Ga naar inhoud

RT....

Legend
 • Aantal berichten

  1631
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

RT.... won de laatste dag op 11 december 2018

RT.... had de meest gelikete inhoud!

Karma

133

Persoonlijke info

 • Land
  Nederland

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  adviseur
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  31-35
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  Geef hier svp een aa
 1. RT....

  Incassobrief incassocentre

  Die termijn geldt alleen als de schuldenaar een natuurlijk persoon is, niet handelend in zijn beroep of bedrijf. Daarvan lijkt mij hier geen sprake. De 'dossierkosten' hoeven sowieso niet betaald te worden, dat zijn geen Wik-kosten. TS heeft overigens gewoon binnen 14dgn na ontvangst retour, het bedrag terugbetaald? Dan vraag ik me af waar het incassobureau haar vordering op baseert, en of er (indien een termijn zou zijn overschreden) sprake is van een fatale termijn (dan wel er nog een ingebrekestelling nodig is).
 2. Welke rechten? We zullen zien...HvN was al bijna een kratje Kornuit gaan halen bij de Lidl... Ze hoeven ook geen schade te lijden.
 3. Gisteren heeft er een kort geding plaatsgevonden, uitspraak over 2 weken!
 4. RT....

  RT....

 5. Die mensen zullen er wel verstand van hebben. Deze casus biedt daarvoor te weinig informatie, maar het is zeker niet uitgesloten dat TS jegens de NL'se distributeur onrechtmatig kán handelen. Dat zal zich met name voordoen wanneer producenten werken met een (louter) selectief distributienetwerk. Wanneer de (bijvoorbeeld) Nederlandse, niet aangesloten handelaar (i.c. TS) weet dat diens importeur haar afspraken met de producent schendt, daarmee concurreert met wel-gebonden handelaren, en van die omstandigheid profiteert...kan er sprake zijn van een onrechtmatige daad. Het zijn een hoop mitsen en maren, maar (pun intended) in die zin kan een (exclusief) distributieovereenkomst wel degelijk 'derdenwerking' hebben.
 6. RT....

  Bestuurder af, maar nog wel aandelen waar ik vanaf wil

  Kun je überhaupt 'bestuurder af' zijn zonder dat daar een AVA-besluit of eigen opzegging aan ten grondslag ligt? Wat zeggen de statuten? Waarom wil je van de aandelen af?
 7. Je zou die indruk wel krijgen, al moet aangetekend worden dat ook de rechtbank op de verkeerde gronden het beroep van de bestuurder gegrond verklaarde.
 8. Volgens mij is het toch al redelijk lang vaste rechtspraak van de Hoge Raad dat slechts van belang is de formele gezagsverhouding, daar is weinig gezwabber bij. De "toelichting" van Rendement is dan ook complete flauwekul.
 9. RT....

  Wel of geen webshop

  Is het nodig een webshop te hebben? Heb je nu het idee flink omzet mis te lopen? Dragers van exclusief schoeisel weten de speciaalzaken wel te vinden en zijn vaak ook bereid te reizen.
 10. Ik denk dat er in dit soort gevallen simpelweg niet wordt nagedacht over eventueel recht op WW of de gevolgen van ontslag, laat staan dat er weloverwogen beslissing wordt gemaakt.
 11. Dat lijkt mij niet juist. Ik zie niet in waarom een "alleenstaande" bestuurder geen werknemer kan zijn. Zoals het Crvb ook benadrukt gaat hem voor wat betreft het criterium gezag om de formele gezagsrelatie. Formeel staat een bestuurder onder het gezag van de stichting of vennootschap etc. Júist om die reden is bijvoorbeeld ook de Regeling Aanwijzing DGA in het leven geroepen, om een uitzondering te maken voor die groep die wel formeel maar niet materieel/feitelijk onder gezag staan. De samenvatting van Rendement.nl is in dat opzicht dan ook niet helemaal juist, aangezien ze doen voorkomen alsof de meerkoppigheid van het bestuur tijdens de referteperiode de doorslag zou hebben gegeven.
 12. RT....

  Artikel: Bitcoins en belastingen

  Er even van uitgaande dat iedere cryptohandelaar, -investeerder, -speculant, -hobbyist een witteboord-crimineel is: Nadat je dus in het buitenland een rekening hebt geopend, hoe ga je die 500k uitgeven? Je kunt je hypotheek niet aflossen, geen dure auto's kopen etc. Allemaal vervelende beperkingen zodat je wat, 10k aan belasting kunt ontduiken? Lijkt mij, afgezien van het criminele aspect, niet echt de moeite waard. Dat lijkt me al hélemáál niet handig. "Hallo Fiod! Hoe ik aan dat vermogen kom? Crypto's! Hoe ik aan die crypto's kom? Tja, dat is niet meer te traceren." Fiod: "Gaat u maar eventjes mee." Ook daarom gewoon aangifte doen, dan kun je ook aan andere (opsporings)instanties laten zien wanneer je welke hoeveelheid aan crypto's had, en (makkelijker) verklaren waarom je nu ineens in de gelegenheid bent je hypotheek af te lossen. Waarom niet? Over de afgelopen 5 jaar is het ook ruim 4 keer over de kop gegaan. Neem je januari 2013-2018, dan zelfs bijna 150350x. Alleen 14-15 en 18-19 zijn bijzonder slechte jaren geweest, maar 17-19 is nog steeds een rendement van 400%. Prima gokjes ;)
 13. RT....

  Artikel: Bitcoins en belastingen

  Dat lijkt mij niet, zéker niet als de koers (explosief) stijgt. Tenzij je voornemens bent om je bitcoins nooit meer in te ruilen voor euro's. Als je vandaag 10 BTC koopt, je geeft ze nooit op, en over 5 jaar blijkt het 500.000 euro waard te zijn, dan wil je denk ik wel graag 'cashen'. Hoe verklaar je dan waar dat geld vandaan komt? De vermogensbelasting die je daarmee al die jaren bespaard hebt is dan kleingeld en het risico niet waard lijkt me. Zelfs als je (met je crypto-vermogen) geen vermogensbelasting verschuldigd bent, dan nog doe je er verstandig aan het ieder jaar op te geven. Je komt immers (hopelijk) op een punt dat je mag gaan uitleggen waar je vermogen vandaan komt.
 14. Hij is pas rente verschuldigd na (op de juiste manier) in gebreke te zijn gesteld. Aangezien hij inmiddels de hoofdsom heeft voldaan, kan hij niet meer in verzuim raken. Stort die 1500 terug, want anders ben jij degene die straks rente moet gaan betalen...
 15. De kans is groot dat die vordering reeds verjaard is, tenzij je op een juiste manier gestuit hebt, maar ik vrees van niet...

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké