Jump to content

eos

Senior
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  http://webmaster-nie

Company info

 • Location
  Amsterdam
 1. Ik vind je vraag verwarrend. Je hebt het over adwords maar post in een draadje over adsense. Daarbij zijn de regels sinds de laatste post in dit draadje flink veranderd. Voor wijzigingen per 1 januari 2010 zie http://www.deondernemer.nl/kennisbron/artikel/1271083/Wijziging-btw-regels-grensoverschrijdende-diensten.html Als je een vraag hebt over adwords kun je denk ik beter een nieuw draadje starten anders wordt het super verwarrend. Wat betreft de huidige situatie voor Adsense. Ik verleg de BTW naar Ierland. Aangezien het inkomensoverzicht van GOogle niet aan de wettelijke eisen voldoet stuur ik een factuur Google Ierland met daarop dat de BTW is verlegd. In de aangifte BTW staat het volgens mij bij vraag 3b. Hoe je boekhoudprogramma het verwerkt ligt ana je programma, dat kun je informeren bij de helpdesk van dat programma.
 2. Heel kort opgeschreven. Moet je BTW die je ivm electronische dienstverlening verlegd naar een ander EU land ook meetellen als verschuldigde BTW voor de kleine ondernemers regeling. Als je gebruik maakt van de kleine ondernemers regeling moet je de omzet waarover je BTW verlegd meetellen in je berekening. De verlegde BTW telt dan mee als verschuldigde BTW waardoor je vermindering lager wordt. In de folder van de belastingdienst staat een en ander uitgelegd voor binnenlandse situaties zoals bij onderaannemers. Wat ik mezelf echter afvraag is hoe dit werkt als je de BTW binnen de EU verlegd omdat de plaats van dienst bijvoorbeeld in een ander EU land is gelegen. In mijn voorbeeld gebeurt dit doordat sprake is van een electronische dienst waarbij de heffings verplaatst naar de afnemer, in dit geval Ierland.
 3. In het overzicht onder payment history kun je per betaling de detailpagina openklikken. Deze geeft idd heel weinig info. ONderaan de pagina staat echter een link "statement of earnings" . Achter deze link zit een factuur actige pagina met adres gegevens van GOogle en van mijzelf plus btw nummer van google, datum, factuurnummer, etc.
 4. Gelukkig lijken de meeste meningen richting verleggen te gaan. Ik kom namelijk ook nog steeds mensen tegen die in hun aangifte 19% BTW afdragen over hun Adsense inkomsten. Waarom ze dat doen is met niet duidelijk maar ik neem aan dat die mensen niet zomaar 19% weggeven.
 5. Wat voor mij als kleine ondernemer wel flink uitmaakt is dat je bij Google USA geen BTW heffing hebt en bij Google Ierland een verlegging. HIerdoor wordt de vermindering op grond van de kleine ondernermers regeling lager.
 6. Ik zit met hetzelfde probleem. Mijn begrip is als volgt. Hopelijk zit ik in de goede richting. Plaats van dienst Ik verhuur advertentieruimte op mijn website aan Google USA. Dit is volgens mij een reclame dienst zoals genoemd in artikel 6 tweede lid, onderdeel d, sub 2 wet OB. Dit zou betekenen dat de plaats van dienst de locatie van de afnemer is en dat is in dan volgens mij Google USA. Aangezien dit een ondernemer buiten de EU is is er geen sprake van BTW heffing. BTW verlegd Nu wordt de contractspartij Google Ierland. De plaats van dienst wordt dan Ierland. Dit is een ondernemer binnen de EU waardoor er sprake is van verlegging van de BTW. Je stuurt nu dus een factuur waarop je aangeeft "BTW verlegd". Je hebt hiervoor in ieder geval het BTW nummer van Google Ierland nodig en moet dit op je factuur vermelden. Gevolgen en kleine ondernemers regeling Dit betekent dat je nog steeds geen BTW betaalt maar in plaats van dat er geen BTW heffing is wordt het nu verlegd. VOlgens mij heeft een intracommunautaire dienst geen invloed op je aangifte. Wat het wel doet is de berekening van de kleine ondernemers regeling veranderen. Je moet nu de omzet die je verlegd hebt meerekenen in de berekening van je vermindering. Als je dus gebruik maakt van de kleine ondernemers regeling ben je nu waarschijnlijk slechter af. Zit ik in de goed richting? wat denken jullie.
 7. Je kan een link naar je website opnemen door de tekst van de link te veranderen en vervolgens met een website als tinyurl.com de link te genereren. Je hebt dan een extra backlink en bent niet vindbaar op de website naam. Wat andere mensen posten of reageren is lastig te voorkomen. Vergeet niet dat je ook meerdere webshops kan maken met verschillende invalshoeken en doelgroepen. Je hebt dan een backoffice/distributiesysteem. Vervolgens zet je de producten met andere omschrijvingen en doelgroepen op meerdere websites.
 8. @vossie, ALs je seo als leidraad neemt en niet je bezoeker dan wordt het erg moeilijk een succesvolle site te maken. Het een kan niet zonder het ander. Maar als ik moet kiezen dan begon ik met een goede site voor de bezoeker. Met een aantal basisveronderstellingen zoals een duidelijk URL structuur en unieke titels, descriptions en tekst zou je je verder niet heel erg druk hoeven te maken over SEO. ALs je precies weet wat jouw bezoekers willen dan schrijf je bijna automatisch met de trefwoorden waarop ze je later gaan vinden. Dit hoort bij het opzetten van het plan dat je ontwikkeld als je een product of dienst aan een bepaalde groep wil verkopen. Als je website goed staat kun je altijd nog per pagina verder werken aan betere keywords e.d. en verder tweaken. Je kan dan ook je aandacht vestigen op pagina's die goed verdienen of die juist slechter dan verwacht lopen. Je weet dan ook welke keywords en producten goed converteren zodat je daar je SEO aandacht op kan richten.
 9. Tsja, het grootste probleem van veel social media netwerken. Dat neemt niet weg dat het veel gedaan wordt en kan werken. Een groot gedeelte van SEO heeft te maken met gebruiksvriendelijkheid. Goede titels, alt tags, goede beschrijvingen, duidelijk leesbare tekst, navigeerbare menustructuur, e.d. hoor je eigenlijk vooral te doen voor je bezoekers. Ik zou me in het begin niet teveel focussen op de precieze SEO regeltjes en aantallen. Maak gewoon een site die interessant is voor je bezoeker. Als ik iets ga kopen op een website dan verwacht ik per product een unieke en duidelijk beschrijving. ALs gebruiker vind ik het fijn als de titel en URL kloppen. Ik kijk er namelijk wel naar om te zien waar ik ben op de site. Ik klik bijvoorbeeld niet graag op links met gekke url's. Met een goede url heb ik tenminste een idee waar ik heen behoor te gaan. Goede keywords zijn heel belangrijk. ALs ik als gebruiker zoek op milieuvriendelijk oplossingen dan wil ik ook een tekst en product dat daarover gaat. ALs je iets wilt verkopen dan helpt het als je de woorden gebruikt die je bezoeker ook gebruikt en deze verwerk je in je tekst. Wil je bezoekers naar je website dan heb je goede links nodig. Immers een bezoeker moet jou wel gevonden krijgen en zal vaak via andere sites doorklikken. Gebruiksvriendelijkheid betekent ook dat je bereikbaar bent. Heel toevallig zijn goede links waar mensen daadwerkelijk op doorklikken naar jouw site vaak ook goede SEO backlinks. De reden dat sommige mensen die niets met SEO van doen hebben toch hoog scoren is omdat zij uit zichzelf sites maken voor de gebruiker met veel handige en goed geschreven tekst en een duidelijk navigatie structuur. Oftewel, maak een site voor je bezoeker met goede duidelijke en unieke teksten en een fijne navigatiestructuur dan heb je al 70% van de SEO in orde. Vooral in het begin moet je gewoon een goede site bouwen die goed converteert. That's it.
 10. SMO kan bijvoorbeeld betekenen het optimaliseren voor allerlei index sites zoals websitejudge.com, stemsites zoals ekudos.nl en nujij.nl, profielsistes zoals facebook en hyves en bijvoorbeeld het gebruik en delen van widgets. Het doel is traffic trekken van al deze sites. In tegenstelling tot SEO waar je je richt op enkele zoekmachines, in Nederland meestal Google . Kan succesvol zijn maar wel heel lastig. Dat lijkt me een zeer goede vraag. SMO is een zeer grote klus en velen doen het zelf door profielen aan te maken en vrienden te vinden in de juiste niches zodat zij jouw artikelen en site omhoog stemmen of goed waarderen/reviewen. Bedrijven die deze diensten verkopen, hebben bijvoorbeeld een heel groot netwerk waar ze een site doorheen kunnen halen zodat er snel heel veel bezoekers komen. Denk aan een toppositie van je filmpje op de homepage van Youtube, bezoekers gegarandeerd. De conversie die je dan krijgt kan wel eens van twijfelachtige aard zijn. Dit is dan ook een strategie die je erg goed moet overdenken en plannen. Zou ik niet te snel zeggen. een #1 organisch samen met een adwords placement in de top 3, dus boven de #1 positie in Google kan zeer waardevol zijn en bezoeker extra vertrouwen in het product geven. Daarbij zijn er mensen die alleen organisch kijken en mensen die alleen in de sponsored ads kijken. Als er maar conversie uit de adwords komt. Volledig mee eens. Wordt hier de conversie goed gemeten? Je weet dan namelijk meteen of je adwords werkt. Het is heel simpel, elke keyword waarop je adwords toont en netto geen geld oplevert moet je droppen. Eigenlijk zou adwords helemaal geen kostenpost mogen zijn tenzij je in de opstartfase zit of alleen naamsbekendheid wilt opbouwen. Probeer eens de gratis adwords scan van Yargon. ALs het goed is dan is het goed. Als er kansen liggen dan heb je meteen munitie om mee terug te gaan naar je huidige adviseur. Ook volledig met je eens. Het kan niet genoeg benadrukt worden dat alles gemeten moet worden en resultaat moet opleveren. Adwords kan heel makkelijk een soort bodemloze put worden. Je moet permanent bezig zijn met nieuwe keywords en advertenties. Daarnaast moet je natuurlijk ook werken aan je landingspagina. 1% van 100 bezoekers is evenveel omzet als 5% van 20.
 11. Dit zijn zo'n rotdingen. Er moet ongelofelijk veel ingesteld worden om dingen goed te laten draaien. Het enige dat werkt is van meerdere computes (waar je niet bent ingelogd) en meerdere email addressen en browsers de boel te testen.
 12. Kijk ook eens naar Magento. Nadat Karel Geenen hier wat aandacht aan besteed heeft zie ik er steeds meer berichten over. Het schijnt makkelijk in gebruik te zijn en goed te werken.
 13. Top dat je veel gehad hebt aan de feedback. Wellicht tijd voor nog een ronde? Laat ik maar alvast aftrappen. Het grijze vlak links loopt te ver door waardoor het lijkt of de tekst tegen de kantlijn staat. Dit los je op door het grijze vlak niet verder door te laten lopen dan de rechterkant van het blauwe vlak met daarin het logo van Nibos. voeg een of meerdre calls to action toe aan de homepage. Maak zoveel mogelijk klikbaar. Ik zat al meteen op die foto's op je homepage te klikken maar die leiden nergens heen. Zet "over ons" lager in het menu. Laat je klanten eerst weten wat je voor ze betekent in plaats van over jezelf te beginnen.
 14. Je moet je misschien ook afvragen of je wel een SEO-er nodig hebt. De problemen die je krijgt lijken eerder te liggen aan een brak script dan aan de SEO. Ik weet niet hoe lang je dit al draait maar misschien is het een idee je site onder motorkap een make-over te geven en daar de SEO meteen goed in mee te nemen.
 15. Ik ben ook op zoek naar een boekhoudpakket en had net een kleine review over Acumuls gemaakt. Via de gratis proefaacount meteen een paar screenshotjes gemaakt. Ondertussen ben ik verder aan het zoeken naar gratis alternatieven en kwam terecht op osfinancials. gratis en opensource met volgens mij een actieve community. Ik moet deze nog verder testen maar het ziet er veelbelovend uit. Meerdere gratis alternatieven vind je op gratissoftware.nl. Excel zou ik laten zitten. Dat is gruwelijk ingewikkeld als je niet goed thuis bent in Excel. Daarbij zijn er meer dan genoeg gratis alternatieven. Als je met je boekhouder wilt schakelen dan zou ik idd contact met je boekhouder opnemen. Aangezien niet iedereen een boekhouder heeft is dat niet altijd een punt van belang. Anderzijds, via online boekhouden is het wel makkelijker een evt toekomstige boekhouder makkelijk toegang te geven tot je cijfers. Alhoewel je dan nog steeds het risico loopt dat je moet bijbetalen als het pakket niet compatible is met dat van je boekhouder. NB: wat een enorme irritante floating ad hebben ze gemaakt zeg. OP mijn scherm komt er een stuk reclame precies over het vak waarin ik dit bericht zit te tikken. Ik kan het halve vak niet zien en die ad ook niet wegkrijgen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept