, maar ik ga er van uit dat ik toch vanaf de eerste ten laatste de 2de maand genoeg omzet per maand ga draaien. Maar om nu eens een schatting hierin te maken, hoeveel maanden / marge zou ik er bij moeten rekenen. Ik gaf zelf aan 3 maanden, wat is een gebruikelijke marge. J.
  16. Heren, alvast bedankt. Ja het klopt dat wij een lening hiervoor willen nemen. Eigen vermogen is zeer beperkt. Ik spreek over een paar duizend euro. Uiteraard weet ik dat ik niet vanaf dag 1 de volle pot verdien. En dat we rekening moeten houden met de eerste maanden waarin er misschien weinig klanten komen, kosten die wel betaald moeten worden, levensonderhoud etc etc. Daar ben ik mij echter zeer goed van bewust. En ik zou natuurlijk 3 of 4 maanden vaste kosten plus marge mee kunnen nemen. Wat in eerste instantie geen slecht idee is lijkt mij. Echter ben ik bang dat wij geen lening van +50K kunnen krijgen.
  17. Nou dan volg ik dat advies gelijk op. Even vermelden, de btw is aan 21% gerekend, er zijn producten die bij aankoop aan 6% gaan. Dit was niet zoveel dus ik heb het even simpel gehouden en alles dus aan 21% gerekend. De marges die ik op sommige dingen genomen, ik weet niet of dat teveel of te weinig is. Opstart zal waarschijnlijk in VOF na gesprek met de boekhouder van gisteren. Al jullie advies en kritiek is welkom. Ik hoor het graag. Bedankt voor jullie moeite. Groetjes J. Opstartkosten.pdf
  18. Beste iedereen, Ik denk mijn lijstje met kosten voor de opstart klaar te hebben. Ik heb geen idee of er nog belangrijke dingen ontbreken. Vandaar dat ik dit graag eens door een paar mensen wil laten checken. Moest er iemand zijn die hier even naar wilt kijken, dan hoor ik het wel. Liefst mensen die dit al vaker gedaan hebben :) Met vriendelijke groet, J.
  19. Frans, Fijn dat je met me meedenkt, dat waardeer ik. Ik zit nu op quickstep te kijken naar wat eventueel bruikbaar is. Zeker gemiddelde bestedingen en aantal horeca bezoeken wil ik door trekken naar Antwerpen. Ik denk dat dit voor Nederland en België gelijkaardige cijfers zal vertonen. Maar het is niet helemaal duidelijk hoe ik die cijfers moet bekijken. Ik stuur een link mee. Link Dus ik dacht dat ze horeca in 3 hadden opgedeeld, drank, resto en fastfood. En dan binnen die sectoren nog verdelingen zoals themacafe en kantine. Maar dit klopt niet als ik de percentages nareken. Ook als ik dus naar de indeling binnen de drankensector kijk en ik vergelijk alle categorieën. Komt dit in totaal meer uit dan de waarde van drankensector (29). Waarom ik dit wil weten is omdat ik uiteraard wil snappen waar het vandaan komt, maar 3% van alle horecabezoekers (118%) gaat naar een koffiehuis. Dat komt niet echt logisch over. Dit kom ik ook tegen bij de gemiddelde besteding. Klopt dit dan wel of zie ik het gewoon helemaal verkeerd? Alvast bedankt, J. (Edit: link gefixed)
  20. René, Frans, Bedankt voor jullie reacties. Ik ga kijken of ik dit op de een of andere manier naar mijn plan kan vertalen. Ik sta er toch van te kijken dat in Nederland zeer veel gegevens beschikbaar zijn. Nogmaals bedankt, J.
  21. Beste iedereen, Ik wil gaan beginnen aan de omzetberekening van onze toekomstige zaak, in Antwerpen. Ik zit alleen met een uitdaging zullen we maar zeggen. Op dit moment is nog niet zeker waar ons pand gesitueerd gaat zijn, wij hebben wel een voorkeur en gaan van de week naar nog wat panden kijken. Wat betreft gemiddelde bestedingen en aantal passanten en dus toekomstige klanten kunnen wij echter niks vinden. We hebben de verschillende horeca- en gemeente instellingen gecontacteerd, met de vraag hoeveel passanten in bepaalde buurten komen, en wat gemiddelde bestedingen zijn per passant, huishouden etc. Tot mijn verbazing werd mij door iedere instantie verteld dat hier geen gegevens beschikbaar van zijn. Het enige wat hierover te vinden was is het aantal hotelovernachtingen (horeca natuurlijk, maar niet wat wij gaan doen). Ik heb echt getracht het een en ander bij elkaar te sprokkelen. Wij gaan in koffie en thee handelen, en ik vond dan het een en ander mbt het verbruik van koffie en thee in de verschillende landen. Een van deze statistieken liep van 1991 t/m 2002, niet het meest recente. Ik heb geprobeerd met deze gegevens een link te leggen naar het toerisme, waar wel recente gegevens beschikbaar van waren. Deze gegevens komen er op neer dat de toeristen die in de top 5 staan, ook nog eens de meeste koffie en theedrinkers zijn. Uiteraard goed nieuws. Wat betreft gemiddelde besteding vond ik enkel een onderzoek uit 2001 waaruit blijkt dat een huishouden gemiddeld per jaar 1533 Euro per jaar aan horeca uitgeeft, oftewel een 4.2 Euro per dag (365). Deze gegevens zijn uiteraard niet de meest juiste cijfers. Wat doe ik hier nu mee, ga ik gewoon hier mee aan de slag en calculeer ik een percentage in? Met het toeristische gedeelte wat is een eerlijk percentage om te zeggen okay, dit is wat wij in onze zaak kunnen krijgen? Ik kan uiteraard een aantal dagen een paar uur passanten gaan tellen in verschillende buurten, maar is dit een betrouwbare manier? Ik baal er wel erg van dat er geen duidelijkere en meer cijfers en statistieken beschikbaar zijn, mijn vraag is dus hoe ga ik nu het best te werk met wat ik heb? Ga ik met deze cijfers verder of wordt het dan maar een gevaarlijk gokje wagen. Ik hoop op jullie hulp. Alvast bedankt. Groetjes, J.
  22. Ik kwam dit nog tegen tijdens mijn zoektocht. Het is een voorbeeld van een financieel plan. Weliswaar uit belgië, maar misschien dat er mensen zijn die er iets mee kunnen. Groetjes J. doc_189.pdf
  23. John, Frans, Alvast bedankt. Zoals ik al dacht is het onmogelijk om alles 'samen te voegen'. Het is dus effectief een combinatie van aparte percentages, en groepen. Zoals John aangeeft, en zoals duidelijk zichtbaar is in de excelsheet. Dat alles in een uniek waarde gezien moet worden en de som van dit geheel te maken. Het is het gene wat ik zelf ook al dacht. Maar ik zat veel te ingewikkeld te denken, waardoor een 'simpele' break-even de moeilijkste oefening wordt. Heren alvast bedankt voor jullie moeite. Ik ga alvast even hiermee 'spelen'. Ik ontvang aankomende week een nieuwe offerte van een groothandel (ik ben juist terug van de rondleiding in hun zaak) dan kan ik een completer beeld maken van al mijn inkopen FOOD, en hier verkoopprijzen op plakken. Ik laat jullie van de week wel weten wat eruit komt. Groetjes. Jeroen
  24. Marco, Frans, en de rest Ik snap jullie twijfels uiteraard wel. Ik heb namelijk 101 ideeen en ik stel deze gewoon op het moment dat ik met iets in mijn hoofd zit. Dit zijn eerder impuls vragen, dan dat er echt een super dik plan achter zit. Dat dit op de hoop wordt gegooid betekend niet dat ik er niks mee doe. Het geeft me stof tot nadenken en wellicht voor in de toekomst zijn deze antwoorden bruikbaar. Maar ik begrijp dat jullie zoiets hebben, okay en welk ondernemersplan ga je volgende week doen. Dit gezegd zijnde. Het plan waar we nu mee bezig zijn is iets wat definitief is. We zijn bezig met vanalles, gaande van onderhandelingen, zoeken naar een geschikt pand, tot het opstellen van menukaarten. Het is de bedoeling ook uiterlijk in het najaar van 2009 te starten als eenmanszaak, met een 2de persoon als mede-eigenaar. Dus het plan is zo echt als het maar kan zijn. Ik hoop dat jullie hierop toch nog positief op reageren ondanks de rommelige historiek. On topic dan: iemand die mij hiermee kan helpen of ben ik te diep in de details van een break-even aan het zoeken. Is het wel mogelijk om een break-even op deze manier op te lossen. Groetjes Jeroen
  25. Ik heb niet gevraagd om bij de hand te gaan zitten doen. Reageer dan gewoon niet. En ik stel een vraag met een reden, ik kom er zelf niet uit en vraag dus hulp. Wil je me helpen, fijn. Wil je niet helpen ook goed.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.