Jump to content

Elisa85

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Kamer van Koophandel
 1. Deze thread is al weer van een tijdje terug, maar ik ben ook aan het bedenken of ik reclame op mijn auto zal zetten of niet. Alle voor's en tegens had ik ook al bedacht. Mijn rijstijl is op zich redelijk netjes (soms ietsje te hard maar wel galant naar mijn medeweggebruikers) dus om die reden zal het me niet in de weg zitten. Ik vroeg me af of er mensen zijn die ervaring hebben met 06-nummers op de auto zetten? Ik kan dáár namelijk wél een serie nadelen bij bedenken maar vraag me tegelijk af of alléén een website adres vermelden 'de truc' doet... Iemand daar iets zinnigs over te zeggen? Ik heb nog een andere vraag. Wie weet er iets over bewegende delen bij wijze van (een deel van de) reclame op een auto zij- of achterruit? Je had een tijd geleden van die zwaaiende handjes die je achter je ruit kon plakken (verschrikkelijk, sorry) en ik meen me te herinneren dat die op een gegeven moment weer verboden werden omdat het te veel zou afleiden? Ik vraag het omdat ik denk aan een afbeelding/sticker op het plaatwerk van de auto die doorloopt (stukje) op het raam en daar zou dan een deel van de afbeelding middels een zuignapje ofzo bevestigd moeten worden zodat een deel van de afbeelding dus beweegt. Het lijkt me een leuke gadget en het lijkt me dat het (idd) meer aandacht trekt. Maar mág het ook?
 2. Ik denk SONY. Playstation. Guitar Hero en Singstar en dat soort spellen waar ze gadgets mij leveren (Guitar Hero: gitaar, Singstar: microfoons). Bij jullie spel een vest dat je aantrekt dat verbonden is met het electronische spel dat reageert op wat je digitaal eet en drinkt door zwaarder of warmer te worden of te verschieten van kleur???
 3. Oh, excuses, bericht van TechNico vóór mij niet goed gelezen ::) Nu gaat mijn Karma vast omlaag ;)
 4. Bij de KvK kan je idd tegen betaling meer gegevens van bepaalde bedrijven achterhalen dan wat standaard in het register te vinden is voor iedereen, maar of dát is waar je naar zoekt? Ik denk dat je jaarverslagen van bedrijven moet opvragen. Er is een site waar van een heleboel bedrijven de jaaropgave op staat. Kijk op http://www.jaarverslag.com/ Ik heb wel gemerkt dat niet alle links werken en soms moet je zelf nog even doorklikken naar het betreffende bedrijf, die het jaarverslag dan op de site heeft staan. Ik weet natuurlijk niet naar welke bedrijven je precies op zoek bent. Verder zijn alle BV's en NV's verplicht hun (vastgestelde) jaarrekening elk jaar te deponeren bij de KvK, dus uiteindelijk moet je die daar idd ook kunnen opvragen (maar tegen betaling dus neem ik aan).
 5. Oh ja, en nog wat..... Zoals ik het nu kan zien hoef je niet bang te zijn over de ontdekking van de gemeente want je doet niets dat niet mag. Sterker nog: ik zou de gemeente júist wijzen op het feit dat je ondernemer bent om latere misverstanden te verkomen. Je kan bijvoorbeeld ook te maken krijgen met (alsnog) klagende buren als je - bijvoorbeeld - wekelijks een iets te groot aanbod aan afval zou hebben in hun ogen. Je zei dat je ontruimingen doet en dat 'die business' in principe niet naar jouw huis komt. Als je er (letterlijk) niets van mee naar huis neemt? Niets aan de hand. Maar als je om wat voor reden dan ook ineens frequent veel meer afval rondom je huis produceert (en het stoort de buren) dan kan je daar last mee krijgen. Ik zou even met de plaatselijke milieudienst bellen. Ieder bedrijf heeft in principe sowieso een meldingsplicht, maar je zal snel met ze klaar zijn als je uitlegt dat je puur en alleen kantoor aan huis hebt!
 6. Als je een eigen bedrijf start en ALLEEN de administratie vanuit huis doet is er niets aan de hand. Als je thuis je klanten ontvangt wordt het al een ander 'ding'. Als dat er af en toe eens één of twee zijn: nog steeds geen probleem. (Je buren ontvangen immers ook 'gewoon' bezoek). Als je dagelijks klanten over de vloer krijgt (met hun auto's voor jouw deur) en het een 'drukke bedoening' wordt kunnen je buren (soms terecht) gaan klagen. Daar heeft het mee te maken, in Jip en Janneke-taal gezegd! Een bestemmingsplan is gemaakt (simpel gezegd) om ongewenste activiteiten te kunnen weren omdat omwonenden er last van zouden kunnen hebben. Ergo: als je thuis je logeerkamer ombouwt tot kantoorruimte en verder niets, zit zo'n bestemmingsplan je niets in de weg. Je mag (dus) geen substantieel deel van je huis tot kantoor maken, zodat het zijn woonbestemming verliest (ook al kan jij toe met een matras op zolder - bij wijze van spreken!) Als je op je woonpand een (groot) reclamebord zou ophangen (behalve een bescheiden vermelding van je bedrijf/diensten naast de voordeur op je naambordje) krijg je o.a. met precario-recht te maken. En wellicht een welstandscommisie. Dat is het verhaal in een note(n?)-dop. Gemeentes hebben overigens vaak redelijk uitgebreide online informatie over dit soort dingen voor hun (potentiele) ondernemers. Kijk eens op de site van jouw gemeente. In Amsterdam zijn er heel veel manieren om aan die gemeente/ondernemers info te komen. Maar de regels in Amsterdam kunnen in jouw gemeente net iets anders zijn, dus vaar niet blind op hun info als zou die gelden voor jou als je niet daar woont! Als je meer wilt weten dan hoor ik je wel terug!
 7. Helemaal mee eens. Ik denk dus dat hier over het algemeen vragen als "Ik wil een onderneming beginnen. Moet ik dan belastingen betalen?" niet als verzorgd worden geinterpreteerd. Dit soort vragen getuigt namelijk niet van enige inzet van de kant van de vraagsteller om het antwoord op een elementaire vraag te krijgen - dat zou je als niet-respectvol kunnen zien. Haha, precies! Nou die 'had' ik ook hoor. Kijk, die gaan het duidelijk NIET maken. Er kwamen ook mensen langs die van mij verwachtten dat ik wel even voor ze zou bedenken wat voor bedrijf ze moesten beginnen (en waar het meeste geld in te verdienen was!). Veel van hen verwachtten ook automatisch een zak met geld van de overheid te krijgen (en waren nog verontwaardigd ook als je die vraag niet beantwoordde met: "op welk rekeningnummer kan ik het overmaken") Maar er waren ook heel erg leuke en vooral goede ondernemers bij. Volop al bezig met het idee en hun ondernemingsplan. Vragenlijstje bij de hand, maar wel zelf ook al van alles uitgezocht. En vooral razend enthousiast. Nou, zulk soort mensen help je met veel plezier waar je kan, kan ik melden! Het inventariseren van al die vragen, en de uitwerking van de antwoorden daarop - vaak gerelateerd aan gemeente-zaken, maar net zo vaak ook niet - hebben uiteindelijk een vaste plek gekregen op het ondernemersloket (www.loket.amsterdam.nl > ondernemers).
 8. Ik heb twee jaar lang startende (gevestigde ook trouwens) ondernemers van advies voorzien namens de Gemeente Amsterdam. Dat was overigens wel veel/vaak een 'verwijsfunctie' maar ik wist op een gegeven moment wel heel goed waar alle informatie te halen was..... Dacht ik..... Nu ik zelf op weg ben ondernemer te worden overvalt me die hoeveelheid informatie wel eens moet ik eerlijk bekennen! Er is zo ontzettend veel! Als je op internet gaat zoeken kan je alles vinden wat je ondernemers-hartje begeert, maar dan..... Dan begint het proces van het onderscheiden van waardevolle informatie. Is die site wel up to date? Is de informatie volledig of niet? De twijfel slaat vaak toe, ook bij mij, en je zou zeggen dat ik 'beter zou moeten weten'... ??? Goed ondernemerschap houdt ergens het midden tussen (zeker) weten en de sprong in het diepe wagen. Wie te veel leest kan daardoor onzekerder worden, wie te weinig leest (ofwel zichzelf informeert) kan van een koude kermis thuiskomen. Ik heb vaak genoeg enig cynisme moeten wegkauwen bij het beantwoorden van vragen van wannabe ondernemers. Het is redelijk makkelijk - en meestal al in een eerste gesprek vast te stellen - de aspirant ondernemer er uit te pikken die potentie heeft. Vaak genoeg kreeg ik mensen aan de telefoon of op bezoek die over het hele fenomeen ondernemerschap duidelijk nog geen moment hadden nagedacht! Je kan rustig stellen dat ik dus weet waar ik aan begin, maar tegelijk had ik nooit gedacht zo veel twijfelmomenten te hebben! Ik ben heus overtuigd van mijn kunnen en mijn jarenlange ervaring (in loondienst) op mijn vakgebied getuigt echt wel van een uitstekende ondergrond/kennisbasis. Maar het helemaal zelf doen, en het góed willen doen zaait twijfel. Ik heb ineens honderdduizend (onbenullige?) vragen. Wat zegt dat? Ben ik dan toch niet geschikt voor het ondernemerschap? Ik denk nog steeds van wel, ik wil het alleen zo graag (te graag for my own good?) helemaal goed doen! Ik denk dat zo'n "absolute-newbie" topic/draadje of zelfs forum niet eens zo'n slecht idee is. Sommige mensen hebben het nu eenmaal gewoon nodig om van experts te horen of ze geschikt zijn voor het ondernemerschap. Ten slotte: het is mijn bescheiden mening dat er geen 'slechte' vragen zijn, alleen slechte antwoorden. Maar daar moet ik bij zeggen dat je wel het idee moet hebben dat de vraagsteller serieus is. Een verzorgde vraag (duidelijkheid/openheid/zorg besteden aan het opstellen van de vraag) met respect/besef voor het feit dat men nieuw is en waarschijnlijk 'onderaan moet beginnen', kortom: een respectvolle vraag, verdient altijd een respectvol antwoord.
 9. Welkom. Kijk even in de regels die bovenin ieder board staan. In jouw persoonlijk profiel en je signature heb je genoeg gelegenheid om te vertellen wie je bent en wat je doet. En als dat nog niet genoeg is kun je ook nog gebruik maken van deze draad: Wat voor bedrijf heb jij? Dank je wel Edward. Ik zal de posting-rules lezen. Dit forum is echter zo uitgebreid dat ik eerst een maand zou moeten/kunnen lezen ;) om te kijken waar ik moet zijn. Als je snapt wat ik bedoel. Ik ben op andere forums actief, dus dan ben je bijna automatisch gewend aan bepaalde dingen, zeg maar. Tot nu toe werd het altijd overal gestimuleerd om je voor te stellen in een thread die daar speciaal voor bedoeld was, vandaar mijn vraag. Hoe staat men hier tegenover oude threads/topics weer naar boven halen? Op sommige forums zou je bijna een 'ban' krijgen. Er vanuit gaande dat we hier informatie verzamelen/delen en het zodoende handig is (lijkt mij) als er zoveel mogelijk vanuit een oorspronkelijke thread 'gewerkt' wordt, zodat iedereen die iets zoekt over een bepaald onderwerp zoveel mogelijk alle gedeelde informatie op één plek vindt, kan ik me voorstellen dat oude threads nieuw leven inblazen (met nieuwe vragen of info, dus niet bumpen zonder toevoeging) gewenst is?
 10. Ondernemer in spe meldt zich. Ik heb even op het forum rondgekeken en ik denk dat er veel nuttige informatie te vinden is. Waar te beginnen? ;D Is er ergens een algemene 'voorstel' thread? Zo ja, dan heb ik 'm even gemist tot nu toe! Ik hoop dat ik ook wat informatie in kan brengen die voor andere interessant is. Hope so... heb twee jaar lang startende ondernemers geadviseerd.. ;)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept