Mr.RAID

Junior
  • Aantal berichten

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Mr.RAID

  1. Afgelopen maanden diverse orders ontvangen uit b.v. Singapore, Verenigde Arabische Emiraten en natuurlijk uit de meeste landen van Europa. Het maakt natuurlijk niet zoveel uit waar een klant vandaan komt, maar ik vindt het fantastisch om te zien dat mn webshop in 6 talen en de nodige betaalmethoden ook inderdaad internationaal bereik heeft. Ps is een andere webwinkel dan die in mn profiel staat vermeld.
  2. Tja... tijdje afwezig geweest en lees m'n oude post even door. Misschien wel zo correct als leuk om even te melden dat ik eind 2011 m'n eensmanszaak met succes en goed heb kunnen verkopen. Wel voor de verkoopcontracten bedrijfje ingehuurd. En dat kan ik iedereen aanraden, had anders achteraf een slachtpartij geweest. Nu mooi alles dicht getimmerd. Financieel een mooi en zeer acceptabele verkoopprijs kunnen overeenkomen. Met dank aan o.a. jullie tips.
  3. @ward Bedankt voor je reactie. normaal gesproken in de retail koop je een half jaar van te voren je seizoensmodellen in, vooruitbetaald alle kleuren en maten. Vervolgens eind seizoen restant dumpen. Wij beginnen pas te produceren zodra er besteld is met een minimale startvoorraad zolen, leer en/of suede. Overige kleuren en materialen binnen 48 uur op voorraad. Dus geen grote inkoop, materiaalvoorraden en geen restanten risico. Schaalbaar door snelle uitwijk naar verschillende productie kanalen en ateliers. @mikeg we hebben de Amerikaanse onderzoeken van alle 21 schoenfabrikanten en analyse van de gebruikte customizetools, prijsstelling en hun plaats in de markt. Maar toch bedankt voor je reactie. Mod edit : dit topic is gesloten ivm onze forumregels: Higherlevel.nl is een forum voor inhoudelijke ondernemersvragen. Geen marktplaats waar je op zoek bent naar produkten m.b.t. je core business. Bijv. als je een bloemenzaak gaat beginnen, kun je alles vragen m.b.t. bedrijfsstrategie, maar niet "waar koop ik mijn bloemen in".
  4. Voor nieuw te starten e-commerce platform waarbij de consument zijn sneaker qua materiaal en kleur zelf kan aanpassen en een uniek geintergreerd e-commerce systeem waarbij de consument zelf zijn schoen kan promoten en verkopen en daarmee zijn aankoop kan terugverdienen.(crowd Marketing) Zoek ik voor het inmiddels kant en klare e-commerce concept een schoenontwerper voor het ontwerp van een aantal sneakers en eventueel contacten met producerende ateliers. Ik zoek al weken via google, maar kan niets vinden. Het probleem is dat ik niet uit de modebranche kom en dus geen netwerk in die richting. Misschien dat iemand op HigherLevel een tip heeft .
  5. Ik dach dat je tot een jaar na uitschrijving nog aansprakelijk was? Sowieso als je hebt meegetekent op leningen, verplichtingen en huurcontract e.d.?
  6. In het contract voor de verkoop van mijn bedrijf is een nabetaling (van 6 maanden) opgenomen, als garantie dat ik die periode (6 maanden) voor vragen per email of telefoon beschikbaar ben. Ik eis daar een bankgarantie tegenover, lijkt me logisch. Hoe hard is z'n bankgarantie, en wat indien het bedrijf tussentijds wordt verkocht... moet ik daar iets over in het contract zetten, dat bij verkoop of overgang naar andere bedrijfsvorm ik de betaling per omgaande kan opeisen? Of dat die nabetaling automatisch overgaat op de nieuwe eigenaar danwel bedrijfsvorm? En als het buiten mijn weten om al is verkocht of omgezet, kan ik dan nog ergens iets verhalen?
  7. Even ten overvloede. Joost, ik ga ervan uit dat op de factuur behalve btw-identificatienummer van uw afnemer, ook het btw-identificatienummer van de facturerende partij op de factuur staat. Want beide moeten zijn vermeld. ;-) p.s. Nu heb ikzelf niets met diensten te maken, wel met produkten die ik lever aan een EU land en dus BTW verlegd mag factureren. Maar ik dacht dat het bij diensten zo was dat het BTW betaald moest worden in het land waar de dienst word uitgevoerd? Of is daar recent iets veranderd....
  8. Stand van diens kapitaalrekening in het eigen vermogen van de VOF + evt. goodwill + aandeel stille reserves in activa. En alles netjes zwart op wit uiteraard in een ontbindingsovereenkomst. groet Joost Hi Joost, Sorry, maar ik bedoel de ontbinding van het lopende huurcontract...!! Afkopen van de resterende periode (nog 16 maanden tot einde huurperiode a 1050 euro huur per maand)
  9. Ahhh...niets eens in de gaten...!!! Maar dat mag toch niets uitmaken ;-) had de mooie zoekfunctie gebruikt op zoek naar antwoord..zodat ik misschien niet een topic of reactie zou hoeven plaatsen. maar kwam het antwoord niet echt tegen. Met andere woorden, wat is een eerlijke of "logische" wijze van uitkoop van vertrekkende vennoot?
  10. Mag ik hieruit opmaken dat de vennoot zich uit het huur contract uitkoopt? En zo ja, hoe dit sluitend en correct vast te leggen, ik neem aan met de verhuurder dan wel zwart op wit met de uittredende vennoot nadat omzetting huurcontract naar EENMANSZAAK accoord is door verhuurder? Want stel dat de verhuurder wel accoord gaat met een omzetting van VOF naar EENMANSZAAK, welk afkoop bedrag zou dan redelijk zijn en vanuit welke situatie/periode te berekenen. A. Een vergoeding van de uitredende vennoot over de periode van uittreden totdat het huurcontract op EENMANSZAAK wordt gezet, of B. over de periode van uittreden en de oorsprokelijke looptijd huurtermijn? Ik vermoed namelijk B...aangezien daar de verplichting voor is aangegaan, en de uittredende vennoot die periode afkoopt?
  11. ik begrijp je punt... maar het bedrijf heeft al personeel in dienst, de extra omzet kan dus door het reeds aanwezige personeel worden gedaan. Tuurlijk zal het iets extra werk zijn, maar dat is relatief weinig aangezien ze de omzet al via mijn bedrijf generenen en hun dus het werk al wordt verzet... Behalve extra iets omzet zal het een nog grotere bruto winst opleveren. De overname zal dan zowel een hogere marge opleveren en door de effenciency geen extra personeel Ja, even Manon een PM gestuurd, ben benieuwd.
  12. Stel een ander bedrijf wil mijn eenmanszaak overnemen. Ik bedoel dus alleen de handel, klanten, voorraad en misschien wat inboedel. In feite is dan qua cijfers mijn inziens alleen de bruto winsmarge van belang, mijn "loon" en mijn kosten zijn dus niet interessant voor het bedrijf dat alleen mijn handel overneemt. Kan ik tbv het bepalen van een overname bedrag uitgaan van deze bruto winstmarge? Oftewel Netto omet - inkoopwaarde = bruto marge? Door bv de brutowinst marge te vermenigvuldigen met factor X, waarbij het overeengekomen overname bedrag door de koper in een x aantal jaar (bij gelijkblijvend omzet) is terug te verdienen...??? Zou dat een acceptable rekenwijze/verklaring zijn van het overname bedrag? Ik heb hier en daar een offerte opgevraagd bij bedrijven die de waarde graag willen bepalen, maar bij bedragen tussen de 500 en 1000 euro vindt ik een beetje te gortig...dus hoop eigelijk hier even een richtlijn te krijgen van en hoe ik bij benadering de waarde kan bepalen. Ik besef dat dat niet 123 is uit te rekenen, factoren als overname van de eventuele dealerschappen, opgebouwde naamsbekendheid, niche merk en last but not least....wat de gek ervoor geeft....!!!
  13. Mijn eenmanszaakje loopt door de crisis en beperkte gespecialiseerde produkt aanbod erg terug. Ik zou nog even door kunnen gaan, en hopen dat er geen dubbeldip nog volgt. Dus misschien beter nu te verkopen, nu er nog omzet en winst inzit. Uniek is het merk wat wij voeren in Europa, daar zit zeker potentie en mogelijkheden in, echter de financiele middelen heb ik niet (of durf ik niet teveel te lenen, gezin hypotheek) omdat nog beter in de markt te zetten. Zeker in de crisistijd, of het moet snel weer aantrekken) Optie zou zijn verkopen aan een concolega en daar in dienst gaan..noem maar wat. constructies te over...!! De vraag is alleen hoe ik de waarde van mij eenmanszaak nu berekenen. Ik heb inmiddels al een week zitten zoeken in soortgelijke meldingen hier op het forum, maar kom er niet echt uit. Er is een leuke omzet, een bescheiden winst, bruto winst percentage heb ik wel kunnen opkrikken naar momenteel 20%. Er is eigen vemogen aanwezig, en de vraag is krijg ik daar wat van terug? Alsook een voorraad van plusminus 45.000 euro Lees en hoor wel eens over 1 a 2 x de nettowinst als overname bedrag. We zijn distributeur van een aantal merken in Nederland, en waarvan 1 eigelijk voor heel Europa, en dus zeker uniek te noemen. Ik ben dus op zoek naar het berekenen van de waarde van m'n bedrijf, maar alle ander tips of opmerkingen inzake doorstart, uitbreiding of fusie zijn uiteraard heel welkom. Tja, eenmanszaak...je zit er helemaal alleen voor ;-)
  14. BTW doet er ook inderdaad niet toe.. De vraag aan TP was van als ik de provisie afkoop, wat worden dan de kosten voor de verzekering. Met andere woorden, of ik betaal 17,5 % provisie, of ik koop die af voor 995 euro en betaal 7,5% Nu lijkt het erop dat als ik de verzekering niet afsluit ik toch die 995 euro moet betalen? Het niet afsluiten of afzien is geenzins sprake geweest. Ik heb hem met de hierboven genoemde feiten (met dank aan Norbert ;) ) om de oren geslagen...!! >:( Heeft mij dus ook tijd gekost omdat TP niet met de antwoorden kwam waar ik om vroeg. Grrrrrrr Hij zet me dus in feite voor het blok, of probeert dat althans.
  15. Ik heb gevraagd aan m'n TP of die nogmaals een uitdraai zou kunnen maken van de drie offertes maar met daarin verwerkt de aangepaste provisie 7,5% ipv 17.5%. (ivm afkoop 10% tegen 995 euro ex btw) Enkele dagen later de offertes ontvangen en even gauw bekeken. Maar ja...drukdrukdruk. Dus ligt weer een week of wat. Vervolgens krijg ik een herinnering van de TP in bus dat ik die 995 euro nog niet heb betaald? nou breekt m'n klomp. Wat zijn dit voor praktijken, TP heeft zeker haast....!! Een en ander is onderdeel van het afsluiten van een AOV verzekering, die dat nog niet definitief is en stuurt een rekening? Uiteraard even gebeld, was heel gewoon in de branch. Heel verhaal over AFM het inzichtelijk maken van de kosten blabla? Ik schijn er niet onderuit te kunnen volgens hem, aangezien hij de uren al heeft gemaakt...?? Maar ja, die uren die gemaakt heb om van alles na te trekken omdat ik twijfel aan de offertes en de beroeps indeling waar in van hem geen goed antwoord kreeg. Kijk die AOV verzekering krijgt die waarschijnlijk toch wel, maar de manier waarop dit gaat? Maar ja, als ik niet tevreden ben met m'n adviseur kan ik naar 10.000 andere overstappen...alleen kost met dat 995 euro ex. BTW...!!
  16. Tja, weet niet wat ik ervan moet denken, maar krijg de volgende mededeling van m'n TP ----------------------------------------------------------------------------------------------- Het is inderdaad zo dat bij verschillende maatschappijen er verschillen in de beroepsindeling kunnen zijn. Voordat wij offerten aanvragen verifieren wij, naast een aantal andere zaken, tevens de risicoindeling. Bij ASR hebben wij dit ook gedaan en bij monde van (NAAM) kan het de beroepsindeling op 1E worden gesteld. (vandaag nog even geverifieerd.) De offerten zijn dus vergelijkbaar. Het is wel zo dat tijdens de accepatieprocedure er andere gegevens aan het licht kunnen komen maar dat is dus niet het beroepsrisico. Overigens is het zo dat eenmaal geaccepteerd, er alleen bij wijzigend risico er zaken kunnen worden aangepast.
  17. Norbert, bedankt....!! Zeer duidelijk, heb twijfels in m'n adviseur. maar goed, je kan niet zonder.
  18. Als webwinkel eigenaar (alleen) die ik de volgende werkzaamheden: 6 uur per dag administratief, Telefoon, support, administratie ect. 3 uur per dag inpakken en uitpakken met dozen tot 20 a30 kg al verplaats ik die met een steekwagentje
  19. Ik nogmaals 3 nieuwe offertes laten maken: Amersfoortse ------------------------------------------------------------------------ beroepsklasse 2 90 dagen index + 3% Geen noclaim Provisie 17.5% afgekocht en dus maar 7.5% eind leeftijd 65 jaar rubriek A + B 15.000 jaar premie 1666 1e jaar 1931 2e jaar 2196 3e jaar daarna 2461 Delta LLoyd ------------------------------------------------------------------------ beroepsklasse 3 90 dagen index + 3% Geen noclaim Provisie 17.5% afgekocht en dus maar 7.5% eind leeftijd 65 jaar rubriek A + B 15.000 jaar premie 1536 1e jaar 1795 2e jaar 2068 3e jaar daarna 2356 en verder iets oplopend ASR (vermoedelijk, staat niets op uitdraai? ------------------------------------------------------------------------ beroepsklasse 1/E 90 dagen index + 3% Geen noclaim Provisie 17.5% afgekocht en dus maar 7.5% eind leeftijd 65 jaar rubriek A + B 15.000 jaar premie 1214 1e jaar 1428 2e jaar 1653 3e jaar daarna 1795 De betreffende beroepsgroep is nog steeds wisselend in deze offertes?? Had er duidelijk om gevraagd !! Alvast bedankt voor jullie reacties..TOPPIE.
  20. Hierbij de andere 2 offertes, inderdaad zijn de beroepsklasse anders. En is bij de Amersfoortse Eigen risico 90 dagen, en bij Delta LLoyd 30 dagen. Vermoed dat er niet een vergelijking is gemaakt met dezelfde variabelen? Amersfoortse: ------------------------------------------------------ Leeftijd : 46 jaar Beroep : Eigenaar winkel Aantal beroepsmatige kilometers per auto : 10000 Beroepsklasse : 2 Aanvangskorting : Standaard Aanvangskorting 1e jaar : 40 % Aanvangskorting 2e jaar : 30 % Aanvangskorting 3e jaar : 20 % Mogelijkheid 1 Tarief : Standaard Indexkeuze : Index + 3% Uitkeringsdrempel A : 25% Uitkeringsdrempel B : 25% Beoordeling arbeidsongeschiktheid Rubriek A: Beroep Beoordeling arbeidsongeschiktheid Rubriek B: Beroep Verzekerd bedrag Rubriek A : € 15.000,00 Rubriek B : € 15.000,00 Eigen risico : 90 dagen Eindleeftijd : 65 jaar Premie bij aanvang Rubriek A : € 207,00 Rubriek B : € 1.572,30 Vaste polisopslag : € 75,00 ------------ Totaal per jaar : € 1.854,30 Doorlopende provisie bij aanvang € 324,50 per jaar (17,5%) Gezondheidswaarborgen : Gezondheidsverklaring met huisartsenkeuring Bijzonderheden Deze offerte is geldig tot 30-03-2010. Omdat u voor deze datum jarig bent, geldt vanaf uw verjaardag een andere premie. Uw verzekeringsadviseur kan u hierover informeren. Deze offerte is onderdeel van de AOV kortingsactie 2009. Hierdoor profiteert u van extra financieel voordeel: - aanvangskorting van 90% (in plaats van 55%) verspreid over drie jaar - vanaf het 4e jaar een doorlopende korting van 10% - premiebetaling per maand zonder toeslag (voordeel van 6%) De doorlopende korting van 10% is in het premieverloop verwerkt. Delta LLoyd ------------------------------------------------------ Verzekeringsvorm : Standaard Arbeidsongeschiktheidscriterium : Beroepsarbeidsongeschiktheid Dekkingsvorm : 3% Samengesteld klimmende jaarrente Uitkeringsdrempel - rubriek A : 25% - rubriek B : 25% Eindleeftijd : 65 jaar Eigen risicotermijn : 30 dagen Beroep : handelaar/winkelier in elektrische artikelen, electronica, radio en tv Klasse indeling : 3 Leeftijd : 46 jaar Contractsduur : 5 jaren , met onopzegbaarheid van de zijde van Delta Lloyd Voorwaarden : Conform de voorwaarden model OE 03.2.30 D Betalingstermijn : 12 maand(en) Verzekerde rente - rubriek A : € 15.000,00 voor de eerste 52 weken en - rubriek B : € 15.000,00 voor de periode vanaf de 53e week van de arbeidsongeschiktheid. No-claim meeverzekerd : Ja Premie - rubriek A : € 491,97 - rubriek B : € 1.417,25 ------------------- Totaal rubrieken : € 1.984,22 Vaste kosten : € 75,00 Opslag betalingstermijn : € 0,00 Opslag contractduur : € 0,00 ------------------- Totale premie per jaar : € 1.984,22 Premie per betalingstermijn : € 1.984,22
  21. Een paar tips en opmerkingen mee die je wellicht kunnen helpen in de verdere keuze: Waarom heb je de keuze uit deze 3 offertes gekregen? Heeft je adviseur dat gemotiveerd? Zijn de gemiddelde premies op langere termijn en de voorwaarden onderling vergeleken en is op basis daarvan geconcludeerd dat ASR de beste prijs/kwaliteitverhouding voor jou had? Amersfoortse en Delta Lloyd waren duurder met iets mindere voorwaarden op enkele punten. Heeft de adviseur dit niet toegelicht in het adviesgesprek? In de huidige vecht- en oversluitmarkt hanteren de meeste verzekeraars de starterskorting als aanvangskorting of overstapkorting. Iedere nieuwe klant krijgt dus korting. Bij navraag verzekeraar was een en ander inderdaad geen probleem ;-) dus leuke korting. Ik ben er geen voorstander van. Sigaar uit eigen doos: je betaalt eerst aanzienlijk meer om op termijn minder te gaan betalen, als je niet ziek wordt en als je nooit meer overstapt. Terugverdientijd ligt meestal na 5 jaar (eerste contracttermijn) en als na 5 jaar - bij goede gezondheid - blijkt dat je elders - met nieuwe aanvangskorting - beter af bent, heb je de no claim toeslag voor niets betaald, Mijn advies: als je toch voor ASR kiest, doe dat dan zonder no claim Goeie TIP...bedankt ;-) 7,5% doorloop voor onderhoud is op basis van deze premies reëel. € 995,- bij aanvang + 7,5 % doorloop eerste jaar lijkt mij aan de hoge kant als er alleen maar 3 offertes neergelegd zijn en jij zelf het vergelijk en de keuze mag maken. Dat lijkt mij bij uitstekt iets wat de adviseur moet doen. Keuze is deels door de adviseur gedaan, in overleg. Al blijf ik het een hoop geld vinden, zeker omdat het jaarlijks is waar eigelijk niets meer tegenover staat ???
  22. Ik heb een keuze uit 3 offertes en leg deze van ASR aan jullie voor: leeftijd 46 beroep: Verkoper IT produkten Postorder/internet verzekerd bedrag: 15.000 wachttijd 30 dagen geindexeerder uitkering eindleeftijd 65 jaar kilometers : minder dan 20.000 km Aantal jaren zelfstandige 7 jaar (sinds kort pas fulltime, was dus altijd via werkgever verzekerd) dus kom, neem ik aan niet in aanmerking voor starterskorting vermoed ik. Al heeft de tussenpersoon desondanks een 3 tal offertes aangevraagt op basis van starter? niet roken Beroep WEB winkel Beroepsklasse 1/D Rubriek A 15.000,00 Rubriek B 15.000,00 Wachttijd rubriek A 30 dagen Wachttijd rubriek B 1 jaar Eindleeftijd 65 jaar Verlengde eindleeftijd Geen Vorm jaarrente 3% Samengestelde klimming Soort tarief Standaard Uitkering rubriek A vanaf 25% arbeidsongeschiktheid Uitkering rubriek B vanaf 25% arbeidsongeschiktheid Arbeidsongeschiktheidscriterium Beroepsarbeidsongeschiktheid No-claim optie Ja Contractduur 5 jaar De premie is mede gebaseerd op: Gemiddeld aantal gewerkte uren per week: 40 uur of minder Verzekerd percentage van het inkomen: minder dan 70% Het bedrijf bestaat: Korter dan 3 jaar De gevolgde opleiding sluit aan bij het beroep: Ja De werkzaamheden bestaan uit: administratief 80% handenarbeid 10% leidinggeven 10% reizen binnenland 0% reizen buitenland 0% Premie Rubriek A 495,11 Rubriek B 1.745,04 Korting 692,30 Vaste kosten 67,50 Totaal (per jaar) 1.615,36 kolom 1 Verzekeringsjaar kolom 2 Verzekerd bedrag rubriek A kolom 3 Verzekerd bedrag rubriek B kolom 4 Korting Premie per jaar inclusief korting 1 € 15.000,00 € 15.000,00 € 692,30 € 1.615,36 2 € 15.450,00 € 15.450,00 € 474,97 € 1.899,90 3 € 15.913,50 € 15.913,50 € 244,41 € 2.199,67 4 € 16.390,90 € 16.390,90 € 125,77 € 2.389,61 5 € 16.882,63 € 16.882,63 € 258,88 € 2.329,93 6 € 17.389,11 € 17.389,11 € 399,67 € 2.264,78 7 € 17.910,78 € 17.910,78 € 548,47 € 2.193,89 8 € 18.448,10 € 18.448,10 € 705,65 € 2.116,96 9 € 19.001,54 € 19.001,54 € 726,32 € 2.178,95 10 € 19.571,59 € 19.571,59 € 747,60 € 2.242,80 11 € 20.158,74 € 20.158,74 € 769,52 € 2.308,56 12 € 20.763,50 € 20.763,50 € 792,10 € 2.376,30 13 € 21.386,40 € 21.386,40 € 815,36 € 2.446,07 14 € 22.027,99 € 22.027,99 € 839,31 € 2.517,93 15 € 22.688,83 € 22.688,83 € 863,98 € 2.591,95 16 € 23.369,49 € 23.369,49 € 889,40 € 2.668,19 17 € 24.070,57 € 24.070,57 € 915,57 € 2.746,72 18 € 24.792,69 € 24.792,69 € 942,53 € 2.827,60 19 € 25.536,47 € 25.536,47 € - € 0,00 Provisie aan de tussenpersoon is 17.5% ik heb de mogelijkheid om dat afte kopen voor eenmalig 995,00 euro en wordt de provisie 7.5% Is dar een reel aanbod? Aantal jaren zelfstandige 7 jaar (sinds kort pas fulltime, was dus altijd via werkgever verzekerd) dus kom, neem ik aan niet in aanmerking voor starterskorting vermoed ik. Al heeft de tussenpersoon desondanks een 3 tal offertes aangevraagt op basis van starter?
  23. Ik kwam net onderstaande reactie tegen van Martijn Vriezekolk elders op het forum In feite gaat dat dus voor ons ook op -------------------------------------------------------------------------------- Omzet dient mee genomen te worden in de periode waarop het betrekking heeft (evenals kosten). Het gaat er dan ook niet om wanneer betaald of gefactureerd wordt, maar wanneer de prestatie geleverd is. Voorbeeld: Wanneer er een prestatie in 2010 wordt uitgevoerd, maar al in 2009 wordt gefactureerd is dit vooruitgefactureerde omzet. Dit komt dan ook niet ten gunste van het resultaat 2009, maar tengunste van het resultaat 2010. Andersom geldt dit ook (wanneer er in 2010 pas wordt gefactureerd maar in 2009 al een prestatie is verricht). In dit geval is er sprake van nog te factureren omzet. Het bedrag dient in dit geval al wel meegnomen te worden in de resultaat bepaling. Bovenstaande heeft betrekking op de winst bepaling en niet op afdracht van BTW. Dit is inderdaad afhankelijk van welk stelsel er gebruikt wordt (kas of factuurstelsel).
  24. Ik zit met het volgende: In 2009 waren we een VOF met 2 vennoten, waarvan een vennoot er per 1 januari 2010 mee stopt en dus uitstapt. Echter eind 2009 heb ik (ik ga door als eenmanszaak) investeringen gedaan en betaald in nieuwe software die ik pas in 2010 kan en ga gebruiken. De vraag is, om mijn vennoot die per 1 januari uitstapt niet onnodig te belasten met mijn investering, zoek ik een administratieve oplossing cq verdeling. Of ben ik tegoed, en moet mijn vennoot maar gewoon meebetalen, je bent een ondernemend vennoot of je bent het niet? En als ik het administratief zou kunnen scheiden, hoe zou dat het makelijkst en eerlijkst gaan (mits fiscaal toegestaan, wil geen problemen hebben) Dacht aan om eerst de afgesproken winstverdeling te maken, en dan van mijn winstdeel de investering te verrekenen? Is dit een manier, of klets ik onzin, of zijn er nog andere manieren? Ik heb al een afspraak gemaakt met onze boekhouder, maar die komt volgende week en en wil graag op voorhand wat mogelijkheden weten. Aangezien ik vermoed dat ook hij het niet precies weet. Had ook al gezocht op internet en hier op HL, maar niet iets gevonden wat in de richting kwam helaas. Aangezien het een investering is, en dus over vijf jaar zal worden afgeschreven, zal het dus maar om een vijfde deel gaan die drukt op 2009.
  25. Dit is dus onjuist, buiten de EU heeft het BTW nummer geen betekenis ook niet voor de belastingdienst. Belasting kan ter controle wel verzend documenten opvragen waaruit blijkt dat die zijn verzonden naar buiten de EU. Zie hier onder, er worden geen voorwaarden genoemd ook geen BTW nummer Ik weet het, 't is niet makelijk allemaal, maar je moet er even induiken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.