• 0

Uitwerking ondernemingsplan horeca

Hallo allemaal,

 

Mijn naam is Nathan. Ik woon en werk in amsterdam, en ben bezig een businessplan te schrijven betreffende een nog niet gerealiseerde lunchroom in dit gebied.

 

Ik ben naar mijn gevoel al een heel end gekomen wat betreft de inventaris, promotie en charisma van het bedrijf in woorden brengen, en het leek mij een goed idee om met andere ondernemers een praatje te maken betreffende starters in deze branche.

 

Ik zou graag willen weten wat een verstandige manier van aanpak is betreffende een begroting. Hoe bepaal ik, voor het ondersteunen van kapitaal, hoeveel mensen er in mijn zaak komen. Gebruik ik als gemiddelde besteding een willekeurige uitgave, zeg, 1 koffie, 1 broodje en een stukje taart, maal de hoeveelheid gasten ik meen aan te trekken?

 

En waar wordtt bepaald hoeveel mensen ik binnen krijg. In mijn ogen is daar geen pijl op te trekken, en nu zie ik mijzelf berekeningen maken gebaseerd op geheel fictieve cijfer, namelijk de hoeveelheid mensen ik verwacht.

 

En hoe bereken je de winstmarge van zeg, een broodje geitenkaas met uiencompote? Ik kan wel bedenken, kijkende naar concurenten, dat zo een broodje tussen de 5 en 6,50 euro gaat kosten, maar ik heb moeite met deze formule kloppend maken in een schriftelijke begroting. Moet de begroting alle ingredienten bevatten, als in, koop een baal uien, en alle ingredienten, en reken uit hoeveel dit per portie kost? Dit zegt namelijk niet zo veel over wat het broodje moet kosten, meegerekend medewerkers en vaste activa.

 

Ik zou namelijk heel graag aan de slag willen met het financiele gedeelte, maar de vlottende activa krijg ik niet mooi op papier.

Kan ik gewoon een gemiddelde besteding maken, en aan hand daarvan ingredienten inkopen, of koop je ingtedienten, en bepaal je daarvanuit hoeveel gasten je moet trekken?

 

Voelt een beetje als kip of ei..

 

 

 

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

15 antwoorden op deze vraag

  • 0

 

Mijn horeca ervaringen gaan terug naar 1995. Ik ben ondertussen 23, heb altijd met veel plezier in de horeca gewerkt. Met name thuis in de keuken als kok, heb ik ervaring als leidinggevend en heb ik ervaring op het gebied van bestellingen doen bij leveranciers. Samen met een vriend, 24 met ook een "lange" geschiedenis in de horeca, op het gebied van bediening en bestellingen etc, hebben wij besloten dat we dat touw in eigen handen kunnen nemen op het gebied van productkwaliteit, gastvrijheid, en innovativiteit binnen deze branche.

 

Het doel van het ondernemersplan is een rode lijn trekken voor het bedrijf, met alle creatieve ideeën, promotie ideeën en algemene missie en visie. Uiteindelijk ook om een aanvraag voor kapitaal te ondersteunen, en wordt met dat oog ook zo geschreven. Ik wil een duidelijke financiele visie creeëren die zowel mij, als eventuele investeerders van voldoende informatie voorziet. Hetzij bank, familie of crowdfunders. Alle drie waarin ik mogelijkheden zie.

Link naar reactie
  • 0

 

Hallo Norbert

 

Ik begin binnenkort inpandige horeca naast mijn twee kledingzaken.

Ik ben op zoek naar een model ondernemingsplan om dit zo snel mogelijk te kunnen inleveren bij de gemeente.

Ben vier jaar ondernemer heb twee kledingzaken in een groot pand en wil daarbij een coffeecorner openen.

Heb 25 jaar ervaring in de horeca en ga het zelf runnen.

Kun je mij daar misschien aan helpen?

Warme groet

Rachel

Link naar reactie
  • 0

Je kunt toch gewoon zelf een bedrijfsplan schrijven met wie je bent, want je kunt, wat je wilt bereiken, hoe je dat wilt bereiken en wat ervoor nodig is dat te bereiken? In de tijd die je nu besteed aan zoeken naar een model (die overigens via Google, KvK, banken sites e.d. gewoon te downloaden zijn, had je al wat pagina's kunnen vullen.

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

kijk eens goed naar mijn vorige post! even naar benedenscrollen en daar heb je 'm

 

Hallo Marco..

 

Ik begin binnenkort inpandige horeca naast mijn twee kledingzaken.

Ik ben op zoek naar een model ondernemingsplan om dit zo snel mogelijk te kunnen inleveren bij de gemeente.

Ben vier jaar ondernemer heb twee kledingzaken in een groot pand en wil daarbij een coffeecorner openen.

Heb 25 jaar ervaring in de horeca en ga het zelf runnen.

Kun je mij daar misschien aan helpen?

Warme groet

Rachel

Link naar reactie
  • 0

Rachel, welkom op ondernemersforum Higherlevel. Je bent het eerste, nieuwe lid van augustus!

 

Nathan, ben je inmiddels in gevorderde voorbereiding of gestart of staan jouw ondernemersplannen in de koelkast?

 

Misschien kunnen de leden met startplannen in de horeca elkaar eens treffen en sparren?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 168 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.