Jump to content

EvertS

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Bedankt voor de reacties. Ik begrijp dat er dus geen noemenswaardige redenen zijn om hier niet te starten. Dan houd ik hen in mijn shortlist.
 2. Ik ben nu bezig met de keuze voor een zakelijke bank om een nieuwe bedrijfsrekening te openen. Nu vraag ik mij af of het verstandig is om nu nog te starten bij Abn-Amro, aangezien deze binnen korte tijd ingelijft wordt bij Fortis Als er kantoren worden gesloten en contactpersonen gaan wisselen kan ik mij voorstellen dat dit wat rommelig kan worden voor mij. Ik begrijp dat een topic over 1 specifiek bedrijf wat gevoelig is, maar gezien alle nieuwsberichten heb ik toch wel benieuwd of ik hier rekening mee moet houden of dat dit helemaal niet aan de orde is.
 3. dat zou inderdaad een optie zijn, het is alleen de vraag of mijn leverancier hier aan mee wilt werken, dat zou ik eerst even moeten checken. Nog andere tips? Zijn er misschien gewoon banken die binnen 1 a 2 dagen geld kunnen overmaken naar het buitenland?
 4. Ik importeer spullen uit onder andere Singapore en heb goede leveringsafspraken met de fabrikant. Naast dat er geen minimum orderbedrag is leveren ze de spullen vaak binnen een dag uit. Als zij de order versturen staat het meestal binnen 2 dagen voor mijn deur. Prima allemaal dus. Het enige nadeel is dat mijn betaling aan hen er een week over doet om aan te komen. Zij werken met vooruitbetaling, wat opzich prima is, maar ik vindt het wat frustrerend dat zo'n eenvoudige bankbetaling er 3x zo lang over doet dat het versturen van de spullen zelf. Deze verwerkingstijd maakt voor mij nu het verschil tussen wel en geen grote voorraad te moeten aanhouden. Ik heb spoedbetalingen bij de Rabobank al geprobeerd, maar dit maakte geen verschil. Advies bij de bank inwinnen levert tot nu toe ook nog niets op. Is het mogelijk om zo'n bankbetaling te versnellen?
 5. Ik zou inderdaad de website als eerste aanpassen. Je kan er toch niet omheen dat potentiële klanten hier op gaan kijken, en dan is het belangrijk om een nette/schone indruk te maken. Als je geen ervaring hebt met websites bouwen en de financiën het nog niet toelaten om een site te laten bouwen (wat ik aflees aan de google adwords) dan is het een optie om een "website template" ergens op internet te downloaden en de tekst aan te passen aan jou bedrijf. Kost vaak een paar 10-tjes of soms helemaal niets. Dit kan een 'handig neefje' vaak ook wel voor je doen. Zoek een template uit met een witte schone uitstraling, en zet er om te beginnen zo min mogelijk tekst op. Laat tekst ook even nakijken door iemand anders op spelfouten. Hiermee zorg je in ieder geval ervoor dat de site geen belemmering vormt bij het werven van klanten. Dan kan je nadat je de eerste klanten hebt en wat financiele ruimte de site altijd nog professioneler gaan aanpakken.
 6. Ik heb importeur en distributeur van een bepaald merk zakelijke elektronicaproducten. Ik lever nu alleen aan dealers die vervolgens de producten aan hun eindgebruikers aanbieden. Deze dealers geef in een gebruikelijke korting van 30% op de advies verkoopprijs. Nu overweeg ik om ook te gaan leveren aan groothandels omdat je productlijn dan tussen een groter assortiment terecht komt en waarschijnlijk een groter aantal dealers bereikt. Nu vraag ik mij af wat een gebruikelijke relatie is tussen distributeur en groothandel. Uiteraard zal je deze groothandel een eigen marge bovenop de 30% moeten geven, maar is het gebruikelijk om hier ook bepaalde voorraadverplichtingen bij te bedingen? Dit laatste zou voor mij voordelig zijn omdat mijn voorraad nog beperkt is en de levertijd ongeveer een maand. Mijn eigen marge wordt hiermee wel een stuk lager en bovendien wordt zo'n groothandel ook een soort van concurrent omdat je beide op dezelfde dealers mikt. Ik begrijp dat je alles kan afspreken wat je wilt, maar ik ben vooral benieuwd naar wat gebruikelijk is in zo'n situatie. [titel aangepast - mod]
 7. Ik heb nog 1 aanvullende vraag. Als ik een proformafactuur ontvang en betaal in december en vervolgens in januari de producten ontvang en de echte factuur krijg met de factuurdatum in januari... moet je deze factuur dan in december of in januari boeken. De betaling is namelijk in december gedaan, maar de factuurdatum is bepalend. Bovendien worden de artikelen niet meegenomen in de voorraadtelling eind december.... I
 8. Bedankt voor de reacties. Ik nummer mijn proformafacturen al met mijn normale factuurnummering. Zou dit op enige manier een probleem kunnen opleveren? Dit doe ik in de veronderstelling dat een proforma factuur vooral bedoeld is om te zorgen dat de betaling duidelijk herkenbaar is als deze binnen komt en dat er duidelijkheid is over de goederen die hiervoor geleverd gaan worden. Bij vooruitbetaling is dit zover ik weet de enige goed werkende manier, of je moet met ondertekende opdrachtbevestigingen gaan werken, maar dat ondertekenen via email blijft toch omslachtig. Ik zal voortaan wel altijd de echte factuur gaan meesturen naast de pakbon, dat lijkt mij inderdaad wel verstandig.
 9. Naar mijn klanten stuur ik een proforma factuur als ze een offerteaanvraag hebben gedaan. Als de betalling binnen is stuur ik ze de producten met een pakbon. Moet ik nu ook nog een normale factuur sturen? Ik kreeg namelijk net een klant aan de lijn die zich afvroeg waar de factuur van een order bleef die al maanden geleden afhandeld is met een proformafacuur.
 10. Nogmaals bedankt voor de adviezen, hoewel ik nog steeds niet duidelijk heb wie dit traject het beste kan begeleiden of om te beginnen op te starten. Alle opties worden genoemd als nuttig, zij het in voor verschillende onderdelen in het traject.
 11. Al met je vrouw geproken? ;D ik ben helaas niet getrouwd met een juridisch adviseuze... ;)
 12. bedankt voor de reacties. Ik begrijp dus dat een accountentkantoor dat ook wat advies kan geven de meest gebruikelijke optie is. Ik zal eens een wat kantoren afbellen. Heeft iemand een idee wat ongeveer de jaarlijkse kosten zijn van een accountent die boekhouding checkt van een rustige beheer bv, jaarlijkse spullen opmaakt en zo nu en dan wat advies geeft. Wat zijn ongeveer marktconforme prijzen hiervoor?
 13. Ik ga een bv oprichten en hiermee aandelen overnemen van een bestaand bedrijf om zo als partner in dit bedrijf te stappen. Hierbij komen naast het oprichten van BV ook zaken als aandelen overnemen, contracten opstellen, fiscale zaken aan de orde. Mijn vraag is bij wie je moet aankloppen om een dergelijk traject inhoudelijk te begeleiden en te adviseren? Notaris, advocaat, juridisch adviseur, accountant, of nog anders. Ze zullen er allemaal mee te maken hebben, maar wie van deze kan zo'n traject, ook als er tactisch advies moet worden gegeven, het beste begeleiden? En hoe selecteer je een geschikt bureau?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept