Jump to content

Matjong

Junior
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geen enkele tot dusv

Company info

 • Location
  Amsterdam
 1. De kosten van dergelijke energie is sterk afhankelijk van de geografische locatie waar ze gebouwd worden. Dat maakt het vergelijken van gegevens een stukje lastiger. Zo is een van de meest efficiënte locaties voor windenergie in Europa het Verenigd Koninkrijk (Schotland met name). Interessant daarbij is dat bijvoorbeeld uitgerekend het Verenigd Koninkrijk sterk achterloop met windenergie binnen Europa. Dit in tegenstelling tot Duitsland en Denemarken die een stuk steviger in de windenergie zitten, terwijl de efficiëntie er een stuk minder is. Nieuwe vormen van energie, zoals windenergie, is dus behalve eventuele winstgevendheid OOK in grote mate afhankelijk van sociaal-politieke acceptatie. Overigens is windenergie is in Nederland een stuk minder rendabel. Zie de grafiek die ik heb bijgevoegd voor een grafische weergave van wat ik zojuist toelichtte. Bron van dit alles is overigens de volgende paper: http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6VMY-4MP0577-6&_user=10&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&view=c&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=3582239157606284db11cda3934528d8 Niet in zijn geheel in het openbaar te lezen (tenzij je er 35 dollar voor over hebt), maar eventueel kan ik je de PDF wel toesturen mocht je geïnteresseerd zijn. Ik ben het overigens met Henny eens dat er wel degelijk een hype is binnen dit gebied. Veel projecten gebaseerd op energie, om maar een voorbeeld te noemen, zijn uiteraard NIET rendabel bij een lagere olieprijs (en naar mijn mening zal die 'laag' blijven). Die zullen dan vast snel omvallen binnen de huidige economische omstandigheden. Anderzijds zijn er ook veel projecten die wel veelbelovend zijn, maar qua belegging en investering acht ik veel projecten erg risicovol (naar mijn mening zijn er vele reden te noemen).
 2. Volgens mij is er wel meer te melden over Green Tech dan over CO2 alleen, Henry. Daarbij worden de technologieën steeds rendabeler, ook bij een olieprijs van 40 dollar (windenergie bijvoorbeeld).
 3. Ik studeer momenteel sociale geografie, en milieu / klimaat etc. staat bijzonder centraal. Qua studie zit ik er dus midden in. Als ik zo kijk denk ik dat 50% van de studiestof gefocust is op milieu / klimaat en alles wat daarbij komt kijken en waar het invloed op heeft. Aan studiemateriaal en kennisvergaring dus geen gebrek! Mijn bedrijf bevind zich echter in een totaal andere sector. Ik zou dolgraag iets doen binnen deze sector, maar zoiets gaat natuurlijk niet 1,2,3. Maar wie weet komt het er een keer van. :)
 4. Ik ben zeer zelden op higherlevel te vinden, maar ben blij dat ondanks dat ik zojuist dit topic zag! Leuke verhalen allemaal! Ik heb zelf weinig concreet bij te dragen omdat ik niet binnen deze sector actief ben... Zou het wel dolgraag willen, maar mis daarvoor de nodige achtergrond. Misschien komt het er ooit nog wel van. Hoe dan ook, ik blijf het hier in elk geval volgen!
 5. Nog een kleine toevoeging. Ik vond zojuist het volgende artikel. http://www.jensense.com/archives/2006/06/some_eu_countri.html Waarin de volgende quote staat: Echter, iemand plaatst daarin onder andere het volgende commentaar: Wordt dus weer gesproken over die 6de regel wat betreft electronisch betalingsverkeer... Het wordt er niet makkelijk op! Help! :P
 6. Hoi allemaal. Ik verdien mijn geld met affiliatepromotie in de VS. Ik ben een publisher van bepaalde producten en krijg mijn inkomsten uit 'leads' die ik genereer voor adverteerders. Een deel (90%) van deze verdiende gelden schuif ik weer door naar mijn leden die zich bij dergelijke diensten aanmelden. Dit speelt zich volledig af in de VS. Het geld ontvang ik van affiliate sites (die de te promoten producten verzamelen), en een groot deel van het geld schuif ik dus weer door naar leden die eveneens in de VS verblijven. Nu ben ik er altijd vanuit gegaan dat ik over deze bedragen GEEN btw verschuldigt ben. Dat hebben andere mensen die in dezelde sector zitten mij altijd verteld. Mijn belastingadviseur is er echter niet 100% zeker van en gaat het navragen bij de belastingdienst, maar ik heb nogal haast met mijn voorlopige cijfers rond krijgen ivm een hypotheek en zit daarnaast behoorlijk in spanning, want ik heb weinig zin opeens 19% extra te moeten betalen waar ik geen rekening mee gehouden heb (ook misschien van belang bij mijn financiele situatie tot het kopen van een huis). Ik heb zelf al flink lopen zoeken maar geen duidelijk antwoord gevonden. In de twee discussies die ik heb gevonden waaruit lijkt voort te komen dat ik GEEN belasting hoef te betalen. Om bijv. iemand te quoten in die discussie: Tevens heb ik gesproken met de eigenaren van de 'affiliate sites' waar ik een publisher van ben (ik promoot dus hun producten). Ze vertelden dat internationale publishers voor zover zij wisten geen omzetbelasting betaalden. Tevens vertelden ze dat zelfs Amerikanen vrijgesteld zijn van ENIGE belasting (geen inkomstenbelasting en geen omzetbelasting) omdat de affiliate eigenaar alle belasting betaalt en dus inhoudt van de inkomsten van de publisher. Een amerikaan moet hiervoor een zogeheten W9 formulier tekenen. Nu is het zo dat ik altijd als internationale publisher een W-8BEN formulier moet tekenen. De preciese reden hiervoor weet ik niet, maar wellicht heeft het wel verband met elkaar? Ze adviseerden mij het goed te laten onderzoeken voordat ik wellicht dubbele belasting ga lopen betalen. Zo staat er bijv. op wikipedia over het W8 formulier het volgende: En ook in het officiele W8 formulier wordt over belastingvoordeel gerept, 2de kolom bovenaan: http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/iw8ben.pdf Ik zie door de bomen het bos niet meer... Heeft er iemand advies?
 7. Er is geen ondernemer die geen ondernemer te woord wil staan. Stap de deur uit en klop bij de eerste de beste aan. Of pak de telefoon en bel er één. Volgens mij hebben we elkaar al gesproken toch? Bel, mail gerust, maar ga niet zitten piekeren. Da's zonde. Perry Ik probeer hier en daar al wat contacten op te pakken. Hopelijk komt daar wat uit. We hebben elkaar inderdaad gesproken, en er ligt nog een onbeantwoorde email van je in mijn mailbox. Ik zal daar snel een antwoord op geven!
 8. Herkenbaar verhaal René. Het ondernemersklankbord spreekt me niet zo aan, afgaand op wat anderen er tot nu toe over gezegd hebben. Wat betreft het motivatieprobleem wat je aan kaart, dat is absoluut het geval. Ik heb dat de afgelopen twee weken heel sterk gemerkt. Een gebrek aan motvatie, onder andere omdat ik gewoon te weinig kan terugkoppelen en samenwerken met andere ondernemers. Omdat dit zo duidelijk is geworden voor me, ben ik op het moment op zoek naar ondernemers om mee te sparren en/of ondernemersclubs om lid van te worden in Amsterdam. Ik heb er eentje gevonden waar ik contact mee heb, wellicht dat ik daar binnenkort heen ga om te kijken of de groep mensen me ligt (ze zijn nog in oprichting overigens). Tevens heb ik eigenlijk redelijk wat berichten per mail gehad van mensen. Met een aantal van hen heb ik nu zo nu en dan contact, helaas laat de afstand niet 1,2,3 toe om dat contact voor te zetten onder het genot van een biertje. Maar wellicht dat digitaal contact ook wel wat kan toevoegen. Overigens heb ik nu geen enkele ondernemer om me heen, die lopen er gewoon niet rond in mijn kennissenkring. Veel van hen vinden het zelfs helemaal niks omdat ze het in mijn geval met 'je moet zoveel werken' identificeren. Overigens hoop ik ooit een partner tegen het lijf te lopen waarmee ik samen een bedrijf mee kan runnen. Ik denk dat dat heel veel goed zou doen voor mijn motivatie. Maar dat is in de sector waar ik in zit niet zo eenvoudig, maar wie weet ga ik toch wel op zoek naar iets nieuws op termijn. Je weet nooit wie je tegen het lijf loopt nietwaar? Ik zal de ondernemerstest eens bekijken wat het is. Wat betreft verkoop, dit zal vrij moeilijk gaan momenteel, en het voelt ook niet zo fijn. Ik denk er echter wel veel over na, maar weet nog niet wat ik ermee wil doen. Als iemand in de omgeving Amsterdam overigens eens zin heeft om wat te kletsen over ondernemersdingen, dan hou ik me aanbevolen!
 9. Ben ook benieuwd, mag ik een PM'tje?
 10. Dank je voor de mail en adviezen E, je hebt een reactie terug!
 11. Zit al enkele jaren bij thyatia.net, nu overgekocht door redbee.nl. Altijd supservice gehad, snelle servers etc. Misschien heb je er wat aan. Ik neem overigens aan dat je de server in Nederland wilt, voor mijn USA website heb ik een dedicated server bij hostgator.com. Eveneens zeer tevreden, tot nu toe een half jaar daar en nog geen enkel probleem geweest (paar opstartprobleempjes het begin maar die waren in paar minuten opgelost).
 12. Als je tevens een informatiebeheersysteem (cms systeem) erbij wil hebben zou ik gaan voor de combinatie van Joomla met de webshop Virtuemart. Eenvoudig op te zetten en te configureren, tal van uitbreidingsmodules en betalingsmodules. Ideaal! Ik heb dit systeem voor mezelf en klanten al veelvuldig toegepast en het is tot nu toe altijd zeer naar wens geweest voor iedereen. Succes!
 13. Nee, ik ken verder niemand echt... Weet ook niet zo goed hoe ik daarmee in contact kan komen, want netwerken is niet mijn sterkste kant. De kamer van koophandel, om maar iets te noemen, heeft me ook nooit echt aangetrokken. Een echt goede reden kan ik er niet voor noemen, maar ik geloof dat het me te massaal is. Te veel poespas voor niks ofzo als ik de beschrijvingen van netwerkavonden etc. lees.
 14. Heb even een paar dagen aangekeken voordat ik nu reageer. Ondertussen ook contact gehad per mail (via dit forum) met iemand die met soortgelijke gevoelens rondloopt. Door de reacties hier te lezen en de gesprekken met deze jongen probeer ik de dingen wat beter op een rij te zetten nu. Dat lijkt te helpen, dus alvast bedankt iedereen!! Iets wat er in elk geval uit springt is dat ik behoefte heb aan terugkoppeling met andere mensen (ondernemers eigenlijk). Ik denk dat ik binnen mijn bedrijfstak te weinig écht contact heb met ondernemers. De mensen die werken binnen mijn bedrijf zijn super, en hebben ook absoluut hun kwaliteiten, maar die liggen niet in der ondernemershoek. Ik luister graag naar anderen, lekker sparren over nieuwe ideeën waar dan vervolgens weer nieuwe ideeën uit voort komen. Daar ben ik goed in, maar dan moet ik wel geprikkeld worden. Als dat proces niet plaats vindt lijk ik minder gemotiveert te raken. Wellicht dat dit ook te maken heeft met het feit dat ik nog een jong ondernemer ben, en graag wil leren / ontdekken etc. en terugkoppling voor dat proces belangrijk is? Een ding is in elk geval zeker, in bepaalde opzichten heb ik bewezen een vrij goed ondernemer te zijn, maar anderzijds heb ik op veel vlakken gewoon nog veel te leren. Veel van de ideeën en projecten die ik in mijn hoofd heb blijven op deze manier een beetje aanrommelen en ik heb moeite om ze op te pakken en echt te concretiseren. Ik merk dat ik nu vaak probeer terug te koppelen met mijn ouders, vriendin en werknemers binnen het bedrijf, maar geen van allen heeft ondernemerscapiciteiten om de terugkoppelende rol te vervullen. Om een aantal vragen te beantwoorden in die topic: - Het bedrijf verkopen was niet echt een optie, daar was de markt niet geschikt voor. Het bedrijf suddert nu een beetje door, maar echt veel inhoud heeft het niet, het grootste gedeelte heb ik al opzij gezet. - Ik ben benieuwd wat Global Lexis over www.ondernemersklankbord.nl te zeggen heeft. - Het succes voelt niet als overweldigend, eerlijk gezegd doet het me niet zoveel... Vrienden en familie vinden het wel leuk voor me, maar hebben in bepaald opzicht een hekel aan het ondernemersschap. Verder loop ik er niet zo mee te koop, ik kom nooit verder dan te zeggen dat ik ondernemer ben en het wel OK gaat. En tja, succes hebben in je eentje is niet zo boeiend geloof ik, mij doet het niet zoveel tenminste. - Het bedrijf brengt momenteel niet zo gek veel meer op. Dat vind ik ook niet zo erg, want ik was uitgekeken op de markt waarin ik actief was. Ik zou op zich wel opnieuw beginnen binnen een andere markt/niche, met het voordeel hier en daar wat contacten te hebben, een betere financiele basis als onderbouwing van mijn ondernemeing en een flinke dosis extra ondernemerservaring. Maar ik weet niet zo goed hoe ik dat nu moet gaan aanpakken, zeker niet in mijn eentje... - Wat betreft creatief genoeg zijn, ik vind mezelf wel creatief, maar op bepaalde momenten laat ik het af weten vanwege gebrek aan terugkoppeling en motivatie... Op die momenten ben ik niet creatief genoeg. Ik haal gewoon niet het maximale uit me wat erin zit, zo voelt het.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept