Jump to content

Rich1

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • First name
  Richard
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  EVD Syntens NOVU Oct

Company info

 • Location
  Capelle a/d IJssel

Vision

 • I'm looking for people who
  Internationaal zaken doen, te maken hebben gehad met outsourcen van hun producten in het buitenland en bereid zijn hun ervaringen met mij te delen en personen die gezellig zijn.
 • My opinion about entrepeneurship
  Veel eerder weer aan moeten beginnen.
 • My opinion about innovation
  Een heerlijk instrument om onderscheidend te zijn en te blijven.
 1. Om het midden- en klein bedrijf te stimuleren om meer zaken te doen met het buitenland wordt 45 miljoen euro extra toegevoegd aan de borgstellingsregeling MKB. Dit maakte minister Van der Hoeven 10 januari 2008 bekend tijdens het symposium ‘Towards an entrepreneurial society’ in Den Haag. Met de extra 45 miljoen erbij is nu 730 miljoen euro beschikbaar voor mkb-ers die zaken willen doen met het buitenland. Volgens minister Van der Hoeven is het van groot belang voor de Nederlandse economie dat bedrijven de grens overgaan. Omdat een van de knelpunten bij zakendoen met ‘over de grens’ de financiering is, heeft het ministerie van Economische Zaken de borgstellingsregeling MKB (BBMKB) ontwikkeld. Minder dan 100 werknemers De regeling is bedoeld voor ondernemingen met minder dan 100 werknemers De banken voeren de regeling uit. Als een mkb-er zelf te weinig fondsen heeft en te weinig zekerheden kan bieden aan de bank, kan de kredietverstrekker een beroep doen op de overheid om garant te staan. Het borgstellingskrediet is maximaal 1 miljoen euro. De bank moet minstens een gelijk bedrag voor eigen risico beschikbaar stellen. bron:minez.nl :) :)
 2. Beste Rob, Even misschien ter nuance. Met ‘niet verder opgeschoten’ bedoelde ik zeker geen negatieve insteek. Het is absoluut niet zo dat ik niks aan de ontvangen informatie heb, maar ben hier momenteel nog niet veel verder mee gekomen dan wat heen en weer gemail. Ik heb jou wel degelijk aan de lijn gehad en we hebben een zeer prettig gesprek gehad, welke ik als zeer positief heb ervaren. Mijn bedoeling van deze oproep was vooral om met mensen in contact te komen, die zelf al ervaringen hadden met produceren in deze landen om zo via een andere insteek informatie te krijgen.
 3. Klopt! Hierna heb ik je gemailed en ge-pbt. Op deze laatste heb ik geen antwoord gehad. groet en een mooi 2008 allemaal
 4. Ik zie de link tussen tenten en IT niet helemaal..... ??? Ik ook even niet ??? Ik heb jou en Tonino ge-pbt, maar nog niks terug gehoord. Heb wel interesse.
 5. Bedankt voor de reacties. Ik laat wel een merknaam internationaal registreren. Het lag inderdaad in de bedoeling om vooral vanuit deze merknaam te ‘marketen’. De handelsnaam zal anders luiden. Dit vooral omdat ik ook andere producten naast mijn eigen ontwikkelde wil importeren.
 6. Misschien een wat vreemde vraag, maar wel een die doordacht is. Volgens mijn meerjaren begroting zou het voorlopig fiscaal voordeliger kunnen zijn om eerst als een eenmanszaak te starten. Ik moet het straks vooral hebben van de internationale markt. Ik ben voornemens om mij o.a. regelmatig op internationale branche beurzen in het buitenland te presenteren. ‘Marketing technisch’ gezien zal m.i. zaken doen met een eenmanszaak hierbij minder serieus kunnen worden ontvangen, dan met een bv. Klinkt dit herkenbaar, of zie ik beren…. ?
 7. Bedankt voor de suggesties hier en in pb-tjes. Overige additionele informatie blijft uiteraard zeer welkom.
 8. Flinke ijsblokjesmachine nodig om dat weer te herstellen.... ;D
 9. Komend jaar wil ik een aantal producten laten maken in het buitenland. Ik wil het in 1e instantie niet te ver van huis zoeken. Hierbij denk ik aan Estland, Letland , Polen, e.d. Het product val het best te omschrijven als een soort tent. De kwaliteit en afwerking dient hoogwaardig te zijn. Voorlopig zal het om een kleine oplage gaan, zo rond de 1000 stuks. Indien je iets dergelijks in verre landen als China, Pakistan of India wilt laten maken, dan tref je volop informatie op het internet aan. Allerlei gespecialiseerde b2b portals en dergelijke geven goede informatie. In de Oostblok landen is echter alles wat lastiger te vinden. Wel volop info wanneer je zaken wilt exporteren enzo. Ik zou graag suggesties willen hebben over mijn aanpak hierin en hoe ik hiermee verder kan komen. Via de EVD en KVK werd ik tot op heden nog niet echt wijzer. Ambassades bellen heb ik nog niet gedaan. Heeft iemand zelf ervaringen, of kent een van jullie iemand die mij hier verder mee zou kunnen helpen?
 10. Starterscoach; Dat had ik in je profiel al gezien en dus ook je website al bezocht :). Bedankt voor je reactie. Ik wordt idd begeleid door een bureau.
 11. Je stelling m.b.t. 'dubbel' vind ik niet echt terecht. Een product ontwikkelen is m.i. iets anders dan er inkomen uit halen en nog een flinke stap van ondernemen. In feite pomp ik alleen geld in iets waarin ik geloof en kansen zie om weer in mijn eigen inkomen te voorzien. Het is een fase in een project van reintegratie en derhalve past dit exact in de strategie van een IRO project. Het komen tot een nieuwe onderneming, waarbij de ondernemer uit de uitkeringssfeer komt en eventueel nieuwe banen genereerd lijkt mij een uitstekende visie. Zeker wanneer sollicitaties geen vruchten lijken af te werpen, zoals momenteel bij vele andere 'oudere' werkzoekenden. Het geld dat hier in gaat komt uit eigen middelen en ik solliciteer me wild om aan de slag en aan een betere inkomstenbron te komen. Ik zou het ook liever anders zien. Niets verwijtbaars lijkt mij en een regeling die ik zelf niet verzonnen heb, maar dankbaar gebruik van maak. Highio; Dan neem ik hem gewoon aan en ga ik door met het ondernemerstraject.
 12. Ik heb momenteel een uitkering en zit in een reïntegratie project met als doel zelfstandig ondernemer te worden. De periode voor dit traject is een jaar. Ik solliciteer gewoon en voldoe volledig aan alle regels en voorschriften. Ik behoor tot de ‘ouderen’ groep (45+) waar de banen niet echt voor het opscheppen liggen. Althans, ze liggen er wel, maar die leeftijd he… Opleiding wel prima, ervaring zeer goed. Het lijkt er echter op, ik zit nu halverwege, dat ik meer dan dat jaar nodig ga hebben om mijn bedrijf te starten. Omdat het nieuw ontwikkelde producten betreft gaat het simpelweg niet sneller. Een en ander zal ik binnenkort bespreken met de reïntegratie coach om tot oplossingen te komen. Tevens doe ik momenteel al hoge investeringen en heb ik al flinke overige bedrijfskosten, welke noodzakelijk zijn om mijn uiteindelijke doelstellingen te behalen. Alles ziet er uitstekend uit m.b.t. de kansen, de behoefte in de markt en de financiële vooruitzichten. Uit het geheel komen een aantal problemen voort waar ik enkele van wil voorleggen. In feite heb ik de betaalde btw op mijn investeringen dringend nodig om te kunnen herinvesteren. Sommige kosten kan ik zonder bedrijf niet opvoeren als kosten en ik voldoe straks niet aan het termijn voor terugvordering btw. Volgens mij is het alvast ‘hebben’ van een rechtsvorm niet van toepassing op het feit dat ik een uitkering heb, maar pas het moment van acquisitie doen. Ik heb wel oplossingen in mijn hoofd, maar vraag mij vooral af welke oplossingen ‘belastingtechnisch’ het meest interessant zijn, zonder in botsing te komen met het UWV of de belastingdienst. Het is de bedoeling dat de uiteindelijke rechtsvorm een bv gaat worden. Hoe kan ik starters/ondernemers regelingen en voordelen zo optimaal mogelijk benutten in dit geheel. Verder zijn er reïntegratie bureaus onder de leden van dit forum. Weten deze hoe om te gaan met een langer traject dan het jaar?
 13. Ehmmm, is het in dit geval ook niet van belang om te kijken wat er aan de tekentafel innovatief is? Betreft het hier alleen het model, of wordt er ook gebruik gemaakt van b.v. een nieuw bedacht scharnier-, schuif, of draaimechanisme waardoor het een innovatieve tekentafel is geworden?
 14. Mooie website! Kritisch puntje m.b.t. je klapvenster; als ik je sublinks wil bekijken dan floepen ze, als ik iets met mijn muis naar rechts schuif, wel erg snel terug... Misschien ben ik een zemel, maar toch.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept