Matjong

Junior
  • Aantal berichten

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Matjong

  1. De kosten van dergelijke energie is sterk afhankelijk van de geografische locatie waar ze gebouwd worden. Dat maakt het vergelijken van gegevens een stukje lastiger. Zo is een van de meest efficiënte locaties voor windenergie in Europa het Verenigd Koninkrijk (Schotland met name). Interessant daarbij is dat bijvoorbeeld uitgerekend het Verenigd Koninkrijk sterk achterloop met windenergie binnen Europa. Dit in tegenstelling tot Duitsland en Denemarken die een stuk steviger in de windenergie zitten, terwijl de efficiëntie er een stuk minder is. Nieuwe vormen van energie, zoals windenergie, is dus behalve eventuele winstgevendheid OOK in grote mate afhankelijk van sociaal-politieke acceptatie. Overigens is windenergie is in Nederland een stuk minder rendabel. Zie de grafiek die ik heb bijgevoegd voor een grafische weergave van wat ik zojuist toelichtte. Bron van dit alles is overigens de volgende paper: http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6VMY-4MP0577-6&_user=10&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&view=c&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=3582239157606284db11cda3934528d8 Niet in zijn geheel in het openbaar te lezen (tenzij je er 35 dollar voor over hebt), maar eventueel kan ik je de PDF wel toesturen mocht je geïnteresseerd zijn. Ik ben het overigens met Henny eens dat er wel degelijk een hype is binnen dit gebied. Veel projecten gebaseerd op energie, om maar een voorbeeld te noemen, zijn uiteraard NIET rendabel bij een lagere olieprijs (en naar mijn mening zal die 'laag' blijven). Die zullen dan vast snel omvallen binnen de huidige economische omstandigheden. Anderzijds zijn er ook veel projecten die wel veelbelovend zijn, maar qua belegging en investering acht ik veel projecten erg risicovol (naar mijn mening zijn er vele reden te noemen).
  2. Volgens mij is er wel meer te melden over Green Tech dan over CO2 alleen, Henry. Daarbij worden de technologieën steeds rendabeler, ook bij een olieprijs van 40 dollar (windenergie bijvoorbeeld).
  3. Ik studeer momenteel sociale geografie, en milieu / klimaat etc. staat bijzonder centraal. Qua studie zit ik er dus midden in. Als ik zo kijk denk ik dat 50% van de studiestof gefocust is op milieu / klimaat en alles wat daarbij komt kijken en waar het invloed op heeft. Aan studiemateriaal en kennisvergaring dus geen gebrek! Mijn bedrijf bevind zich echter in een totaal andere sector. Ik zou dolgraag iets doen binnen deze sector, maar zoiets gaat natuurlijk niet 1,2,3. Maar wie weet komt het er een keer van. :)
  4. Ik ben zeer zelden op higherlevel te vinden, maar ben blij dat ondanks dat ik zojuist dit topic zag! Leuke verhalen allemaal! Ik heb zelf weinig concreet bij te dragen omdat ik niet binnen deze sector actief ben... Zou het wel dolgraag willen, maar mis daarvoor de nodige achtergrond. Misschien komt het er ooit nog wel van. Hoe dan ook, ik blijf het hier in elk geval volgen!
  5. Nog een kleine toevoeging. Ik vond zojuist het volgende artikel. http://www.jensense.com/archives/2006/06/some_eu_countri.html Waarin de volgende quote staat: Echter, iemand plaatst daarin onder andere het volgende commentaar: Wordt dus weer gesproken over die 6de regel wat betreft electronisch betalingsverkeer... Het wordt er niet makkelijk op! Help! :P
  6. Hoi allemaal. Ik verdien mijn geld met affiliatepromotie in de VS. Ik ben een publisher van bepaalde producten en krijg mijn inkomsten uit 'leads' die ik genereer voor adverteerders. Een deel (90%) van deze verdiende gelden schuif ik weer door naar mijn leden die zich bij dergelijke diensten aanmelden. Dit speelt zich volledig af in de VS. Het geld ontvang ik van affiliate sites (die de te promoten producten verzamelen), en een groot deel van het geld schuif ik dus weer door naar leden die eveneens in de VS verblijven. Nu ben ik er altijd vanuit gegaan dat ik over deze bedragen GEEN btw verschuldigt ben. Dat hebben andere mensen die in dezelde sector zitten mij altijd verteld. Mijn belastingadviseur is er echter niet 100% zeker van en gaat het navragen bij de belastingdienst, maar ik heb nogal haast met mijn voorlopige cijfers rond krijgen ivm een hypotheek en zit daarnaast behoorlijk in spanning, want ik heb weinig zin opeens 19% extra te moeten betalen waar ik geen rekening mee gehouden heb (ook misschien van belang bij mijn financiele situatie tot het kopen van een huis). Ik heb zelf al flink lopen zoeken maar geen duidelijk antwoord gevonden. In de twee discussies die ik heb gevonden waaruit lijkt voort te komen dat ik GEEN belasting hoef te betalen. Om bijv. iemand te quoten in die discussie: Tevens heb ik gesproken met de eigenaren van de 'affiliate sites' waar ik een publisher van ben (ik promoot dus hun producten). Ze vertelden dat internationale publishers voor zover zij wisten geen omzetbelasting betaalden. Tevens vertelden ze dat zelfs Amerikanen vrijgesteld zijn van ENIGE belasting (geen inkomstenbelasting en geen omzetbelasting) omdat de affiliate eigenaar alle belasting betaalt en dus inhoudt van de inkomsten van de publisher. Een amerikaan moet hiervoor een zogeheten W9 formulier tekenen. Nu is het zo dat ik altijd als internationale publisher een W-8BEN formulier moet tekenen. De preciese reden hiervoor weet ik niet, maar wellicht heeft het wel verband met elkaar? Ze adviseerden mij het goed te laten onderzoeken voordat ik wellicht dubbele belasting ga lopen betalen. Zo staat er bijv. op wikipedia over het W8 formulier het volgende: En ook in het officiele W8 formulier wordt over belastingvoordeel gerept, 2de kolom bovenaan: http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/iw8ben.pdf Ik zie door de bomen het bos niet meer... Heeft er iemand advies?
  7. Er is geen ondernemer die geen ondernemer te woord wil staan. Stap de deur uit en klop bij de eerste de beste aan. Of pak de telefoon en bel er één. Volgens mij hebben we elkaar al gesproken toch? Bel, mail gerust, maar ga niet zitten piekeren. Da's zonde. Perry Ik probeer hier en daar al wat contacten op te pakken. Hopelijk komt daar wat uit. We hebben elkaar inderdaad gesproken, en er ligt nog een onbeantwoorde email van je in mijn mailbox. Ik zal daar snel een antwoord op geven!
  8. Herkenbaar verhaal René. Het ondernemersklankbord spreekt me niet zo aan, afgaand op wat anderen er tot nu toe over gezegd hebben. Wat betreft het motivatieprobleem wat je aan kaart, dat is absoluut het geval. Ik heb dat de afgelopen twee weken heel sterk gemerkt. Een gebrek aan motvatie, onder andere omdat ik gewoon te weinig kan terugkoppelen en samenwerken met andere ondernemers. Omdat dit zo duidelijk is geworden voor me, ben ik op het moment op zoek naar ondernemers om mee te sparren en/of ondernemersclubs om lid van te worden in Amsterdam. Ik heb er eentje gevonden waar ik contact mee heb, wellicht dat ik daar binnenkort heen ga om te kijken of de groep mensen me ligt (ze zijn nog in oprichting overigens). Tevens heb ik eigenlijk redelijk wat berichten per mail gehad van mensen. Met een aantal van hen heb ik nu zo nu en dan contact, helaas laat de afstand niet 1,2,3 toe om dat contact voor te zetten onder het genot van een biertje. Maar wellicht dat digitaal contact ook wel wat kan toevoegen. Overigens heb ik nu geen enkele ondernemer om me heen, die lopen er gewoon niet rond in mijn kennissenkring. Veel van hen vinden het zelfs helemaal niks omdat ze het in mijn geval met 'je moet zoveel werken' identificeren. Overigens hoop ik ooit een partner tegen het lijf te lopen waarmee ik samen een bedrijf mee kan runnen. Ik denk dat dat heel veel goed zou doen voor mijn motivatie. Maar dat is in de sector waar ik in zit niet zo eenvoudig, maar wie weet ga ik toch wel op zoek naar iets nieuws op termijn. Je weet nooit wie je tegen het lijf loopt nietwaar? Ik zal de ondernemerstest eens bekijken wat het is. Wat betreft verkoop, dit zal vrij moeilijk gaan momenteel, en het voelt ook niet zo fijn. Ik denk er echter wel veel over na, maar weet nog niet wat ik ermee wil doen. Als iemand in de omgeving Amsterdam overigens eens zin heeft om wat te kletsen over ondernemersdingen, dan hou ik me aanbevolen!
  9. Ben ook benieuwd, mag ik een PM'tje?
  10. Dank je voor de mail en adviezen E, je hebt een reactie terug!
  11. Zit al enkele jaren bij thyatia.net, nu overgekocht door redbee.nl. Altijd supservice gehad, snelle servers etc. Misschien heb je er wat aan. Ik neem overigens aan dat je de server in Nederland wilt, voor mijn USA website heb ik een dedicated server bij hostgator.com. Eveneens zeer tevreden, tot nu toe een half jaar daar en nog geen enkel probleem geweest (paar opstartprobleempjes het begin maar die waren in paar minuten opgelost).
  12. Als je tevens een informatiebeheersysteem (cms systeem) erbij wil hebben zou ik gaan voor de combinatie van Joomla met de webshop Virtuemart. Eenvoudig op te zetten en te configureren, tal van uitbreidingsmodules en betalingsmodules. Ideaal! Ik heb dit systeem voor mezelf en klanten al veelvuldig toegepast en het is tot nu toe altijd zeer naar wens geweest voor iedereen. Succes!
  13. Nee, ik ken verder niemand echt... Weet ook niet zo goed hoe ik daarmee in contact kan komen, want netwerken is niet mijn sterkste kant. De kamer van koophandel, om maar iets te noemen, heeft me ook nooit echt aangetrokken. Een echt goede reden kan ik er niet voor noemen, maar ik geloof dat het me te massaal is. Te veel poespas voor niks ofzo als ik de beschrijvingen van netwerkavonden etc. lees.
  14. Heb even een paar dagen aangekeken voordat ik nu reageer. Ondertussen ook contact gehad per mail (via dit forum) met iemand die met soortgelijke gevoelens rondloopt. Door de reacties hier te lezen en de gesprekken met deze jongen probeer ik de dingen wat beter op een rij te zetten nu. Dat lijkt te helpen, dus alvast bedankt iedereen!! Iets wat er in elk geval uit springt is dat ik behoefte heb aan terugkoppeling met andere mensen (ondernemers eigenlijk). Ik denk dat ik binnen mijn bedrijfstak te weinig écht contact heb met ondernemers. De mensen die werken binnen mijn bedrijf zijn super, en hebben ook absoluut hun kwaliteiten, maar die liggen niet in der ondernemershoek. Ik luister graag naar anderen, lekker sparren over nieuwe ideeën waar dan vervolgens weer nieuwe ideeën uit voort komen. Daar ben ik goed in, maar dan moet ik wel geprikkeld worden. Als dat proces niet plaats vindt lijk ik minder gemotiveert te raken. Wellicht dat dit ook te maken heeft met het feit dat ik nog een jong ondernemer ben, en graag wil leren / ontdekken etc. en terugkoppling voor dat proces belangrijk is? Een ding is in elk geval zeker, in bepaalde opzichten heb ik bewezen een vrij goed ondernemer te zijn, maar anderzijds heb ik op veel vlakken gewoon nog veel te leren. Veel van de ideeën en projecten die ik in mijn hoofd heb blijven op deze manier een beetje aanrommelen en ik heb moeite om ze op te pakken en echt te concretiseren. Ik merk dat ik nu vaak probeer terug te koppelen met mijn ouders, vriendin en werknemers binnen het bedrijf, maar geen van allen heeft ondernemerscapiciteiten om de terugkoppelende rol te vervullen. Om een aantal vragen te beantwoorden in die topic: - Het bedrijf verkopen was niet echt een optie, daar was de markt niet geschikt voor. Het bedrijf suddert nu een beetje door, maar echt veel inhoud heeft het niet, het grootste gedeelte heb ik al opzij gezet. - Ik ben benieuwd wat Global Lexis over www.ondernemersklankbord.nl te zeggen heeft. - Het succes voelt niet als overweldigend, eerlijk gezegd doet het me niet zoveel... Vrienden en familie vinden het wel leuk voor me, maar hebben in bepaald opzicht een hekel aan het ondernemersschap. Verder loop ik er niet zo mee te koop, ik kom nooit verder dan te zeggen dat ik ondernemer ben en het wel OK gaat. En tja, succes hebben in je eentje is niet zo boeiend geloof ik, mij doet het niet zoveel tenminste. - Het bedrijf brengt momenteel niet zo gek veel meer op. Dat vind ik ook niet zo erg, want ik was uitgekeken op de markt waarin ik actief was. Ik zou op zich wel opnieuw beginnen binnen een andere markt/niche, met het voordeel hier en daar wat contacten te hebben, een betere financiele basis als onderbouwing van mijn ondernemeing en een flinke dosis extra ondernemerservaring. Maar ik weet niet zo goed hoe ik dat nu moet gaan aanpakken, zeker niet in mijn eentje... - Wat betreft creatief genoeg zijn, ik vind mezelf wel creatief, maar op bepaalde momenten laat ik het af weten vanwege gebrek aan terugkoppeling en motivatie... Op die momenten ben ik niet creatief genoeg. Ik haal gewoon niet het maximale uit me wat erin zit, zo voelt het.
  15. Er werd hier ergens gesuggereerd dat je een winkel zou kunnen beginnen en daar leek je niet heel negatief tegenover te staan, behalve dan dat je niet zomaar producten van bekende mensen mocht gaan verkopen. Wellicht zou je, om dit probleem te ontwijken, een reseller kunnen worden van een dienst als Amazon.com, die heeft ongetwijfeld producten in de schappen van jouw bekende persoon. Je kan dan een percentage van alle sales van amazon.com krijgen. De gebruiker op jouw website ziet een webshop op JOUW site met de producten die JIJ wilt weergeven. Zelfs een winkelwagennavigatie op JOUW site behoort tot de mogelijkheden, enkel de laatste betaalstap wordt uitgevoerd op amazon.com, maar dan is jouw bezoeker misschien al wel geprikkeld genoeg om tot koop over te gaan. Tis maar een ideetje... Edit: Achteraf gezien was dit topic wel erg oud om te reageren...
  16. Geen idee of dit het juiste subforum is, en ik weet niet precies wat ik met deze post hoop te bereiken... Maar om het kort te stellen: ik voel me momenteel qua ondernemen vrij stuurloos, en wellicht dat de mening van andere ondernemers mij tot nieuwe inzichten kan brengen. Het is een lap tekst, maar ik hoop dat jullie de moeite willen nemen het te lezen. Ik ben mijn hele leven al ondernemend ingesteld, altijd bij klussen en handeltjes begonnen waar dat kon. Begin 2005, op 19 jarige leeftijd heb ik mijn webdevelopment bedrijf geregistreerd, wat dingetjes op touw gezet etc. Het was allemaal kleinschalig, freelance programmeerklussen, en het draaide allemaal best aardig. Ik was een enthousiast ondernemer. Het vierde kwartaal van 2006 ben ik langzaam aan begonnen met een bepaalde vorm van online adverteren. Het was een tijdelijk markt waar ik zojuist mee gestopt ben, en ik kijk terug op een succesvol jaar. De omzet is dit jaar ongeveer 250.000 euro geweest, de winst staat op 55.000. Ik heb dus niks te klagen zou je zeggen. Zakelijk gezien is het een topjaar geweest, op 22 jarige leeftijd verdien ik 2x modaal en bovendien werken mijn vriendin en 2 werknemers in het buitenland binnen het bedrijf. Wat wil je nog meer, hou ik mezelf steeds voor. Maar toch ben ik niet -echt- tevreden, en weet ik niet wat ik verder wil... Ik hou van het ondernemen, heel erg zelfs, en sta mijn mannetje: Dat hebben de afgelopen twee jaar voor mezelf bewezen, want de markt was verre van eenvoudig. Ik hou heel erg van het managen, ben goed in het tackelen van vraagstukken en ben goed in het bedenken van nieuwe ideeën binnen de markt waar ik actief ben. Een hard werker eveneens, en ben communicatief ingesteld. Ik zou wat dat betreft graag ondernemer willen blijven, want ik zie dat ik een verschil kan maken ten opzichte van de concurrentie, en kan daar veel voldoening uit putten. Ik hou er gewoon erg van dingen op te zetten, en daarbij geldt hoe groter hoe beter. Anderzijds heb ik moeite om te bedenken wat ik nu precies wil. Ik heb het een beetje gehad met de advertentiemarkt, althans waar ik nu in zat, en voor andere advertentievarianten heb ik vermoedelijk niet voldoende ervaring. Voor andere sectoren behalve webdevelopment heb ik weinig ideeën. Ik moet op de een of andere manier een duwtje hebben, een zetje een bepaalde kant op, me een beetje verdiepen in iets en dan komen de ideeën vanzelf. Bij bestaande projecten staat de ideeënmachine vrijwel nooit stil. Ik heb zelf vaak gedacht dat de oplossing wel eens zou kunnen zijn dat ik een serieus partner zou moeten hebben. Iemand die net als ik een enthousiast ondernemer is, mijn zwaktes kan aanvullen, met ideeën op te proppen komt. Samen enthousiast de markt opstomen. Op die manier zou ik wellicht ook enthousiaster blijven te ondernemen. Ik ken echter niemand in mijn directe omgeving met een ondernemersprofiel, en het échte netwerken is niet echt mijn ding. Dus hoe vindt je een partner? Ook een sector buiten de IT, of in elk geval eentje met een langer toekomstperspectief en groeimogelijkheden, trekt me heel erg. Maar ik zou niet weten wat, en weet niet hoe ik wel op ideeën zou kunnen komen. Al met al weet ik niet precies wat ik moet doen. Ik overweeg zelfs om als werknemer bij een bedrijf aan de slag te gaan, terwijl ik mijn kwaliteiten als werknemer voor mijn gevoel minder kan benutten. Iemand advies, tips, een mening? Ik sta er heel erg voor open.
  17. Overigens heeft die jongen voorgesteld de business gewoon via de USA te lopen. De rechtsvorm maakte niks uit volgens hem. Hij stelde: 1. start een rechtsvorm 2. betaal belasting in de VS (vanwege de bankrekening die gekoppeld is aan het EIN nummer), maar hou dat laag door de salaris die je jezelf uitbetaald vrij hoog te maken 3. betaal over de rest van het geld belasting in nederland om de belastingdienst hier ook tevreden te houden Zou een constructie als dit mogelijk zijn, zodat ik toch mijn zakelijke rekening kan openen? Volgens hem was het namelijk zeer sterk af te raden het via een particuliere rekening te doen.
  18. Ik heb mijn kennis in de VS gesproken. Hij stelt dat wanneer ik een DelaWare (of wat voor vorm dan ook), en ik open bankrekening op een EIN ik nog altijd 1. een SSN nummer moet opgeven (wat ik niet heb) bij het openen van een zakelijke rekening, ongeacht of ik een EIN nummer heb of niet (een EIN nummer kun je zelfs wel krijgen zonder SSN). 2. belasting moet betalen in de VS, als je de rekeining aan je EIN nummer koppelt. Klopt dit?
  19. Oke, dat had ik ook gelezen, ik citeerde enkel de KVK en vroeg me af of die het bij het juiste eind hadden. Is een PO box ook goed (die heb ik namelijk)? Ik heb namelijk geen vast adres, en ken ook niemand met een vast adres. Althans, ik ken één persoon, maar diegene heeft geen green card en wil verder geen zakelijke activiteiten op zijn naam hebben. Ik las op de KVK het volgende: Alle buitenlandse vennootschappen met een vestiging in Nederland, moeten ingeschreven worden in het handelsregister. en Wie moet opgave doen? De beheerder van de Nederlandse vestiging is bevoegd tot het doen van de opgaaf aan het handelsregister. Hij of zij moet wel een volmacht hebben waaruit blijkt dat hij of zij beheerder is van de vestiging. Deze volmacht (met originele handtekening(en) moet afkomstig zijn van de tot het geven van de volmacht bevoegde perso(o)n(en). Hoe zit dat dan precies? Zou een zakelijke rekening niet handiger zijn gezien de toekomst dat de geldstroom misschien hoger wordt? Overigens, zal het mogelijk zijn de rekeningen vanuit Nederland te openen, want om nou enkel voor het openen van een rekening naar de VS te vliegen is misschien ook weer overdreven. Ahh, maar nog altijd erg handig. Zeer zeker de moeite waard... Dat klinkt me als muziek in de oren! :)
  20. Wat vreemd... Dat is wat mij werd verteld, bij de citybank was het geloof ik 25000.
  21. Nogmaals, bedankt voor alle reacties tot dusverre, ik heb wel wat vragen en opmerkingen. Ik heb de afgelopen dagen contact gehad met een aantal banken in de VS, en het lijkt niet zo eenvoudig om een rekening te openen. Vrij pittige startbedragen, lastig financieel papierwerk en dergelijke. Niet echt ideaal dus. Nu gaat het bij die startbedragen slechts om 25000-50000 euro, maar voor mijn bedrijf is dat een hoop geld. Mijn bedrijfje is namelijk relatief klein en ik denk dat er in het begin hoogstens een paar duizend euro per maand om zal gaan in het versturen van checks en betalingen per Credit Card (het grootste gedeelte zal via Paypal blijven lopen is mijn verwachting). Het bedrijf is echter wel groeiende, en de omzet stijgt elke maand behoorlijk, en met dat in in het achterhoofd kan een Delware Inc wel eens een interessante oplossing zijn. Ik heb echter wel een aantal vragen daarover, ik hoop dat jullie de moeite willen nemen ze te beantwoorden: - Op de website van de KVK staat dat je doorgaans op moet passen met Delaware Inc's omdat veel banken in de VS geen zakelijke rekening willen openen voor deze in hun ogen zeer "exotische" bedrijfsvorm. Klopt dit? Is dit echt een concreet probleem? Met andere woorden: is een zakelijke bankrekening gegarandeerd na het oprichtingen van een Delware Inc, of is het nog maar afwachten? - Behalve het papierwerk met de agent die een Delaware Inc op richt moet ik met ook inschrijven bij de KVK, een EIN nummer aanvragen en de rekening zelf openen. Zijn er verder nog wettelijke verplichtingen, of klopt het volgende rijtje: Oprichting DelaWare Inc Aanvragen EIN nummer Openen Bankrekening Inschrijving KVK Hoeveel tijd gaat er gemiddeld overheen voordat ik mijn bankrekening up and running heb, het ziet er uit als een aardige lijstje? En tevens, wat zijn de kosten van dit alles? Ik hoorde van iemand dat het rond de 500 dollar is, maar ik weet niet of dit klopt. - Op het moment doe ik mijn eigen boekhouding en bankzaken en ben hier niet zo heel bedreven in. Is het dan wel verstandig een DelaWare Inc op te richten? Ik neem aan dat ik bijvoorbeeld de bankrekening in de VS moet opnemen in mijn boekhouding, hoe werkt dit i.v.m. de conversie van dollars naar euro's? Ik hoop niet dat dit een gekke vraag is. - Krijg ik verantwoordelijkheden richting de belastingdienst in de VS, of blijft alles via Nederland lopen? Christine: Je stelt dat ik iemand zou moeten hebben om checks te cashen. Gaat het dan om checks die ik vanaf Nederland stuur om mijn rekening in de VS te voorzien van funds. Zou een bank wire van bijv. 5000 euro per maand (of 2 maanden) ook geen optie zijn, of zijn de kosten zó hoog? Op het moment verzilver ik mijn checks overigens gewoon in Nederland. Het kost ongeveer 15 euro en een maand voordat je het hebt verzilverd, maar het is te doen. Als ik het zou verzilveren in de VS, maakt dat verder boekhoudtechnisch niks uit? Het zou namelijk wel schelen om dat te doen, gezien de omwisselkoersen en tijd die het op dit moment kost. qommuniqa: Bedankt voor je advies, ik denk ook niet dat ik zomaar met bedrijven in zee zou gaan die een bankrekening voor me openen. Een virtuele debitcard is inderdaad erg interessant, en is juist een van de dingen die ik voor mijn leden wil kopen. Het probleem is echter dat je bij leveranciers van deze virtuele debit cards (visa gift cards) moet betaken met een VS creditcard (ik heb het bij een aantal bedrijven nagevraagd). Nogmaals, heel erg bedankt voor de antwoorden. Sommigen van jullie hebben aangeboden referenties in de VS te geven (van agents bijv.) of me verder te helpen. Hier maak ik graag gebruik van!
  22. Hoi allemaal, Heel erg bedankt voor de reacties tot zoverre. Ik had ze direct al gezien, maar ik ben me een beetje aan het inlezen in de dingen die jullie hebben genoemd, zodat ik tenminste een nuttige reply kan plaatsen. Heb nog wel een aantal vragen, maar die plaats ik later nog even als ik alles op een rijtje heb. Groetjes, Mathijs de Jong
  23. Hoi allemaal, Ik beheer een aantal websites waarbij ik leden van mijn site regelmatig, lees: dagelijks, moet uitbetalen in tal van betaalmethodes, zoals bijv. Paypal en dergelijke systemen. Nu loop ik tegen een aantal concrete problemen aan: - 95% van mijn leden woont in de Verenigde Staten, waar het ontvangen van checks nog altijd de meest gebruikte methode is om te betalen of betaald te worden. Ik wil dus ook graag checks als officiele betaalmethode aanbieden. De grap is echter dat wil ik een check versturen vanaf bijv. de Postbank, ik een leuke 16 euro kan gaan betalen, een onmogelijk hoog bedrag (het zijn vaak relatief kleine bedragen die ik elke dag opnieuw aan mensen betaal). - Er zijn andere betaalmethodes die binnen mijn business populair zijn maar waar ik een USA creditcard voor nodig heb om te betalen. Ik heb dus twee concrete problemen: Ik heb checks nodig, en ik heb een USA creditcard nodig. Ik weet alleen niet goed hoe ik dit moet concretiseren. Er zijn een aantal dingen waar ik aan gedacht heb: Rekening openen in de VS Ik heb begrepen dat het erg lastig is een rekening vanuit Nederland in de VS te openen. Weet iemand hier meer over? Als je op google zoekt zie je tal van diensten die voor een euro of 500-1000 beweren een bankrekening voor je te willen openen waarmee je veel online kan beheren, en tevens krijg je een visa creditcard. Maar ik vraag me of dit illegale of dan wel oplichtingssites zijn. Iemand ervaring? Bedrijf vestigen in de VS Het bedrijf vestigen in de VS lijkt me heel erg lastig... Ik vind het al verschrikkelijk lastig om in Nederland uberhaubt alles zakelijk in orde te hebben (wat betreft boekhouding en dergelijke), dus volgens mij kan ik hier beter niet aan beginnen. Wat denken jullie? Wat is jullie ervaring? Kán het uberhaubt wel zomaar? Een tussenpersoon in de VS gebruiken tegen betaling Niet eenvoudig ivm vertrouwenskwestie, ik ken niemand... En daarbij, ik kan me voorstellen dat de belastingdienst in de VS het ook vrij verdacht kan vinden als er grote sommen geld over iemands rekening gaat? Andere bank in de EU Ik heb wat rondgekeken, maar wat ik zo snel zag heeft geen enkele bank echt lage fees voor het versturen van checks naar de VS. Het creditcardprobleem is eveneens niet opgelost op die manier. Ik ben benieuwd naar jullie suggesties! Groetjes, Mathijs de Jong
  24. Ik heb overigens toen ik begon met hobby'en, als 12 jarige ofzo, nooit een enkele licentie gebruikt. Als knulletje kun je geen duizenden euro's neertellen voor een softwarepakket, zo simpel is het, terwijl je er wel mee wilt spelen. Gelukkig weten bedrijven dat ook, en maken ze het gelukkig eenvoudig om illegaal van het internet te plukken. Immers, de hobby'ende 'illegale' jeugd is de toekomst, en met de kennis die ze op doen krijgen ze later voldoende geld in het laadje voor het kopen van een licentie. Hoe dan ook, bedrijven doen over het algemeen niet zo lastig bij beginnend ondernemers, het bemachtigen van de software wordt zelfs versimpelt. Op het moment heb ik van de meeste dingen wel licenties, dingen die ik misschien een enkele keer gebruikt heb, heb ik geen licentie van; de demo was daarvoor voldoende. Verder werk ik overigens vooral met wat onbekendere programma's, geen dreamweaver en dat soort rotzooi in mijn werkkamer. Er staat in mijn kamer voor misschien max 150 euro software wat ik gebruik, en mijn bedrijf draait er niks minder om. :)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.