Jump to content

cmas_

Junior
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen specifieke
 1. Ik dacht dat ze zouden helpen bij de marketing. Nu moet ik herhalen dat ik niet alle media heb gevolgd. Maar als ik kijk naar wuzz, dan zie ik geen groot marketing offensief. Ok, misschien is dit geen goed voorbeeld, maar is de inzet van een investeerder niet om zijn/haar kanalen te gebruiken voor grotere afzet? Achter de schermen zal dat zeker gebeuren. Regelmatig wordt er door een Dragon niet geïnvesteerd omdat hij/zij niet bekend is met de markt. Hoe lang zijn de opnames geleden? Wellicht dat er gewoon nog geen mogelijkheid is om het product volledig op de markt te zetten en te promoten? Brengt de kro dat ook in beeld? Bij de engelse is er aan het eind van het seizoen een terugblik. Hoeveel afleveringen komen er nog? Hoeveel van de ondernemers zouden beter af zijn geweest om naar de bank te gaan in plaats van naar een investeerder? Het is al eerder gezegd dat de montages leuke tv oplevert, maar is het niet schadelijk voor de geloofwaardigheid als ondernemer?
 2. Ik dacht dat ze zouden helpen bij de marketing. Nu moet ik herhalen dat ik niet alle media heb gevolgd. Maar als ik kijk naar wuzz, dan zie ik geen groot marketing offensief. Ok, misschien is dit geen goed voorbeeld, maar is de inzet van een investeerder niet om zijn/haar kanalen te gebruiken voor grotere afzet?
 3. Weet iemand wat de inbreng is van de dragon's? Naast de geldbuidel zie ik vrij weinig wat zij verder doen. Nu, dat ligt natuurlijk aan mij omdat ik niet elke mediavorm kan volgen. Toch vraag ik mij af of zij meer doen, of het geheel overlaten aan de pitchers. Ik ben al een tijdje afgehaakt een baseer dat op de paar uitzendingen die ik gezien heb.
 4. Ga je de server zelf onderhouden of laat je het beheer over aan een provider? Dat bepaalt voor een groot deel wat je mogelijkheden zijn voor het aantal db's en scripttalen die je kan gebruiken.
 5. Op dit forum is er al één persoon die een geslaagde "pitch" wil kopiëren/overtreffen. Even wachten hoeveel anderen er gaan komen :). Ik begrijp dat ondernemen een groot deel psychologie is, maar ligt het aan mijn waarneming dat de presentatie door vrouwen welwillender worden ontvangen!?
 6. Mijn eerste gedachte nadat ik je bericht las, deed me denken aan een boek. "101 Ways To promote Yourself" is volgens mij een goede bron van informatie om ideeën op te doen. Bij bol is een beschrijving van dit boek te lezen.
 7. Ik ben zeer geïnteresseerd in hoe je die mensen gaat vinden. Helaas kan ik je niet helpen. Een ondernemingsplan is zeer aan te raden. Het geeft aan waar je naar toe werkt en hoever je daar vanaf bent. Het kan voor anderen ook duidelijk maken wat de toegevoegde waarde is vergeleken met de concurrentie. Als je de concurrentie aangaat met wuzz moet je wél een betere verkoper zijn. Niet alleen hebben zij de middelen binnen gehaald voor een lange marketingscampagne, maar ook de mensen die weten wat marketing is. Succes en houd ons op de hoogte!
 8. Niet geheel onderwerp van gesprek wel in de lijn ervan!! Chris Kijne in gesprek met Eckart Wintzen naar aanleiding van zijn boek Eckart's Notes. http://download.omroep.nl/vpro/de_ochtenden,_binnenland_20_apr_2007.mp3
 9. Ik kijk al een aantal jaren naar DD op de BBC en toen ik het ontdekte werd het nog 's nachts uitgezonden. Toen vlogen de vonken er echt af. Zonder erbarmen werden presentatie/businessplannen neergesabeld, maar wel met toevoeging van informatie waar je wat aan had. Het laatste panel wat de BBC had is toch meer gepolijst. Ik mis inhoudelijk iets aan de DD van de KRO. Misschien zijn de montages niet goed gemaakt of is er een andere oorzaak. Als kijker kreeg ik niet echt waardevolle informatie mee aan aandachtspunten. Het is een beetje teveel; "heb je patent aangevraagd", "omdat je geen patent hebt doe ik niet mee". De KRO moet maar gauw de rechten kopen van "mind your own business". Dan kunnen we tenminste leren van ondernemers die al draaien. Wanneer de serie afgelopen is ga ik een zondagmiddag uitzendinggemist kijken. Toch juich ik dit initiatief toe alleen de uitvoering moet gewoon beter. Of nog beter; mind your own business uitzenden.
 10. Ik ben me er zeer bewust van dat ik het woord "ik" vaak heb laten vallen. (Hier weer drie keer :D) Op dit ogenblik is er echter geen andere omschrijving. Ik (4) ben geen despoot en niet autoritair, maar kom blijkbaar zo over. Waarschijnlijk omdat ik (5) eerst heb opgeschreven voordat ik (6) heb nagedacht. Ik (7) ben van mening dat een groep van mensen een sterker geheel vormt dan de optelsom van individuen en samenwerken de synergie vormt voor iets groter dan jezelf. De discussie heeft me beter doen nadenken over wat ik (8) wil en doen herformuleren. Allen dank hiervoor.
 11. Bedankt. Alles waar ik initieel niet aan heb gedacht is welkom. Om mijn marketingsideeën door tenemen heb een goede hulp aan mijn neefje, die op de international business school zit.
 12. Ik hoop dat de controverse nu uit de lucht is :D, dus herhaal ik mijn vraag met de term die bktv mij heeft aangereikt. Heeft iemand ervaring met het bouwen van een team van buddy's?
 13. Niet echt een achilleshiel. Wel een juiste constatering. Ik ben geen schoolmeester en geen controlefreak. Ik wil inderdaad gewoon op mensen kunnen vertrouwen zonder dat ik daar bewijs voor moet gaan zoeken. Naar mijn mening een verspilling van tijd. Ja, en ik genoeg mensen die ik vertrouw en dat komt doordat ik ze gewoon goed ken.
 14. Volgens mij lees je niet helemaal goed. Hier staat duidelijk dat netwerk ondernemen iets is van kleine ondernemingen die hun koppen en kennis bij elkaar steken om zo samen iets te bouwen. Vervolgens kom jij met " Als ik een groter bedrijf zou hebben, zal ik het zeker gaan toepassen." Ga eens bij jezelf te raden of je zelf wel een team player bent. Team's bestaan er alleen maar als mensen goed naar elkaar luisteren en elkaars mening respecteren. Je legt hier een vraag neer waar de onderbouwing geheel aan ontbreekt, en vervolgens krijgen wij van jou allerlei vooringenomen reacties terug. Een ander punt, teams functioneren alleen op basis van gelijkwaardigheid, uit jouw berichten maak ik daar weinig van op. Het is geen wet van meden en perzen die zegt dat ik geen gebruik zal maken van netwerken, maar gevoelsmatig zegt mij dat ondernemers met een eigen belang minder belang zullen hechten aan mijn belang. En dat zeg ik omdat ik namelijk zelf zo ben.
 15. Ideeën uitwisselen onderschrijf ik helemaal. Mijn gedachte bij netwerken ging uit van iets anders. Namelijk via de netwerken samen zaken doen. Maar deze vorm van netwerken werkt ook voor mij.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept