Jump to content

MediaModerator

Moderator
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Mandela als voorbeeld van arrogantie? Zo ken ik er nog wel een paar. Gandhi was een ware attention whore in zijn lendeschouderdoekje, en Martin Luther-King bekendste uitspraak begint met het kernwoord in self-branding: "I". Of zou het zo kunnen zijn dat die mannen zich juist volledig dienstbaar gemaakt hebben aan een ideaal, waarvoor ze uiteindelijk als persoon bewondering oogsten?
 2. Als je zelf, je eigen ideeën, je eigen activiteiten en je eigen observaties steeds weer het belangrijkste onderwerp van je conversatie zijn, dan is het geen wonder dat je als arrogant gezien wordt. Ook op dit forum haal je zulke types er meteen uit. Die zijn vooral met zichzelf bezig. Simpele zelfwerkzaamheid: eerstvolgende twintig berichten gaan over iemand anders!!!
 3. Het valt reuze mee met die hardheid, maar je moet geen onzin gaan beweren of suggereren dat je (bijna) jurist bent en dan het portretrecht illustreren met een voorval waarbij een foto van Hitler is gebruikt.
 4. Jaianta, het is prima dat je reageert - alleen zijn je reacties inhoudelijk helaas onjuist. Je suggereert dat je een jurist bent, of bijna, of vooralsnog niet. Maar zowel de formulering van je reacties als de verwijzing naar jurisprudentie ontbeert de zorgvuldigheid die rechtsstudenten al vroeg bijgebracht krijgen. Een fundament van de democratie en rechtsstaat is een vrije pers. Een vrije pers heeft geen toestemming nodig voor publicaties, mits bepaalde normen in acht genomen worden. Of daar in dit geval sprake van is, kan op grond van de gegeven info niet beoordeeld worden. Maar een blad heeft in beginsel geen toestemming nodig om een artikel te plaatsen over een persoon die een bedrijf of een merk geregistreerd heeft. Dat is vrij simpel. Overigens nog een voorbeeld: Boetes voor een overeenkomend logo? ::)
 5. Ooit van het fenomeen vrije pers gehoord? Ik kan me niet voorstellen dat een aanstaande juriste op een open forum gaat suggereren dat een publicatie zonder toestemming onrechtmatig is. Er zijn weliswaar vormeisen aan een publicatie, maar je hebt beslist geen toestemming nodig. Van niemand. Je linkt naar een zaak waarin een foto van Adolf Hitler is gebruikt in een smaadschrift tegen de gemeente. Dat is een heel andere kwestie. Schaam je!
 6. Een nieuwe serie rechtvaardigt een nieuw topic. Ik voeg het jaar 2008 aan de titel toe, zodat we de komende tien jaar elk jaar een nieuw topic kunnen beginnen. Dit mediaboard is bedoeld voor media die in contact willen komen met (startende/innovatieve) ondernemers. Een oproep of melding wordt daarom niet als reclame aangemerkt, mits de topicstarter ook bereid is vragen te beantwoorden en de oproep geen abonnee/lezer/adverteerder-acquisitie is. Het doel van dit forum en de belangen van de ondernemers waarvoor we werken, is gediend met aandacht van de media en medewerking over-en-weer. We willen gevestigde media juist stimuleren om aandacht te besteden aan innovatief ondernemerschap. En Dragons' Den levert al tijden interessante inzichten en een levendige discussie op.
 7. Da's een slordige 67200 aanvragen de eerste week? Prachtig joh!!!
 8. Er zijn talloze manieren om producten in te delen in categorieën, dus daar kun je mee spelen. Kijk naar de sector, en zie wat gebruikelijk is, en voeg daar gerust je eigen visie aan toe. Fashion heeft sowieso een steeds tijdelijker karakter, dus de duurzaamheid verdwijnt snel. Zeker van accessoires. Het zijn seizoenproducten, impulsaankopen. Bijoux, geen echte juwelen. Ze worden verkocht in modezaken, speciale snuisterijwinkels en in de supermarkt/drogisterij. De grenzen van de categorie zijn flexibel, zoals bij vrijwel elke categorie. Kies je eigen koers, positioneer je assortiment zelf! Behandel dit als een ondernemersvraagstuk, niet als studievraag...
 9. Het is een keuze. De ondernemer die geen meekijkers wenst, kan kiezen voor openbaring achteraf. ;)
 10. Zibb is een prima nieuwsportaal van de vakbladen van Elseveer/Reed. Regelmatig als ik iets opzoek leiden de zoekmachines me naar Zibb. Een toevoeging zou kunnen zijn dat Zibb interessante ontwikkelingen volgt door ondernemers te vragen (en wellicht zelfs assisteren) een dagboek bij te houden. Voor andere ondernemers zijn cases immers het meest interessante (praktijkervaring), maar die krijgen we doorgaans achteraf. En dan zijn ze opgeschoond. Nou zullen ondernemers aarzelen om hun cases in de openbaarheid te brengen, vandaar dat mijn suggestie is om zulke blogs (da's slechts techniek: bloggen) aanvankelijk alleen te delen met een paar mensen uit een adviespanel. Voor dat panel zouden andere ondernemers en experts zich kunnen opgeven. Die maken allemaal een kort profiel, en op grond daarvan zou de blogger een keuze kunnen maken. Na verloop van tijd kan die blog dan geopenbaard worden. Noem het een case-blog. Hoe werkt dat in praktijk? Neem nou die Gratis Post-ondernemer die zijn ervaringen hier op HL deelt. Die zou zich kunnen opgeven bij case-blog.nl en daar een aantal panelleden selecteren met het verzoek zijn case te adopteren. Vervolgens doet hij verslag van zijn vorderingen, waar de panelleden commentaar op geven. Na verloop van tijd slaagt of mislukt zijn project, en kan de case-blog geopenbaard worden. Eventueel ontdaan van concurrentie-gevoelige of al te persoonlijke info. Na verloop van tijd ontstaat zo een archief vol interessante cases. Zo'n case-blog kan wellicht opgezet worden als samenwerking van Zibb en HL... ;)
 11. Welkom op HL Miranda. 8) Als je de verschillende topics onder financiën of belasting bekijkt, zie je vanzelf de deskundige beantwoorders. Dat zijn er meer, want financiën zijn nogal een breed terrein. Financiering, boekhouding, fiscaal: elk kent zijn eigen experts. Waar heeft Zibb trouwens experts voor nodig? Zoek je deskundigen met een mening, willen jullie blogs of columns, of mensen die lezersvragen kunnen beantwoorden?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept