Jump to content

mysmiley

Junior
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Ik ben inderdaad eigenaar van een webshop. Problemen zijn gekomen doordat ik ben gaan leveren op factuur. Had daar lang over getweiffeld maar na het lezen van diverse onderzoeken uiteindelijk toch overstag gegaan. Veel controlle vooraf gedaan zoals credit check, natrekken e-mail adres, controlle adres gegevens enz.. Helaas bleek ondanks al die dingen er toch veel niet betaald te worden. Hier zat ik ook bovenop. Klant kreeg 2 weken betaaltermijn voor de factuur. op dag 15 kreeg de klant een herinnering met 7 dagen betaal termijn. op dag 9 volgde er een automatische incasso op de rekening van de klant (vroeg bij plaatsen order rekening gegevens en in algemene voorwaarden stond de incasso regeling). van alle incasso pogingen werdt echter een 60% weer gestorneerd, of door de klant zelf of door hun bank of door een incasso blokkade op de rekening. zelfde dag van stornering ging het naar een incasso bureau die de klant 10 dagen betaal termijn gaf zonder verdere verhoging (enkel 12 euro storneringskosten die ik in rekening bracht). pas na die 10 dagen kwamen er incasso kosten bij. Slechts 5% betaalde binnen die 10 dagen. tijdens incasso procedure nam incasso bureau diverse keren per brief en telefoon contact op gedurende ongeveer 2 maanden. Dit leverde nogmaals 5% betaalde facturen op. 90% had dus nog steeds niet betaald. Veel van deze zijn uiteindelijk naar de kantonrechter gegaan en van tientallen heb ik een verstek vonnis van de kanton rechter binnen. van de ongeveer 40 gewonnen rechtzaken de afgelopen 2 jaar zijn er nu pas 3 betaald (waarbij er van 1 zijn complete inboedel onlangs verkocht is voor een oorspronkelijke schuld van 50 euro), de rest loopt allemaal nog omdat alle pogingen tot beslag niet succesvol zijn. Daarnaast heb ik ook een stuk om 20 fraude gevallen van bestellingen op valse namen waarmee niks te doen is (aangifte politie gedaan maar krijg je na 8 maanden een berichtje dat ze de smoesjes van de persoon geloven en niet verder mee gaan). Verder nog een tiental zaken die niet eens de moeite waren van het doorsturen naar een incasso bureau Al met al is daardoor een flink deel van mijn omzet niet binnen gekomen maar nog erger: ik had daardoor geen geld om in te kopen en te investeren waardoor de hele omzet van mijn bedrijf achteruit gegaan is. Uiteraard gestopt met levering op factuur maar duurt nog wel een half jaar voordat ik de problemen die daardoor ontstaan zijn te boven ben.
 2. en waar pluk je deze vandaan dan ? Heb ik er gewoon over heen gelzen ? (Site BD) Is niet van belang meer, dat geld bij een dwangbevel. Jij hebt nu net als mij een aankondiging beslaglegging binnen. Maar bij jou geld inderdaad dat je al failliet bent en ze dus moet doorsturen naar de curator. Proberen dat dus door te geven aan de deurwaarder en als ze toch langskomen persoonlijk meedelen of door je vrouw laten doorgeven. succes ermee in elkgeval
 3. je hoeft je niet uit te schrijven bij de KVK als je een ww uitkering gaat aanvragen. De uren die je voor je eigen bedrijf werkte in de periode dat je ook voor je baas werkte mag je ook tijdens de WW nog gewoon aan je eigen bedrijf blijven besteden zonder dat dit een korting op je WW tot gevolg heeft. Ga je meer uren voor je eigen bedrijf werken dan krijg je wel een korting op je WW. Zelf in deze situatie gezeten en kon aantonen dat ik naast mijn baan altijd 30 uur per week aan mijn bedrijf bestede. Ik mocht dan ook tijdens mijn WW gewoon 30 uur per week aan mijn bedrijf blijven besteden. Dat dit tot gevolg had dat ik dus net als voorheen enkel ploegen diensten kon draaien en dat die banen voor mij niet bereikbaar waren was verder geen probleem tijdens de WW. Ik was niet verplicht om in dagdienst te gaan werken omdat dat niet te combineren was met mijn eigen bedrijf.
 4. En juist daarom is het zo handig dat je in het profiel kan zien voor welke post de reus of kneus is gegeven en wat de eventuele motivatie was. zo kan iemand dus altijd zelf beorodelen of reuzen of kneuzen enige waarde hebben (voor hem/haar). Ik vind het een perfect systeem en een voorbeeld voor vele andere sites om hun leden elkaar te laten waarderen. Zouden de redennen en postings van de reuzen en kneuzen niet zichtbaar zijn zou het een waardeloos systeem zijn omdat je dan nog niet de waarde hiervan kan beoordelen. Als nu iemadn my advies/commentaar zou geven kan ik mede aan dat systeem zien hoe serieus je iemand moet nemen, heeft iemadn b.v. tal van kneuzen voor antwoorden op vergelijkbare vragen weet je wat zo een antwoord waard is. zelfde geld andersom.
 5. Hallo, Probleem is (helaas) nog niet opgelost. Deurwaarder die beslag zou komen leggen was op de aangekondigde dag van beslagleggen ziek. Heb hem wel een uitgebreide brief geschreven met de situatie en wat ik er aan doe om het op te lossen en over de teruggave inkomsten belasting die ik nog verwacht en of hij hier iets mee kan (beslag op die teruggave leggen??). Verder nog niks van de deurwaarder gehoort. Verder ook nog uitgebreid contact gehad met een chef van de deurwaarder en ook daar de situatie uitgelegd en aangegeven van de verwachte teruggave. Voor die teruggave stuurde hij me door naar een ander nummer en moest ik naar de inspecteur van de belastingen in mijn woonplaats vragen. Daarvoor is telefobnisch een terugbel verzoek ingesteld (mogen je weer niet doorverbinden) waarna ik een uur later werdt teruggebeld door de chef van de deurwaarder omdat ze dat terugbel verzoek aan hem hadden doorgegeven...... Hij is er uiteindelijk achteraan gegaan en kreeg als antwoord dat het door mij genoemde bedrag klopt maar dat de teruggave ergens in het systeem vast zou zitten en ze niks kunnen zeggen over wanneer dat verwerkt zou zijn. Hij heeft het in elkgeval genoteerd en zou er rekening mee proberen te houden. Verder in de tussentijd 2 keer een aflossing gedaan maar ook weer een nieuwe maand van ongeveer hetzelfde bedrag erbij gekomen. Oktober en november van dit jaar kwam ik echter (gelukkig!!??) uit op een negatief (-24 euro) bedrag voor omzet belasting waardoor de schuld niet hoger wordt. Zolang als ik dus verder niks hoor op mijn brief of de deurwaarder op de stoep staat blijf ik dus gewoon wekelijks een bedrag aan ze overmaken zodat in elkgeval mijn goede wil duidelijk is en hoop ik er zo optijd uit te komen en dit op te lossen of in elkgeval te rekken totdat de aanvraag BBZ rond is.
 6. Ik heb deze deurwaarder al eerder langs gehad en toen was hij zeer vriendelijk en schappelijk. ik hoop dat hij dat deze keer dus weer is maar verwacht dat wel. Normaal heb je 4 weken tussen beslagleggen en openbare verkoop, dat kan mogelijk ook verlengt worden naar 8 of 12 weken. maar blijft dus afwachten tot de belastingdeurwaarder om te beginnen weer beter is.
 7. Nee, kan met geen mogelijkheid snel ergens geld vandaan halen. heb het afgelopen jaar daar zo een beetje elke mogelijkheid geprobeerd. Overigens vanmorgen gesproken met de belastingdienst en een hoop uitgelegd. Verhaal blijft dat ze geen uitstel/betalings regeling MOGEN bieden aan ondernemers voor de omzet belasting. Wel heeft die persoon nog navraag egdaan maar de inkomsten belasting aangifte 2006 en die bleek nog steeds niet behandeld te zijn. Zou volgens de betreffende afdeling ergens "vast te zitten" in het systeem en konden ze echt niks van zeggen wanneer dat opgelost en behandeld zou zijn. medewerker van afdeling incasso heeft daar een notitie van gemaakt en aangeraden om met de deurwaarder zelf te bespreken hoe het met beslag te doen. Hij gad aan dat normaal na 4 weken verkocht wordt maar dat ik ook kon verzoeken om dat een langere periode van te maken, b.v. 8 of 12 weken zodat ik emer tijd heb om dingen rond te krijgen en te betalen. Tevens een uitgebreide fax aan de deurwaartder die zal langskomen gestuurd met uitleg en wat informatie over de mogelijkheden die ik zelf zie voor een oplossing. Moet even afwachten wat de reactie daarop is. Deurwaarder was in elkgeval op dit moment ziek en zou vanzelf contact met me opnemen zodra hij weer beter is. Dus even afwachten (en in de tussentijd zoveel mogelijk betalen dus).
 8. het gaat allemaal om aanslagen voor omzet belasting. Dan krijg je boetes voor telate betaling, aanmaningskosten enz.. Ik ga straks bellen, maar deurwaarder kan vandaag al langskomen dus is erg kort tijd. Weet ook niet zo goed wat ik ze als zekerheid zou kunnen bieden. maar goed... ik zie het straks wel wat er mogelijk is.
 9. Helaas lijkt het erop dat de deurwaarder die langs komt de enige is die de situatie begrijpt en ook bereid is om flexibel te zijn en mij de kans te geven het op te lossen. Ik heb zijn chef gesproken (die krijg je als je beld of wil langsgaan) en die was erg kort in zijn antwoorden: ik zie dat uw een aanvraag BBZ heeft lopen en een betalingsregeling wil treffen? Nou dan kan ik u gelijk uit de droom helpen: aan ondernemers wordt geen uitstel of regeling geboden! U wil weten hoe het precies met dat bedrag zit? Nou dat ga ik u niet vertellen, dat gaat u maar ergens anders navragen! Goedendag... dat bied dus weinig hoop... Ik vrees dat ze niet accepteren dat tegoeden van incasso zaken (verkregen vonnissen van de rechtbank) ter waarde van een 3500 euro als zekerheid worden gegeven? Daarnaast enkel wat computer apparatuur, printers van 6 jaar oud en wat meubels die half versleten zijn. Veel spullen in huis zoals vriezer, koelkast, magnatron enz.. zijn een jaar of 13 oud en rijp voor de vuilstort. andere aparatuur in huis zoals de wasmachine, vaatwasser, droger, tv (ook niks byzonders), scooter en spelcomputer zijn van mijn vriendin (o.a. gekregen of gekocht met geld dat ze van haar ouders geleent/gekregen heeft). hoe toon je dat echter aan en wordt daar naar gekeken? We zijn niet getrouwd en hebben geen samenlevings contract, we wonen enkel samen in een huurhuis dat op mijn naam staat maar waarvan zij de huur betaald.
 10. dat heb ik uiteraard direct na het ontvangen van de brief al gedaan maar de betreffende 2 personen waren al niet meer op kantoor, zijn er maandag ochtend pas weer en degene die ik aan de lijn had kon me niet verder helpen, moet ik perse die betreffende persoon voor hebben (alle gegevens liggen bij die persoon)
 11. Goedendag, Het afgelopen jaar heb ik het erg moeilijk (gehad) door grote aantallen wanbetalers en oplichters. Hierdoor heb ik veel van mijn omzet niet binnengehaald en voor tientallen zaken lopen er rechtzaken om mijn geld te krijgen. Heb hier ook veel vonnissen van maar na het vonnis duurt het nog steeds erg lang voordat er een keer geld binnen gaat komen. In de tussentijd had ik bijna geen geld om goederen in te kopen en mijn bedrijf te promoten en is mijn omzet dus erg terug gelopen. Daarnaast een tijdje terug problemen met mijn posities in google gekregen waardoor mijn omzet nog verder terug gelopen is. In de tussen tijd moet ik wel alle btw afdragen over al die facturen welke niet betaald zijn. dat kon ik dus eenvoudigweg niet betalen en dus krijg je aanmaningen, sommaties en dwangbevelen en ondertussen zijn de aanslagen met ongeveer 40% aan boetes verhoogt. Ondertussen loopt er ook al een aanvraag BBZ bij de gemeente maar dit kan nog wel enige tijd duren (wordt nu gewerkt aan cijfers van de boekhouder voor de gemeente). tevens wacht ik nog op een teruggave inkomsten belasting 2006. Nu lopen mijn problemen met de belastingdienst al even en bij een vorig bezoek van de deurwaarder is er afgesproken dat de teruggave 2006 (die nog 3 jaar op zich kan laten wachten) verrekend zou worden met openstaande aanslagen (die zouden bevroren worden). Helaas zijn mijn problemen daarna niet minder geworden en dus nog steeds dwangebevelen enz. totaal staat er nu een bedrag open van rond de 6000 euro. 1 1/2 week terug net nadat ik de belastingdienst een brief had verzonden omtrent aanvraag openstaande posten en melding van aanvraag BBZ en verzoek tot betalings regeling kreeg ik een aankondiging beslaglegging. Daarvan heb ik zoveel als ik kon betaald en daarvan betaal ebwijzen opgestuurd naar de belasting deurwaarder en tevens een copie van de brief die ik een paar dagen eerder verzonden had. Daarop ontving ik dus een schuldoverzicht en daarop de melding dat ondernemers geen uitstel van betaling krijgen. Nu vandaag weer een aankondiging beslaglegging voor aanstaande maandag voor een bedrag van 3158 euro maar het dwangbevel voor de maand die volgt op de laatste maand die op dat overzicht staat is ook al binnen. Er zou met de aankondiging beslaglegging dus nog de teruggave 2006 verekend moeten worden (2300 euro) waardoor het beslag uit zou komen op 858 euro. Maar voor daarna staat er dus nog rond de 1600 euro open waarvan dus voor de helft daarvan al een dwangbevel. In totaal dus een bedrag van 2458 euro. Van de maand oktober en november verwacht ik of een kleine teruggave van btw of een kleine afdracht. Maandag moet ik al bellen vanwege die afspraak tot verekening omdat ze die dus nu niet hebben meegerekend. Wat kan ik nu nog meer doen om dit gehele proces zover mogelijk vooruit te schuiven zodat die aanvraag BBZ doorgang kan vinden (als dat dus wordt goedgekeurd) en ik daarmee al mijn problemen (naast be belastingdienst nog meer schulden) kan samenvoegen. Wie heeft er nog tips voor me in deze... Ik heb voor maandag een aankondiging beslaglegging ontvangen
 12. X-cart kan ik je van harte aanbevelen! Is zeer goede software en zit goede ondersteuning op. ik gebruik deze software zelf ook en heb ook van bcsengineering diverse modules in gebruik. Opzich is wat je wil helemaal niet zo moeilijk, je kan de genoemde module gebruiken of een eenvoudig boodschappen lijstjes systeem laten maken. aan dat boodschappen lijstje kunnen gebruikers dan producten toevoegen die ze regelmatig willen bestellen. klanten gaan vervolgens naar boodschappeb lijstje en stoppen die producten snel in hun winkelmandje. Hoeft je hooguit een paar honderd dollar te kosten.
 13. Hallo, Mogelijk kan je de opdracht goed omschreven plaatsen op een website zoals www.scriptlance.com. krijg je reacties van programmeurs over de hele wereld. Wel even goed kijken naar ervaringen van andere met de programmeurs. Ik heb zo zelf een heel goede programmeur gevonden die voor mij vrijwel al het programmeer werk doet. Je kan daar afhankelijk van het land van herkomst goede programmeurs vinden voor tarieven van 5 tot 25 dollar per uur, vergelijk dat met de 30 tot 75 euro per uur die je hier betaald...
 14. JA.. maar hoe ga je dit controleren? dit concept kan zeer snel door jongeren worden "misbruikt" Controleren is natuurlijk lastig, maar kwa concept moet het zo en zo al voornamelijk 18+ mensen aanspreken. Daarnaast op de websiet de checkbox waarin wordt aangegeven 18+ (of 16+ in elkgeval) te zijn. Uiteraard heb je altijd jongeren die zich daar niet aan houden, zo had ik laatst een meisje van 12 die een vibrator bestelde en verzocht of ze die op afbetaling van haar spaargeld mocht betalen... Mogelijk dat de Parent control systemen nog uitkomst kunnen bieden, die blokkeerd dan de toegang tot de website als ouders dat hebben ingesteld. MSN invites zijn niet annoniem en gericht op de verkoop van producten, daar zit mischien wel een kink in de kabel msn invites zijn naar mijn idee vele malen iritanter doordat je daar continue een stortvloed van krijgt. Bij mijn idee gaat het om een gerichte e-mail die van iemand afkomstig zou moeten zijn die je zou moeten kennen. De boel moet natuurlijk niet te gefocust zijn op de verkoop van producten maar dat moet er handig omheen gehangen worden. Zo krijg je bij een match dus het bericht dat je nu mee doet aan de verloting van een prijzen pakket voor hem en haar beschikbaar gesteld door mijn shop. Indien geen match krijg je een kortings code die in mijn shop te gebruiken is. Daarnaast kan de verdere marketing komen uit de verzamelde e-mail adressen. De hele avtie moet zo worden opgezet dat je voornamelijk de mensen bereikt die dus iets met sextoys/lingerie hebben, dan heb ik de juiste doelgroep te pakken en heb je weinig puch acties nodig in dit systeem om ze naar de website te krijgen. Opzich wel leuk bedanht :P
 15. Het is natuurlijk een ietwat grijs gebied. Uiteindelijk geeft een bezoeker van een website het adres van een ander op waarna die persoon een mail krijgt. Degene die het ontvangt kan vervolgens besluiten om wel of niet mee te doen, doet diegene wel mee start die pas weer de volgende verzending. Bedoeling is uiteraard dat dit wel onder volwassennen onderling verzonden wordt (partners, geliefden, minnaars enz..) Vergelijk het ietwat met de msn invites, maar dan veel gerichter en niet zo massaal. Overigens zullen de deelnemers bij gebruik dus toestemming moeten geven voor het gebruik van hun e-mail adres voor marketing acties. Gezien resultaten die ik hiervan gezien heb bij de love match sites wordt dat niet als een probleem gezien aangezien de mensen vaak veel te nieuwsgierig zijn wie hun dat gestuurd heeft.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept