Fugu

Senior
  • Aantal berichten

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Fugu

  1. Mijn ervaring met adwords is dat je puur moet kijken naar de conversie en niet naar het aantal kliks. Zet naast de pluspunten ook informatie over hét beslissingscriterium van je klant (vaak de prijs). Surfers die het product bij voorbaat al te duur vinden zullen dan niet op je advertentie klikken. Mijn ervaring met een hoop e-marketing bedrijven is dat zij juist streven naar de kliks en veel minder naar de conversie. De lage conversie wijten zij dan weer aan de landingspagina die niet in orde zou zijn. Blijf dus meedenken met de partners, ook bij het uitbesteden van de adwords.
  2. Terug naar de kern. Het idee lijkt niet uniek en té grote spelers zijn er zelf ook mee bezig. Om postcode informatie te krijgen moet je direct contact leggen met bedrijven. Het gaat immers om b2b en b2c afhaaladressen en niet om ingeschreven adressen op kvk. Ilocal heeft een groot verkoopteam en benadert ontzettend veel bedrijven en heeft dus een ruime voorsprong. Die site als bron gebruiken zou een optie zijn, maar maakt je niet uniek. 1. Google werkt momenteel met ip-locatie gekoppelde resultaten (in testfase). 2. Google adwords zijn lokaal in te stellen. 3. Ilocal heeft nationale bekendheid. 4. Telefoongids, Gouden Gids, Regioclicks, Clearsense, e.a. maken lokaal zoeken op eigen wijze mogelijk. Kortom: jouw idee moet iets bevatten wat dermate uniek (1), interessant (2) en technisch / financieel uitvoerbaar (3) is om het tot een succes te maken.
  3. Voor mij zou het niet interessant zijn. Ik geloof niet in één overkoepelende site voor bedrijfsnieuws, omdat ik denk dat een bedrijf via persoonlijke mailing zijn klanten in moet lichten over belangrijk nieuws, voor prospects de website van de ondernemer een functie heeft en en voor algemeen nieuws al talloze websites zijn. Dat laatste is anders dan jouw concept, maar ik zie geen toegevoegde waarde. Misschien dat jouw idee voor andere bedrijven wel waardevol is en ik wens je verder ook veel succes toe.
  4. Wanneer je met hem onderhandelt, zou je al kunnen aangeven dat de commissie excl. btw is. Jij kunt niet zonder BTW factureren en hij kan de betaalde BTW niet terugvragen. Een partij zal dan water bij de wijn moeten doen (of hij betaalt 6% of jij neemt genoegen met 5% incl btw).
  5. Bedankt voor alle nuttige tips, adviezen en heldere formuleringen. Mochten er ontwikkelingen komen (of fiscale consequenties blijken te zijn) dan zal ik die hier posten in de toekomst. Voorlopig is het antwoord op de centrale vraag duidelijk.
  6. Dat zou best een optie kunnen zijn. Mijn parate kennis is niet voldoende om dit allemaal zo door te rekenen, maar zeker een goede tip! Doel is inderdaad om een leaseauto 100% zakelijk te gebruiken voor 2 bedrijven en de bijtelling te vermijden (voor beide bestuurders). Misschien heb je gelijk Joost, maar gevoelsmatig lijkt het mij dat de BV niet zakelijk handelt als het de auto verhuurt voor een prijs die 60% lager is dan markconforme prijzen. Misschien lijkt het dan juist op een gunstige deal voor beiden. Een winstmarge er op zou dan (zoals het mij als niet fiscalist lijkt) juist aantonen dat het puur zakelijk is. Ik heb de situatie gisteren overlegd met mijn zakenpartner en de situatie is dat de EMZ de auto least, 25% van de km's maakt, en de auto verhuurt aan de BV, die 75% van de km's maakt. Ben jij ook in deze situatie van mening dat de kosten op basis van km's zo verdeeld worden tussen de bedrijven? Excuses dat ik doorvraag na jouw al geplaatste inhoudelijke reacties :-[
  7. Wederom bedankt! @ Joost: snap ik. Maar dan betaalt de EMZ wel ontzettend weinig. Die rijdt namelijk maar 23% van het aantal km's. Op die 23% zou de BV makkelijk 50% winstmarge kunnen zetten en dan is de prijs nog steeds super laag voor de EMZ. @ Mr. Bitaktus: een prijsvergelijking is snel gegoogled. Maar om 3 dagen per week een normale auto te huren kost je al rond de 1.000 p/m. Dat is dus altijd een stuk meer dan de factuur indien de BV de leaseauto verhuurt aan EMZ. Logisch gezien zou de BV met een lager bedrag dan een normaal huurbedrag akkoord kunnen gaan, omdat het verhuur van de leaseauto voordelig is voor het bedrijf. De kosten op de lease worden gedeeltelijk terugverdient door het verhuur. De BV is door deze constructie altijd goedkoper uit. Een leaseauto die in de garage staat is namelijk weggegooid geld. Wat dat betreft lijkt het mij zeker te verantwoorden richting o.a. de fiscus (zoals Joost al eerder aangaf: verdedigbaar). Combinatie van jullie antwoorden zou zijn: vast bedrag per maand (23% op basis van km's bedrijven), plus een opslag per km (bijvoorbeeld 12 of 17 cent boven de 150 km wat vrij gebruikelijk is).
  8. Bedankt voor het heldere antwoord, Joost. Zou je mij nog een verduidelijking kunnen geven op de zin "mits de doorbelasting op basis van werkelijke kosten loopt"? Bedoel je daarmee een redelijk bedrag, op basis van het aantal dagen dat de auto verhuurt wordt en de meerprijs die het extra aantal km's zullen kosten (op basis contract leasemaatschappij)? Zou de 50-50 verdeling in die verhouding liggen, of denk je aan andere kosten?
  9. Hoi Joost, heb ik jou nog geen karma gegeven voor al je snelle en duidelijke raad? Bedankt alvast. Voor de duidelijkheid zal ik de situatie iets duidelijker omschrijven (en het knelpunt wat ik zie). BV sluit leasecontract af. Laten we zeggen 800,= p/m + 19% btw (wordt 952 p/m). BV rijdt 3 dagen p/w in de auto (500 km) en EMZ rijdt 3 dagen p/w in de auto (150 km). Plan is dat de BV de auto 3 dagen verhuurt aan de EMZ voor een bedrag van 400,= p/m (+ 19% btw). Beiden rijden 100% zakelijk. Knelpunt dat ik zie: EMZ lijkt mij safe. Maar BV zou bijtelling kunnen krijgen (lijkt mij gevoelsmatig). BV heeft namelijk een auto die ieder jaar minimaal 500 km rijdt wat niet voor de 'eigen zaak' is. Beaam je dat knelpunt, of doel jij op iets heel anders Joost (of andere lezers)? Ik weet, het is geen alledaagse situatie en misschien kunnen we alleen maar gissen... Toch weer bedankt voor alle reacties.
  10. Leuk dat je dit onderwerp leest. Ik had laatst een discussie met een zakenpartner die (vanwege kostenbesparingen) samen met z'n vrouw een plan heeft gemaakt. Hij heeft een BV en z'n vrouw heeft een eenmanszaak. Omdat ze beiden niet heel veel zakelijke km's maken, wel graag een leuke auto rijden, maar er liever niet te veel voor betalen, kwam hij met het plan om 1 leaseauto te 'huren' bij de leasemaatschappij. De auto zou dan op naam komen van 1 bedrijf. Dat bedrijf verhuurt de auto aan het andere bedrijf (incl factuur) en uiteindelijk worden er enkel zakelijke km's mee gereden. In zijn opzet zouden ze dus de leasekosten kunnen halveren (allebei 50-50) en beiden gevrijwaard zijn van bijtelling. Een dergelijke constructie is mij onbekend en Google geeft ook geen enkel resultaat. Is er een specialist die uitsluitsel kan geven over de bovenstaande, of het fiscaal mogelijk is? Hartelijk dank!
  11. Topicstarter, wanneer je een topic opent in de hoop dat mensen jou van dienst willen zijn (dus hun kennis met jou delen) dan staat daar tegenover dat je ook anderen helpt door gewoon het resultaat te posten. Tot redelijke hoogte open zijn naar elkaar is het enige wat een forum levend houdt...
  12. CONCLUSIE, MET DANK AAN O.A. DENARIUS Registreer je een merknaam in de Benelux of een ander Europees land, dan ben je daar met je merknaam beschermd. Mocht iemand in dat zelfde land, of een ander land, een merknaam registreren die op jouw merk lijkt, dan kun je tot 3 maanden na voorpublicatie bezwaar (oppositie) aantekenen. De oppositie wordt bekeken en op basis daarvan wordt de publicatie afgewezen, of definitief. Een registratie binnen de Benelux geen enkele rechten buiten de Benelux, MAAR het voorkomt wel dat iemand anders dezelfde merknaam Europees kan registreren (mits je oplet). Registreert een ander bedrijf toch Europees de merknaam, terwijl jij er over beschikt in de Benelux, dan kun je na definitieve publicatie een aanvraag tot nietigverklaring indienen. Dat andere bedrijf heeft in zo’n geval niet goed opgelet en had er beter aan gedaan om voor alle afzonderlijke landen een registratie te volgen. Daarbij zou de kans op verkrijgen merknaam, ondanks eventuele oppositie, het grootst zijn. Let wel op dat het andere bedrijf tijdens de aanvraag tot nietigverklaring tijdelijk over dezelfde merknaam (en rechten) beschikt! Zolang een merknaam niet definitief is heb je(of je concurrent) geen enkele rechten. Je kunt op de website van OHIM de database doorzoeken. De URL is deze: http://oami.europa.eu/ows/rw/pages/QPLUS/databases/searchCTM.en.do Ga vervolgens helemaal naar onderen en klik op de link naar: >>> CLICK HERE TO SEARCH ON CTM-ONLINE <<< Zoek gewoon op het nummer of op de merknaam en je vindt de resultaten. Belangrijk is het tablad “status” waar duidelijk staat of de merknaam nog in het proces is, of definitief is. Door op de merknaam zelf te klikken kun je meer info zien, zoals de geschiedenis, een status flowchart, wie oppositie voert, etc. etc. Probeer, wanneer je merknaam vermarkt wordt in meerdere landen, zo snel mogelijk je merknaam internationaal uit te breiden. De procedure loopt via het WIPO.
  13. Fugu

    0 uren contract

    Maak hem freelancer met commissieregeling. Dan ben jij van die rompslomp af. Een nul-urencontract tekent toch niemand die goed is in zijn vak.
  14. Wanneer dit klopt dan zou dat uitstekend nieuws zijn. Ik heb via PM al de nodige namen / telefoonnummers van specialisten gekregen, waarvoor dank. Op korte termijn gaan we aan de slag om het probleem uit de wereld te helpen. Hoe snel ik alle info panklaar heb weet ik niet, maar de highlights post ik zeker op dit forum. Kan voor menigeen nuttige informatie zijn.
  15. Alvast bedankt voor de reacties. Antwoord op verschillende vragen richting mij. 1. Ik heb last van deze persoon, omdat wij inmiddels buiten de Benelux verkopen en onze klanten krijgen brieven -trademark violation- van de "kaper". 2. Kaper verhindert (probeert te verhinderen) geen verkoop in Benelux, maar wel verkoop in Denemarken (en straks misschien in andere EU landen). 3. Trademark is merk wat wij importeren. Merk is in de USA en Benelux geregistreerd. 4. Wij zijn de enige Europese importeur waar de fabrikant aan levert. Andere spelers willen niet ons merk aanpakken, maar de merknaam is een woord uit het Engels woordenboek en mede daarom erg gewild als merk. Het geeft precies het doel aan van het product.Het gaat dus niet om concurrenten voor het zelfde product. 5. Merk wordt actief gebruikt door ons, (nog) niet door de Deen. 6. Contact gehad met Fransman. Voert oppositie omdat hij een gelijksoortige naam heeft (lijkt op zijn trademark). 7. Uiteraard gaan we dit serieus aanpakken met advocaat en allerlei advies. Maar misschien heeft hier iemand een nuttige ervaring opgedaan of tip wat al verder kan helpen. Veel specialisten schijnen er niet te zijn.
  16. Helemaal gelijk, maar het gaat niet om een domeinnaam, maar om een geregistreerde productnaam.
  17. Dag allemaal. Over dit onderwerp zijn al verschillende topics, maar mijn vraag zit net iets anders in elkaar. Vandaar een nieuw topic. Sinds een jaar of 10 importeer ik een product uit een niet EU land. Zo'n 6 jaar geleden heb ik een trademark registratie in de Benelux afgerond. Echter hebben wij tijdens de groei die we meemaakten niet goed opgelet. In 2006 heeft een ondernemer uit Denemarken een procedure opgestart om exact dezelfde trademark vast te leggen, voor geheel Europa. Zijn trademark is in 2007 gepubliceerd. Binnen 3 maanden na publicatie kun je oppositie aanvragen (voor ons te laat). Er loopt wél oppositie van een of andere Fransman. Handelsmerk is dus (nog) niet uitgegroeid tot volwaardig trademark (heb ik begrepen). Over bovenstaande heb ik enkele vragen: - kan ik de Trademark van Deens bedrijf nog aanvechten? - geeft het Benelux Trademark mij enig Europees recht? - kan ik een versnelde procedure opstarten Europees, gezien Benelux registratie? Hartelijk dank voor iedereen die mij op weg kan en wilt helpen! P.s. voor de duidelijkheid: deze Deen is een Trademark kaper en heeft als primaire doel om zijn rechten te verkopen. Hij heeft geen gelijksoortig product op de markt. [titel aangepast - mod]
  18. Wederom bedankt voor aanvullende reacties. Clearsense schijnt inderdaad waardeloos te zijn. Wat klanten gesproken (staan op hun site) en het enige wat ze doen is pagina maken en koppelen aan de pagerank van Gouden Gids. Geen enkele garantie krijg je! Indien ze je op positie 18 plaatsen betaal je gewoon de volle mep. Wat dat betreft vind ik Regioclicks een vertrouwder concept, omdat ze daar werken op basis van no cure no pay. Voor beide concepten geldt m.i. dat het flink wat kost en de vraag blijft of je het uiteindelijk terug verdient. Wat dat betreft dus dezelfde vraagtekens als bij gouden Gids, Telefoongids en regionaal blaadje... Ik moet met mijn bedrijf gewoon hoger staan in Google en om eerlijk te zijn geven de meeste SEO's geen enkele garantie. Flink betalen voor een positie 23 is natuurlijk zinloos. Is in ieder geval weer wat stof tot nadenken!
  19. Bedankt! Je schrijft hele nuttige dingen ;-)
  20. De producten verkopen uit zichzelf. Het gaat mij puur om de klantgegevens die waardevol zijn. Ik zou zo kunnen instappen in de site en mijn logistieke medewerkers doen dan in plaats van potje -a- potje -b- in een doos. That's it. De bedoeling is natuurlijk wel dat het aantal potjes per doos, odf het aantal dozen afzonderlijk, flink gaat stijgen. Ik schat de waarde max. op 30 tot 35k. Waarschijnlijk vraagt hij gewoon het dubbele. Ik vraag me dus ook af in hoeverre mijn schatting en zijn vraag redelijk is.
  21. Bedankt voor de reacties. Het artikel van Usarchy is over Clearsense is zeker interessant. Freakstar: "Wat heeft http://tmpldesign.nl/ eigenlijk met Clearsense te maken?" Deze snap ik niet helemaal. Verwijst naar een mooie site, maar verder? Volgens mij hebben ze alleen de falsh video van Clearsense gemaakt of iets dergelijks. Wat ik mij afvraag is of veel bezoekers af gaan haken als ze op zo'n landingspagina uitkomen ipv mijn eigen website. En ja, is het zo veel geld waard...?
  22. Dit is geen SEO, omdat ze niet binnen je website werken. Clearsense = Gouden Gids. Dus dat is al het eerste verband. Tweede verband is dat Gouden Gids werkt op trefwoord + woonplaats. Deze bedrijven doen hetzelfde, maar dan via Google. Ik zie dus wel degelijk een verschil tussen SEO en dit. Voorbeeld: http://clearsensembp.goudengids.nl/new-style-meubelen-woonwinkel-design Of: http://www.verzekeringen-wijchen.nl/
  23. Bedankt voor je reactie. Het grote voordeel is dat ik gebruik maak van vrijhandelsverkeer. Binnen Duitsland zelf mogen deze producten niet verkocht worden, omdat er toegevoegde aminozuren (eiwit) en vitamines inzitten. Daardoor is er amper serieuze concurrentie. Verder heeft iedereen de vrijheid om hetzelfde merk als hij exporteert ook te verkopen aan Duitsland. Gelukkig zien veel mensen die mogelijkheid niet, waardoor alles nog een beetje open ligt. Dat zijn en mijn klanteninschrijvingen elkaar gaan versterken daar geloof ik in, maar kan ik niet 'bewijzen'. De aankoop zal zijn: - website zelf - zijn geregistreerde URL's (15) - zijn klantenbestand Zijn gem. klantomzet is 150,= per jaar. Ongeveer 55,= is de brutowinst per klant. Ik schat zijn waarde niet hoger in dan plusminus 30.000,= maar weet niet of dat ook een 'goede' of 'eerlijke' prijs is.
  24. Afgelopen week ben ik benaderd door de Gouden Gids. Ik doe daar al jaren niet meer aan mee omdat zo'n papieren versie toch geen gewenst effect meer heeft. Maar de beste man tipte mij wel op iets anders waar ik wel interesse in had: een Gouden Gids binnen Google. Ik heb wat research verricht en mijn conclusie is als volgt: 1e speler: www.clearsense.nl Kosten 850,= per maand Zal pagina's optimaliseren waardoor je op verschillende trefwoorden hoog scoort binnen de zoekresultaten van Google. 2e speler: www.regioclicks.com Kosten 250,= per maand Geeft een niet goed geld terug garantie dat je na intypen van het door jezelf gekozen trefwoord plus woonplaats een top 5 positie scoort binnen de zoekresultaten van Google. Clearsense is duurder, maar biedt meer trefwoordopties, zonder daar een Google ranking aan vast te koppelen. Regioclicks biedt slechts één trefwoordcombinatie, maar garandeert top5. Dit is iets wat ik i.t.t. Gouden Gids wél zie zitten. Zijn biovenstaande gewoon fantastische concepten, of zitten er addertjes onder het gras die ik niet opmerk? Wat denken jullie hier van?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.