member123

Legend
  • Aantal berichten

    3396
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Alles dat geplaatst werd door member123

  1. Sanoma gaat volgens mij inderdaad 50 a 60 procent van de titels opheffen.
  2. je geeft aan dat als je dit geweten had dat je helemaal geen staatsgarantie had willen hebben. Je begrijpt nog steeds niet dat die beslissing nooit aan jou geweest is. De bank wilde jou eigenlijk geen lening geven maar doordat de bank wel een staatsgarantie voor jou wilde afgeven heeft de bank gezegd: nou vooruit dan maar, als de staat 80% van de lening wil garanderen aan ons willen wij je alsnog een lening geven. enige keus die jij dus had was wel een lening nemen of geen lening nemen en als je die wel wilde had je die staatsgarantie en de premiebetaling en bijbehorende voorwaarden dus maar op de koop toe te nemen (zoals je blijkbaar ook gedaan hebt).
  3. als ik de prijzen en hele constructie van Getty images bekijk is het voornamelijk opgericht als een soort van valstrik voor achterloze mensen/bedrijven. Overal op internet kan je voor paar euro stockfoto's kopen (neem b.v. istockphoto.com) dan betaal je tussen de 2 euro en 250 euro (als je grootste formaat op hoge resolutie wil) voor een foto. Getty images betaal je kennelijk standaard paar honderd tot paar duizend euro voor een foto. Dat zal echt niet zijn omdat die foto's bij hun zo bijzonder zijn en zoveel meerwaarde hebben ten opzichte van alle andere stockfoto sites. Die prijs lijkt bewust zo hoog te zijn om op die manier claims tegen argeloze gebruikers zo hoog mogelijk te kunnen maken. Zou ook wel eens willen weten hoe de inkomsten verhoudingen bij GI liggen met verhouding tot echt verkochte foto's via de site en inkomsten uit claims. Nogmaals: het is goed dat rechten van fotografen of andere auteurs beschermd worden maar GI lijkt gezien hun tarieven en werkwijze niet met dat doel opgericht maar voornamelijk met het doel om misbruik van die regels te maken. En waarom is een foto na misbruik ineens 3 x zo duur en dan ook nog kosten erbij? Als ik in de winkel een TV jat van 2000 euro en wordt betrapt hoef ik ook niet ineens 6000 euro + kosten te betalen voor die tv. Nee ik krijg hooguit een boete en loop kans op vervolging vanwege diefstal. En dat is wat ik bedoel met dat er misbruik gemaakt wordt van auteursrechten door zodra er iemand betrapt wordt ze gelijk extreem hoge bedragen moeten betalen welke elke redelijkheid ten buiten gaan en helemaal niks meer te maken hebben met de werkelijk geleden schade.
  4. maar staat er in het contract wel dat indien de staat die garantie aan de bank uitbetaald dat jou dat bedrag wordt kwijtgescholden? Dat jij moet terugbetalen is een logisch gevolg van het sluiten van de lening. Dat de bank een deel van die lening bij de staat kan claimen als jij niet terug kan betalen is een luxe positie voor jou. Dan valt het dus heel erg mee dat de bank slechts 5 jaar zijn best hoeft te doen om het geld op jou te verhalen. Zonder staatsgarantie zou de bank namelijk volledige bedrag gedurende veel langere tijd op jou (kunnen) verhalen en zou daar waarschijnlijk ook veel hardere acties voor ondernemen als ze nu zullen doen (belang voor bank is nu immers minder groot).
  5. De TS gaat er volgens mij vanuit dat de staatsgarantie er voor hem was. Maar die staatsgarantie is er geheel voor de bank zodat die meer zekerheid heeft en jou die lening wil geven. Het enige voordeel/belang dat jij (de lener) heeft bij staatsgarantie is dat daardoor de uitlener dus meer zekerheid heeft op terugbetaling van de lening ( deel daarvan) en jou daardoor die lening verstrekt heeft. Daarnaast moet uitlener er dus gewoon alles aan doen om dat geld van jou terug te krijgen. De interpretatie van die staatslening door TS en wie die moest beschermen is hier dus gewoon onjuist.
  6. Misschien omdat bij dat koekje er daadwerkelijk een product verdwijnt dat niet meer verkocht kan worden. Bij die foto is dat niet het geval. En dan hanteerd Getty ook nog eens absurd hoge prijzen voor hun foto's (waarschijnlijk al met doel dat zo veel mogelijk mensen niet betalen en ze dan nog meer geld kunnen claimen. Niet dat ik verder goed wil praten hoor. Bij cd/dvd worden b.v. Ook vreemde reken methodes gebruikt voor schade. Hierbij wordt als stelregel genomen dat als er 10 duizend dvd's gedownload zijn ze dus 10 duizend dvd's minder verkocht hebben en dat de schade is. Terwijl ze misschien slechts 100 dvd's minder verkocht hebben omdat de rest zo en zo nooit gekocht zouden hebben. Zodra om digitale producten gaat proberen rechthebbende er bij misbruik altijd tot in het extreme een slaatje uit te slaan.
  7. je zou een bepaald bedrag voor test artikel in rekening kunnen brengen en als er dan definitieve order geplaatst wordt dat bedrag weer in mindering kunnen brengen (of zelfs dubbel in mindering). Dat kan je natuurlijk ook alleen doen in gevallen waarbij je "onderbuik gevoel" aangeeft dat de kans op een echte order erg klein is. indien ze test artikel betaald hebben en dat weer als korting op order krijgen zullen ze misschien net iets sneller bij jou de bestelling plaatsen als alsnog verder naar andere leverancier kijken omdat ze immers al in die order geïnvesteerd hebben (ook al is dat minimaal)
  8. vind het zelf wel goed idee. Aansluitingen van apparaten worden nu namelijk regelmatig veranderd om de consument op kosten te jagen. neem even 1 voorbeeld: de iphone. Met overgang van iphone 4 naar 5 hebben ze de connector voor lader aangepast. Hierdoor kan iedereen die de afgelopen jaren extra laders en overige randapparatuur voor de iphone gekocht hebben dit dus zo de prullenbak ingooien en moeten ze weer nieuwe kopen. Ik heb hier een bak met vele tientallen verschillende laders liggen voor verschillende soorten apparatuur en je zoekt je altijd een ongeluk naar de juiste lader. en in 99,9% van de gevallen heeft een afwijkende lader echt niks te maken met speciale functies van een apparaat.
  9. als kleinschalig is zou ik inderdaad gewoon een overzichtje maken met alle info over de webshop kwa bezoekers, orders, winstpercentage enz. enz. en dan op sitedeals en tbforum aanbieden. Aangezien je de webshop ook al offline gehaald hebt vermoed ik dat je er ook niet heel veel voor verwacht te krijgen en moeten die kanalen wel een koper kunnen opleveren.
  10. tussen 10:39 en 11:15 om iets exacter te maken (11:15 had ik mijn bericht aangepast naar 50.000)
  11. Je zat er wel het dichtst bij! :) Had verwacht dat de mensen eerder wakker zouden zijn en zouden aanmelden ;-)
  12. ik heb lang geleden eens een VOF gehad met 2 partners. Ook daarbij was de inzet van de 2 venoten op zijn minst erg magertjes te noemen en vrijwel niet beschikbaar. Ik ben destijds naar de KvK gegaan en heb ze daar laten uitschrijven en VOF om laten zetten naar eenmanszaak. Was vrij verbaast dat ik ze zo makkelijk kon laten uitschrijven. (de VOF was dus beëindigd en ik ging met oude handelsnaam verder als eenmanszaak) Na uitschrijven bank en andere instanties op de hoogte gebracht en zaken laten blokkeren en daarna heb ik ze via aangetekende brief geinformeerd dat ik ze had laten uitschrijven met nadere motivatie (vooraf uiteraard ook herhaaldelijk gecommuniceerd dat inzet en prestaties niet naar afspraak waren). Waren ze op zijn minst niet blij mee maar uiteindelijk paar paar honderd euro afgekocht. We hadden geen VOF overeenkomst en nog geen omzet. Moet wel zeggen dat ik later nog wel eens achter mijn oren gekrabt heb van dat dit misschien niet de meest slimme manier was en dat ik geluk had dat ik zo makkelijk vanaf gekomen ben. Van belang zijn afspraken die er onderling gemaakt zijn. wat zijn investeringen van hem enz. enz.
  13. hoe je het beste kan verkopen zal mede afhangen van de grote van je webshop (omzet/winst). Wat kleinere webshops kan je prima verkopen via vraag en aanbod van hl.nl, sitedeals, tbforum, marktplaats/speurders of andere vraag en aanbod website voor (verkoop van) webshops of specifiek je branche. Voor heel grote webshops kan het beter zijn een bedrijfsmakelaar te zoeken.
  14. mijn tijd is verstreken maar...... tromgeroffel...... Totaal aantal geregistreerde leden:: 49999 50000
  15. Nog slechts 4 leden te gaan en 2 uur en 10 minuten...
  16. zojuist weer een nieuw artikel over een nieuw startende websupermarkt: http://twinklemagazine.nl/achtergronden/2013/09/superdirect.com-klaar-voor-de-start/index.xml
  17. Uit eigen ervaring weet ik dat het wel eens voorkomt dat pakketje niet aankomt of dat er misbruik gemaakt wordt (zending niet ontvangen beweren ze maar wel gebruik maken van gepersonaliseerde kortingscode/verlotingscode die bijgeleverd is). Dit aantal is gelukkig zeer klein (ruim onder de 1%). Dat is een risico dat mijn klant zelf moet lopen indien hij kiest voor verzending via de normale post. Normaal zal hij de paar vermissingen/fraudegevallen zeer ruimschoots moeten terugverdienen met de veel lagere verzendkosten die hij kwijt is en meer orders die hij daardoor kan binnenhalen. Ik ga dit in elkgeval in mijn voorwaarden opnemen en verzending via brievenbus post aanbieden.
  18. Ik heb inderdaad niks met de eindklant te maken. Ik verstuur enkel in opdracht van mijn zakelijke klant de bestelling rechtstreeks naar zijn klant. Nu stuur ik standaard alles via pakketpost maar ik heb ook een 2500 producten zoals dvd's die dus via brievenbus post zouden kunnen. Nu reken ik mijn klanten 6,50 per pakket maar zou in geval van brievenbuspost dit omlaag kunnen naar ongeveer 2,40 euro. Ik verdien niks op de verzendkosten, dit is enkel een service. Zouden mijn zakelijke klanten dus aanspraak kunnen maken op de regeling voor consumenten waarop ik dus opnieuw moet verzenden omdat ik aflevering niet kan bewijzen kan ik die brievenbus optie dus niet aanbieden en zal iedereen 6,50 euro moeten betalen voor verzending van een eenvoudige dvd. Dat is dus voor mijn klant een flink hogere kostenpost die dat weer doorrekent aan zijn klant wat uiteindelijk mijn dvd assortiment minder aantrekkelijk voor de verkoop maakt.
  19. waar ik op doel is dat informatie waarvan je vooraf verwacht dat het niet interessant is voor je soms dus toch op een andere manier ineens toch zeer bruikbaar blijkt.
  20. Indien je als webshop er voor kiest om een product via brievenbus post naar een klant te versturen en deze geeft aan dat hij niks ontvangen heeft zal je opnieuw moeten versturen of terugbetalen aangezien bewijslast van ontvangst bij de webshop ligt. Dit is zo bij B2C overeenkomsten. Nu heb ik echter sinds kort een groothandel waarin ik allemaal B2B klanten heb. Deze klanten kunnen vervolgens in mijn B2B webshop orders invoeren en opgeven dat ik die direct naar hun klant moet versturen (dropshipping). De overeenkomst is dus B2B maar levering is B2C. Nu heb ik veel producten zoals dvd's die makkelijk via de post verzonden kunnen worden waardoor verzendkosten een stuk lager kunnen zijn. Ik wil de B2B klanten dus de mogelijkheid bieden om te kiezen tussen verzending van de bestelling via pakketpost (standaard) of via brievenbus post. Bij brievenbuspost zou dat echter geheel op risico van de B2B klant moeten gebeuren. Dus klaagt de B2C klant van hem bij hem dat ze niks ontvangen hebben zal de B2B klant bij mij gewoon opnieuw moeten betalen voor een nieuwe zending. Bij B2C overeenkomsten is dat dus niet toegestaan, maar mag ik dat bij B2B overeenkomsten wel rechtsgeldig afspreken?
  21. Offertes maak ik zelf ook nooit en had vooraf ook iets van "dat gedoe over offertes zal allemaal wel, niet interessant voor mij". Toch dat ik daar zat en verhaal aanhoorde zaten daar dingen bij die voor mij zeer bruikbaar zijn. Niet om een offerte te maken maar wel om mijn manier waarop ik mijn potentiële klanten via de mail (of later mogelijk via de post) benader een betere opbouw te geven zodat het verhaal ze meer aanspreekt en de kans dat ze zich aanmelden bij mijn groothandel groter wordt. Als ik dat combineer met aantal punten uit de training van Hans van den Bergh moet ik mijn succes percentage uit mailings naar potentiële klanten flink omhoog kunnen krijgen.
  22. om je nog wat beter in te lezen nog de volgende 2 links: de opmars 9of juist niet) van de online supermarkt: http://twinklemagazine.nl/achtergronden/2006/06/Vertraagde_opmars_online-supermarkt/ Duitse online supermarkt die er mee stopt: http://twinklemagazine.nl/nieuws/2012/12/supermarkt.de-sluit-zijn-deuren/ http://twinklemagazine.nl/achtergronden/2011/02/nederlandse-vs.-belgische-online-supermarkten/ smaak.nl in de financiele problemen: http://twinklemagazine.nl/nieuws/2012/04/smaak.nl-in-financiele-problemen/ en als je dan nog meer wil lezen hierover een hele verzameling artikelen over (online) supermarkten: http://twinklemagazine.nl/zoeken/index.xml?query=supermarkt&page=2&db=twinkle-magazine&query-profile=Default&type=and&sort=relevance De conclusie zal denk ik moeten zijn dat een kleinschalige online supermarkt in niche producten wel mogelijk is als je de juiste doelgroep weet te vinden maar algemene supermarkt met enkel gericht op prijs erg moeilijk zal worden
  23. zijn voldoende webshops die downloads aanbieden. B.V. www.opencart.com hier kan je downloads mee verkopen die direct beschikbaar komen na een betaling.
  24. marges op veel producten zijn 1 a 2 % en in beperkt deel van assortiment iets hoger en op ander deel van assortiment zijn marges negatief (altans wat ik moet geloven van de artikelen die ik wel eens voorbij zie komen). Lees ook eens het volgende stukje: http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10834984/Plus-legt-margeverlies-bij-leveranciers Dan zal jij moeilijk bij de fabrikanten zelf kunnen gaan inkopen omdat die enkel zeer grote hoeveelheden willen leveren. Maar... het kan zeker een succes zijn. Maar 2... dat succes kan je de kop kosten. Volgens mij is er niet heel lang terug weer een (Nederlandse) internet supermakt gestopt omdat ze de groei die ze doormaakte niet meer konden financieren. Verder zijn de volgende 2 topics mogelijk interessant voor je: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=18;action=display;threadid=19381;start=msg163074#msg163074 https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=18;action=display;threadid=29070;start=msg266679#msg266679
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.