Nath 0rigin

Junior
  • Aantal berichten

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Nath 0rigin

  1. Bedankt Marco, Deze website heeft echt talloze kwalitatieve PDF'jes. Hier kan ik veel uithalen en zal terugkomen met wat concretere vragen. Groetjes, Nathan
  2. Je was in 1995 7 jaar oud? [vrijmibo] Blijkbaar is een ijsje met discodip krijgen ook horeca ervaring [/vrijmibo] :P Ja ik had al gauw mijn roeping gevonden ;D
  3. Had toen vast wel al een drankje geserveerd. Maar de bedoeling was om te zeggen dat ik vanaf mijn 15e al in de horeca werk, en dat maakt het 2005, niet 1995..
  4. Mijn horeca ervaringen gaan terug naar 1995. Ik ben ondertussen 23, heb altijd met veel plezier in de horeca gewerkt. Met name thuis in de keuken als kok, heb ik ervaring als leidinggevend en heb ik ervaring op het gebied van bestellingen doen bij leveranciers. Samen met een vriend, 24 met ook een "lange" geschiedenis in de horeca, op het gebied van bediening en bestellingen etc, hebben wij besloten dat we dat touw in eigen handen kunnen nemen op het gebied van productkwaliteit, gastvrijheid, en innovativiteit binnen deze branche. Het doel van het ondernemersplan is een rode lijn trekken voor het bedrijf, met alle creatieve ideeën, promotie ideeën en algemene missie en visie. Uiteindelijk ook om een aanvraag voor kapitaal te ondersteunen, en wordt met dat oog ook zo geschreven. Ik wil een duidelijke financiele visie creeëren die zowel mij, als eventuele investeerders van voldoende informatie voorziet. Hetzij bank, familie of crowdfunders. Alle drie waarin ik mogelijkheden zie.
  5. Moet er in het ondernemingsplan ook staan welke leveranciers ik van plan ben te gebruiken, bijvoorbeeld welke bakker, en welke kaasboer?
  6. Hallo allemaal, Mijn naam is Nathan. Ik woon en werk in amsterdam, en ben bezig een businessplan te schrijven betreffende een nog niet gerealiseerde lunchroom in dit gebied. Ik ben naar mijn gevoel al een heel end gekomen wat betreft de inventaris, promotie en charisma van het bedrijf in woorden brengen, en het leek mij een goed idee om met andere ondernemers een praatje te maken betreffende starters in deze branche. Ik zou graag willen weten wat een verstandige manier van aanpak is betreffende een begroting. Hoe bepaal ik, voor het ondersteunen van kapitaal, hoeveel mensen er in mijn zaak komen. Gebruik ik als gemiddelde besteding een willekeurige uitgave, zeg, 1 koffie, 1 broodje en een stukje taart, maal de hoeveelheid gasten ik meen aan te trekken? En waar wordtt bepaald hoeveel mensen ik binnen krijg. In mijn ogen is daar geen pijl op te trekken, en nu zie ik mijzelf berekeningen maken gebaseerd op geheel fictieve cijfer, namelijk de hoeveelheid mensen ik verwacht. En hoe bereken je de winstmarge van zeg, een broodje geitenkaas met uiencompote? Ik kan wel bedenken, kijkende naar concurenten, dat zo een broodje tussen de 5 en 6,50 euro gaat kosten, maar ik heb moeite met deze formule kloppend maken in een schriftelijke begroting. Moet de begroting alle ingredienten bevatten, als in, koop een baal uien, en alle ingredienten, en reken uit hoeveel dit per portie kost? Dit zegt namelijk niet zo veel over wat het broodje moet kosten, meegerekend medewerkers en vaste activa. Ik zou namelijk heel graag aan de slag willen met het financiele gedeelte, maar de vlottende activa krijg ik niet mooi op papier. Kan ik gewoon een gemiddelde besteding maken, en aan hand daarvan ingredienten inkopen, of koop je ingtedienten, en bepaal je daarvanuit hoeveel gasten je moet trekken? Voelt een beetje als kip of ei..
  7. Beste Karen, ten eerste wil ik je bedanken voor je reactie, ik heb er over na zitten denken voordat ik erop reageerde. En aangezien ik over een aantal weken weer naar school moet, ben ik bang dat ik dit idee moet laten varen. Ik ben immers pas 16 en kan het me nog niet veroorloven om hiermee te stoppen. Toch bedank ik jullie allemaal voor de reacties, en ik zal de ervaring die ik op heb genomen zeker meenemen. mvg, Nathan Sokoloff.
  8. Ik weet natuurlijk dat ik geen artikelen mag overschrijven e.d. dit is mij allemaal heel duidelijk. Maar voor mijn nul-nummer, mag ik dan van meerdere artiekelen een soort samenvatting maken? Dat ik bijvoorbeeld over een bepaald onderwerp 20 artikelen lees, en over wat ik te weten ben gekomen, een artiekel schrijven. Waar ligt die grens van auteursrechten? Ik heb een aantal sites bekeken maar ze zijn niet allemaal even duidelijk en veel sites lopen door elkaar heen. mvg, Nathan Sokoloff
  9. :o Er zijn echt ongelooflijk talentvolle mensen daarbuiten. Thumbs up hoor. goed gevonden :) heb alles zeker 3x grondig bekeken. Die van Nike is zeer effectief, met die basket boven de prullenbak. Zeer inventief. Ook vind ik die eerste met die twee benen gespreid over de weg ontzettend goed.
  10. Ja ik heb er een gedacht, maar ik heb het niet doordacht. Het punt is, ik ben bang dat de uitgever er dan meer over te zeggen krijgt dan ik, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik wil een bepaald gevoel aan mijn produkt brengen (zoals elke ondernemer denk ik) en als ik naar een uitgever ga zouden ze kunnen zeggen: "ja het is leuk, ik zie het zitten, maar even dit veranderen en even dit" Het zou natuurlijk ook kunnen dat ik onzin uitkraam dus ik schrijf je optie natuurlijk wel even op. Dankjewel voor je reactie.
  11. :o waar kwam die onzin ineens vandaan? Zonde, ik had wel een goeie indruk van je. Maar ik vind dat door dit soort taalgebruik je een stuk minder serieus overkomt, en ik ben bang dat je daardoor ook een stuk minder serieus genomen zal worden. Anyway, je hebt inderdaad grote concurentie als er een ander cybercafe in de buurt zit. En zeker als die sponsers e.d. heeft. Dus je moet goed nadenken wat jou nou beter maakt dan die andere. Het kan best zo zijn dat aangezien jou concurent een sponser heeft, jij ervoor moet zorgen dat jullie café veel "klant vriendelijker" is. Dat jij meer een band bouwt met je klanten zodat ze vaker terug willen komen. Ik denk dat het best eens zou kunnen werken dat jij geen groot internet café word, maar kleinschalig blijft, dus minder kosten. Maar genoeg klanten werft omdat je simpelweg aardig tegen je klanten bent. En ze bijvoorbeeld herkent als ze een 2e keer binnenkomen. Dat vinden klanten altijd leuk. Je kan jezelf voorstellen etc. Zorg dat je een aantal vaste klanten krijgt, misschien zorgen die voor mond-op-mond reclame. Je hoeft niet groter te zijn dan de concurent om succes te hebben met je bedrijf. Veel succes.
  12. bij de kamer van koophandel kun je voor 81 euro een onderzoek laten doen naar jou handelsnaam. Ik heb het sinds kort aangevraagd echter nog geen bericht terug gekregen. Als je wilt kan ik (zodra ik bericht terug heb) je vertellen wat ze precies hebben gedaan. Als ze me dat vertellen. Volgens mij is dit geen onderzoek naar logo of dergelijk.
  13. Een niet "hip" blad? Dat zou ik misschien wel kunnen doen, en het zou eventueel beter kunnen lopen dan het tijdschrift dat ik nu in gedachten heb maar dan zou ik ergens mee bezig zijn waar ik niet 100% achter sta en wat ik niet zo leuk vind als het idee waar ik nu mee bezig ben. En één van de redenen waarom ik dit doe is omdat het mij ontzettend leuk lijkt om een "hip" blad uit te brengen. 8) Ik kan je verzekeren dat ik geld zal moeten investeren, ik denk dat als ik het geld allemaal al had en binnen 2 maanden een blad even op de markt zou kunnen brengen (om het zo maar even te zeggen) dat ik het ook niet zou doen. De onzekerheid geeft mij enigzins ook wel een kick. Dit soort opmerkingen heb ik ook aardig vaak naar mijn hoofd gekregen. Aan de ene kant maakt dit mij natuurlijk onzeker, maar aan de andere kant ben ik een persoon die er dan juist achterna gaat. In principe is alles uitgedacht. Ik ben er achter gekomen dat alles redelijk betaalbaar is, hier 300 euro, daar 400 euro etc. Maar zodra ik bij het drukken kom van vele exemplaren loop ik tegen de muur. Dan gaan er vele dingen door mijn hoofd. Gesponserde uitgaven is daar 1 van maar ik daar moet ik nog meer over te weten zien te komen. Wat ik eigenlijk wil is zoveel mogelijk bedrijven spreken over eventuele advertenties. Waarbij ik dus aankom met een onderzoek waaruit blijkt wat jongeren willen lezen (wat dus aan gaat sluiten op de adverteerder, bijvoorbeeld als jongeren geïntresseerd zijn in kleding, dat ik op kledingzaken af ga stappen), een nulnummer, zelfverzekerheid, een hoop enthiousiastme en natuurlijk een beetje geluk. vooral op het gebied van advertenties e.d. kan ik tips gebruiken. Om complicaties uit de weg te gaan: Ik ben een beginnende ondernemer, weinig ervaring, veel inzicht (or so i'm told) maar zeer gemotiveerd. Ik heb geen haast met dit tijdschrift, maar ik ben wel van plan om de dingen die geregeld moeten worden (en geregeld kunnen worden) zo snel mogelijk te regelen.
  14. Dromen vind ik gevaarlijk, ik zou het eerder "je ambities achterna gaan" noemen. Natuurlijk mag je dromen, maar dat vind ik iets dat je in je vrije tijd doet (als we dat al hebben :-\) Dan is iedereens droom Word Domination, ik kwijl al bij de gedachte ervan. Maar dat mijn onderneming ook maar een klein beetje een succes word vind ik ook al een beetje een droom. Ik wens jullie allemaal veel succes!
  15. Er zijn natuurlijk oplossingen voor alle problemen. Door hier te hebben gediscusseerd over het blad ben ik vele andere "weggetjes" tegen gekomen. Maar ik heb het idee dat jullie allemaal zoiets hebben van "wees reeël, begin er niet aan". Natuurlijk begrijp ik dat veel kritiek goed is, en ik ben er erg blij mee. Maar ik ben erg benieuwd naar jullie algemene indruk over mijn idee. Doen? of niet doen?
  16. Ik heb erg lang zitten nadenken over de dingen die je hebt gezegt Opz. IK weet het niet zeker maar volgens mij had ik het hier eerder over gehad, ik kan het even niet terugvinden. Maar het is niet omdat "mijn blad er nog niet is". Maar simpelweg omdat ik van plan ben een blad te maken met een pakkende cover (wat ik heel belangrijk vind)en vele onderwerpen die niet gebracht worden op en uitgever-tot-jongeren manier, maar gewoon de keiharde waarheid verteld, met eventueel straattaal etc. Het moet de jongeren aanspreken omdat ze zich in het tijdschrift moeten kunnen plaatsen. Het zou inderdaad kosten besparend zijn. Maar in mijn ogen komt het veel beter over als je een proef exemplaar hebt. Je zegt dat het ik veel werk bespaar als ik geen nulnummer maak, maar dit werk kost niks, en van dit werk moet ik het juist hebben. Daarmee moet ik de blitsz maken, professioneel overkomen voor anderen en adverteerders zoeken. Omdat het geen kapitaal kost, het enige wat het daadwerkelijk kost is een Safe-druk. Dat het werk scheel OK, maar ik besteed liever meer tijd erin waardoor ik meer zekerheid krijg voor Spang. Ik vond je idee over dat Factsheet wel heel erg leuk, daar had ik zelf nog niet aan gedacht. Ik ga het zeker onthouden Bedankt voor je kritiek Opz. mvg, Nathan Sokoloff
  17. Ha Karen, Daar heb ik wat aan :) en ook zeker wat op te zeggen. Als eerste; bedankt voor je kritiek. En nu ter zake. goed plan, eigenlijk het enige plan toch? Maar dit gaat toch veel beter als ik een nulnummer heb? Ik denk dat er hier al te veel van zijn, google maar eens jongeren websites of iets dergelijks... Talloze websites met leuke forums, filmpjes, spelletjes etc. Maar ik ben vandaag 2 Ako's binnen gelopen en een sigarenboertje met de vraag "wat voor jongeren bladen heeft u momenteel?" ze keken me een beetje vrapant aan en lieten mij toen "powerzone" zien en "glossy" ofzo. Die schenen het beste te verkopen. En bij de sigarenboer keken ze me aan alsof ik gek was. Die hadden geeneens jongerenbladen. En zowel de powerzone en de Glossy zijn geen bladen die ik zie als concurentie, in zo verre..de fanatieke "gamer" is niet mijn doelgroep, en de huppelmeisjes die de glossy lezen ook niet echt (ik zeg niet echt omdat er wel intressante dingen in die glossy stonden). Dus de grote concurentie komt van het internet; SPAM en Spunk. Daar zal vast wel een reden voor zijn, misschien omdat jongeren veel op internet zitten en dus via internet adverteren naar hun website. Wel slim natuurlijk maar ik heb het over een iets persoonlijkere aanpak. Bijvoorbeeld 10 jongeren een paar euro's geven en een t-shirt en de stad door laten lopen voor een uurtje. Ik ken wel wat jongeren die dat voor niks zouden doen zelfs, gewoon lang voordat het blad uitkomt naamsbekendheid maken. Zodat mensen in de 2e maand zeggen "dat zijn die mensen van spang de jeugdindustrie". Dan kan ik nieuwsbrieven gaan verzenden, een stuk of 8000 die ik via die andere firma waar ik het eerder over had heb gekregen. 8000 jongeren is geen slecht begin. Verder kan ik naar scholen gaan. Foldertjes uitdelen, wat ook niet een hele dure bezigheid is. natuurlijk zijn dit soort dingen allemaal gedaan. Maar wat ik aan het doen ben is in principe wat je vaak ziet bij mensen die feesten organiseren. Maar nu is het niet voor een feest maar voor een tijdschrift. mvg, Nathan Sokoloff
  18. Beste ronnie, Ik was inderdaad bezig met het opstellen van een financieel plan. Een aantal offertes aangevraagd en wat drukkerijen vergeleken. Ik zal je zo spoedig mogelijk op de hoogte houden en bedankt voor het helpen. ;D
  19. Allemaal reacties waar ik zeer tevreden mee ben, Er liggen inderdaad vele tijdschriften te koop bij bruna, maar geen enkele is daadwerkelijk waar ik mee bezig ben. Ik had over het hoofd gezien dat jongeren natuurlijk ook tijdschriften zullen kopen met een specifiekere inhoud. Maar de uitstraling die ik van plan ben aan het blad te geven geeft een totaal ander beeld aan dan dat ik heb gezien bij andere tijdschrift, ik zal een bijlage van het logo erin zetten zodat jullie een idee krijgen wat voor uitstraling het tijdschrift gaat geven. Waar ik ook over zit te twijfelen is of ik het blad wil verkopen door middel van vele advertenties/flyeren en dan abonnee's proberen te krijgen. Of door middel van verkoop in winkels zoals Bruna, AKO etc. Het gaat geen duur blad worden, ik begrijp wel dat jongeren niet heel veel geld te besteden hebben, maar als ze een Ipod kunnen kopen of iets dergelijks dan kunnen ze die paar euro's denk ik ook wel missen. Jongeren geven snel geld uit, en veel. Ik denk dat jongeren eerder geld uitgeven dan volwassenen in dit opzicht, dit is wel een goed topic om onderzoek naar te doen. Dit ben ik helaas niet van plan omdat er hier al zo verschikkelijk van zijn, die jongeren weten zelf geeneens meer waar ze naartoe moeten. Een tijdschrift alleen is weer iets fris. Natuurlijk komt er wel een website, maar die gaat in de eerste instantie geen grote invloed hebben op de spang de jeugdindustrie uitstraling.
  20. Een avontuur is het zeker. Maar aangezien er ontzettend veel smsdiensten zijn lijkt het mij erg belangrijk dat je heel goed vaststeld wat jou onderscheid van anderen. ik denk dat dat je beginpunt moet zijn. Maar dat is natuurlijk mijn mening, je kan natuurlijk ook gewoon zo snel mogelijk een smsdienst beginnen en zoveel mogelijk investeren in reclame maken. Dat zie je hedendaags veel gebeuren.
  21. Waarom is het zo risicovol dan? Ik zou inderdaad graag willen weten WAAR het dan meestal fout gaat, als iemand enig idee heeft zou ik dat zeer waarderen. Dat was ik inderdaad vergeten te vermelden, het zoeken van adverteerders. Hoe moet dat nou precies? Ik ben van plan een 0 exemplaar te maken. een volledig exemplaar van het blad. En daarmee dus op eventuele adverteerders afstappen met de statistieken van de enquetes die zijn ingevuld. mvg, Nathan Sokoloff
  22. Beste ondernemers, Ik heb ongeveer 3 maanden geleden een globaal idee in mijn hoofd gevormt. Een tijdschrift. Een tijdschrift voor jongeren tussen de 16 en 22 jaar (ongeveer) die (willen) weten wat "in" is en daar over willen lezen. Tot ongeveer een week geleden ben ik daar serieus mee begonnen. Mijn plan is om zoveel mogelijk mensen van mijn doelgroep te interviewen en enquetes laten invullen zodat ik een nog preciezer beeld krijg van "wat jongeren nou willen". Er worden volgende week t-shirts geprint met het logo en daarmee zijn wij van plan rond te lopen en er worden flyers gedrukt. Ik heb de gemeente gebeld om te vragen hoe dat nou zit met legaliteit en ik heb contacten met een bedrijf dat ook intresse toont in mijn idee, maar het zich niet kan veroorloven om het te financeren op grote schaal. Kortom; ik ben er druk mee bezig en zie het helemaal zitten. Er zijn alleen een aantal problemen. Ik heb geen ervaring wat betreft onderneming en het financiele gedeelte kan mij de kop nog eens kosten. Tot nu toe niet, want er is natuurlijk wel een starters budget. Maar veel van de gebeurtenissen zullen uit mijn eigen moeite moeten komen. Waar ik wel ervaring mee heb, en waar ik ook goed in ben, is het grafisch ontwerpen. Dus het ontwerpen van het tijdschrift, artikelen plaatsen etc. kan ik allemaal professioneel laten lijken. Dus tot zo ver als ik het zie: "so far, so good". Ook heb ik onderzoek gedaan naar eventuele concurentie, en het enige dat ik kan vinden is het tijdschrift SPAM, gemaakt voor jongeren tussen de 14 en 17 jaar. Helaas toen ik hier achterkwam had ik mijn logo al gemaakt en was ik bang dat Spang teveel leek op SPAM. Hier moet ik nog nader onderzoek naar doen, maar ik heb rondgevraagd en ik heb gehoord dat het inprincipe zou moeten kunnen, maar alleen als mijn tijdschrift Spang de jeugdindustrie gaat heten. Maar dit moet ik nog wel officieel allemaal navragen. Ik ben er dus achter gekomen dat er maar 1 "echte" concurent is, de rest lijkt niet op wat ik aan het doen ben. Dit zegt mij 2 dingen. -Het zegt mij dat er weinig handel is in een blad voor jongeren, dus minder concurentie. -Maar het zegt mij ook dat er misschien een reden is waarom het weinig handel in is. Is er wel vraag naar een jongeren tijdschrift? Dit ga ik allemaal in de loop van volgende week onderzoeken door middle van enquetes en interviews, er zijn al een stuk of 100 enquetes de deur uit en het bedrijf waar ik zeer goed contact mee heb heeft ongeveer 8000 jongeren waar ik een eventuele nieuwsbrief/enquete naar toe zou kunnen sturen. Dit leek mij een goed begin. Ik heb mij aangemeld op dit forum omdat ik goeie dingen heb gelezen en ik heb gezien hoe veel mensen veel tips hebben gekregen. Ik sta open voor allerlei dingen en zou die heel graag van u willen horen bij voorbaat dank, Nathan Sokoloff
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.